Regisztráció Blogot indítok
Adatok
efhábé

4 bejegyzést írt és 2216 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Orbán ellenfelei egy olyan focicsapatra hasonlítanak, akik a sokadik megalázó vereség után is ugyanazzal a vesztes taktikával futnak ki a pályára. Sőt, a borítékolható bukás előtt/közben még kifejezetten lelkesek is, aztán meg nem értik az eredményt. Nézem a CEU-ért menetelő tömeget, és magamban…..
efhábé 2017.04.12 22:21:32
@Buchhalter: az, Magyarország belügye. Gondolom, a sapientia meg Románia belügye lesz, ugye?
Az megvan, hogy egy AMERIKAI egyetemet vegzál a kormány _belügyileg_?
Úgy tudjuk, Pachmann Péternek ténylege elege lett a Tényekből, pontosabban abból a vállalhatatlan izéből, amivé Kökény-Szalai Vivien vezetése alatt lett a műsor (ami ugye eleve nem indult BBC híradói magasságokból, csak a tisztánlátás végett) és hamarosan feláll a műsorvezetői székből. A Mokkában…..
        A Csillagok Háborúja az amerikai közép-középosztály ízlését, kultúráját és attitűdjeit tükrözi, ami még mindig jobb, mint a Vasember kontra Amerika kapitány kontra Batman kontra Superman, ami az amerikai tizenhat éves gyerekek ízlését, kultúráját és…..
efhábé 2015.12.21 21:59:53
@csársz: há' ja, mer' itt vunk mi kőbunkók, akik tuggyák élvezni a mesét, aztán csatornát váltanak és elcsámcsognak a következő film társadalomképének formanyelvi esztétikáján, meg vannak a beképzelt sznobok, akik szentül hiszik, a sw rajongók nem tudják, mire való a film.
Orbán Viktor Facebook-oldala szerint Orbánné, Lévai Anikó, a miniszerelenök kedves felesége, arcán "angyali" mosollyal, 17 órával ezelőtt (e cikk megírásához képest) almát osztott a menekülteknek. (Lásd a mellékelt linken.) A képek alatt a felirat: A gyerekeket védeni kell,…..
efhábé 2015.10.01 08:35:49
@Éhes ló: egyes, fiam, leülhetsz. Reggel, délben és este ezek az emberek azt mondták, hogy vannak menekültek és a kerítés nem megoldás, mert nem állítja meg őket.
Meg volt a Viktor, aki szerint a kerítés megállította az áradatot. Érdekes, valahogy a menekültek száma nem csökkent, csak nem Szerbia, hanem Horvátország felől lépnek be.

Ezek az emberek sosem mondták, hogy nincsenek menekültek, mivel elég sok pénzt költöttek a sajátjukból arra, hogy emberként legyenek ellátva, amíg nálunk tartózkodnak.
Salom Budapest! - hangzott öt éven keresztül a hivatalos köszöntés a Szuezi-csatorna Földközi-tengerbe nyíló torkolatánál. A csatorna védelmére épített erődhálózat legerősebb pontját, a kilenc bunkerből álló katonai bázist az izraeliek az 1956-os forradalom tiszteletére…..
efhábé 2015.09.29 22:12:38
@gigabursch: hát hogyne bazmeg, úgy szerették a nyilasokat meg az ő ajándék páneurópai vonatútjaikat, hogy fegyverrel akarták visszaverni a gettót megszüntető ruszkikat...
         G.Fodor Gábor a Magyar Narancsban jellemezte a magyar jobboldali értelmiséget. Amennyiben elfogadjuk a jeles politikai gondolkodó megközelítését, egy magyar jobboldali értelmiségi vagy fasiszta vagy teljesen hülye. Persze valójában vannak teljesen hülye fasiszták is,…..
Szinte nincs olyan ember, aki ne tudná, hogy mi történt február 6-án, pénteken. A Hír Tv, a Lánchíd Rádió és a Magyar Nemzet vezetői lelkiismereti okokra hivatkozva beadták felmondásukat, amire válaszul Simicska Lajos nyilatkozataival felrobbantotta az internetet. De mi az értelme…..
Miért is ne?..
efhábé 2014.12.08 10:53:33
G. Fodor Gábor a Századvég stratégiai igazgatójaként nem eléggé érdek nélküli fél a kormány megítélésében ahhoz, hogy valóra válthassa másik énjének tett ígéretét, a "politikai gondolkodás" kontextusának létrehozását Magyarországon. Kár, mert tanúsíthatom, hogy…..
Nem elég elítélni Izrael állam primitív, törzsi jellegű megtorló akcióit! A magyarországi és nyugat-európai reakciók egy jó része amolyan törzsi vendettának tartja a zsidó állam reakcióját a három zsidó fiú elrablása és a Hamasz rakétatámadásaira adott választ. Az…..
efhábé 2014.07.26 20:48:31
@kuki123: nem az ensz, hanem annak egy alkalmazottja, navy pillay, és nem azt mondta, hogy követett el, hanem azt, hogy követhetett el.
Én is mondhatom, hogy szerintem te gyilkosságot követhettél el, de ebből nem következik, hogy el is követtél.
Az egyébként megvan, hogy az ensz egyik szerve, az unrwa üzemeltet olyan intezmenyeket, ahonnan a hamasz rakétákat illetve másikakban pedig tárol? Amikor pedig kiderül, akkor fogja és átadja a rakétákat a hamasznak? Ez milyen eljárás már az ensz részéről?
efhábé 2014.07.26 20:48:45
@vezér01: A képlet ennél kb. ezerszer bonyolultabb, mert kihagysz belőle olyan dolgokat, mint az ENSZ közgyűlésének felosztási határozata, kihagyod belőle azt, hogy a terület arab lakosságának jó része is XX. század eleji bevándorló (Arafat Kairóban született, tudtad?), kihagyod a képletből, hogy Izrael megalakulásának hírére tömegesen űzték el a zsidókat muszlim országokból, kihagyod a képletből a drúzokat, beduinokat, izraeli arabokat, azt, hogy egy csomó palesztin nem akarná védeni a földjét a saját vérével, ellenben szeretne normálisan, békében élni, de ez egy fanatikus diktatúrában, amit Hamasz-kormányzásnak hívnak, nem lehetséges. Kihagyod a képletből az izraeli emberi jogi szervezeteket, akik próbálják megállítani a nacionalista kormány telepítési politikáját és még sorolhatnám napestig.
Ez a konfliktus nem megszállók és megszállottak között zajlik, van legalább 127 különböző vetülete a dolognak...
efhábé 2014.07.27 14:27:45
@vezér01: Az nyilván nem zavar, hogy a hadművelet nem azért indult, mert a hamasz csinált vagy nem csinált valamit a három fiatallal, hanem azért, mert a három zsidó és egy arab fiatal megölése után (ezek ugye Ciszjordániában és Jeruzsálemben történtek) Gázából megint a "szokásosnál" jóval több rakétát lőttek ki Izraelre.
Azért szeretném annyira egyszerűen látni a világot, mint te. Vérszomjas izraeliek, akik csak gyilkolni akarnak, meg szegény ártatlan palesztinok. Könnyű lehet így élni...
Tegnap megtörtént az idei év első nagy sztárigazolása, és most nem a Gera Zoltán visszatér a Fradiba című történetre gondolok, hanem arra, hogy Ördög Nóra, az RTL Klub egyik arca pár kerülettel arrébb tette át a székhelyét, és mától a TV2-t erősíti. Kicsit megborult a…..
efhábé 2014.07.09 14:42:40
@Irgum76: Hülye vagy, fiam? Magyarországon három éves korig gyerekkel csak az anyja foglalkozhat, aki egy ordas nagy büdös ribanc, ha akár csak egy éjszakára is le meri passzolni a gyereket a nagyszülőkhöz. Férfi gyerekkel csak akkor foglalkozhat, ha a gyerek már érthetően beszél és szobatiszta. Addig ott az anyja, oldja meg az...
Sok éve elkezdtük: most visszatérünk rá, és még kegyetlenebbül kibontjuk. Hiszen mostanra már a rádióhallgató-újságolvasó, párhuzamos társadalom is ráérzett arra, hogy a jó étvágyat, az egészségedre meg a többi hülyeség. No de mi van a többivel? Itt bujkálnak (az akkor…..
Tegnap óta ingyenes a SwiftKey prediktív billentyűzet. A sokak által nagyon kedvelt, "gondolatolvasónak", "csodabillentyűzetnek" is becézett kiegészítő eddig jó 4 dollárjába fájt az igényes közönségnek (kivéve azokat akik valami akcióban megszerezték), ez hirtelen egy…..
Amikor a választás éjszakáján olyan 20%-os feldolgozottság körül megláttam a HVG.hu első ilyen térképét, akkor ugyanúgy összeszorult a gyomrom, mint 2012-ben az első Békemenet alkalmával, amikor az elhaladt a maga tömegével az orrom előtt az Oktogonnál. Ilyen mértékű…..
efhábé 2014.04.17 11:10:36
@Mészáros Nándor:

Nu akkor csak a tényeket, meg a nyilvánvaló pszichológiát:

"A magánnyugdíjpénztárakat nem "ellopták", hanem visszavették az azokat lenyúlni akaró bankkartelltől (a szocik kötelezővé tették a belépést és ezzel a nyugdíjbefizetések tőzsdére vitelére kényszerítették az elsőmunkahelyeseket, ez volt a rablás, ugyanis a "visszafizetett" haszon általában negatív volt - ez amolyan újabb devizahiteles ügy lett volna"

berkalkulator.net/nyugdij-2011/az-atlagos-nyugdijpenztari-realhozam-124-ezer-forintra-teheto.html

Ergo nettó hülyeséget beszélsz, tanárúr...

Ha ehhez még megnézzük az mnyp-k és az állami nyugdíjbiztosító hozamát azonos időszakban, akkor az is látszik, hogy az mnyp-k jobb gazdái voltak a vagyonnak, mint az állam.

"A bíróságokat - sajnos - nem tisztogatta meg"

Kitől kellett volna megtisztogatni? Azoktól, akik Pozsgay meg Csintalan, Pintér szerint kommunisták? Azoktól, akik mszmp-tag Hoffman szerint azok?

Ugyanmár...

"Mentek az ATV-be, ott vannak jó helyen. [...] annak is az ATV-n lenne a helye. [...] Akinek a régi köll, az bámuljon átévét."

Tehát teljesen normális, hogy a közszolgálat, az echo, hírtv, tv2, lánchíd, inforádió, mn, mh, hv, demokrata, helyi théma, metropol stb-stb, mind-mind gyakorlatilag közvetlen pártirányítás alatt működik és az jól is van így, akinek meg nem tetszik, az nézzen ATV-t, az az egy is sok?
Az egyébként megvan, hogy az ország nagy részén csak az AH kínálata érhető el?

M1, M2, Duna, Duna World, TV2, euronews, c8 és RTL Klub?

Kossuth Rádió
Petőfi Rádió
Bartók Rádió
Nemzetiségi adások
Class FM

Ha nem érted, miért baj a közszolgálat pártadóvá züllesztése és miért égbekiáltó ostobaság ezekkel szemben az ATV-vel érvelni, az nem baj. Csak ne akard megmondani másoknak a véleményüket...

"MNB-be tökelütött Matolcsy - akinek unortodox gazdaságpolitikáját lassan az EU is kénytelen elismerni."

Láttad már a régió gazdasági növekedését? Láttad már az EU25 adatait, összevetve a magyarral?
Az államadósság magasabb, mint 2010-ben, olyan jól küzdöttünk ellene. Ezek a tények.

"Az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett (maastrichti) adóssága 2013 harmadik negyedévének végén 23 089 milliárd forintra, a bruttó hazai termék (GDP) 80,2 százalékára csökkent, míg a második negyedévben a GDP 81,5, az elsőben pedig a bruttó hazai termék 82,8 százaléka volt - jelentette a pénzügyi számlák adatai alapján csütörtökön a Magyar Nemzeti Bank (MNB) ."

2010-ben az államadósság:

"A Magyar Nemzeti Bank tájékoztatása szerint 2010 végére a GDP 80,2 százalékára került a hazai államadósság. A negyedik negyedév végére 21 749 milliárd forintot tett ki az államháztartás bruttó, konszolidált, névértéken számításba vett, vagyis az uniós elszámolás szerinti úgynevezett maastrichti adóssága."

Tehát 21749 milliárd forintról 23089 milliárdra "csökkent" az adósság úgy, hogy 3000 milliárdot annak csökkentésére fordítottunk a fidesz szerint.

Akarsz még róla beszélni? Ezt kéne elismernie lassan az EU-nak. Növekvő államadósság, a régiótól messze elmaradó GDP-növekedés, Európa legmagasabb fogyasztásiadó-terhe.

" Az alapítványokban ismét csak igazad lehet"

Szóval szerinted is lopnak, ők is. De a felháborító az csak a Simon-ügy lehet? Simon megy majd a börtönbe, ha bűnös, ott a helye. Mehet majd mellé a fideszes tolvajbrigád is?

"Atomenergia nyomatása, orosz hitel 30 évre - az atomenergia hűderossz egy újabb balos kampánymítosz."

A zöldeken kívül senki sem mondta, hogy az atomenergia hűderossz. Arról beszélnek, hogy az orosz technológia nem skálázható, ezért a mai igényeknek nem felel meg, továbbá, hogy a pénzügyi feltételek nem jók, így pedig nem gazdaságos a bővítés.
www.energia.bme.hu/images/hirek/2014/Paks%20II%20egy%20szakember%20szemevel.pdf

És akkor a pszichológia:

"Tanárok megaláztatása - ez is egy neuralgikus pont, de viszonylag keveseket érint. Én tanár vagyok, tehát hitelesen nyilatkozhatom talán a kérdésben. Nos, tehát: életpályamodell és portfoliózás helyett én is jobban örülnék egyszerű fizetésemelésnek. Mindez azonban eltörpül amellett, hogy Simon Gábor ellopott 250 milliárd EU-pénzt"

Tudod magadtól is, vagy magyarázzam? Az egyetlen terület, ami személyesen érint téged, megszivattak, te magad írod, a vérbe kívánod Rózsát, de ez mind nem számít, mert Simon (csak halkan mondom egyébként, nagy valószínűséggel oda fog kifutni, mint a Hagyó-ügy, konkrétumok azóta sem kerültek elő).

"De ez a rengeteg pozitívumhoz képest csak egyetlen negatívum."

No de akkor milyen pozitívumokról beszélünk, ha a felsoroltak egyrészt nem felelnek meg a valóságnak, másrészt csak a kárömödről szólnak (lásd pl. a média-ügy?)

Felesleges volt ennyit írnod, elég lett volna annyi is, hogy:

Fideszre szavazok, mert mazochista vagyok és a tények nem érdekelnek...
Amikor látszott, hogy a nemzetközi visszhangot is keltő országos felháborodás miatt mégse lehet rapid módon felhúzni a Szabadság téren a történelemhamisítás emlékművét, Orbán - ritka kivételként, egyértelműen taktikai megfontolásból - átmenetileg visszakozott: Február…..
efhábé 2014.04.15 16:43:36
@Kalmár: Mit szólnál egy olyan holokauszt-emlékműhöz, ahol a békésen álldogáló zsidóra egy turulmadár támad rá?
Szeretnék betérni. Tán még nem késő. Meglehet, sokan lesznek, akik azt mondják, csupán ravasz számításból teszem, de én teszek rájuk. Hadd mondják. Szeretnék hinni. Szeretnék üdvözült arccal újságot olvasni, tévét nézni, szeretnék könnyű lélekkel sétálgatni…..
A mániákus állatvédő mindig ijesztő és gyanús, de a biológiailag eredendően erősebbre kódolt empátia miatt elsősorban hölgyekre (gyermektelen hölgyekre fokozottabban) jellemző. A macskás kategória alapból legendás és félelmet keltő (tudjuk: a macska természetesen lenézi,…..
efhábé 2014.01.02 11:28:37
@Anna Tenner:
"ennyi ostobaságot, demagóg kitételt, kurva sok sztereotípiát egy írásba szuszakolni kivételes tehetségre vall"

gratulálunk, sikerült egy félmondatban megragadnod a MODOROS blog lényegét :D

Az őszinte felháborodásért külön piros pont!
Kedves Liberálisok!  Egy 25 éves és egy 10 éves kisfiú anyukája vagyok. Nagyobbik fiam homoszexuális. Boldog kapcsolatban él egy másik fiatalemberrel. Nagyon szeretik egymást. Az elején nehéz volt ezzel megbarátkoznom, de ma már teljesen természetesnek veszem a kapcsolatukat.…..
efhábé 2013.11.21 09:49:13
@baliquez:

ki mondta, hogy keresztény hittan és erkölcstan a teljes választék? Lehet kérni akár buddhista hitoktatást is a gyereknek...
Azt a vinkójózsefit neki! Ezek tényleg kiadták a Veneszt. Pár napja, amikor először hallottam, még nem hittem. Egy témára fogékony kolléga rontott be az ajtón olyan lila fejjel, mint aki Újpest-szurkolókat inhalált, hogy tebazmeg, a Kerényiék új kötete a Nemzeti Könyvtárban…..
efhábé 2013.03.23 10:00:52
@sesa: olyan vegytisztan vagy komcsi parttitkar és komcsi hazmester szerelemgyereke, hogy a kgb sírva könyörög neked autentikus Lenin-ertelmezesert. miért van az, hogy minden ócska kádár-felszopóipari szakmunkas ma jobboldalinak vallja magát?

ma Magyarországon egy magamfajta konzervatív libertariánus nem vallhatja magát jobboldalinak, ami a világon mindenhol lenne egyébként, mert itt nincs jobboldal. van valami rózsaszín katyvasz az MSZP romjain meg a masszív nemzeti vörös a Fidesz környékén. jobboldal, na az nincs. Megjegyzem, nem értem, hogy a sok, kádári mócsingon szocializált polgártárs hogy nem veszi észre, hogy nemzeti komcsik egyszer már garazdalkodtak a világban, csak szocialistáknak hívták magukat, nem komcsiknak. nemzeti szocialisták, ugyebár.
Sajnos beigazolódott a félelmünk. A legtöbb kéknek fogalma sincs, hogy mit történik, mit tesz. Csak a kezébe nyomtak egy scannert és megy bele a világba. Parancsra. Csináld azt, lövöldözd le azt, erősítsd meg amazt. A hallgat, minden magáévá tevő Gépezett eszközei és még csak nem is tudnak…..
Szerkesztőségünknek némi utánajárással sikerült kiderítenie, hogy a hangzatos ,,civil” és ,,független” szavak mögé bújó Hallgatói Hálózat, amely papíron elhatárolódik minden párttól, valójában tagjain keresztül szorosan kötődik a Fidesz és más, úgynevezett…..
efhábé 2013.01.29 09:32:23
@Foxtrotty: demokrácia egy for-profit vállalkozás által működtetett internetes felületen? mondom én, hogy kéne az a teszt...
Olyan 6-7 éve figyeltem fel a változásra. Korábban valahogy idősebb korukban jöttek emberek az egyetemre a társadalomtudományok valamelyik ágát tanulni. Jól behatárolható szubkultúra volt ez, a rendszerváltó értelmiség gyerekei, a segítő szakmák valamelyikében már dolgozó…..
efhábé 2012.12.20 13:06:40
@Megyko: "micsoda zsenialitás kell ahhoz, hogy valaki ezt a nyilvánvaló változást észrevegye.. ez már teljesen más világ, óriási a generációs szakadék."

Nincs más világ és nincs generációs szakadék.
A mai negyvenesek gimnazistaként pont annyira voltak furcsák és érthetetlenek a mai hatvanasoknak, mint a mai gimnazisták most nektek.
Most facebook van és "vizuális kultúra", akkor meg volt c64 és alternatív zenekarok (vagy depeche és cure, meg az itt is megénekelt bölcsész-szubkultúra már gimnazista kiadásban, alföldi papuccsal és tarisznyával).
A mai hatvanasok meg a mai negyvenesekkel teljes egyetértésben szörnyülködnek, hogy mennyire más a világ, mennyire mások a fiatalok. Dehogy mások, ugyanolyanok, mint előttük többezer év ifjú generációi és olyanok, mint a jövő sok-sok generációja. Mások akarnak lenni, mint az előző generáció, használják a saját generációs kódjukat, direkt azért, hogy mások ne értsék. Aztán szépen belesimulnak a világba, mint előttük sokezer generáció és utánuk is majd sokezer generáció.
Érdemes elmerülni ókori kultúrákban, hogy az ember lássa, valójában jottányit sem változott az ember ezredéveken át, nem hogy egyik generációról a másikra.
efhábé 2012.12.20 14:44:01
@freddiffi: Komoly filozófia és társadalomtudomány nélkül nincs komoly társadalom és a természettudomány is lehúzhatja a rolót társadalom híján.
Ha nem lennének büfé-ruhatár szakok, akkor nem lenne, aki elmagyarázza az elhivatott mérnöknek, hogy mérlegelni kell etikai szempontokat is. Nem lenne, aki működteti azt a könyvtárat, ahol a medika/medikus tanulmányozhatja Barcsay rajzait.
Széthullik az a társadalom, amelyik nem őrzi meg saját emlékezetét.
Mondhatnánk, hogy nagyon jól tudjuk, milyen világ is a politikáé: nem is kupleráj feltétlenül, hiszen abban korlátozott módon zajlik valamiféle tevékenység, és onnan kilépve az ember attól teljesen elszigetelt szférákba vonulhat el. Inkább a Lila Akác Közhöz hasonlatos világot…..