Regisztráció Blogot indítok
Adatok
vpbarna74

0 bejegyzést írt és 38 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az autó vásárlás egyik alapvető kérdése, hogy benzinest, vagy dízelt vegyen-e az ember. Sok évvel ezelőtt még egyszerűbben billent a dízel felé a mérleg: az üzemanyag olcsóbb volt, mint a benzin, és a motor is kevesebbet fogyasztott. Manapság már ebből az egyik tényező kiesett: a dízel jelenleg bő…..
Sokan olvashattuk, hogy Dicsa Noémi, a hat éves kétegyházi kislány szomorú történetét. A kislány egy speciális izomsorvadásban szenved, amit SMA-nak hívnak. Ez az izomsorvadás a gerincvelőnél alakul ki, az SMA gén hibájának köszönhetően, ami nagyjából annyit jelent, hogy a…..
vpbarna74 2019.02.02 07:26:26
@szepipiktor: Talán csak figyelemfelhívás azoknak akik milliárdokat keresnek havonta. Szerintem ott mutatkozik meg az emberség hogy ha tehetjük, megtesszük-e amit kell. Nem politikai kérdés, hanem azt tükrözi, milyen is a társadalmunk, mik az értékek. Fontosabb-e annak aki 300-400 milliárdos vagyonnal rendelkezik, egy út magán repülőn, mint egy kislány élete? Ha igen, akkor el kell gondolkodni hova tart a világ. És sokan kérdezik, mi különbség a szóban forgó kislány és a többi sorstársa között? Miért lenne Ö kivétel? Minek segítsünk ha csak neki tudunk? Mert emberek vagyunk, és ha csak egy életet tudunk megmenteni, az is eggyel több mint ha nem tennénk semmit!!! Ezért nem megyünk oda egy földön fekvő emberhez , mert majd segít más, ezért nem segítünk azoknak akik rászorulónak, mert a többinek úgysem tudunk. Igen, ezzel vigasztaljuk magunkat, megmagyarázzuk azt amit nem lehet, Elfogadjuk hogy ez a sors, és hátat fordítunk. Szerintem igenis tudna segíteni az aki naponta keres ennyit, de akár politikától függetlenül, még össze is foghatnának érte. De amíg a " főnök" csak 1 millát tud félrerakni évente, addig sajnos lehet hogy nem onnan fog érkezni a segítség...… Remélem összejön az a pénz, ami segíthet ha még kicsi is a remény arra hogy meggyógyuljon az a kislány, mert amíg remény van, addig élet is! mindenki nézzen magába, és gondoljon arra, mi lenne ha saját gyermeke lenne reményteljes, mégis reménytelen helyzetben!
Karcag szülészeti osztályára is megérkezett a Mikulás. Zsákjába rakta az összes anyjától elszeparált újszülöttet az osztályról, mindegyikükre „cuki” piros Mikulás-sapkát is húzott. Az újonnan a világba érkezők nyilván mind elnézően, csöndben mosolyogtak a kedves akció közben, és a kattanó vaku sem…..
Április óta ritkán történik izgalmas dolog az agymosott-lebutított Viktorisztánban, most végre megint van miről írni. Azon elég gyorsan túlléphetünk, hogy ez az ember megint lehazaárulózta az összes magyart, aki nem az ő velejéig korrupt és egyre paranoiásabb, elmeháborodottabb rendszerének…..
vpbarna74 2018.09.14 10:02:39
@Ma Baker: Bocs, javítanék...Ha a szerint az ideológia szerint nézzük a szavazást, ahogy ezt a Fidesz kommunikálja a jelentésről, miszerint a tartózkodókat is be kel számolni a végeredménybe, akkor a Fidesz, itthon nem lenne kormányon. Mert ugye a többség nem ment el szavazni :)
Tehát nem a Magyarok többségének a véleményét, akaratát tükrözi a mai politikai hatalom. Sajnálom ha úgy gondolod, cirka 4 millió magyar, az nem is Magyar :)
Amúgy a többi a Te véleményed, elfogadom, mert demokráciában élünk, és mindenkinek van lehetősége máshogy gondolkodni, értelmezni a helyzetet, még ha ez esetleg hülyeség is. Mert ugye nem akarunk mindenkit meggyőzni a " mi " igazunkról, ha kell bármi áron! Igaz?!
Van-e még lejjebb? ..
vpbarna74 2018.08.30 08:13:51
@Ballib vagyok mert rettegek:

Ez hülye:) Nagyon jól szórakozom a hozzászólásokon! Senkit nem szeretnék meggyőzni, egyszerűen nézzen mindenki körbe a saját kis életében, és döntse el milyen jól érzi magát ebben a világban. Ha beteg, megkapja-e a megfelelő ellátást, ha gyereke van, meg tudja-e venni neki amire szüksége van, ha dolgozik , vagy nyugdíjas van-e még a hónap végén pénze, esetleg félre is tud rakni( mert azért az tudni kell, nem hónapról hónapra kellene élni), vagy ha focizik van -e a kert végében stadionja? Nem gyűlölködni kell, meg egymást utálni, egyszerűen csak a saját életünkkel kell elégedettnek lenni. Ha ez nincs meg, akkor rossz a rendszer, nem kellene tolni senki szekerét! Az okos ezt észreveszi, a hülye meg rohan valaki után, mert önmagában fikarcnyit sem bízva, az esetlegesen lehulló morzsákon veszekedve éli a mások által meghatározott életét :)
Ez a cikk 8 éve, 2010 decemberében készült az Autó Magazin számára. Annak apropóján túrtam ki, hogy ma megírtuk a Totalcarnál, hogy bemutatták az új Audi e-Tront. Ez pedig az előd, melynek ősbemutatójára annak idején elvittek a szupertitkos fejlesztőközpontba, ahol drámai lojalitásválságba sodortak:…..
vpbarna74 2018.08.28 13:04:03
@igazi hős: Igaz, de ha nem éjszaka töltöm? Na meg azért kíváncsi lennék, amikor a Havanna lakótelepen elkezdenek töltögetni az emberkék...Nem kell majd közvill, mert majd világít az összes vezeték. Ennek a fejlesztésnek, ha sikeres szeretne lenni, akkor mindenkinek elérhetővé kellene tenni a villanyt. A másik meg az hogy órákig kell tölteni hogy teljesen fel legyen töltve. Budapest -Berlin 3nap :) Köszi!
A Samsung Galaxy 8-ast egy drága, de vízálló, porálló csodának ígérték. A 24.hu jól el is vitte nyaralni, hogy letesztelje, mit tud a kis drága a tengerparton. Érdekes tapasztalatokhoz és infókhoz jutottak ennek kapcsán. Például, hogy a telefon IP68-as folyadékállósága…..
Tiszta, egyértelmű, szép beszéd, félreértésnek helye nincs. Aki nem a Fideszre szavaz, azt lovak teszik orálisan boldog(talan)ná. Annak azért örülhetünk, hogy néha igaz szó is elhangzik a NER-lovagok szájából...
vpbarna74 2018.02.22 07:59:27
@Hurrá Torpedó: Ez helyi dolog, a kórház meg mindenhol szar....sajnos. Mivel a cikk a helyi ígéretekről szól, nem vettem bele az amúgy is elcseszett dolgokat. Pl kórház, oktatás, bérek, kétes állami pályázatok, stb. Helyi példa 7 éve meg nem épülő uszoda. Amúgy van gyerekem, és úsznának is, ha nem lenne ilyen f.s az egész!
vpbarna74 2018.02.22 08:01:45
@Larry Silverstein: 1980-ban épült, azóta kb 5 forintot költöttek rá :( Ami pálya használható, az le van foglalva versenyzőknek. Nyitott időpont reggel 5:30-7:30-ig, este 19:00-22:00-ig, bár akkor is csak kettő sáv, egy 70 ezres városban. Hurrá!!!
Lazarbibi Marantz história 2017.12.10 10:07:16
Saul Bernard Marantz (zeneszerző, amatőr zenész és fényképész) 1911-ben született New Yorkban. Első kísérleti készüléke a saját autójában lévő rádió volt, amit kiépített, és a lakásban üzembe helyezve próbált belőle jobb minőséget kicsikarni. 1948-ban megjelent a mikrobarázdás monó hanglemez, ami…..
vpbarna74 2017.12.11 08:35:25
@KGBéla az igazi: Szia!
Igazad van, és tudja is :) Összesen 11.2 tud. Nekem eggyel kisebb, és eggyel régebbi van, Marantz sr7011 és már az is tudja.
Ahogy közeledik a tél és vele együtt a hó, a fagy és a sötét hideg esték, az ember mókus nem is vágyik másra, mint, hogy beburkolózzon egy finom plédbe, a jó meleg szobában, és megnézzen egy könnyed filmet vagy kezébe kapjon egy jó könyvet. Sajnos a lazulás nem lehet teljes, ha a lakásban hideg van,…..
vpbarna74 2017.12.05 07:29:24
Mindenkinek más-és más... Idén fejeztem be a házam, és minden helységben padlófűtés van. Jó kazán, és szobánkénti hőmérséklet szabályzás. A padlókban és a falakon is, termosztátok vannak, így még pontosabb a hőmérséklet beállítás. A kazán fűtőköre 39 fokon dolgozik. Tudja a 1:10 fűtési módot, illetve külső hőmérővel van ellátva (kb 15 ezer plusz költség) Ez azt jelenti hogy a kazán ,akár a külső hőmérséklet figyelembevételével tudja magát vezérelni, akár 10%-os fűtési hatásfokkal. A ház 150nm és állandó 22,5 fok van. Mivel előtte radiátoros fűtésem volt, tudom mik a különbségek. Nem véletlen az hogy már én egy radiátort sem szereltettem fel (kivétel törölközőszártó, de ez is csak 39 fokkal megy)A padlófűtés egyetlen hátránya hogy lassú. De könyörgöm, ezt be lehet állítani. Nálam reggel 4-kor 22 fokra fűt, 9-kor 18 fokon tartja magát, majd délután 3-tól este 10-ig 22 fok újra. Nem nulláról kell fűtenie, és nem is kell állandóan mennie, mivel az átmelegített padló,100szor jobban tartja a meleget. A radiátor amilyen gyorsan fűt, olyan gyorsan hűl is. Ezen kívül cirkulálnia kell a levegőt, mire mindenhol meleg lesz. Soha nem volt olyan jó komfortérzetem mint most, Aki azt állítja hogy a radiátor jobb, az nem normális! A porról meg annyit, takarítani kell, aztán nincs:) De hülyeség az is hogy lebegteti a port. Vagy ha igen, akkor én nem veszem észre :)
vpbarna74 2017.12.06 05:58:37
@tahógráf: Szia!
Nekünk a ugyanaz mint a szerelvények, Legrand Celiane. Ebből van 3db manuális +egy központi programozható. Ezekhez gyárilag adnak padlótermosztátot, amit az aljzatba kell elhelyezni.
Lecserélhetnénk a Hősök terén Magyarország védőszentjét. A helyére egy kigyúrt kopasz csávót kellene állítani, aki kokót szív, eltöri a Ligetvédők ujját és a belvárosban száguldozik a mercijével, jogsi nélkül, majd halálos balesetet okoz. ..
vpbarna74 2017.08.25 07:58:15
@tamarisk: Teljesen igaz lenne, ha jogosult lett volna autót vezetni....De ne is ülhetett volna a volán mögé, mivel nem volt érvényes jogsija. Az hogy kábítószerezett, csak egy újabb, különálló ok. A sebességet túllépve, pedig szabálysértést követett el. Szerencsétlen ember,(ek) akik pedig egy szabálytalanságot elkövetve, valószínű a gyorshajtásból adódóan, meghaltak, és még rájuk húzzák a vízelepedőt?!? Ha 50km/h-val 100m-ről kikanyarodsz valaki elé, akkor valószínű be tudod fejezni a manővert. Ez 100km/h -nál már csak 50m.. És akkor a KRESZ azt írja hogy bízunk abban, mindenki betartja a szabályokat.
Szóval, bár a csávót ne ismerem, de legalább 8 évet adnék neki ezek alapján. (és ez is kevés, ha azt vesszük, tudatosan tette amit tett, és megölt két embert)
Vagy mégsem rovatunk egy igazi neverending story, mindig be tud esni valamilyen egyedi vagy érdekes hangzású hunglish spam a postafiókunkba, amelyről érdemes egy rövidebb blogposzt erejéig beszámolni. Most a korábbi trendet folytatva ismét egy Telekom-os számlatartozás érkezett, látszólag a Telekom…..
Hamarosan pecsét kerülhet a CEU-megállapodásra – írja a HVG. Az egész ügy addig volt érdekes, amíg botrányt lehetett csinálni belőle, lehetett harcolni. Most hivatalosan is elismerhetik a vereségüket. Természetesen Sorosnak az egészhez nincs köze, de jó ezzel a propagandadumával cikizni a fideszes…..
vpbarna74 2017.08.10 07:41:15
@captaing: Nem vagyok MSZP-és, de ha jól tudom a Horn kormánynak 2/3 volt.....:)
Te is utálod, hogy pöttyösek az üvegpoharaid, állandóan foltos a csaptelep és a mosott ruháid sem igazán puhák? Ezekkel az apró, de idegesítő problémákkal azért kell megküzdenünk, mert Magyarország nagy részén kemény vagy közepesen kemény a víz. A jó hír viszont, hogy a kemény víz ellen könnyű…..
Abszurd. Elképesztő. Szürreális. Hátborzongató. És nagyon-nagyon ijesztő...
vpbarna74 2017.04.19 07:55:36
@horvathviteztamas: Ez ám az abszolúte demokratikus, jóléti , nem a megfélemlítésre alapuló őszinte gondolkodás. Sajnos látom benned a jövőt , Pelikán elvtárs :)
  Bayer Zsolt, az udvari nyalonc újfent bepöccent, látván a CEU mellett demonstráló fiatalok ezreit a nagy budapesti éjszakában.   Mondanivalójának lényege szösszenetének végén van, egy kicsit sem burkolt fenyegetés formájában:   Aztán majd megtapasztaljátok, milyen érzés üldözöttnek és…..
vpbarna74 2017.04.13 12:43:35
@Zacskóstej: Ez milyen igaz :) Bár ha ezt a szálat végigvisszük, akkor Viktor és pár barátja is, egy drogos-sorosbérenc volt valaha :)
A költészet napja alkalmából Mészáros Lőrinc szaval József Attilát. Bödőcs Tibor legújabb szinkron-mutatványa kihagyhatatlan. A NER csak azt kapja, amit kiérdemelt: röhögést...
vpbarna74 2017.04.13 10:49:27
@Ballib Cenzúrázók Réme 10:

Beteg vagy! Mennyire jobb lesz majd a sarló-kalapácsos vörös zászlót lengetni....Inkább az UNIO-s zászlóval menetelek, mint vissza a múltba! Az aztán a marha nagy szabadság, mikor minden demokratikus elem eltűnik a szeretet hazánkból. Szerintem Te egy elkeseredett nyugdíjas házfelügyelő lehetsz, aki vissza szeretné kapni a rég elvesztett munkáját. Csak tudod abban a házban Te vagy az egyetlen lakó, aki ezt szeretné :)
Többször ért már az a vád, hogy túlzottan szigorúan szelektálok, mondhatni válogatós vagyok férfiak terén. Na jó, hát lehet, hogy kicsit sok a kritérium, de végül mégis mindig az derül ki, hogy akire nagy nehezen rámondom az áment....na éppen arra kellett volna legkevésbé. Belátom, talán…..
Retteg a Fidesz a Momentumtól...
vpbarna74 2017.03.14 13:22:20
@Ballib cenzúrázók réme 25: Te mekkora egy balfék vagy :) Sok sikert!
A Női test maga a csoda, Életet tud adni, és folyamatos változásban van, formálódik. A rendszeres edzés pedig szemmel látható nyomot hagy rajta, amit a következő lélegzetelállító sorozatban Te is megtekinthetsz. A képen látható Nők foglalkoznak a testükkel. Sokak szerint túl sokat is, mert ez már…..
Járdára se futja Óbarkon, míg Felcsúton azt se tudják, hova tegyék a rengeteg milliárdot, amit a falu kap...
vpbarna74 2017.01.18 09:16:38
@VaradiJanos: Ezt most komolyan gondolod?!? :)