Regisztráció Blogot indítok
Adatok
téridő2

0 bejegyzést írt és 92 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nárciszkertész Bizalom (nélkül) 2017.05.03 06:47:00
A nárci számára a bizalom a világ legveszélyesebb dolga. A kettőhúsz nem ráz annyira, mint amennyire ő fél attól, hogy megbízzon másokban. Te, a romantikus idealista, el sem tudod képzelni, milyen lehet az élet, ha az ember a világon senkiben nem bízik meg. Mivel te valami furcsa kattanás folytán…..
téridő2 2017.05.03 17:20:21
@drlover: megengedett a cáfolat?
Ffi vagyok, sosem hazudtam, a társkeresőkön sem, és ott találtam társat.
Kikérhetném magamnak a 100%-os általánosítást, de nem érdekes, máskor nem tévedek ide....
téridő2 2017.05.03 17:39:34
@drlover:
(megértésed mellett, idemásolok az egyik hozzászólásodból: )
"....Engedj meg valamit még.
Jó magam is 2 éve fent vagyok társkeresőn, 100 pasiból 100 hazudik a koráról, a magasságáról és a végzettségéről. Nem mindig egyszerre. Ellenőrizd, ha van kedved, menj fel bármelyikre látod a pasikat is, csak a képről kiderül, hogy nem 42, hanem 72 éves, nem túlzok. ...Van aki a jóképű fia vagy haverja képét vagy egy random netes képet tesz ki..."
Én erre az általánositásra reagáltam azzal, hogy ebből a "100-ból 100"-ból kilógok.
(unikum?)
A hazudozást mellesleg a nők részéről sem éreztem annyira meghatározónak.
Viszont ez itt tényleg kissé off topic, legfeljebb csak a szavak értéke erejéig, akár nárcisztikus, akár nem a protagonista.
Köszönöm a figyelmet. :)
Ha gyerekedet egyedül nevelő anyaként családi jegyet akarsz váltani – sok helyen azzal szembesülsz, hogy nincs erre lehetőséged, ha nem tudsz felmutatni egy apát. Bár azt gondolod, hogy igenis van családod, a társadalom sokszor csak „csonka családként” tekint rád és gyerekeidre, és aligha kíváncsi…..
téridő2 2016.03.24 09:21:01
@fizetekmegegysort: hálás vagyok, hogy elolvastad a kommentemet, még hálásabb, hogy figyelemmel, értőn, és segítőszándékkal. Helyesen "privilégiumot" akartam én írni. Apró mentségemre legyen modva, hogy épp egy meggyötrő gyermekvédelmi ülésről jöttem. (habár nagyon hasznos, nem kívánom senkinek, hogy ilyenre szüksége legyen).
Bízom a megértésben, s az ottani hazzászólásom lényegének megértésében.
Többen kérdeztétek-kértétek a véleményemet a kockásinges forradalommal kapcsolatban. Pláne a tegnapi nap után, amikor szerintem "Ma megnyerték a kockás inges forradalmat. Még nem verték le, de megnyerték...". Már most látom, hogy semmi különleges, egetrengető bejelentés nem történt. A rendszer nem…..
Nemrég találkoztam egy a fejtörővel. Így hangzik: egy apa és a fia autóbalesetet szenvednek, és az apa meghal. A fiú súlyosan megsebesül, és kórházba szállítják. A sürgősségi osztályon az orvos felkiált: nem tudom megoperálni ezt a fiút, mert a gyerekem! Hogyan lehetséges ez? Ma, a 21. században ez…..
téridő2 2016.03.08 13:39:56
@Négyzetrács: :) +100, ott a frappáns megfogalmazásért járó pont!

Más: mi a magyarázat arra, hogy "az önbizalom-hiányos" nők
kb 10%-kal hosszabb életkorra számíthatnak születésükkor, mint ffi társaik?
Én mondjuk nem emlékszem rá, bár a képek készítésekor már éltem. Épp csak.   A képeken nem csak hogy az internet előtti, de a hétfői tévéadás előtti világba pillanthatunk be.   A holland Ed és Louise 1975-ben utazott Magyarországra, akkor készített fotóikat pedig most mi is megnézhetjük. Nem…..
téridő2 2016.03.04 17:16:39
@A megvalósult amerikai ólom..: Durván 200-as az átváltás. Emlékszik valaki, mennyi volt akkortájt az "átlagkereset"?
téridő2 2016.03.04 18:04:13
@cordless: 1300 akkor ma 260eFt-nek felelne meg (talán kicsit többnek) tehát csak a buszjegy ára alapján.
Ha jól tudom, az a bizonyos átlagkereset 130 körül van manapság, tehát 75-ben (buszjegy alapján) kétszer magasabb volt az életszínvonal (él-jen(?) a Kádár rendszer(?) ) a maihoz képest. Jajj, mi van? Akkor most az ország (ami nem = állam!!!!) valóban jobban teljesít?
Köszi a figyelmet.
Nem tudom lesz-e valami Orbán Viktor népszavazási ötletéből, és azt sem, hogy mi volt a szándéka ezzel. Belpolitikai szempontból nem volt rossz az időzítés. Az oktatással és egészségüggyel kapcsolatos elégedetlenség fokozódó megnyilvánulásait, a kopaszgárda felbukkanását gyorsan elhomályosította a…..
A magyar társadalomnak semmilyen ismerete nincs az országba érkező EU-s pénzek felhasználásáról, és erős a gyanúm, hogy e pénzek nagy része a kormányhoz közeli zsebekben landol túlárazott és a politikai hűség alapján megítélt projektek keretében. A nyugati adófizetők pénze közvetett módon tehát a…..
Azt, hogy miért szexelnek a férfiak, igazából senki se akarja tudni. Merthogy róluk az a hiedelem alakult ki az idők során, hogy nekik ehhez nem kell külön motiváció. Mert hajtja őket a vérük, mondták a régiek, mert magas a tesztoszteronszintjük, mondják a maiak, mert csak... El…..
Hogy teljesen megértsük a minket körülvevő univerzumot, fárasztó feladatnak tűnik. Bár sok kérdésre választ találtunk már – miért esik le az alma a fáról? hogyan keringenek a bolygók a Nap körül? miért látjuk kéknek az eget? – mégis ahhoz, hogy megismerjük a világegyetem összes titkát, garantáltan…..
A tömegdemokráciában kormányzóerővé válni két összetevőn múlik: a nyilvánosság szerkezetén és a narratívák (történetek, elbeszélések) erején. Csak másodlagosak ezekhez képest a tényleges sikertényezők, a mérhető javulás, gazdagodás, jólét, a boldogság egyéb…..
Vérszegény focival, meglehetősen halvány hazai szakmai háttérrel is pótselejtezőt érő helyen végzett a magyar labdarúgó-válogatott az Európa-bajnoki selejtezőcsoportjában. Nehéz eldönteni, hogy ez most érdem, esetleg a magyar foci évtizedek óta tartó vergődésének egy újabb…..
Elképesztő, különleges, egyedülálló folyamatoknak lehetünk tanúi az autóiparban, mióta az Egyesült Államokban nyilvánosságra került a Volkswagen-csoport csalássorozata, amelynek lényege, hogy egy szoftver segítségével mindeddig sikeresen elfedték: a megengedett…..
A magyar történelemben is szép számmal tűntek fel kiváló, nagy hatású szónokok, blogunkban róluk és emlékezetes beszédeikről sem szeretnénk megfeledkezni. Várjuk ebben is javaslataitokat, mi elsőként Kossuth Lajos függetlenségi kiáltványát idéznénk fel, amit 1849. április 14-én szavazott meg a…..
Érdekes kérdéseket feszeget Péter mai írása, és legalább ilyen érdekesek a példák is, amiket felhoz Rákóczitól Kossuthon át Puskásig. Vajon tényleg nincsen hely számunkra a nagyvilágon e kívül? (A poszt a Magyarország és én pályázatra érkezett.) Szavazni ma is a poszt…..
Néhány fontos dolog, amit a melegházasságok hangos ellenzői nem tudnak, vagy nem tudnak felfogni - egyszerű érvek, melyeket a kritikusok nem nagyon tudnak cáfolni. *** *** *** Érdekes, hogy milyen sokan hiszik azt tévesen, hogy a melegházasságból az emberiség kihalása következne…..
Biztos vagyok abban, hogy kevés olvasónkat hagyták hidegen az elmúlt egy hét plakátkihelyezésekkel, rongálásokkal, valamint ellenplakát-kihelyezésekkel (plakát-ellenkihelyezésekkel?) tarkított eseményei. Mi sem természetesebb annál, hogy mindenki a saját szájíze, ideológiája,…..
téridő2 2015.06.14 23:06:43
@tiboru: (most járok itt először) JÓ írás!
Általános kérdésem van: senki nem gondolt még arra, hogy sok bűntény azért marad felderítetlen, mert az elkövetők bizonyára (aktív, vagy nyugdíjas) rendőrök?
EZ a gyanú bennem akkor merült fel, amikor betörtek hozzánk
(otthon voltunk, hajnal kettőkor, rablás lett belőle). Utána valamiképp gyanú esett az egyik szomszéd fiatalemberre, de a nyomozó lebeszélt a gyanúsításról. Nincs bizonyítékom, de a metakommunikációból érzi az ember, ha picit kilóg a lóláb.
Ugye, a klasszikus közmondás: rablóból lesz a legjobb pandúr. És megfordítva?
ProgBlog Adjuk fel? 2015.03.31 15:43:15
„Állásainkból ellenséges túlerő kivethetett még akkor is, ha a csapat kötelességét megtette. Ez nem szégyen. Ez szerencsétlenség. De becstelenség az a lelkeveszett, fej nélküli, gyáva menekülés, mit látnom kellett…” Részlet Jány Gusztáv vezérezredesnek, a 2. magyar…..
téridő2 2015.04.01 14:12:41
@DIODORO: :))
(csak arra céloztam, mennyire fontos, hogy az emberek teljesen felfogjanak, megértsenek valamit, világos legyen nekik az utolsó gondolattöredékig.)
Még egy: az ismétlés a tudás anyja.
:)
(nem az erőszakos átnevelés és agymosás volt a lelki szemeim előtt)
téridő2 2015.04.01 14:14:21
@Moin Moin: "Mind a 4 kérdésre kész a válaszunk - ha érdekel, gyere!:-)"
?
Menni? Hová?

A válaszokat terjszteni kell, igen széles körben, gondolom ez is megoldást nyert (?).
téridő2 2015.04.02 11:15:47
@Moin Moin: "kész a válaszunk - ha érdekel, gyere!:-) "

Érdekel.

Menjek!

Mikor, hova?
(Áron is kérdezte)
Az alapjövedelem több mint szociálpolitika. Az alapjövedelem egy újbaloldali jövőkép. 25-50-75-100: 25 ezer a gyerekeknek, 50 ezer a munkanélkülieknek, 75 ezer a várandós anyáknak, 100 ezres nettó minimálbér a munkavállalóknak.Az alapjövedelem a biztos alap. Az alapjövedelem a…..
téridő2 2015.03.31 13:26:57
@Abendsen: "... privatizálnak"
Ennek a szónak az "államosítással" (illetve az "állami tulajdon") szavakkal együtt van értelmezhetősége.
Akkor viszont fel kell tenni a kérdést: mekkora államról is beszélünk? Mi is az állam JÓL MEGHATÁROZOTT feladata?

"Magyarországon túl kevés a piaci szereplő," Legalább 10 millió! KEvés?
Minden ember alkotni képes! Tessék olyat alkotni, ami másnak érték és kell neki. Más alkosson olyat, ami nekem érték és kell nekem.
Elvileg milyen egyszerű. Csakhogy ezért sokat kell dolgozni, kezdve az odafigyeléstől, a tanuláson át a sok-sok erőfeszítésig.

"...nevetséges ez a libertariánus gondolkodás a világ ezen részén."
Pl. ez is egy alkotás, ha valaki tényleg jót nevet ezen, jó hangulata támad és utána kétszer annyit tud (tudom is én, pl. gólt rúgni a görögöknek) alkotni.
téridő2 2015.03.31 16:00:43
@Alick: "...nem tudnák kitermelni a havi 70-80 ezres közterheket."
Nem bizony, erre mondtam azt, hogy tesssék (szinte) mindent otthagyni az embereknél, tessék minimális közterheket jelentő államot csinálni.
(hogy ezt egyesek libertáriusnak nevezik, leejtem, a lényeg a minimális állam)

Tesco-s árak: hány település van hazánkban? Hány tesco van?
Egy tojást hány forintért tojik egy tyúk az udvarban a falusi portán (akik a háztájit, vagy a "tengerit" magunknak meg is termelik? Amin hízik az a büdös, de jó húsú koca is....
igaz, szegény párát akkor is meg kell etetni, ha épp a "Való világos" "legősibbfoglalkozású" bigét lehetne nézni ...)
Franciaországban, a nemrég elfogadott új környezetvédelmi törvény értelmében, valamennyi új, a kereskedelmi, ipari zónán belül épült épület tetejére napelemet kell telepíteni vagy zöldtetőt létesíteni. Példamutató gyorsasággal a közép-franciaországi…..
Orbán Viktor a magyar politika Hessler ezredese. Nevetséges monomániája a harc örökkévalóságáról és a több száz éves magyar szabadságharcról alighanem a személyiségében gyökerezik, ahogy saját vezéri voltának felmagasztosítása is a nemzeti szuverenitás kérdésévé.…..
Ha visszaszerezzük az igényünket a saját életünk feletti ellenőrzésre, és ennek nyomán arra, hogy az ember és az emberi élet kerüljenek a politikai középpontjába, attól kezdve minden automatikusan adódik a jó politikai rendre vonatkozóan. Ez a lehetőség egy az eddigiektől…..
téridő2 2015.02.22 10:11:06
@integrans: Helyes vagy nem, de minden szavaddal egyetértek és magamban is ez forrong már sok-sok éve.

Zipe Moha szokott ide beidézni az amerikai függetlenségi nyilatkozatból.
Abszolút érvényű és alapvető emberi, társadalmi axiómák.
A mi KÖZMEGEGYEZÉSünknek is lehetne alapja. (vagy szégyen az, ha bölcs és okos emberek gondolatait meghallgatjuk és aszerint is cselekszünk?)

A jelenlegi magyar gondolkodás alapjait sok embernél (főleg a hatalomhoz sündörgő, azzal valóban visszaélők körében) az ingyen-élés és lopásból boldogulás (micsoda hitéleti tudathasadás ez!)

Cél: Magyarország = Közmegegyezés alapú köztársaság!

Eszköz: Közmegegyezés megszövegezése és megvitatása társadalmi szinten (hol vannak az alkotmányjogtudósok? Mennyire tanultak, mennyire nyitottak, mennyire bölcsek, mennyire emberközpontúak?) Szabad mástól tanulni!

Tanulni: hol vannak az oktatás-tanulás tudósai? Azok mennyire tanultak, mennyire bölcsek, stb.
(pl. Erkölcs és hittan helyett gyermek vállalása, nevelése, család, közösség, értékteremtés és megőrzés tantárgyak létrehozása...)

Bizalom: hol a kezdet? Belső kényszer (tanulható), vagy kényszeríthető (tanítható)? (ez utóbbi pl. a köztolvajok //bizonyos politikusok// kíméletlen és nyilvános elítélésével)

Élni, alkotni, élni hagyni, segíteni, megvédeni!
Útlevelet kérnek tőled Magyarország határain. És előtte napokon keresztül kell sorba állnod a 90 napos EU-vízumért. A kirakatokból elfogy a nyugati árucikk, viszont a helyükbe egyre több Putyin-, Orbán- és Rogán-fotó kerül. A kormányhivatalokban ismét bűnözőként kezelnek…..
téridő2 2015.02.20 09:09:06
@zipe moha:
ez elvontra sikeredett.
Lécci, segíts!
(valahol olvastam: effektív kommunikáció. Egyik ismérve: minél könnyebben, minél több embernek ad át világos üzenetet.)
téridő2 2015.02.20 09:32:13
@zipe moha:
"...nincs üzenet...vagy ha van , az az önálló gondolkodásra serkentés...azt látom, hogy rendszeresen az orrunk elé nézünk..arra reagálunk amit közvetlenül az orrunk elé raknak annak átgondolása, motivációi feltárása nélkül...rossz diagnózis, rossz válasz...a fordítottja pláne igaz és gyakorlati..nem fogunk tudni valódi beszélgetéseket folytatni, ha a közvetlenül elénk helyezett dolgokra reagálunk....tapasztalataink, beállítottságaink szerint, épp ezért sosem egyetértve..ennek a manipulációnak , mely az ember természetének ismeretéből fakad garantált gyümölcse a tömeg elválasztása elkülönülése.. a soha egyet nem értés...így és ezért a nyáj folyamatosan levadászható...remélem ez nem elvont..:) "
DEHOGYNEM! (olvasd újra!) Hisz szabad áramlású gondolatsorozat. Nyelvi tagoltság nélkül. Alany, állítmány, tárgy, határozó, jelző. Alapiskola. Az emberek szellemi képességei ennyit tesznek lehetővé (általában). ((emiatt is van igazad, persze)).

Konkrét kérdés: miként bizonyítható az állításod:
"...nem fogunk tudni valódi beszélgetéseket folytatni, ha a közvetlenül elénk helyezett dolgokra reagálunk..."
Továbbá, mit kell érteni "valódi" és "beszélgetés" alatt?
Másik erős állítás "sosem egyetértve" hogyan igazolható? Van-e kivétel, mennyire általános, mennyire automatizmus, mennyire generált, mennyire külső kényszer/irámnyítás, mennyire belső adottság?
téridő2 2015.02.20 10:13:54
@zipe moha:
:)
Ki vagy Te?
Érző, észlelő, értékelő ész. (csupa "é")
Bizony sok tekintetben létezik egyetértésünk, azaz
a "soha egyet nem értés" példával cáfolva.
:)
Kérdés a konstruktivitás.
További kérdés a hatékonyság.
Még további kérdés: mennyire széles "közönség" élete jobbulására?

Merthogy - a zajos, pénzt/paripát, fegyvert birtoklók ellenére - nem Ázsia a mi jövőnk, hanem Európa! 1000 év lehet, hogy nem volt elég integrálódni (kulturálisan és civilizációban)? Na és? Akkor elég lesz 5! Merthogy folyamatok katalizálhatók, akár a biokémiában, vagy máshol is.