Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pólyásbaba

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Pest felől a Duna alatt áthaladva a Gellért tér az első budai metróállomás a 4-es vonalon. A Duna két partján fekvő állomásokat nem véletlenül emlegetik ikrekként: jól látszik rajtuk, hogy azonos tervezőcsapat tervezte mindkettőt. A sporaarchitects építész csapata (Dékány…..
pólyásbaba 2015.09.21 14:26:46
@mismásoló szalon: eleve csak az utolsó vonalat szokták összehasonlítani a 4-es metróval. már az is marhaság, nehogy már a teljes madridi metróhálózatot akard a budapesti metróhálózattal összehasonlítani.
a madridi metró kőzetben épült, a felszín közelében. nincs értelme összehasonlítani a 4-es metró mély vezetésű, pajzsos technológiájával. ezt a zéró műszaki végzettségű újságírók szépen az emberek szájukba adták, magánvéleményként. egy értelmetlen baromság, amivel a polgárt meg lehet vezetni. olyan mintha, almát körtével hasonlítanál össze.... semmi értelme...
két teljesen különböző technológiai vonzattal, épp ezért teljesen más költséggel építhető műtárgy. ráadásul az sem mindegy mint írtam, hogy mit tartalmaz az a költség, amit összehasonlítasz. merthogy a madridi metróban csak minimális szerkezetet kellett építeni, itt meg a térfelújítások teljes költsége is szerepel a végösszegben.

valóban igen, inkább el kellene vándorolni, mert az ilyenek mint te is egyszerűen nem érdemlik meg a mérnöki alkotásokat...
pólyásbaba 2015.09.21 14:28:12
@mismásoló szalon: az meg kizárt dolog, hogy kocognak a polcon a poharak ha elmegy a metró, mivel az épület alapozása alatt mintegy 15m-rel helyezkedik el. a kettő között pedig talaj van, ami elnyeli a rezgést. ami megkocogtatja a poharaidat az a villamos-x-
pólyásbaba 2015.09.21 14:33:00
@mismásoló szalon: a metrónak van funkciója. maga a metró az egyetlen valóban hatásos tömegközlekedési eszköz egy ilyen szinten sűrűn települt nagyvárosban, mint Budapest. csak nem a negyedik, hanem a hetedik metrónknál kellene tartani. illetve a 4-esnek is meg kellene építeni a hosszabbítását mindkét irányba, akkor lenne igazán hatékony és akkor hozná a valóban jó utasszámokat. addig viszont nincs is értelme elemezgetni, hogy hányan használják, mert közel sem 100%-os a kiépítettsége. ehhoz képest viszont igen szépen teljesít utasszámban már most is.
Önnek is van egy története? Kirúgták, megalázták, vagy az 50. interjún is elutasítottak? Zaklatja a főnöke, esetleg az alkalmazottaival akadtak problémák? Írjon nekünk! munkahelyiterror@gmail.com     Tisztelt Munkahelyi terror blog!   Nem olyan régen egy ismerősöm…..
pólyásbaba 2014.08.13 08:54:32
Szia!

Úgy látom, hogy nagyjából négy lehetőséged van:
1.) Maradsz, és megpróbálsz szembeszállni vele, nevelni és remélni, hogy előbb-utóbb elkezd számításba venni.
2.) Maradsz és megpróbálod vele megbeszélni a dolgot.
3.) Jogi útra tereled az ügyet.
4.) Váltasz.

Az esélyed az egyes variációkban:
1.) Sajnos a leírásod alapján jelenleg sem egzisztenciálisan, sem lelkileg/egészségügyileg nem vagy elég erős ahhoz, hogy egy ilyen harcot fel merj vállalni a következményekkel együtt. Ezt a változatot úgy gondolom jelenleg nem jöhet számításba.
2.) Ez a típus szavakkal nem meggyőzhető. Hosszú, kíméletlen csatákkal érhető el az ilyennél, hogy bekerülj a köreibe. Ezek - ahogy már valaki írta - szociopaták. Ezért igazából nincs is értelme bekerülni.
3.) Ehhez szintén nagy lelki erő kell, valamint stabil háttér. Valamint ügyeskedni is kell tudni: bizonyítékokat szerezni a veled szemben elkövetett pszichoterrorról. Ez mondjuk felvételek készítését jelentheti az üvöltözésekről, hívogatásokról, tehát ebből a szempontból lenne miből válogatnod.
4.) Van önéletrajzod? Mikor pályáztál utoljára állást? Fel tudod mérni a lehetőségeket? Keress meg barátokat, ismerősöket, hátha valaki tud valami munkát...

Ami ezeken kívül még eszembe jut:
a.) Mi az, hogy a volt férjed nem fizet gyerektartást? Külföldön dolgozik? Tejeljen csak. Akár visszamenőleg is kipasszírozhatod belőle. A bíróság tuti a javadra dönt ilyen esetben! Ne érzékenykedj! Ha magától nem hajlandó fizetni, küldj neki hivatalos felszólítást, illetve vess be minden jogi eszközt ennek érdekében!
b.) Ha a főnök akar tőled valamit mond neki ezt a mondatot: " Igen Főnök, Úr! Mit követtem el már megint?". Van esély rá, hogy észre veszi magát. Persze ha tényleg kizárólagosan csak az a célja, hogy a helyedre a már meglévő emberét rakja, akkor nem használ semmit, még az is lehet, hogy ellenkező hatást érsz el vele. Azonban valamit tenned kell, mert különben rámész teljesen a dologra és akkor nem, hogy állásod nem lesz, de egészséged sem. Az lenne a legrosszabb, ami veled és a gyermekeddel történhet...
c.) A saját számodon hív a főnök? Letilthatod a számát. Nem vagy köteles a magán telefonodon munkahelyi hívásokat fogadni. A munkatelefonon is előfordulhat, hogy nem veszed észre ha hívnak. Szóval nyugodtan magyarázd el neki.
d.) Ha hülyeségekkel cseszeget, magyarázd el neki, hogy túlmegy a főnök-beosztott viszonyon, az említett momentum nem befolyásolja a munkahelyi teljesítményed épp ezért nem követtél el semmi rosszat, amit ő kérdőre vonhat. Majd kérd ki magadnak a viselkedését és a szavait. Ez már viszont szembeszállás, ami szintén dőlhet jobbra és balra is.

Egy kalappal!
pólyásbaba 2014.08.13 09:35:06
@gályarab: Lehet, hogy céges. Ha az, akkor az a jó válasz, amit írtál. A lényeg, hogy tárgyilagos, higgadt válasszal felhívja a figyelmét arra, hogy amiért a főncsi őrjöng, az alapvetően egy semmiség. Kicsit karakánabb válasz: "Drága Főnök! Igyekezni fogok! Mostantól a seggembe dugva (ahová egyébként a feje lenne való) hordom a telefonom rezgőre állítva, hogy biztosan érezzem ha hív!" :DDD

A legnagyobb baj ezekkel a betegagyúakkal, hogy normális ember nem tud velük mit kezdeni. Teljesen kiszámíthatatlanok: egyik pillanatban még simogat, a másikban kést döf a hátadba. Olyanokkal baszogat, ami nem hiba. Ezért nem tudsz vele mit kezdeni abban a szituációban. Nagyon nehéz az ilyet elviselni.

Még valami. Nagyon aktívan kezdj el állást pályázni. Önéletrajz frissítése, küldözgetése. Azt nem tudom, hogy lehet elérni, hogy a jelenlegi főnököt ne hívják fel lecsekkolási szándékkal.... :(

Még egy dolog számításba jöhet: ha van fiú ismerősöd, akkor ráijeszthet a pöfetegre. Munka után megvárja valahol, majd pár keresetlen szóval elmagyarázza, hogy csúnyán megbánja ha nem száll le rólad. Volt már akinek működött... Az ilyen faszok általában a gyengékre szállnak rá, mert ahhoz gyávák, hogy az erősebbe beleharapjanak. Ha megérzik, hogy van aki kiálljon az általa gyengének hitt személyért, akkor lehet visszavonulót fúj...