Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AnnaCsonka

20 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szerző: Kormos Lili  Mit érez az a nő, akinek egy menekült táborban kell szülnie? Mi dolgozik abban az anyában, aki egy háborús övezetben is vállalja, hogy világra hozza a gyermekét? Hogyan zajlik egy háborítatlan szülés, és vajon tényleg meghatározza-e életünk folytatását…..
  Szerző: Tamás Dorottya Hatalmas volt az érdeklődés a nők elleni erőszak elleni intézményes fellépésről szóló konferencián, amelyen még Colleen Bell amerikai nagykövet is felszólalt. A kétszáz fő befogadására képes Európai Ifjúsági Központ megtelt, ezenkívül pedig…..
Szerző: Csonka Anna Néhány hónappal ezelőtt, a pannonhalmi zaklatásos ügyek nyilvánosságra kerülése után megkereste az Üvegplafont egy értelmiségi körökben ismert férfi, és azt mondta, gyónni akar, nyilvánosságra akarja hozni, hogy kezdő tanárként, sok évvel ezelőtt mit…..
Szerző: Bakó Júlia Kora délelőtt volt, egyedül üldögéltem az étterem kerthelyiségében. Tollammal idegesen doboltam a füzetemen, amiben szépen egymás alatt ott sorakoztak a kérdéseim.  Gyorsan újraolvastam őket, annyira akartam fejből emlékezni, amennyire csak lehet. Igyekeztem…..
Kevés szubjektívabb dolog van a humornál. Van, aki a kifinomult, hosszasan felépített vicceket szereti, van, aki a semmiből jövő hangosan szólóakat. Van, aki érzékenyebb, és akad, hogy megbántja egy-egy vicc, van, akinél a tűréshatár a csillagos ég, minél sértőbb, annál…..
  Egy átlagos nő körülbelül 350-szer menstruál életében, ez azt jelenti, hogy hozzávetőleg 7350 tampont használ el. Azt gondolná az ember, hogy ha egy terméket az emberiség fele ilyen hosszan és sokat használ, akkor a termék gyártóinak is érdeke, hogy minél kevesebb…..
  Szerző: Tamás Dorottya Hol kezdődik a szexuális zaklatás elleni védelem? Hogyan lehetne a nemi erőszak ellen jobban felhívni a nők figyelmét?  Kanadai kutatók szerint elsősorban azzal, ha a nőket oktatják – írja a Vox.com a New England Journal of Medicine egy közelmúltban…..
Szerző: Nagy Gréta A kommentszekció egy cikk alatt olyan kicsit mint eltévedni a vadonban. Amikor úgy érzem, hogy megtaláltam a kiutat, szembetalálom magam egy vadállattal, mire úgy érzem megnyertem a harcot, elnyel egy mocsár. Amikor azt fontolgatom, hogy belépek ebbe a dzsungelbe…..
 Az elmúlt időszak statisztikái és áradozó hangvételű sajtómegjelenései alapján a magyar abortuszhelyzet alakulása igazi sikertörténetnek tűnik, hiszen jelentősen csökkent a művi terhességmagszakítások száma az elmúlt 30-40 évben. Azonban ha egy kicsit a számok mögé…..
Szerző: Nagy Gréta Amikor megemlítem a körülöttem lévőknek, hogy podcast-függőségem van, általában az az első reakció, hogy „Mi az a podcast?” - aztán üveges tekinteteket látok magam körül, amint elkezdem heves gesztusokkal magyarázni, hogy a podcast egy rádió-show és…..
Szerző: Kormos Lili   Ha valahol tampont, intim- vagy tisztaságibetétet reklámoznak, akkor biztos, hogy a hirdetés leggyakrabban használt szava a diszkrét lesz. Olyan kicsi, olyan lapos, olyan tökéletes, hogy észre sem veszed, a környezetedben pedig végképp senki nem fogja…..
Szerző: Tamás Dorottya Amikor problémába ütközünk, kételyeink vannak vagy szomorúak vagyunk, egyből legjobb barátnőnkhöz, barátunkhoz, esetleg párunkhoz, családunkhoz fordulunk – vagyis a szeretteinkhez. Legalábbis így működött ez az internet előtti időkben. Az anorexia…..
Szerző: Kapelner Zsolt Elterjedt vélemény, hogy a feminizmus és a gender-elmélet eredendően ellenséges a férfiakkal szemben, s hogy tisztességes férfiembernek semmi keresnivalója ilyen lányos – hadd nem mondjam: buzis – dolgok közelében. Mint feminista férfi szeretnék…..
Forrás: Evangelikus.hu Szerző: Laborczi Dóra A családon belüli és a párkapcsolati bántalmazást már nem kíséri akkora hallgatás, mint korábban: egyre több olyan esetről tudunk, ami – jogosan – nagy sajtóvisszhangra talál. A Szürke ötven árnyalata című sikerkönyv és a…..
Sosem gondoltam volna, hogy van olyan alkoholos ital, ami még az oroszoknak is megárt, és egészen Jekatyerinburgig kellett utaznom, hogy kiderüljön, a nagyapám házi pálinkája, amiből mindig, minden utazásra viszek magammal, ilyen. Nem is akármilyen orosznak adta meg a végső lökést…..
Amikor helyi idő szerint hajnali fél egykor a harminc fokban tikkadozva megláttuk az Asztrahány-Izsevszk-járat rozoga szerelvényeit, már sejteni lehetett, hogy kemény utunk lesz Kazanyig. Nem tévedtünk nagyot. Elaludni, még úgy ahogy sikerült, hogy aztán hajnalban arra keljünk, hogy…..
Az orosz harmadosztályon utazásnak van egy sajátos koreográfiája, amit az oroszok olyan finoman és természetesen adnak elő, hogy elsőre észre sem lehet venni, milyen aprólékos tervezés és micsoda erőfeszítés van a kényelmes utazás és a teljesen otthonossá alakított ágy-asztal…..
Az orosz fővárosba először megérkezni elég sokkoló élmény, budapesti perspektívából nézve olyan, mintha egy cuki makettvárosból hirtelen belepottyantunk volna egy igazi városba. Bár a házak nem magasabbak, mégis minden túlzóan és befogadhatatlanul nagynak tűnik, mert a dolgok…..
Ez a blog arról fog szólni, hogy Moszkvából Ulánbátorba utazunk vonattal, egy kis kitérővel a Volga-deltához (ez utóbbit családi okokból, de erről majd később). A volgai résztől eltekintve ez az út a Transz-szibériai expressz mongóliai ága, de mi nem megyünk el Pekingig, ami…..