Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sascha Braun

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bár nem nagy meglepetés, mert tudományos (és féltudományos) modellek április közepére jósolták a COVID19 okozta halálozások számának maximumát Magyarországon, de mégiscsak lesújtó, hogy világviszonylatban ennyivel rosszabbak vagyunk a harmadik hullámban mindenkinél. Még a második és harmadik…..
Sascha Braun 2021.04.16 13:54:54
Az index kitette ma ezt a posztot, de egy füst alatt a cáfolatát is:
index.hu/velemeny/2021/04/15/a-jarvany-miatt-elhunytak-szama-valoban-alkalmas-nemzetkozi-rangsorolasra-/
Lehet ismételgetni kéjesen, hogy nálunk halnak meg a legtöbben covidban, de ez de facto nem igaz, egyszerűen csak minden ország másképp számol.

És ha már a szerző az ourworldindata grafikonjára hivatkozik, itt van pont ugyanarról az oldalról egy másik grafikon, valójában az egyetlen grafikon, ami objektív összehasonlításra alkalmas, ez pedig a többlethalálozás. Bár friss adatok még nincsenek, de az látszik, hogy Magyarországon a többlethalálozások száma egyáltalán nem kirívó még az uniós országokhoz képest sem:
ourworldindata.org/grapher/excess-mortality-p-scores?country=HUN~ROU~SVK~SRB~SWE~DEU~CZE~FRA~AUT~BEL~HRV~ITA~POL~GBR
Sascha Braun 2021.04.16 14:21:54
@chrisred: Akárhogy is csűrjük-csavarjuk, a covid halálozási grafikonoknak nincs semmi értelmük, amíg minden ország másképp számol. Csak azért, mert a magyarok mindenkit beleszámolnak, a belgák-svédek meg szó nélkül elássák az öregek otthonában elhunytakat, még nem lesz nálunk rosszabb a helyzet, máshol pedig nem lesz jobb.
Sascha Braun 2021.04.16 14:25:51
@Reding Roli: Szerencsére a DK-s statisztika jószándékú és függetlenobjektív. Hagyjuk már. De függetlenül attól, hogy ki írta a cikket, meg tudunk-e egyezni abban, hogy minden ország máshogy számolja a covid halottakat? Mert ha nem, akkor nincs miről beszélni (hiszen akkor egyikünk tagadja az objektív valóságot), ha meg igen, akkor az egész posztnak semmi értelme.
A KARD Ne osszatok orbánképet 2021.04.11 12:26:50
A címben írt mondat természetesen az ellenzékieknek szól. Az, hogy a fideszesek a főnökük képét osztják, szívük joga, abba nyilván nem fogok beleszólni. Ami viszont nagyon bosszantó, hogy az ellenzékiek nem jönnek rá, hogy csapdában vannak és kijönni sem hajlandók belőle. A poszt tehát az…..
Sascha Braun 2021.04.13 11:17:22
@morph on deer: Köszönjük a szakszerű demonstrációt, pont erről beszéltem, ez a megszállottság már-már ijesztő :)
Sascha Braun 2021.04.13 11:27:59
@a nagy hohohorgász: Igen, pont így értettem a rémisztőt.
Oldboy vs. Oldboy A bűncselekmény: A dél-koreai nemzet talán legemlékezetesebb (azóta persze jelentkeztek egy Élősködőkkel), atomvillanásszerű remekművét ennyire rosszul és (itt ez a jelző hatványozottan igaz) ennyire feleslegesen feldolgozni maga az emberiség ellen elkövetett bűntett. Mindenki…..
A leves pontos eredete nem ismert, több legenda is létezik róla. Egyesek szerint Mikszáth Kálmán születésnapjára készült 1892-ben, Gundel János jóvoltából. Mások pedig úgy emlékeznek, hogy egy vacsoraverseny bírái számára készült akiknek annyira ízlett, hogy repetát is kértek belőle. Gundel János…..
Sascha Braun 2021.02.02 16:37:24
@bratya: Na igen, érdekelt volna a recept, de én is pont eddig olvastam....elképzeltem, ahogy a 19. századi Magyarországon kókuszolajon futtatják a hagymát....ez így azért elég komolytalan :D
Tekerés közben Itt a fal 2020.12.01 20:06:40
Ha jól sejtem, a FIDESZ-ben most nagyon komoly brainstorming folyik, hogy kerüljenek ki abból a slamasztikából, amibe Orbán Viktor belekormányozta a pártot. Biztosra veszem ugyanis, hogy ami Szájer Józseffel a napokban történt, az nem a véletlen műve. Azt, hogy Szájer melegbárokba jár, már régóta…..
Sascha Braun 2020.12.03 15:50:53
@Patreides: valóban, az Európai Unió és az európai dzsihadisták fővárosa. De akkor most menj vissza szépen a hozzászólásomhoz és helyettesísd be Brüsszelt Európai Unióra és úgy olvasd el. Remélem, helyesírási hibát nem vétettem mert akkor még a végén megint nagy győzelmet aratsz.
Sascha Braun 2020.12.03 15:56:49
@nemecsekerno_007: Igen, a 24.hu épp most írta, hogy ott mindenki úriember. Természetesen rajtunk kívül. Megható, hogy ez a sok úriember annyira aggódik a mi kis országunkért, hogy akár maffiamódszerekkel is hajlandóak lennének megdönteni az ostoba, fasiszta magyarok által választott kormányt. Ez az igazi demokráciaszeretet. Küldhetnének is rögtön egy helytartót meg néhány szakértő miniszter urat, csak jobban tudják, na, hogy mi kell itt a periféria csatlós népeinek, hogy jobban be tudjanak illeszkedni a kiművelt nyugati urak világába.
Sascha Braun 2020.12.03 17:20:44
@Gazz: Azt nem tudhatod, hogy Szájertől mit kértek cserébe azért, hogy ne derüljön ki a dolog. Csak az biztos, hogy Szájer nemet mondott az ajánlatra és előre menekült, lemondott inkább, nem hagyta, hogy megzsarolják.
Ugyanígy azt sem tudhatod, hogy hány olyan kormánypárti, vagy netán ellenzéki politikus van, aki akár zsarolás vagy anyagi juttatások ellenében dolgozik az országa érdekei ellen és képvisel idegen érdekeket. Ezt nem tudhatjuk, csak a hatásait látjuk.
Aztán persze nyilván ez puszta fikció, hiszen mind tudjuk, hogy a fényességes nyugatejrópai politikusok mind tisztességes úriemberek, akik értünk jönnek, nem ellenünk, fel akarják emelni az országunkat, gazdagságot és jólétet szeretnének már végre hozni a periférián élő elmaradott népeknek.
Az elmúlt száz év legnagyszerűbb miniszterelnöke kissé belehibbant saját nagyszerűségébe. Szokott ilyen lenni a történelemben, nincs benne semmi különös. Abban sem, hogy a hülye, de szorgalmas és szervilis környezete nem tudja megakadályozni a hibbantság nyilvánvalóvá válását a szeretett nép…..
Sascha Braun 2020.04.07 16:06:54
@math0: Te mekkora egy fogyatékos vagy :D
Nem hittem volna, hogy ma este - ha Borkaistul is, de hát kellett végre egy kis szerencse is - az ellenzék erre lesz képes. Ahogy nem hittem abban, hogy a mai összeállásig ("összefogásig") egyáltalán eljuthat. Örülük, hogy végül nem lett igazam, és remélem, ez csak a kezdet a 2022-es győzelem felé…..
2018. április 8, vasárnap.Ekkor még a Hír TV-ben Kálmán Olga vezetett műsort, az RTL Klub pedig Baló György műsorvezetésével 20 részes választási vitasorozatot szervezett, melyet miniszterelnöki vita zárt. Klasszikus, a rendszerváltás óta megszokott színvonalú választási műsorok voltak ezek,…..
Május 26-án szombaton indul a Duna Televízión az Egynyári kaland harmadik évada. Szombat esténként 19:30-tól kerül adásba az évad 6 epizódja. A fiatalokról szóló sorozat eddig a Balatonnál játszódott, a legújabb évadban viszont Budapesten próbálják meg túlélni a nyarat a főszereplők. ..
Sascha Braun 2018.04.27 12:54:35
@retrodj: Szerintem érdemes megnézni, mind a két évad jó lett, én most néztem újra mind a kettőt ;) Meg vannak visszautalások is a régi történésekre, legalábbis a másodikban volt néhány, gondolom a harmadikban is lesz.
Mostan tüntetés lesz a választási eredmény ellen szombaton. Lesznek tízezren. Ez jó. Csak hát nem tüntizni kell, hanem választást nyerni. De addig ez a pozitív lehetőség nem fog bekövetkezni, amíg a tüntizgetők nem mernek szembenézni a valósággal. Márpedig nem mernek. Helyette hisztiznek, sértegetik…..
Sascha Braun 2018.04.13 17:31:49
Majdnem teljesen korrekt írás. A tüntetés pedig teljesen értelmetlen. Hiszen mi is történt? Semmi. Hónapok óta minden kutató azt mondta, hogy a Fidesz nyeri majd a választást, és végül, csodák csodájára, a Fidesz megnyerte a választást. A szavazatok ott vannak papíron, mindenki megszámolhatja, és bár néhány száz szavazat sorsa megkérdőjelezhető, de összességében az eredményt nem befolyásolja, ezt még a zindex is megírta.

Ha már tüntetés, akkor inkább a Facebook ellen kellene tüntetni, hogy a kifinomult algoritmusai ilyen hatékonysággal fújták a kis safe space buborékokat a kormányváltásban reménykedők köré, akik valószínűleg onnantól kezdve, hogy a netadós tüntetés környékén vadul belájkolták az összes kormányellenes oldalt, soha többé nem láttak olyan véleményt, posztot, megosztást, ami a másik oldal álláspontját képviselte volna. Így lovallták bele magukat egyre jobban a győzelembe, csak azt nem vették észre, hogy az ezer ismerősük közül mindig ugyanannak a húsznak a posztjait látják. Jól körbelájkolták egymást, megveregették a saját vállukat, és most nem értik, hogyan történhetett mindez.

Arról nem is beszélve, hogy hangosan lehülyéztek mindenkit, aki akár csak megpróbálta volna elmondani, hogy amúgy vannak jó dolgok is, amiket csinált a kormány, a szigorú gazdaságpolitika, családpolitika, nemzetpolitika. Szerintem minden jobboldali szavazónak van ilyen élménye az elmúlt két évből, egy idő után már csak hümmög az ember, ha valaki nagy hangon Orbánozik a környezetében, ráhagyja. Ettől is kialakulhatott az az érzés, hogy mindenki kormányt akar váltani. Mert aki komolyan elhiszi, hogy az elmúlt nyolc évnek semmiféle eredménye nincs, azzal nincs is értelme vitatkozni. Én szívesen elismerném, hogy nem minden kormánypárti politikus szent, ha a vitapartner elismerné, hogy nem minden kormányzati intézkedés rossz. De ilyen beszélgetéseket manapság már nem lehet folytatni, interneten főleg, de lassan társaságban sem, mert mindenki csak a saját buborékjában hallottakat mantrázza (lásd migránssoros vs. mindentelloptakdiktatúra).
NemGogol Zörög a haraszt 2018.04.09 15:00:07
IDEGESÍTENEK az összeesküvés-elméletek, és eddig mindig sikerült visszatartanom magam attól, hogy hasonlót állítsak elő. Pedig volt már úgy korábban is, hogy a véletlenek (?) összjátéka roppant gyanús következményekhez vezetett, mégsem engedtem a csábításnak, inkább azzal foglalkoztam, hogyan…..
A szavazás során vajon melyik döntésünk a legrosszabb? Gyakorlatilag bármelyik döntésünk lehet rossz, nézzük meg a lehetőségeket. 1.A listán olyan pártokra szavazunk, amely nem lépi meg a parlamenti küszöböt, valamint az egyéni jelöltünk sem fut be. Úgy tűnik, hogy ez a legrosszabb döntés, mert…..
Ez egy kalapemelős poszt. Ilyet kurvára ritkán írunk, de most helyzet van. Kormányváltó hangulat, botrányt botrányra halmozó (köszi Simics), defenzívába szorult, vergődő, sőt lassan pánikba eső Fidesz. Kicsúszott a kezükből a saját sorsuk, már csak az ellenzék baszhatja el, csak ebben bízhatnak. Ez…..
Könnyű lenne ma Kósáról írni, de akad nála fontosabb. Lajosunkról régóta azt tartjuk, hogy egy elképesztően ostoba paprikajancsi, mostantól csak ugyanez a köbön, a másik komoly agysebész, Tállai mester szellemi színvonala. Az a jó bennük, hogy ők többet hisznek magukról, ezért szeretnek pofázni és…..
Sascha Braun 2018.03.14 17:11:39
@morph on deer: "aztán a nagytakarítás és a jogállami keretek helyreállítása után új választások új feltételek szerint"

Vagyis a Gyurcsány-Vona-Simicska-féle neobolsevik-fasiszta koalíció úgy alakítani a választási rendszert, ahogy ők könnyebben nyernek, aztán új választás. Értem. Roppant demokratikus. Csak azt hagytad ki a hozzászólásból, hogy közben a Fideszeseket föl kell lógatni. Tudod, lámpavas, demokratikus ellenzékiként erről nem lenne szabad megfeledkezned...
Most, hogy egy egész ország töri azon a fejét, vajon Kósa Lajos az évszázad szélhámosa, vagy az évszázad nemzeti idiótája – jóllehet e sorok írója a fenti „vagy” (diszjunktív) szerkezet helyett inkább az „és” konjunktív alakot preferálja –, nem árt két dolgot tisztázni, akár még azt megelőzően is,…..
Sascha Braun 2018.03.14 15:27:15
@postakocsi: Nocsak, megszólalt a híres demokratikus ellenzék. Kiket szeretnétek fellógatni? A kormányt? A szavazóit? Elég tág ez a "fogtok". És mi alapján? Mert megeszitek ezt a sok kamu sztorit? A jóég mentse meg az országot és a polgárait ettől a vérgőzős bolsevik-nyilas bandától, akik vagytok.
A legsötétebb náci időket idéző propagandafilmmel nem az a legnagyobb baj, hogy a nyitókép egy indiai (szikh) turbános bácsit próbál nekünk eladni közel-keleti veszélyes elemként. Frei Tamás röhög a markába. Sokat kellett várni rá, de végre elkészült a magyar médiatörténet azon alkotása, amely…..
Sascha Braun 2018.03.09 17:01:47
Nos, Lázár húzott egy zseniálisat, csinált egy két perces kis semmi videót, és most a teljes baloldali média újra azon pörög, hogy megcáfolják a valóságot. Én őszintén csodálom, micsoda értelmi buborékban élnek ezek az emberek. Az Index is egy napon keresztül címlapon hozza, hogy Bécs mekkora király város, alatta pedig közvetlenül, hogy egy afgán megkéselt random négy embert, mert rossz napja volt. És nem fogják föl agyilag, hogy ez a két cikk üti egymást, az egyszeri szavazó meg nézi értetlenül, hogy ezek tényleg ennyire hülyék? Most lassan három napja bizonygatják, hogy Bécs mennyire élhető multikulti, miközben a bécsi polgárok szinte egy emberként állnak oda Lázár kijelentése mögé, amire szerintem még ő maga sem számított. Több ezer kommentben írják, hogy "Lazar hat recht" minden felületen, amit csak érnek, mintha bennük is felszakadt volna egy seb, hogy végre valaki kimondta az igazságot, amit a saját politikusaik nem mernek. Erre mi történik? Itthon bizonygatják ezek a szerencsétlenek, hogy az osztrákok bizony rosszul tudják, hogy mi a véleményük. Szánalom.

Szélmalomharc a valósággal, ez ma a magyar balliberális oldal. Csak be kell dobni bármilyen állítást, ami részben, vagy egészben igaz, ezek meg ráugornak és mindenáron meg akarják cáfolni, bármi legyen is az. Ha holnap Orbán Viktor kiáll, hogy a szar büdös, ezek rögtön címlapon hozzák, hogy márpedig a wikipédia szerint az emberek 68%-a szívesen szagolja és amúgy is inkább rózsaillatú. Nem veszik észre, hogy a Fidesznek azért kell külföldi ellenségkép (lásd Soros, ENSZ, Brüsszel), mert a mai magyar ellenzék annyira gyenge és szánalmas, hogy nem is lehet rendesen küzdeni ellenük, még megsajnálnák őket az emberek.
Aki a jövő évi országgyűlési választást szabadnak és demokratikusnak gondolja, az vélhetően a Kádár-rendszer látszatvoksolásait is annak érezte. Hiszen több jelöltből választhatta ki a polgár azt az egyet, akinek győznie kellett. Az nem demokrácia, amikor a hatalom dönti el, kire lehet szavazni...