Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Mihaszna Kelly

0 bejegyzést írt és 27 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mont Blanc-alagútnál „látványosabb” és kalandosabb olasz-francia határátkelést kínál a két ország, három-négyezer méter magas hegyvonulatait és gleccsereit átszelő kötélpályái. Update (2015.08.21.): Skyway Monte Bianco: új olasz látványosság, francia aggodalommal Technikai szempontból az 1940-es…..
Mihaszna Kelly 2015.02.24 15:34:30
London mindig is élen járt az elektronikus menetjegyek bevezetésével - Londonban immár több, mint tíz éve működik az elektronikus jegyrendszer, az Oyster kártya. Ma azonban még egy lépést tettek előre, és a londoni közlekedés immár az érintésmentes fizetésre alkalmas…..
Ott áll a pali a műtőasztal mellett, csuklóig van egy nő hasában, közben a szeme sem rebben, nemhogy gondosan nyírt bajsza, pedig rebbenhetne, hiszen annyira tele van kokainnal, hogy kis híján a fülén folyik ki. Ő Dr. Thackery, a The Knick, azaz A sebész című új sorozat…..
Barathpur relatív békéje után jött az igazán nagy szám, India legnagyobb durranása, az összes fotóalbum csúcspontja, Agra, és benne, a Taj Mahal. Ha az ember sznob világutazónak akar tűnni, akkor kötelező az összes barátunkat és ismerősünket lekezelően kioktatni,…..
Kilencven esztendős korában csütörtökön Rómában elhunyt Damiano Damiani olasz forgatókönyvíró és rendező, akit sok néző a Michele Placido főszereplésével forgatott, a maffiaellenes küzdelem szimbólumává vált, A polip című filmsorozat rendezőjeként ismer. Az idős művész…..
A mindössze egy perces time-lapse videó nemcsak a norvégiai Trondheim és Bodo közti 730 km-es Északi-sarkkört átszelő vonatozást sűríti be ebbe a rövid időbe, hanem a négy évszakot is. A Norwegian Broadcasting Corporation mind a négy évszakban felvette a teljes 10 órás utazást…..
Vezető hír lett a minap egyes reggeli japán TV műsorokban, hogy a Tokió-Oszaka közötti Tokaido Shinkansen vonalon késnek a vonatok, mert egy egér elrágott egy kábelt. Az utasok kicsit értetlenkednek, de nem kell aggódni, egyik vasúti alkalmazott sem követ el harakirit emiatt. Az egér…..
Mihaszna Kelly 2012.10.18 08:39:29
A Malév-témához a magunk részéről annyit tudunk hozzátenni, hogy felidézzük Presser Gábor 1988-as témáját. A videóért elnézést, valami buzigyuri a Japán-őrületét élte ki a dalon. (Persze Presser bácsi nem csak a Malév reklámhangját komponálta meg, hiszen 1982-es…..
A Tohoku Shinkansen-vonal meghosszabbításának decemberi átadásakor sem volt éppen zavarmentes a forgalom, és ugyanez igaz a Hayabusa expressz bevezetése miatt módosított menetrend életbelépésének napjára is. Ezúttal azonban tényleg az utasok voltak a hunyók. Rögtön az első…..
Japánvasút Tűz az alagútban 2011.06.05 22:29:00
Szerencsés kimenetelű baleset történt Hokkaidón: egy expresszvonat kigyulladt, és megállt egy alagútban. Az utasok evakuálása sikeres volt, de nem volt zökkenőmentes. Mindenkinek a 16 évvel ezelőtti busz baleset jutott eszébe.  Május 27-én, pénteken, este…..
Itt tart most a japán hagyományos gyorsvonati járműgyártás. Jó 10 éve jelentek meg a 653-as sorozatú vonatok, de máris bemutatták az őket leváltó új szériát, a 657-est, mely a Joban vonalon fog közlekedni. Igaz, egyelőre nem végig, mert a vonal egy jelentős szakasza még…..
PTinfo Tolongás Debrecenben 2011.06.12 11:26:00
Kisebbfajta tumultus alakult ki a legújabb - sorrendben hatodik - debreceni villamostenderen. A Haon tájékoztatása alapján a tíz darab, pályázati dokumentumot megvásárló közül végül hatan tettek ajánlatot. Hatan eddig egyik vidéki villamostenderen sem indultak, így érdekes lehet…..
Felújítják a ferihegyi vasútállomást. Azt az építményt, amit sokak szerint 2006-os átadása óta soha nem takarítottak. Eredetileg azért mentem, hogy egy nem túl izgalmas esemény keretében felköszöntsük a Wizzair ötmilliomodik magyar utasát, de a vasútállomáson azt láttam,…..
A Tv2 visszahozza húzósorozatait, azaz ismét lesz House és Született feleségek, folytatódik az NCIS és az NCIS LA, és elkezdődik a Médium hatodik évada is. A pontos dátumok: Dr. House és Született feleségek (hetedik évad mindkettő): március 2. NCIS nyolcadik évad:…..
PTinfo Zarándokmetró Mekkában 2010.11.16 06:59:00
November 13-án megnyitották Mekka első metróját, ami egyben egész Szaúd-Arábia első ilyen jellegű vasútja. A vonalnak egyetlen szerepe van, kiszolgálni azokat a zarándokokat, akik a Haddzsra, a mekkai zarándoklatra érkeznek, mely idén november 14. és 18. közé esik. Az új…..
A kettes számú tokiói reptér (már ha kettes számúnak lehet egy repteret nevezni, ahol évi 30 millió utas van, és ahonnan Tokió nemzetközi repülőjáratainak többsége indul), a Narita kiépítése a hatvanas években merült fel először, annak köszönhetően, hogy a Haneda, az akkor…..
Olvasónk július 9-én Budapestről Alsóörsre szeretett volna utazni, amihez jegyet váltott a Déli pályaudvaron lévő jegypénztárban. Kedvezményes jegyváltásra jogosult, ezért élt is ezzel a lehetőséggel. Valószínűleg teljes árú jegyet vett volna, ha tudja, előre, milyen…..
urbánus menekülés Szily László 2009.05.21 15:28:54
Úgy lettem újságíró, hogy ültünk a Nagycsarnok melletti Csarnok étteremben, ahol a városban először adtak csapolt Kronenbourgot, és egyszer csak bejött egy kedves, golyófejű fiú hülye kalapban és bekötözött füllel, és megkérdezte, hogy lefotózhatna-e minket egy Magyar…..
comment:com Hírek kávé mellé 2009.02.16 09:00:00
Tina Fey azt mondja, hogy a 30 Rock legutóbbi epizódjának egyik McDonald's-centrikus szála nem product placement (bujtatott reklám) volt, sőt, egy fillért sem kaptak a gyorsétterem-lánctól. Érdekes is lett volna, mert a sorozatnak a Pepsivel van szerződése, a McD meg Coca Cola…..
Kötött pálya Tömpe-interjú 2009.02.01 21:00:00
Szokatlanul őszinte hangvételű interjút adott A vasút így totál reménytelen címmel a Zoom.hu-nak Tömpe István, a MÁV-Start üzleti vezérigazgató-helyettese. Mindenkinek érdemes elolvasni, én csupán egyetlen témát emelnék itt most ki. Feltehetően a legkevésbé fontosat. De engem…..
Vitoria után ejtsünk szót egy másik városról is, ahol karácsonyi meglepetésként a helyi lakosok tömegközlekedést kaptak. (lesz még további ilyen) Santo Domingo, a Dominikai Köztársaság fővárosa a maga 2,2 millió lakójával, ha a "nyugati világban" lenne, nagysága…..
comment:com Mentsük a kanalakat! 2008.05.03 15:08:00
A sportot letudtuk délután, maradtak a filmek, sorozatok, néphülyítő bűvészműsorok és tehetségkutatók estére - lássuk miből élünk! Egy kora délutáni filmmel kezdünk, mégpedig az m2 Thomas Crown ügy című darabjával, amit azért emelünk ki, mert ez nem a Pierce Brosnan féle…..
Bibibí, nektek meg nincs. Látjátok ugye. Az OTP-nél csináltattam, de több más kereskedelmi banknál is van lehetőség saját képpel bankkártyát csináltatni. Sőt, mondott bank (többek között) pont vonatos képpel reklámozza ezt a szolgáltatást, ezek szerint mégis lehet üzlet a…..
Igen, még mindig a 0102-es hófrász. A budapesti elővárosi forgalomban nem közlekedő több száz vonat, a teljes káosz nyomán kitört botrány után már az első napokban úgy nyilatkoztak a MÁV vezetői, és kommunikátorai, hogy „minden szabályt betartottak”, sőt…..
Mihaszna Kelly 2008.01.19 18:19:13