Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Köleskása Szem

20 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ma épp olvastam egy kérdést azzal kapcsolatban, hogy mi értelme lehet csoportosan a békéért imádkozni. Napjainkban bőven igen dús a táptalaj az ilyen irányú kezdeményezéseknek, hiszen nincs olyan hét, vagy nap, hogy robbantások, terroristák hírei vagy a háború szele ne simogatná az…..
Bizony, eltelt 5 hónap, letelt a küldetés öthatoda, ilyenkor akarva-akaratlanul is számot vet az ember, hogy mi is történt ebben az igen mozgalmas időszakban. Sok helyre sikerült eljutni, bár a legtöbb idő Buenos Airesben telt. Azt hiszem, továbbra sem leszek egy nagyvárosi ember, még…..
My dream Uruguay okt 9-14 2015.10.15 02:50:57
Idén úgy alakult, hogy sajnos senki nem tudott menni Montevideoba, annak ellenére, hogy az ottani közösség is kérvényezett segítséget. Így, azt gondoltuk, hogy jó lenne meglátogatni az ottani magyarokat is, és szervezni nekik egy magyar hetet, vagyis napokat. Sok sok szervezés után…..
Húrhangoló Mindenem megvan 2015.10.18 01:57:54
Mindenem megvan. Mégis, ezzel az állapottal is sokszor közel érzem magam a határhoz. Mindenem megvan. Van család, van szeretet, van arra pénzem, amit szeretnék megtenni, vannak tervek (igaz, a bátorság néha hibádzik egy kicsit, de ez is talán egy valahonnan eredő problémakör), vannak tanulmányaim,…..
Be kell valljam, ennek a posztnak a publikáláshoz már legalább hetedszerre állok neki, de most elhatároztam, hogy nem állok fel, amíg kész nem lesz! :D Szóval a dolgok júliusban történtek, még a végén, de az emlékek még mindig intenzívek, majdnem a legjobb hét volt az ottani - az…..
Köleskása Szem 2015.09.22 22:36:04
Bizony már kedves dorgálást is kaptam azóta, hogy telnek a napok poszt-talan, de mentségemre legyen mondva, sok a dolog :) Viszont rájöttem, hogy remek barátaim vannak, párezer kilóméteren innen és túl! Annyira, hogy minden kívánságom valóra válik, most épp az egyik…..
Aho! A mai nap megtapasztaltam az első országos leállást Argentínában. No, nekik nem az első volt, állítólag viszonylag gyakori jelenség, csak nekem volt viszonylag új a dolog, de majd ezt is biztos megszokom. Mivel a tömegközlekedés és leállít, jobbnak láttam itthon maradni,…..
No, hát meglehetősen hosszabb szünet után újra jelentkezem, innen a 18 fokos telek világából, a könyvek mögül, néha emberek közé is keveredem szerencsére, így ismertem meg Lauráékat (akinek már a szülinapját is megünnepeltük), és így költöztem át Mikihez, ahol éppen…..
Sziasztok! Üdv mindenkinek, örömmel jelentem, hogy szerencsésen megérkeztünk! Szinte minden simán ment, ahogy a nagy könyvben meg van írva, szépen landoltunk, aztán kis csapatunk szétszóródott a szálláshelyekre. A szállás jó, a környék csendes, még meglátjuk, hogy itt…..
Egyelőre viszont Buenos feltérképezésénél járunk, bár már rengeteg ígéretes helyről hallottam, ahová itt "mindenképpen el kell menni". Buenos Aires valóban egy nagyon európai főváros, mondjuk emeletes házak csak a belvárosban vannak; ahol én lakom, ott inkább kis kertes…..
Húrhangoló Spiricsiribiri 2015.04.04 22:08:59
..
Sokféle férfiminőség létezik, de valahogy az utóbbi időszakban folyton az elvonuló, vagy önmagát lefojtó részeivel találkozom. Az Oroszlán önkényes gúzsba kötése és a tiszta értelem lecsupaszított és tűzben szított forró, pusztító iránya ez, ami így március végén…..
Az önismeret útján egy pillanatra kiábrándultam a szerelemből. Az elgondolás, hogy a társ, a pár csak mint egy kénytelen-kelletlen eszköz szerepeljen az életemben, aki tükröt tart, és akivel karmákat oldogatunk, meglehetősen sivár és elkeserítő. Belesajdult mindenem abba, hogy…..
Húrhangoló Torony 2015.03.09 20:23:02
Néha elég annyi, hogy meglássa az ember, hogy mi áll az útjában. Sokszor úgy hisszük, hogy kilátástalan a tér, pedig valójában csak túl közleről nézünk valamit vagy valakit... egy akadályt, egy segítőt, talán mindegy is. Megesik, hogy csak pörgünk, pörgünk, mint a japán…..
Húrhangoló Barangolás pk 2015.02.18 08:50:00
 Olykor jólesik csak úgy, bámulni az életemet. Megnézni benne a csínyeket, a munkát, a lustaság és az állhatatosság folyton váltakozó ritmusát. A mai nap reggelét az elmélkedésnek szentelem. Furcsa kis napindító ez, mert valamelyest kiszakít a valóságból, mégis,…..
Lassan indul a tavasz, bizseregnek a méhek, és megindul a szívtájékon valamiféle jó érzés, melegség, ami akár egy társkapcsolatban is kiteljesedhet. Jönnön most egy kis útmutatás Weöres mestertől, ahogy ő látta a nőt és a férfit: "A teljesség megbomlásának fő-formája,…..
Vannak kérdések, amelyek fel-felbukkannak itt a boldogság háza tájékán, s néha zavarbaejtő könnyedséggel oldhatjuk meg mind a kérdést, mind pedig a hozzá kapcsolódó érzelem-csomagot.    Például az, hogy "mit tegyek, hogy boldog legyek?" (ami rímel, az igaz - még ha kérdés…..
Amit ebből a betegségből leszűrtem, az az, hogy egészségesnek lenni sokkal szórakoztatóbb. Ezért mostantól ahelyett, hogy megbetegítem magam, inkább többet foglalkozom az egészségemmel. A szkeptikus olvasó számára ez a kijelentés egy kicsit visszásnak, vagy bagatellnek hathat,…..
Húrhangoló Elengedő 2014.09.12 13:46:01
  Kitágult a tér. Érzem az iskolás gyerekek emlékeit, ahogy karácsonykor az ablakra fújták a díszeket. Érzem a szerelmeket, minden szerelmet, érzem a fájdalom sós ízét, a könnyeket, a csalódásokat, a talpra állásokat, a bukásokat. A választás sodró áramát. Érzem a…..
 (MNG - Dada és szürrealizmus. Magritte, Duchamp, Man Ray, Miró, Dalí) Félig spontán, félig várakozással tele döntöttünk úgy egy kedves barátnőmmel, hogy a szombat délelőttünket a nyáron nyílt DADA kiállításnak szenteljük. Bár személy szerint nem vagyok se hivatásos…..