Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ifjúsági Diabétesz Blog

57 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
780g-re váltás   Tapasztalataimat akarom megosztani veletek a 780g-s pumpáról. Július elején váltottam 5 év 640g pumpáról. A 640g-t is szerettem, mert sokat segített, legfőképp a hipokat megelőzni. Azt kell hogy mondjam az új pumpa számomra sok mindenben hatalmas előrelépést jelentett így…..
Miért nem szeretünk mi Magyarok fogorvoshoz járni?  Folytatjuk fogorvosi bejegyzéseinket egy érdekes témával: A szájüreg a testünk kapuja, alapvetően határozza meg az általános egészségügyi állapotunkat a fogaink és fogágyunk épsége. Összehasonlítva egy skandináv országgal elmondható, hogy…..
A KÖVETKEZŐKBEN LEÍRT ALKALMAZÁS NEM HELYETTESÍTI A SZAKORVOSI KONZULTÁCIÓT/TERÁPIÁT, ÉS AZ ORVOS TANÁCSAIT.   Mindenki másképp csinálja, kezdhetnénk így is, habár igazunk van. Füzetke, digitális napló, az általunk használt különböző orvostechnikai termékek valamilyen felhője.  A XXI. századi…..
Szerintem minden cukorbeteg életében eljönnek olyan pillanatok - több is -, amikor elege lesz, és úgy érzi, semmi kedve és ereje nincs foglalkozni a méricskéléssel, szénhidrátok számolgatásával, bólusok becsülgetésével. Megunja a folytonos mérleghintát, az egyensúlyozást a magas és alacsony értékek…..
Tájékoztatás   A mai napon (2019.02.21.) személyes egyeztetésen vettem részt az 1-es típusú cukorbetegek szenzortámogatásának elősegítése érdekében Nyitrai Zsolt társadalmi ügyekért felelős miniszterelnöki megbízott úr képviselőjével. A konzultáción azt az igényünket fogalmaztam meg, hogy a…..
Elképedve olvastam ezt a cikket a veszélyes orvostechnológiai eszközökről az indexen, majd a 444.hu-n, végül pedig a direkt36 oldalán.Egyrészt az ember felkapja a fejét ha ilyet olvas, ugyanis mint felhasználó nem örülne, ha kiderülne a kütyüjéről, hogy nem működik jól.    A cikk szerint a…..
Várunk Téged is 2018.11.11.-én az Ifjúsági Diabétesz Találkozón, az Egy Csepp Figyelem Alapítvány Világnapi rendezvényén! A Találkozó 11:00- 13:00 között kerül megrendezésre. A program: Bády Diána - blogger Cseh Tamás - vlogger Heiner Levente - diabétesz és sport Király Krisztián - Fc.…..
Az amerikai és globális kólaeladások csökkenése, az egészségtudat fokozódása és a cukortartalom kerülése miatt lépéskényszerbe került a Coca Cola. A nagysikerű light kóla és zéró kóla után globálisan is erősíteni akarják a light kólák palettáját több íz bevezetésével. Habár több országban (köztük…..
Gavin - avagy a világhírű "Diathlete" nevű angol srác - egy nemzetközi kampány keretében körbeutazta a világot 75 nap alatt, hogy összesen 6 kontinensre eljutva helyi cukorbeteg közösségeket felkeressen, és előadása mellett egy 5 km-es futást is teljesítsen a résztvevőkkel. Az útja során olyan…..
Egészen a közelmúltig a cukorbetegség két főbb típusát különítettük el. Azonban kutatások szerint létezik egy harmadik fő típus, és ez sokkal gyakoribb, mint azt korábban bárki gondolta volna. Egy frissen megjelent publikáció szerint ez azt jelenti, hogy az új típusú 3c-t sokan rosszul  -…..
Cukkerberg "Pumpa - divat" 2017.10.26 22:21:03
  Mikor inzulinpumpára váltottam, nekem hatalmas dilemma volt, hogy hogyan hordjam az új kis kütyümet - főleg nőként. Elrejtsem vagy mutogassam? A derekamra tegyem, vagy övtáskába? Hogyan integráljam az öltözködésembe? ..
Ifjúsági Diabétesz Blog 2017.10.31 08:23:05
Meleg nyár, stresszes hétköznapok, unalmas percek. Unalmunkban sokszor és sokféleképpen tudunk elidőzni, az egyik leginkább jellemző veszély a nassolás. A XXI. század éppen hogy elindult, mindenhol gyorséttermek, éjjelnappalik, étel- ital, csak éppen bekapunk valamit. Ettől lehet, hogy még…..
Cukorbetegként az ember élete a szabályok és a diéta körül forog, nem is beszélve az állandó vizsgálatokról, valamint a stresszről - ami részben abból adódik, hogy meg tudunk-e felelni a normális vércukorszintnek. Legyen szó 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegségről, van pár alapszabály, melyek…..
A következő hetekben egy szájápolási sorozat keretében alapvető fogorvosi kérdésekre keressük a választ, és segítünk a betegek számára fontos kérdésekben elnavigálni. Várjuk témaötleteiket, milyen téma lenne az, amiről keveset tudtok, és több információra lenne szükségetek!   Szájápolással…..
Az egészséges táplálkozás napjainkban megfigyelhető térnyerése mellett egyre több ember fordít megfelelő mennyiségű szabadidőt a sportolásra, az otthoni főzésre illetve a az ápolt külsőre. Az ápolt külső az önbizalmunk megtestesülése, ami már messziről látszik, ez alapján egy olyan kép formálódhat…..
Kardos Ádám , alias Adameasyfit néhány hónapja indított egy vlogsorozatot. A célok között szerepelt a helyes edzés és a diéta szerepének kiemelése, valamint egy 90 napos challenge elvégzése (katt ide) Ádám egy diabéteszes workshopra volt hivatalos Bukarestbe, amire egy pályázat útján választották…..
Február elején Madridban rendezett szakértői fórumot a Nemzetközi Diabétesz Társaság (International Diabetes Federation) és az Európai Parodontológusok Szövetsége (European Federation of Periodontology) azért, hogy a cukorbeteg páciensek fogászati ellátásának nemzetközi irányelveit felfrissítsék. A…..
  Tegnap (02.28.-án) volt a Medtronic Magyarországi Guardian Connect (GC) szimpóziuma, amelyen bejelentették a GC termék hazai bevezetését! (a termék forgalmazása rövid időn belül elindul) Mi ez a Guardian Connect? Azon cukorbetegek számára tervezett folyamatos vércukorszintellenőrző rendszer,…..
Ifjúsági Diabétesz Blog 2017.03.02 08:24:12
@Célkereszt: egyetértünk a TB támogatás szükségességéről! :)
Ifjúsági Diabétesz Blog 2017.03.02 10:22:49
@Terézágyú: Jobb lenne egy gyógymód a kezelés helyett, de ha belegondolsz hogy 6 naponta kell egyszer egy nagyon vékony, hajszálméretű szenzort a bőr alá helyeztetni, akkor az nem rossz! Androidra is készül,remélhetőleg hamarosan arra is elérhető lesz ! :)
Ifjúsági Diabétesz Blog 2017.03.02 08:12:53
Sziasztok!   Krisztián vagyok, 7 éve 1-es típusú, penes (inzulininjekció) cukorbeteg. Nemrég jött el az az idő, amikor a diabetológus szakorvosommal úgy gondoltuk, hogy mindenképpen érdemes lenne elgondolkozni azon, hogy az inzulinpumpa használatát kipróbáljam. Javasolta, hogyha van ismerősöm, aki…..
A Medtronic és a Fitbit egyesítette erejét egy olyan alkalmazás kidolgozához, amely a cukorbeteg páciensek aktivitási adatait és a vércukorértékeit integrálja. A két cég alkalmazása segíti a betegeket abban, hogy jobban tudják kezelni a vércukorértékeik szeszélyeit. Az app neve iPro2 myLog…..
125 évvel ezelőtt november 14.-én született Sir Frederick Banting, a kanadai orvos, aki társaival együtt "felfedezte" az inzulint. Sokak példaképe az üzleti haszon helyett nem védette le az eljárást és a terméket, ezzel pedig lehetővé tette több millió cukorbeteg ember hozzáférését a túléléshez…..
Nagy érdeklődés és öröm követte a bejelentésemet, miszerint az idei évben én képviselhettem Magyarországot a Nemzetközi Diabétesz Szövetség európai központja által szervezett Youth Leadership Camp-en július 11-17. között a ciprusi Agros városában.     A Youth Leadership Camp kezdeményezést…..
A WHO minden évben megszervezi a World Health Day nevű egészségnapot globálisan, melyet idén a cukorbetegségre öszpontosít! Nézzük meg azt a 10 legfontosabb okot, amiért a diabétesz elleni küzdelem világnapot igényel a WHO-tól! 1. 422 millió ember szenved cukorbetegségben Az elmúlt 3 évtizedben…..
Ifjúsági Diabétesz Blog 2016.04.07 14:52:41
@blaiser: jogos, köszi
Idén mår 4. alkalommal kerül sor a magyar válogatott toborzására, amely a nyári boszniai Európa bajnokságra válogatja ki a legjobb cukorbeteg futsaljátékosokat.  Az eddigi EB-ken a magyar csapatnak kiváló a mérlege (1 arany, 2 ezüst), és idén Szarajevóban is a győzelemre készül. Az Ifjúsági…..