Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ujeletvitelblog

88 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miért lehetnek szükségesek a tisztítókúrák? Az emberi szervezet külső segítség nélkül, nagyon hatékonyan képes megszabadulni az anyagcsere során felszabadult salakanyagoktól, a környezetből származó toxikus anyagoktól és kemikáliáktól. De ha ezek napi bevitele és a felszabadulás sebessége…..
Az immunrendszerünk egy komplex rendszer, ami megvéd minket a vírusoktól, baktériumoktól, parazitáktól és más kórokozóktól. Ez a komplex rendszer nélkülözhetetlen az egészségünk megőrzéséhez és a túléléshez. Az optimális immunrendszer fenntartása mindenkor fontos az egészség érdekében. Jelenleg…..
új életvitel blog Mi a tudat 2015.10.08 08:00:00
Egészen más dolog leülni és megtapasztalni a békét, mint ezt a tapasztalatot valójában használni is az életünk megváltoztatására. Nagyon sok minden történik addig, amíg a szándék cselekedetté válik, és sokszor azon kapjuk magunkat, hogy azt mondjuk: „Nem akartam megtenni,…..
Sokkal több haszon származik abból a gondolatból, hogy „Én egy békés lélek vagyok”, szemben azzal, hogy „Én a test vagyok”. Miért? Az elmúlt leckében szó volt arról, milyen fontos szerepe van ennek a gondolatnak abban, hogy képesek legyünk függetlenné válni azoktól a…..
Az ébredező ember nem ragaszkodik túlságosan semmihez, mert tudja, hogy az élet örökös átváltozás, sodró folyam, amelyet megállítani nem lehet. Pénzzel nem lehet megvenni és a nyomortól nem fél, mert tudja, hogy minden elmúlik. A szó szoros értelmében minden - az elmúlás is…..
Ahogy a következőkben olvashatjuk is, számtalan “ellenségünk” van a mindennapok során. Az alkohol, a cigaretta, a különféle antibiotikumok túlzott szedése mind-mind gátolnak az egészséges életmód elérésében. Nem azt mondom, hogy betegség esetén soha ne szedjünk gyógyszert.…..
Ha egészségesen szeretnénk élni, jobb, ha minél tisztábban táplálkozunk. Mit is jelent ez? Lehetőle együnk minél több élő, azaz nyers zöldséget, gyümölcsöt. Ha lehet, csökkentsük a hús bevitelt. Ahogy már az előző egészséges életmód cikkekből kiderült, a fehér mérgek…..
A következő bejegyzés az előző post folytatása. Ahogy már írtam is, Balog Béla egy teljesen holisztikus szemlélettel közelíti meg az egészséges életmód témakörét. Ennek része  a cukor, só és egyéb “fehér mérgek” elhagyása. Minél jobban haladunk ezzel, annál könnyebb…..
A következőkben az egészséges életmód témában szeretnék néhány gondolatot hozni Balog Bélától. az író az egészséges életmód kutatója, aki ehhez a hús nélküli, minden pillérre kiterjedő holisztikus életmódot követi. Az alábbiakban a különféle “napi mérgeinkről”…..
A mozgásfejlesztés része a labdákkal végzett játékos tanulás. A gyerekek eldobják, elrúgják a labdát, céloznak vele. A feladok végrehajtásával a gyermekek feladattartást, és monotóniatűrést is tanulnak, aminek az iskolában majd nagy hasznát veszik. Emiatt szerezzünk be…..
Mozgásfejlesztés - a probléma kezelése A mozgásfejlesztés elkezdése már óvodás korban célszerű. Előfordulhat ugyanis, hogy a “kezdő” szülő még nem vesz észre olyan fejlődési problémát, ami a játékok során a pedagógus számára egyértelműen kiderül. A…..
A szabadgyökök olyan, kémiailag aktív részecskék, amelyeknek szabad elektronjuk van, ezáltal más sejtek elektronjait elvonva igyekeznek stabilizálódni, miközben ezen sejtek működését,…..
A 40. életév után a csonttömeg évente mintegy 0,5%-al csökken, nemre és korra való tekintet nélkül. A veszteségszint a csontvázrégiótól függ és arra valószínűleg kihatással van a genetika, a táplálkozás, a hormonállapot, a szokásos fizikai tevékenység. Ez megnehezíti…..
Az edzés növelheti a fiatal felnőtt nők csontsűrűségét. Számos tényező, mint a terhelési intenzitás, a specifikus helyek, amelyekre ez az erőhatás kihat és az elszántsággal végzett edzési program a hatékonyság fontos meghatározói lehetnek. A fokozott intenzitású terheléses…..
A felnövekvő gyermek nemcsak a körülötte lévő világról szerez ismereteket, hanem önmagáról, mint emberről is fokozatosan kialakít egy egyre árnyaltabbá váló képet. Az énkép tulajdonképpen az önmagára vonatkozó tapasztalatait, valamint az önértékelés területit jelenti,…..
A gimnasztika szerepe a versenysportban, mint a gimnasztika egyik legfontosabb alkalmazási területén, a következőkben foglalható össze: A motoros képességek fejlesztésének megalapozása, általánosan és sokoldalúan képző gyakorlatok alkalmazásával, ahol a lehető legtöbb…..
A gimnasztika, a jelen kor magyar testnevelésében és sportjában betöltött szerepének meghatározásához, tisztáznunk kell a gimnasztika fogalmát, értelmezését és mai jelentését.   Még a legutóbb megjelent magyar angol, angol magyar szótárak sem segítik az olvasót a…..
Én mindig nagyon meglepődök azon, hogy az emberek, akik azért jönnek hozzám, mert nem érzik jól magukat, azt hiszik, a terápia végén jobban lesznek. Nem tudják, hogy tulajdonképpen csak egy dolog történik a terápiában: megnő a kapacitásuk a szenvedésre. Vagyis a végén már nem…..
Az elmúlt években egyre nagyobb érdeklődés mutatkozik a diákok nyelvhasználata iránt. A fiatalok életéhez, kultúrájához szervesen hozzátartozik sajátos beszédstílusuk. Ahhoz, hogy feltárjuk, és megértsük életüket, felfogásukat, gondolkodásmódjukat elengedhetetlen…..
Játékok gyerekeknek   Eggyel arrébb (ölben ülős) A játékosok egymáshoz szorosan húzott székeken ülve kört alkotnak. Játszhatjuk, tulajdonságokkal, színekkel, römi/ magyar kártyával a lényeg, hogy akire jellemző, van neki, üljön eggyel arrébb, ha ül ott valaki, ha nem, ha…..
Általános módszertani alapelvek, melyek minden autisztikus gyermek fejlesztése során alkalmazandók nevelési helyszíntől, intézménytől függetlenül Az óvodai fejlesztés minden esetben formális és informális felméréseken alapuló, egyéni fejlesztési terv alapján történik. E…..
Az autisztikus gyermekek jellemzése Ezen óvodai nevelési program kialakításának meghatározó eleme az a tény, hogy speciálisan sérült populáció nevelésére, fejlesztésére íródott. Az autisztikus állapotok lényege a szociális, kommunikációs és speciális kognitív…..
Márkus Emília álma Évek óta hordja magában az álmát a nemzet nagy művésznője: Sziklás, sötét, félelmetes tájra tévedt. A pokol előtornáca volt ilyen. Siránkozott a szél, átkot mormogott a távoli mennydörgés, vad féktelenséggel harsogott valahol a láthatatlan tenger. Az…..
Fejfájás A fejfájás az egyik leggyakoribb panasz, melyet csaknem minden ember átél élete folyamán. Magyarországon több mint egymillió migrénes él, és körülbelül hárommillió azok száma, akik egyéb, visszatérõ fejfájásban szenvednek. Bár a fejfájás jelentõs…..
A család az elsődleges szocializációs tér a tanuló számára. Ma a családok szuverén joga a gyermek értékeinek, világnézetének, kulturális mintáinak kialakítása. Az iskola nem felelős már diákja teljes élettevékenységéért, a család a törvényben deklarált első számú…..