Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Francois Pignon

74 bejegyzést írt és 3987 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ígérem, most utoljára foglalkozunk az argentin meccsel, és holnaptól a görögverés lesz a téma, de ezt azért mégsem lehet szó nélkül hagyni. "Tökéletesen kielemezte a nigériai védők mozgását egy-egy szögletnél, és megfigyelte, az ötösön belülre sodródnak. Ezért…..
  A 2010-es parlamenti választások első fordulójában a máshonnan érkező és igazolással szavazó választópolgárok ügye nem csupán pár ezer ember órákig tartó sorban állása, az OVB szerencsétlenkedése és az eredményekre való kényszerű várakozás miatt borzolta a…..
Francois Pignon 2010.04.13 12:54:45
@br: Készült erre egy program, lehet kísérletezni, ha van türelmed ;)
eovk.mokk.bme.hu/
Itt a cikk alján van egy leírás róla: index.hu/belfold/eovk4876/
  Néhány perce emailt kaptam Kiss Gábortól, a sthill48@gmail.com címről írt nekem. Az ufi.hu-s címemet, amire a levél érkezett, már évek óta nem használom, de rendszeresen érkeznek még rá reklámlevelek. Nem nehéz kitalálni, miért: bekerült egy spam-adatbázisba,…..
Francois Pignon 2010.04.09 19:11:56
@bs395: Tényleg van valaki aki egy ezt végig szeretné olvasni? Hogy micsoda emberek vannak ;)
Francois Pignon 2010.04.09 19:47:02
@tanarseged ur: Ez aztán a kényeztetés ;)

@tewton: Mindegyikre! Micsoda kis vagyont lehet már úgy összeszedni ;)
Eltelt huszonnégy óra a Fidesz pártigazgatója által elmondottak első részletének nyilvánosságra kerülés óta. Tegnap úgy fogalmaztam: „az játssza majd a legfontosabb szerepet, hogy a következő órákban mi történik. Hogyan reagálnak a politikai ellenfelek, mennyire képesek…..
Francois Pignon 2010.04.08 23:47:52
@Ríka: "Ha valami törvénytelen az bűncselekmény is."
Tévedés.
Francois Pignon 2010.04.09 00:41:00
@jeangabin: Ezekhez az ügyekhez ugyan mi köze volt a Fidesznek? Nem itt keresném az okokat, inkább készülnek a szocikkal közös ellenzéki szerepre.
Azért az már tényleg komikus, hogy a kurucinfo a MSZP-t védte, miközben Szigetvári Viktor kapásból elismerte hogy a video hiteles.
Mandiner blog Köteles 2010.04.08 13:01:00
  Az, hogy a pártok listákat gyártanak a választópolgárokról, egyáltalán nem újdonság, bizonyos keretek között még csak nem is illegális. Ráadásul a fideszesek nem is igen büszkélkedtek mással az elmúlt nyolc évvel kapcsolatban, minthogy végre sikerült egy olyan…..
Francois Pignon 2010.04.08 16:59:04
@jan: Na igen, ez elég gyerekes dolog volt. Botránynak elég kevés.
Úgy tűnik van akiknek ilyen szívatás örömet okoz. ;) Mert értelme ennek nincs. A kampánycsendsértésekről szóló hírek el sem érik az átlag választó ingerküszöbét.
Francois Pignon 2010.04.08 17:17:56
@kk_kk:
Ráadásul a szavazóköri ívekről csak az derül ki, ki vett részt a szavazáson. Azzal még sokra nem lehet menni.
Francois Pignon 2010.04.08 17:31:09
@Oblomov: Értem.
De ugye azért delegálnak a pártok embereket a választási bizottságokba, hogy szemmel tartsák egymást.
Mandiner blog Heló 2010.03.18 15:01:00
Francois Pignon 2010.03.18 15:47:56
@tewton: Szerintem inkább az, épp ideje már hogy Haider és Fortuyn nyomán Magyarországon is megjelenjen az európai értelemben vett szélsőjobb.
  Úgy néz ki, néhányan komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy a holokauszt minél előkelőbb helyen szerepelhessen a kampánytémák között. Eddig a Hetek címlapja a legerősebb (sajtótörténeti?) darab, egy haláltábor barakkjában szenvedő zsidók függesztik…..
Francois Pignon 2010.03.01 12:24:02
@TuRuL_2k2: No igen, a műfaj egészen nem ugyanaz, csak az inkorrektség.
  Jobbikos érzelmű hackerek kurucinfósították a valasztas.hu néhány aloldalát, a szélsőjobbos hírportál terminológiájának megfelelően írták át a Fidesz, a Jobbik és az MSZP jelöltjeit listázó oldalakat: „Maszop maffiózói”, „Zsidesz -…..
  Reggeli posztunkban több kommentelőnk is felvetette, hogy szabályos-e az, hogy pártok boltokban, kocsmákban elhelyezett dobozokban gyűjtenek ajánlószelvényeket, hiszen ezek munkahelyek, s az ott történő gyűjtést tiltja a törvény. Ráadásul egy szintén mai hír szerint a…..
  A Mandiner információi szerint a mai nyomozás során letartóztatták a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Főosztályának egyik vezetőjét, és a főosztályt fel is függesztették. A Mandiner ezen kívül arról is értesült, hogy az ügy folyományaként az informatikai…..
  A tavalyi után idén is készítünk egy kis felmérést arról, hogyan élnek, hogyan szeretnek olvasóink. A kérdőív itt tölthető ki. Hála és tisztelet mindenkinek, aki veszi a fáradságot a kitöltésére...
  Néhány éve Gilvánfán forgattunk egy filmet, az Elsodort falvak című dokumentumfilm sorozatunk egyik része szólt a faluról. Gilvánfa 100%-ban romák lakta település valahol Baranyában, az Isten és az emberek háta mögött. A munkanélküliség 97%, a szegénység 100%. A…..
Van-e 2.000.001 anti-demokrata szavazó? A Fidesz mostani gyűjtése hasonló szégyenfoltként fog bevonulni a történelembe, mint a kékcédulás választás.Egy antidemokratikus húzással megakadályozzák ugyanis a kisebb demokratikus pártok indulását, hogy bebetonozzák magukat a…..
  A legutóbbi választásokon is érezni lehetett már az ajánlószelvényekért (aka kopogtatócédulákért) folytatott küzdelem fokozódását, az idei szezon azonban egészen durván kezdődött: előbb Józsefvárosból, majd Erzsébetvárosból érkeztek hírek zsinórban feltört…..
  Az Agitprop Nagykönyv keményvonalas kiadásában vélhetően elismerően emlékeznének meg a Nol Orbán-fotójáról, amivel a Fidesz elnökének évértékelőjét illusztrálta (és amelyre elGabor hívta fel a figyelmünket):    Ha egy kicsit bevállalósabb a…..
Francois Pignon 2010.02.05 21:35:30
@Higany: Ott a pont. Viszont idősebb Hegedűs volt.
Mandiner blog Diplomáciai doromb 2010.02.04 18:18:00
  Szerkesztőségi macskánk passzív rezisztenciába húzódott az elmúlt években, alámerült és kibekkelte a gazdasági-dorombolási válságot. Az utóbbi időben néha már bele-beleszagolt a levegőbe, s másokkal együtt egyre biztosabban érezte: itt az idő.  A…..
Azt már jó régen megírtam, hogy a 2006-os futball-világbajnokság RTL-es közvetítései alkalmából viszonylag kevés szeretetet kapott Léderer Ákos sportriporter megtalálta a helyét, amikor rábízták a Fehérvár EBEL-meccseinek kommentálását. A fiatalember érti a hokit, ritkán…..
  A megmaradt baloldali ifjúsági mozgalmárok minap meghirdetett internetes trollversenyén megérkezett az első feladat Patek Gábor kampányfőnöktől: a hadüzenettel nettó trollhadjáratba kezdtek az unatkozó ifjúszocialista számítástechnikusok és kommentkatonák.„Amialatt…..
  Lévai Katalint, az MSZP korábbi EP-képviselőjét nem sűrűn emlegetik a legokosabb nők mezőnyében, nos, honlapjának Holokauszt Baráti Kör galériája (via fabuda) sem fogja gyökeresen megváltoztatni ezt az imázsát. A merész névválasztás olyan kitűnő…..
  Párválasztási dilemma elé állította a szocialista kampánystáb a párt képviselő-jelöltjeit: az aspiránsoknak választaniuk kell, hogy Bajnai Gordon, Lendvai Ildikó, Mesterházy Attila, Kovács László, Szili Katalin és Gyurcsány Ferenc mellett szeretnének-e…..
Francois Pignon 2010.01.14 16:10:37
@elfelejtette: Már időközi választásokon is ez volt, nem hívogatták Gyurcsányt vagy Bajnait kampányolni.
De a párt megválasztotta őket, egyék csak meg amit főztek.
  Ha nem Mesterházy Ernő kampánynyitó ötlete volt az Echo TV díszletei közé küldeni egy szebb időket látott újságíróroncsot, akkor az alábbi videó minden idők legmulatságosabb hitvallását mutatja be.   Azért kicsit sértette önérzetemet, amikor a…..
Francois Pignon 2010.01.14 14:32:48
@Dr. Zerge: Szerintem az Echo üzletileg egyáltalán nem rossz vállalkozás. Elég csak egy százaléknyi fanatikust megszólítani aki beköveteli az adót minden kábelszolgáltató programcsomagjába, és onnantól mindenki tejel az előfizetésért.
A "lejárt megmondók és agyarogyott levitézlettek" pedig nem kerülhetnek sokba.
Francois Pignon 2010.01.14 15:12:42
@Dr. Zerge: De épp ezt mondtam, a tematikus csatornák nem a reklámbevételből élnek, hanem a kábelszolgáltatóktól kapott előfizetői díjakból. És ezt te is fizeted ha a programcsomagban van, még ha egy percet se nézel belőle.
Francois Pignon 2010.01.14 15:26:14
@Kenguru: Akkor elég bénán csinálja, csak nem elhagyta a legendás üzleti érzéke? ;)
Bár gyanítom, inkább a Vital tv és a Magyar Hírlap viszi a pénzt.
Mandiner blog A virtuális MDF 2010.01.14 09:31:00
  Kedden (új honlapjuk bemutatásának apropóján) virtuális sajtótájékoztatóra szóló meghívót kaptunk a budapesti MDF-től. Azt ígérték, hogy „eddig soha nem látott módon kerül bemutatásra új weboldala”. Kevés érdektelenebb dolog van, mint egy…..
Francois Pignon 2010.01.14 14:45:41
@MDFBudapest: "Habsburg-al sem tudom mi a problema."
És ő úgy konkrétan ki és mit tud, a nevén kívül?
Mandiner blog Kérés az SZDSZ-hez 2010.01.13 11:01:00
  Bár Dávid Ibolya nem oly rég még határozottan cáfolt egy lehetséges MDF-SZDSZ választási együttműködést, mégis furcsa pletykákat beszélnek mostanában. És látva, hogy az MDF-nek a magyar politika összes kacatját sikerül kiguberálnia, ez a fordulat már nem is lenne…..
Francois Pignon 2010.01.13 11:33:32
@Tilikov: Nem rossz próbálkozás ;)
Apró különbség, hogy a KDNP nem soha nem volt hatalmi tényező, talán egyetlen dolog sincs az elmúlt húsz évből amit egy átlag választó hozzájuk tudna kötni. (Ebből a szempontból persze érdekes hogy miért maradtak meg mégis a Fidesz mellett a szavazólapon.)
Ja, és előbb annak rendje szerint elérték az egy százalékot.

@mefisto: Erre nem is kértelek ;)
Francois Pignon 2010.01.13 11:47:05
@elGabor: Ez határozottan része a "szórakozás szabadságának" ;)
Francois Pignon 2010.01.13 15:13:29
@elfelejtette: Bár itt elvileg az SZDSZ lenne a téma. Vagy máris ennyire összenőttek?
  Dávid Ibolya kőkemény hatalmi meccseit elnézve azt gondoltuk volna, előbb lép (záratik) ki az utolsó előtti ember is az MDF-ből, minthogy más kezébe kerüljön a párt vezetése. Erre mit kell olvasnunk? „A nyitás politikája: a Magyar Vidék és Polgári Párt is…..
Francois Pignon 2010.01.11 12:36:00
És egy kis bulvár az MDF hjázatájáról: www.blikk.hu/blikk_aktualis/melegbarban-tanacskozott-az-mdf-2008405/
(Természetesen elhatárolódom minden hátsó gondolattól, mielőtt megint a Mancson kötne ki a téma.)
Mandiner blog Utolsó Reakció 2010.01.11 08:31:00
  2010 a fordulat és az újrakezdés éve. Ez minket sem hagy érintetlenül: a Reakció blog néhány órán belül elbúcsúzik.   Három éve, 2007 nyarán került az UFi a Közép-európai Média csoporthoz, s lett belőle Reakció az év szeptemberére. 2008 nyarán jelent…..