Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Apex

7 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Sötétség és homály vesz körül, ismét itt ülök a gép előtt és a hálózatok végtelen sztrádáin cikázik feltöltött tudatom, míg satnya testem a padlón hever eldőlve, mint a levedlett báb, melyből a pillangók, az igazi színes pillangók kelnek ki... A kábelek végtelen…..
Apex 2008.07.31 14:19:13
Nem kötözködésül, de visszakanyarodva a témára: így vagy úgy, de az emberiség egy szép nagy válság előtt áll, ugyanis nem sokára kifogynak szépen lassan a fosszilis energiahordozók és akkor lesz egy jó kis hisztéria... Egyébként nagy probléma a túlnépesedés is. 1970-ben még csak 3 milliárd ember élt a földön, ez a szám 30 év alatt megduplázódott!!! Még ha a kőolajunk ki is tart mondjuk 100-200 évig, mégis itt van a "küszöbön" a kifogyása.

Star-Craftos szlengel: Beszart a populáció!!! (elértük a maximálisan legyártható népességet... és ilyenkor a játékos lekezdi a termelő egységek kiirtását - AOEmpires-ben ez abból állt hogy kiirtottuk az összes parasztot - ERGO: a kisember fogja először megszívni, az az mi - debizony!)

Amúgy az atomerőművek szennyezésével kapcsolatban: a vízpára is üvegházhatású gáznak számít, ez alapján pedig környezetet ha nem is szennyező , de károsító! Amúgy érdekes, hogy már mióta vannak atomerőművek , akkor miért nem minden erőforrást ezeken keresztül biztosítanak? Arról nem szóltál, hogy mi van az elhasznált hasadóanyaggal és a fütőrudakkal ? Vagy azok is elpárolognak, mint a vízgőz? Ja és az elhasznált cuccokat nehogy azt hidd, hogy pl. Franciák majd otthon temetik el.... Első megálló Magyarország, vagy Szerbia, vagy más fejlődő országok lesznek...aztán meg csodálkozunk, hogy mennyi a daganatos megbetegedés...

Folyók: hát az Amazonas sem a régi... a nagy folyók vízhozama csökkent az utóbbi évtizedekben, mert elvezetik a vizét... Erőművet, meg csak nagy folyóra érdemes építeni...
Egyébként ha így haladunk, akkor az lesz majd a nagyobb vízfelületekkel, mint a Csád tóval is, tessék bepötyögni a Wikibe, tanulságos lesz!

A szélerőműveket állítólag nagyon költséges karban tartani (National Geographicon volt róla szó), viszont a hullámerőművön néztem egy nagyot, hogy milyen jópofa (ez is tvben ment) és mennyire gazdaságos.
:-D
PÍÍÍÍSZ!
Yoshiura Yasuhiro animéje 2005 decemberében jelent meg, de a kiadás dátuma senkit ne tévesszen meg, szó sincs családias légkörű, karácsonyi meséről, annál inkább egy poszt-apokaliptikus (fél-cyberpunk) gondolatébresztésről. Műfajilag tanácsos először meghatározni, hogy egy 1…..
Lassan felkelt és körbenézett. Már majdnem teljesen besötétedett. Az éjjeliszekrényre állított lámpát felkapcsolva a szoba sokkal barátságosabbnak hatott, mint délután, bár még mindig ugyanolyan hideg volt. Saya folyton-folyvást az álmára  gondolt. A szóra, melyett Kai…..
Meredten nézett ki az ablakon, gondolatai a mérhetetlenül fájdmas mélységbe rántották, amelyből nincs kiút. A piszkos-sárga tapéta helyenként már levált a falról, hasonlóképp, mint ahogy egykori életének díszes cukormáza is lemállott  maga mögött hagyva ezt az őrült,…..
Anime Comment Blue Gender 2008.07.07 15:00:00
Today's Special Offer: Starship troopers Expanded Version!Ha jól sejtem, valami amerikai filmes csoda járhatott a készítők fejében a Blue Gender készítése közben. Lényegében a Csillagközi invízói brutálisabb és kevésbé heroizált változatát készítették el. A végeredmény nem…..
Hála az A+ csomagban vásárolt remekműveinek, a Csajkommandó is azon kevés anime közé tartozik, amely kapott magyar szinkront. Elég kivételes módon nem is rosszat, de kár volt érte. Eredeti hanggal még viccesebb az egész giccs- és fétisparádé, amit ebben a sorozatban le akarnak…..
„Ezer évvel az ipari civilizáció összeomlása után rozsda és törmelék borítja a Földet. Átokfölde felett a gomba módra szaporodó halálos erdő mérgező dögpárát áraszt. Átokfölde terjedése az emberi faj maradékának létét fenyegeti.”   Miyazaki Hayao…..
Május elseje 2008.04.30 00:35:00
A Neon Genesis Evangelion lassan ideg összeroppanást idéz elő nálam. Régen volt már ilyen mániám, bár most már azért jobb a helyzet, mint egy hete, amikor a Rebulild Of Evagneliont megnéztem. Minnél jobban beleássa magát az ember annál több összefüggést fedez fel. Ritka érdekes…..
"Az index.hu stábja hozta a szokásos színvonalat, és összegyűjtött mindent, ami kicsit is nevetségessé teheti az eseményt, amin éppen ott jártak...Kérdem én, minek az ilyeneknek kamera, és nyilvánosság?"Megjegyzendő, hogy mindezek ellenére is láthatunk szép…..
Üdvözlet! 2008.04.19 13:51:00
Kedves Mindenki!Ez a blog azért jött létre, hogy hódolhassak az anime oltárán.Az anime mint tudjuk japán animációt takar, de ez nem rajzfilm!!!Az anime pontos definíciója itt olvaható: KLIKK IDEMindezek mellett van egy rakás, a műfajjal kapcsolatos egyéni művészeti ág, mint amilyen…..
Apex 2008.04.23 10:20:19
Rebuild Of Evangelion 1.0 2008.04.23 10:07:00
Pedig megesküdtem rá,hogy nem fogok életlen képű és csőhangú moziverziót letölteni, csak szépségesen szép minőségű DVD rippet, sziporkázó színekkel, kristálytiszta képpel és Dolby Stereo hanggal. Pár nappal ezelőtt mégis elkapott a kísértés. Persze az igazsághoz…..
Itt az új template-ünk. Kommenteket ide...
Apex 2008.04.19 14:00:13
Jaj, illetve még el nem felejtem, nagyon jó az új template, viszont mutatok valamit.
kagehito.blog.hu/
ez lesz itt az én pici kis blogocskám , majd egyszer (ami főként ugye majd engem definiál mint embert)
A fejlécen sokáig törtem a fejem, mert az ami volt már idegesített, de nagyon .
Ha megnézitek és esetleg tetszik szívesen segítek nektek is készíteni picivel dizájnosabbat. (nem blamálom a mostanit, de fel lehetne dobni)
persze csak ha gondoljátok.

Ha rájövök, hogy pontosan, hogy műxik ez a blogrendszer akkor majd belinkellek benneteket, de most még egyenlőre kategóriákat sem tudok létrehozni.
Tudtok majd segíteni?

Apex 2008.04.18 20:40:02
Anime Comment Miyazaki az MTV-n 2008.04.05 18:00:00
Aki még nem hallott volna róla: mától kezdve több héten át az MTV Miyazaki magyarra (is) szinkronizált filmjeit vetíti szombatonként.A fantasztikus és újító kezdeményezést ma Chihiro nyitja, itt is van a link. A filmeket sajnos csak az m2-n adják le, de aki nem rendelkezne a…..
Anime Comment Akira 2008.03.24 15:00:00
Kissé döbbenten vettem tudomásul, hogy a blogon még nincsen írás az Akira-ról. Ez súlyos mulasztás, most pótolom. Nem csak azért, mert az Akira egy igazi kultusz, és az első igazán ismert seinen anime, hanem azért is, mert egy igazi spirituális élményben lehet része annak, aki…..
Az NGE talán a legnagyobb szekunder irodalmat kitermelő anime. Sokak szerint erősen rá is nyomta bélyegét az őt követő időszak televíziós sorozataira. A vélekedést én is osztom. Jelentőségénél fogva hosszabban is foglalkozom vele. Az első részben a japán animációra gyakorolt…..
Anime Comment Gondolatok 2008.02.28 15:00:00
Csillagos este volt. Hősünk ezt csak akkor vette észre, amikor leszállt a buszról. Egy megállóval korábban mint kellett volna, hiszen anyja ráüzent, hogy vigyen haza valamit a nagymamától.Sietős léptekkel indult a csendes kis utca felé, miközben ingének zsebében telefonja lágy…..