Regisztráció Blogot indítok
Adatok
z.gabi

29 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kiszámíthatatlanság, kapkodás, fejetlenség... és következményei.Vágó Gábor felszólalása: ..
"Nem megtorlásra van szükség, nem fenyegetőzésre van szükség, arra van szükség, hogy egy világos morális rend legyen, egy világos cezúra húzódjék jó és rossz, demokrácia és diktatúra között."  Schiffer András vezérszónoki felszólalása Az emberiesség elleni…..
 Miben van bámulatos érdekegyezség a Fidesz és az MSZP között? Schiffer András felszólalása:   ..
"Ez a törvénytervezet egészen egyszerűen pofátlanság..." Schiffer András felszólalása. ..
 A Fidesz "országmentő" programja nem kíméli az oktatásügyet sem. Az egyetemisták már tiltakoznak az utcákon. Az LMP ugyanezt teszi a parlamentben. Osztolykán Ágnes napirend előtti felszólalása:     ..
A költségvetési vitában Vágó Gábor kifejti az LMP különvéleményét: miért elfogadhatatlan a költségvetés, miért tartja az Állami Számvevőszék formailag és tartalmilag is kevésnek. ..
Ma ismét kitelepülés, standolás - a Móriczon. Munkát, levegőt! Az első, akinek szórólapot nyomtam a kezébe, Hoffmann Tamás, a XI. kerület fideszes polgármestere volt; feltűnően rózsás hangulatban... A második: a budaörsi Illyés Gimnázium egyik 17 éves diákja, az új…..
- gondolatok egy aláírásgyűjtésről - A Zöld Fordulat 5 pontos petíciójához kapcsolódó aláírásgyűjtés kaposvári helyszínén a magam részéről összességében pozitív élményekről, érzésekről számolhatok be. Személyes összehasonlításul a tavaly őszi önkormányzati…..
Tegnap egy kicsit kevesebb, úgy 30-40 aláírást sikerült begyűjteni, de azért voltak tömegjelenetek is. Alapvetően nagyon pozitív élmény volt, bár sokat kellett magyarázni Paksról, hogy nem akarjuk bezárni, csak nem akarjunk, hogy teljes titokban 2000 Mrd-ot beleöljenek egy új…..
 Magyarország, bár meglehetősen későn, de csatlakozott a kínzás elleni egyezményhez. Első hallásra talán nem tűnik lényeges lépésnek, ám az egyezmény tartalmaz olyan pontokat is, melyek sajnos aktuálisak hazánkban is. Mint annyi más területen, itt is a megelőzés lenne a…..
Néhány rövid beszámoló a Zöld Fordulat petíció aláírásgyűjtéséről.   Örömmel számolhatok be nektek első kitelepülésünkről, az orosházi piacról.Nem egész 3 óra leforgása alatt 140 aláírást tudtunk " begyűjteni". Sok ember mondta, hogy el fog jönni…..
 Az LMP aláírásgyűjtést indított 1. Igazságos adórendszerért2. Munkavállalói jogokért3. Zöld energiáért4. Az oktatás megmentéséért5. A hitelkárosultak megsegítéséért http://lehetmas.hu/static/peticio/ Az aláírások gyűjtése nem egyszerű feladat, még…..
"Kutya nehéz úgy hazudni, hogy az ember nem ismeri az igazságot." Válságban a gazdaság, a közélet, a demokrácia... A Fidesz válasza a válságra jól körvonalazódik a költségvetés-tervezetben. Az LMP szerint nem lehet kiút a további megszorítás. Scheiring Gábor…..
Hazánkban 15%, a gyermekek körében 25% a szegénységi küszöb alatt élők aránya.  A munkanélküliek, iskolázatlanok, kistelepülésen élők, gyermeküket egyedül nevelők, romák, fogyatékkal élők, nagycsaládosok, hajléktalanok a leginkább érintettek. Vajon a jelenlegi…..
"Nem a rátermettség, hanem az alkalmasság és felkészültség alapján gondolunk a nőkre." A vitát kezdeményező Ertsey Katalin szerint méltatlan, hogy kilenc százalék a nők aránya a parlamentben, miközben a társadalom 52 százalékát alkotják. Hogyan lehet megteremteni a…..
Miközben több százan tüntettek a Parlament előtt a hajléktalanokat fenyegető törvénytervezet ellen, az ülésteremben is felforrósodott a hangulat. Rendészeti probléma vagy szociális ügy? Rendteremtés vagy bűnbakkeresés? Ok, vagy okozat a hajléktalanság?   Dorosz Dávid és…..
 Időközi választás lesz a II. kerületben. Ennek kapcsán az Önkormányzat néhány zebrát szép fehérre festett. No, nem az összes csíkját, csak úgy az egyharmadát. Úgy tűnik ragaszkodnak ahhoz a piszkos kétharmadhoz. Hát, bontsuk le!   ..
A Nemzeti Eszközkezelő 2011. augusztus 30-án - egy éves késéssel - létrejött... csak épp nem lehet megtalálni. Vajon hol rejtőzik? Hogyan találhatja meg az, akinek szüksége lenne rá? Ertsei Katalin felszólalása a Parlamentben. ..
Mikor szünteti meg a kormány a civil finanszírozások áldatlan állapotát? "Ez az ország nem engedheti meg magának azt a luxust, hogy lemond a civil szektor hatékony és szakszerű segítségéről." De ki fizeti meg ennek az árát? És mikor? Szabó Tímea parlamenti…..
 "Most végre megértette, mire próbál rávilágítani Dumbledore. Olyasmi ez, gondolta, mint, hogy behurcolják-e őt az arénába, ahol élethalálharcot kell vívnia, vagy felemelt fővel, önszántából vonul be. Vannak talán, akik azt hiszik, hogy a két dolog között nincs…..
Volt egyszer egy meseíró pályázat. Született egy indító mese Tódorról, a környezettudatos manóról és Lackóról, a tizenéves kisfiúról, aki a finn nagyinál nyaralva ismerkedett meg Tódorral, majd miután jó sokat tanult tőle a szelektív hulladékgyűjtés rejtelmeiről, alaposan…..
Egy tájházban dolgozom, ahol gyakran fogadunk iskolás csoportokat. Ilyenkor nem csupán arról mesélünk, hogy milyen eszközöket használtak, hogyan éltek az emberek ezekben a házakban 100-150 évvel ezelõtt, hanem azt a fajta életszemléletet, a környezettel való harmonikus…..
Pokolnak tűnik a téglagyári gyerekmunkás, a nyolc évesen prostitúcióra kényszerített lány, a boszorkánynak kikiáltott és kitaszított fiú, a családját eltartani kénytelen cigarettaárus, a naphosszat guberáló, a katonásdit „játszó” gyerekek élete a kényelmes…..
 " Azután elcsöndesedett, már nem sírt, jóformán nem is lélegzett, csupa figyelem lett: mintha egy hangra fülelne, nem olyanra, amely fennszóval beszél, hanem a lélek hangjára, a benne mozduló gondolatok hangjára. "Mit kívánsz? - ez volt az első világos, szavakkal…..