Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Néző Pont

46 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Holt költők társasága - Dead Poets Society Walt Whitman: Ó kapitány! Kapitányom! (’O Captain! My Captain!’) Ó kapitány! Kapitányom! A félelmes útnak vége,Hajónk nyerte a nagy csatát, uram eljött a béke.Közel a parthoz harangok szólnak, a kikötő népe ünnepel,Csillogó szemek figyelik hajónk, ahogy…..
Három egyforma idegen  angol dokumentumfilm, életrajzi dráma, 97 perc, 2018   Te mit tennél, ha kiderülne, hogy van egy egypetéjű ikertestvéred, akiről korábban sosem hallottál? Főleg, ha nem sokkal később rájöttök, hogy igazából hárman vagytok?A hihetetlennek tűnő, de az utolsó szóig igaz…..
Mary Ann Shaffer · Annie BarrowsKrumplihéjpite ​Irodalmi Társaság (The ​Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society)   A Krumplihéjpite Irodalmi Társaság című regény először 2008-ban jelent meg Amerikában, számos nyelvre lefordították, a magyar olvasókhoz 2010-ben jutott el. A zajos siker után…..
Az író agydaganatának tünetei és a stockholmi Herbert Olivecrona professzor által 1936. május 5-én végrehajtott operációja körülményeinek részletes leírása.A regény valóságosan megtörtént eseményekről, személyes tapasztalatokról szól: saját agyműtétének körülményeit beszéli el az író. Művészetének…..
Egy jó házból való egyetemista, aki író szeretne lenni, s egy indulatos, szenvedélyes iskolás lány, aki a társadalmi igazságtalanságok elleni küzdelemre akarja föltenni az életét, s ezért a kommunisták közé áll, ideológiai ellentéteik dacára összeházasodik. A regényíró első sikere után Hollywoodba…..
A. A. MILNE - MICIMACKÓ - Hatodik fejezet amelyben Fülesnek születésnapja van, és két ajándékot is kap  Füles, Öreg Szürke Csacsi a folyóparton állt, és nézte magát a víztükörben. - Nagyképűség - mondta. - Ez a helyes kifejezés. Nagyképűség, ez az én bajom. Megfordult, és lassan leballagott…..
EgyéniNézőPont Rólunk szól 2019.04.11 14:59:00
A Rólunk szól egy amerikai drámasorozat, amely 2016. szeptember 20-án debütált azt NBC-n. A főszerepekben Milo Ventimiglia, Mandy Moore, Sterling K. Brown, Chrissy Metz és Justin Hartley látható. Jelenleg az egyik legnézettebb országos dráma Amerikában. A sorozatban egy olyan család életét…..
„Öregedni lehet méltósággal vagy morgolódva. Én kombinálom a kettőt.”   "Roger Moore az egyik legismertebb angol filmszínész. Legfontosabb szerepei: James Bond, Simon Templar (Az Angyal), Lord Brett Sinclair (Minden lében két kanál). Ez az utolsó könyve, amit kilencvenévesen írt. Áttekinti…..
Mindig is hangsúlyozom, hogy nem vagyok kritikus, csak leírom a véleményemet, ahogy a barátaimnak is elmesélem és ennyi. Olvastam, sokan írták, hogy fergeteges, nagyon jó a My Fair Lady. Nekem szombaton sikerült megnézni és vártam, hogy majd magával sodor, visz magával az előadás, hiszen a szereplők…..
Oscar Wilde A Boldog Herceg A mű eredeti címe: The Happy Prince Fordította: Lengyel Balázs Egy oszlop tetején, magasan a város fölött állt a Boldog Herceg szobra. Tetőtől talpig arany borította, vékony, finom levelekben, két ragyogó zafír volt a szeme, s hatalmas rubin piroslott a kardja…..
Magánügy Alföldi Róbert, Csáki Judit Libri Könyvkiadó, 2015 Alföldi Róbert a mai Magyarország égető társadalmi problémáit veszi szemügyre, olyan kérdéseket körüljárva, amelyek időről időre vaskos szalagcímekkel szerepelnek a médiában, olykor tüntetéseket, máskor törvényeket provokálnak.…..
Edith Piaf - Vári Éva estje - Orlai Produkció a Belvárosi Színházban Edith Piaf - Vári Éva estje Orlai Produkció Edith Piaf "Megöregedtem, mert egyre többször jut eszembe a múlt, pedig én azelőtt, sohasem szerettem emlékezni semmire, de most körülfognak, elborítanak, rám…..
Az Örült nők Ketrecét a főpróba és a premier óta most néztem újra Szilveszter alkalmából. Amivel akkor elégedetlen voltam, most az tetszett a legjobban.. Most sokkal közelebb ültem a színpadhoz, lehet ez is számított. Az eltúlzottan erős smink miatt talán nem láttam jól…..
A Tüskecsarnokban 2014. december 27-én 15 órakor néztem meg A Játékkészítő premierjét. Sok kritikát, hozzászólást elolvastam és leginkább negatív kritikákkal találkoztam, Azon szerencsések közé tartozom, akik a T szektorban viszonylag elől ültek, így mindent láttam, de nem méreg drága…..
A hivatalos premier előtti napon 2014. december 5-én láttam a Julius Caesar-t a Vígszínházban. Az első megállapításom az volt, hogy talán nem kellene többet "főpróbára" mennem. A Vígszínházban a földszint 11. sor nem mondható rossz helynek, ahonnan láttam a darabot mégis…..
EgyéniNézőPont Dr. Vámos rendel 2014.10.27 23:57:00
Dr. Vámos Miklós újra rendel Ma Vámos Miklós a Gyógyolvasás c. előadására sikerült végre beülnöm, az előző előadásra sajnos nem tudtam elmenni...
EgyéniNézőPont Mamma Mia! 2014.10.23 11:29:03
A Mamma Mia! 2014. október 8-án sikerült megnéznem (már hónapokkal előbb megvettem a jegyet) a darabot, így sajnos nem tudtam, hogy milyen szereposztással látom majd... Az ABBA dalok elég furcsák voltak magyarul, miközben hallgattam őket az én fejem azért "szólt" az eredeti is. A film után…..
Kedden, a Belvárosi Színház bemutatóján láttam a Happy Endimget. Rám nem jellemző módon vacilláltam, hogy megírjam-e ezt a színházi élményemet, ahogy szoktam.. Ellene szólt, hogy annyi részletes, jó kritikát olvastam már róla, amihez én már nem sokat tudnék "hozzátenni", nekem személyes…..
Kressmann Taylor: Címzett ismeretlen - Spinoza Színház Gondolkodtam, hogy írjak-e a mai élményemről, volt szerencsém látni, átélni a ma esti előadást a Spinoza Házban. Vonakodásom oka pedig az volt, hogy annyira intimnek éreztem, annyira személyesnek, mintha Nekem szólt volna, és nem tudom, hogy…..
EgyéniNézőPont Örkény Kert 2014.08.30 19:15:34
Mai programom: Örkény Kert.. 14:30-től +Csuja Imre előadásában Jónás könyve....
A nyár egyik szenzációjának ígérkező Az Örült nők Ketrece musicalje, Alföldi Róbert rendezésében, az Átrium Film- Színházban. Láttam a 2014.07.11-i Főpróbát és a másnapi premier előadást is. Nem csalódtam Alföldi Róbert rendezésében, látványos, polgárpukkasztó, aktuál-politizáló darab kitűnő…..
Annak idején láttam a A szív hídjai, 1995-ben készült filmet, a két főszereplő közül Meryl Streep volt  rám csak hatással, ő több jelölést is kapott a legjobb női kategóriában (Golden Gold, Oscar), Clint Eastwood játéka nem annyira érintett meg.. Így aztán nem ez lett kedven filmen, azóta nem néztem…..
Rózsavölgyi Szalon bemutatója: Romain Gary (Émile Ajar): Előttem az élet   A Rózsavölgyi Szalon új bemutatóját láthattam tegnap este.. (2014.05.08.) Aki megnézi felejthetetlen élményben lesz része, ebben biztos vagyok. A szereplők közül senkit sem tudnék kiemelni mert…..
  [ Amadeus - fotó: Takács Attila] Az Orlai produkció Amadeus bemutatója, a Belvárosi Színházban 2014.06.18-án, Kulka János és Keresztes Tamás főszereplésével, Szikszai Rémusz rendezésében. Régóta vártam a bemutatót, a húzóerő természetesen Kulka János és Peter Shaffer világhírű darabja…..
Nagy élmény volt a mai előadás a Radnóti Miklós Színházban! A darab hosszúságát, inkább csak az első részben érzékeltem, a második részben "repült" az idő!. #László Zsolt annyira hitelesen hozta a figurát, hogy talán egy kicsit én is "beleszerettem", #Kováts Adél, #Jordán…..