Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hordalek

0 bejegyzést írt és 222 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A vegyes tüzelésű kazánban elég a fa, a szén és a fabrikett is. Van-e radikális eltérés a fűtőértékre vetített árukban? Melyikkel járunk jobban?..
hordalek 2021.11.19 07:59:35
@Reactor:
"A gáz a rizsacsökkentésnek hála látszólag olcsóbb lett, csak épp annyi levegővel ütik fel, hogy négyszer annyit kell elégetned azonos fűtőhatás eléréséhez - tehát valójában többet fizetsz."
Istenem....láttál már gázszámlát? Nem az elfogyasztott köbméterért fizetsz!
  "Sok gyalázatos pillanata volt a maguk 11 éves kormányzásának, tisztelt képviselőtársaim, de a mai nap biztos, hogy a történelem sötét lapjaira kerül." - szólalt fel Szabó Tímea a parlamentben, hozzátéve: "Nem a melegek veszélyesek a gyerekekre, hanem maguk."   Hosszú napok óta megy a hiszti a…..
hordalek 2021.06.22 08:33:25
@midnight coder: Ha már felhoztad a reklámokat...Megy az érzékenyítés ezerrel! Én szabályoznám, hogy a reklámban szereplő emberek rassza tükrözze annak az országnak a társadalmi összetételét, ahol a reklám lemegy! Elegem van, hogy egy szimpla cipőreklámban, vagy egy LIDL katalógusban is ott figyelnek a feketék. Egy OBI reklámban, vagy egy bank reklámjában minek szerepelnek feketék? Van olyan autó reklám, amiben nem szerepel fehér ember. Oké, ezek multik globális reklámjai valahogy szaud arábiában tudnak arra figyelni, hogy ott a "megfelelő" reklámok menjenek le.
hordalek 2021.06.22 09:08:22
@birka menet:
"Azért a kettő közül mégiscsak a magyarokat utálja a világ."
Ez valami urban legend. Igaz?
Az Orbán-kormány úthengere idén is folytatta a központi ideológia által kijelölt nyomulását, a járványhelyzettől teljesen függetlenül is. A radikálisan konzervatív elvek mentén mindent centralizáló és szigorúan leszabályozó gépezet nagyon sok területet tudott még inkább az irányítása alá vonni, amit…..
hordalek 2020.12.28 08:45:48
@midnight coder:
"Itt igazából amúgy akkor lesz a szívás, ha ez a mai 50+-os korosztály is elmegy nyugdíjba. "
Nagyon egyszerű: a külföldön dolgozó és adózó migránsok szüleinek nem kell nyugdíjat adni.
hordalek 2020.12.28 08:53:29
@Etniez:
"mert nincs ÁLTALÁNOS BIZALOM. És erről a kormány tehet főleg."
Ez nem igaz. Nem a kormány tehet róla.
Kezd egyre szánalmasabbá válni a magyar külgazdasági és külügyminiszter. Mivel jachtozásával kapcsolatban érdemi válaszokra nem méltatja a sajtó munkatársait, az ősi fideszes műsort adja elő minden egyes megszólalásában. A mindig magabiztos Szijjártó Péter most azzal szembesül, hogy saját…..
hordalek 2020.08.26 16:43:46
@MAXVAL_birca geci:
Akkor szerinted ki volt az elmúlt 30 év legjobb külügyminisztere? Ha ilyat nem tudsz, vagy nem akarsz mondani, akkor ki volt az - szerinted - aki jobb volt Szijjártónál?
Gondolatkísérlet következik. Az előző írásokban kicsit sem kíméltem a Fideszt és az Orbán-kormányt, amire, persze, bőségesen szolgáltattak indokot. A világ azonban, bármit is igyekeznek a politikusok velünk elhitetni, nem fekete és fehér, nem a gonosz és a jó erők küzdelme. Ebből következően az…..
hordalek 2020.08.01 08:10:20
@vanRob: Mindig jöttök a 27% ÁFA-val. Pedig 20-ról 25%-ra az elkúrók emelték. Na, az volt ami fájt. Nem a +2%, azt észre sem vetted. Ugyan úgy, ahogy azt sem vennéd észre, ha 25%-ra csökkentenék. Az emelésre meg azért volt szükség, mert az adómorál a béka segge alatt volt.
Valaki születésnapjára egy tortát kap, valaki egy utazást, valaki semmit és hát valaki egy házat a hegytetőn. Én az utazást kaptam, Hitler pedig a házat 1834 m magasan. Ő ötven lett, szóval érthető a felhajtás, és azt hiszem Martin Bormann az ajándékával igencsak kitett magáért. A Sasfészek…..
„A hibrid rezsim a demokratikus intézmények és az antidemokratikus hatalomgyakorlás vegyüléke, átmenet a demokrácia és a tiszta diktatúra között” – írja Filippov Gábor politológus sokat hivatkozott cikkében. A Freedom House a május elején publikált jelentésében hibrid rezsimnek minősítette…..
hordalek 2020.05.26 09:31:23
@math0:
"valójában be van szarva 2006 óta,"
Valami másik tévét nézhettél. A 2006-os vitában Gyurcsánynak a legutolsó "a" betűje is hazugság volt. Orbán kb. kiröhögte.
Erre emlékszel:
youtu.be/auf55j8PhhI?t=2286
De az egész vita tele volt ordas hazugságokkal. Adócsökkentés? SZJA csökkentés? Családtámogatás?
(A személyeskedő, lekezelő, trágár választ meg hagyd meg az anyukáddal való találkozásra, ha nem megy e nélkül, akkor inkább ne írj semmit. Köszi!)
hordalek 2020.05.26 10:12:37
@n3spr3ss0:
Legyen így. Én nem így láttam.
Viszont a valóság őt igazolta.
Time Goes By Top 10 háborús film 2020.05.24 11:47:36
A háborús filmek műfajába olyan alkotások tartoznak, amelyek középpontjában valamelyik 20.-21. századi háború alatt játszódó események, és az adott háború szárazföldi, légi vagy tengeri hadviselése áll. A filmek gyakran egy-egy olyan látványos és autentikus csatajelenettel záródnak, amely bemutatja…..
hordalek 2020.05.25 12:34:07
@Time Goes By:
"a kínaiakra visdzont teljesen felesleges szót vesztegetni, mivel a gagyig gagyija minden téren és értelemben. "
Ajánlom figyelmedbe az Élet és halál városa című filmet (ha még nem láttad) És a kritikákat is, amiket kapott.
Az orosz filmek közül a 9 szakasz és a Sztálingrád egész jók.
A Sólyom végveszélyben-t is hiányolom.
Aztán, ha már itt volt a Ryan megmentése, akkor miért nincs itt a Katonák voltunk? A Ryan az első 20 perc miatt érdekes, és maradt meg mindenkiben, egyébként egy szokásos amerikai klisé-gyűjtemény.
hordalek 2020.05.25 13:30:30
@Time Goes By: Én is az 1993-as Sztálingrád filmre gondoltam, bocs, ezt nem írtam. Fent is van a listádon. A keleti, - japán, kínai, koreai - filmekkel szembeni előítéletedet nem értem.
A Harcosok szövetsége sem tetszett? Említést sem teszel róla, pedig az ilyen listáknál ezért legalább említés szinten meg szokták jegyezni.
A sajtószabadságot sokan összetévesztik azzal, hogy a sajtóban mindent szabad. Egyre inkább „elfogadott” nézet ez, különösen Május 3-án, a sajtószabadság világnapján. Remélem, többeknek inkább az anyák napja a fontosabb! A blog-felületeken különösen érzékeny ez a téma, hiszen ezen portálok…..
hordalek 2020.05.05 11:51:10
@arckönyv:
"Az olvasottságnak jót tesz de a párbeszédnek, a politikai oldaltól mentes összefogásnak ami egy egészséges társadalmat jellemezne annak nem. "

A legnagyobb árokásók és gyűlölködők ti vagytok. Lásd: "bikra szavazók"
Bocs.
Amúgy meg háttal ülsz a tévének. A fidesz kormányoz. Fogjon vele össze a többi párt. De ne a farok csóválja a kutyát.
hordalek 2020.05.05 12:17:49
@Világít a torony: Olvass el egy átlagos index cikket. Mondjuk amit a tisztifőorvosról írtak.
"Az újságírót nem befolyásolhatja a saját irányultsága a tények közlésében"
A cikk tele volt pejoratív, előítéletes, személyeskedő kiszólásokkal.
Szóval a vélemény rovattal kapcsolatos megjegyzéseddel egyetértek.
Csak épp a kettős mércét kellene elfelejtenetek.
Mikor? Melyiket? Korona III. 2020.05.04 03:32:14
Amikor emberek összejönnek, akár személyesen (illegalitásba burkolózva, vagy megtalálva a kiskapukat), akár virtuálisan, előbb-utóbb szóba kerül a vírushelyzet. Azon belül is a korlátozások, hogy ki miről mit tud, mi a legfrissebb verzió, és vajon a hozott intézkedéseknek mi lehet a célja? Mindig…..
hordalek 2020.05.04 11:29:55
@tireless treehugger:
"Egymásra vagytok utalva, nem menne orbán nélkül de neki sem menne nélkületek. Nemcsak orbánnak van népe hanem a népnek van orbánja. Vagy együtt mentek az ismert jövő felé vagy külön buktok el. Ebben a rendszerben szabadságról és önálló gondolatról és önálló cselekvésről ne is álmodjatok, ez nem erről szól"
Pff...túlgondolod ezt barátom. Én azt veszem észre, hogy ti vagytok akik a nap 24 órájában Orbánra gerjedtek, mindenről ő jut az eszetekbe. Vergődtök, agonizáltok, gyűlölködtök 0/24. Az emberek döntöt többsége meg éli az életét, dolgozik, gyereket nevel, megoldja a problémáit anélkül, hogy Orbán az eszébe jutna.
hordalek 2020.05.04 11:31:53
@porthosz:
"bezzeg az 1000 hektáros parkokban minden bokor alján ott tenyészik, ezért azokat le kell zárni a népek elől?"
Enni kell. 1000 hektáros parkba járni nem.
hordalek 2020.05.04 12:49:03
@BrianZ: Ki mondta, hogy a magyar gazdaság összeomlik?
Szíjjártó Péter 2020 március 30.: Senkit nem hagyunk magára Judit és férje (65 és 75 évesek) nem ezt tapasztalták, amikor egy hónappal ezelőtt betegek lettek, néhány nap különbséggel torokfájásra, lázra ébredtek, a férjnél hányás és igen magas (38,8 fokos) láz is jelentkezett...
Az utóbbi 10 évben először néz szembe Orbán Viktor kormánya egy olyan kihívással, mely egyelőre megoldhatatlan feladat elé állítja. A kormányfő érzékelhetően retteg attól, hogy népszerűtlen intézkedéseket kelljen meghoznia a koronavírus okozta válság kezelése miatt. A most tapasztalható kormányzati…..
hordalek 2020.04.10 15:54:11
@kvadrillio: szép illusztris névsor. Szerencse, hogy soha nem kerülnek döntési pozícióba.
hordalek 2020.04.10 16:00:51
@HaD: akkor úgy mondom, hogy soha többet.
hordalek 2020.04.10 19:41:14
@math0: nem unod? Kopipaszte napok óta. Ráadàsul az állandó gyűlölködő, személyeskedő stìlusod nagyon visszataszító. Megkeseredett ember lehetsz, aki nap mint nap ezeken a blogokon éli ki a kisebbségi érzéséből adódó frusztrációját.
Viktor, az én ikonom erősen hisz a nemzeti karakter fontosságában. A csoda sem tudja, van-e ilyen, ám ha mégis, akkor mi, magyarok nagy bajban vagyunk ezzel a járvánnyal. Nézzük meg, hogy milyen módon is szoktuk kezelni a nemzetközi helyzet fokozódásából előálló problémákat. Ott van Muhi.…..
hordalek 2020.03.12 22:44:19
@white999: látom képben vagy. Svájcban 4 halálos áldozat van. Pedig ott pénzre, kórházra panasz nem lehet.
A DC univerzum szénája meglehetősen rosszul áll a Marvellal szemben. Hiába igyekeznek a saját kis franchise-ukat felépíteni, a filmek rendre negatív kritikákat kapnak, és a mozipéntárakban is rendre alulmúlják a Marvel aktuális blockbusterének bevételeit. Mit lehet ilyenkor kezdeni? Hát elővenni…..
A tévézés új aranykorában élünk, ennél több minőségi televíziós sorozat még egy évben sem jött ki, évről évre keményebb feladatnak tűnik felállítani olyan listát, amelyen az év legjobbjai sorakoznak. Amíg néhány éve az ilyen típusú listákat évadonként 22-26 részes sitcomok és NCIS-típusú nyomozós…..
A Steinmark léggömb kikötve emelkedett a magasba A sógorok két évtizede a repülőnapok aranykorában találták ki sajátjukat, amelyet a Zeltwegi repülőbázisukon tartanak. Stájerország  közepén  elterülő Zeltwegi katonai repülőtér,hivatalos nevén a Fligerhorst Hinterstroisser az Osztrák Légierő harci…..
A szétfolyt csöcsű Izom Tibi szívecske formájúra vágja a sonkát, az akciós trappista sajtot, meg a ciprusi sága füstli virslit, amit reggeliként szervíroz is a pudvás seggű plasztik csajok és gyúrós józsik által hupákosra ült napozóágyon. És, ha azt hinnénk, hogy ez ide, a Szerelem Szigetére, a…..
Ez a jövő évi költségvetési törvény tervezete alapján jelenthető ki teljes biztonsággal, melyet az elmúlt héten terjesztett be a Kormány az Országgyűlésnek, és várhatóan érdemi változtatás nélkül el fogják fogadni azt, ahogy az utóbbi években mindig megtették. Az előterjesztés alapján ugyanis…..
Bebizonyosodott, hogy nincs rá szükség. Sőt: nélküle jobban megy.  ..
hordalek 2019.06.13 14:11:19
@Punxsutawney Mormota:
". Arra viszont jó, hogy Orbánt a mai napig leveri a víz tőle, hiszen Gyurcsány több alkalommal is lemosta"
Erre a lamosásra gondolsz?
youtu.be/auf55j8PhhI?t=2287
Muhahahahaaaaaa!
hordalek 2019.06.13 14:21:58
@Lajosne Gelencser:
Én voltam oly bátor és merész,hogy elolvastam az ÖSZÖDI BESZÉDET,és ennek tudatában szavaztam a DK.-ra mert volt egy olyan vezető aki merte vállalni,hogy a társai nem igazán dolgoznak teljes erőbedobással!!!"
Nincs ezzel semmi gond. Felvállalta, elismerte. Csak épp azzal a lendülettel kellett volna a búbánatos halál f@szára ÖRÖKRE elhúzni a közéletből!
hordalek 2019.06.13 14:40:59
@bekerült: Írhatsz bármit. Fényezhetet Gyurcsányt. Sőt! A pápa akár szenttéis avathatja.
DE!
Őszöd óta egyszerűen a legnagyobb senki. Bevallottan a csőd szélére vitték az országot,mejd miután ez kiderült, esze ágában nem volt levonni a tanulságot, és elhúzni!
Gyurcsány komolyan veszi a demokratikus értékeket? Lófaszt, mama, lófaszt! Gyurcsány semmi más, mint egy Orbán fóbiás, beteg ember. Orbán, Orbán, Orbán. Csak ennyit tud hajtogatni.
Az Orbán-rezsim legnagyobb hazugsága nem a rezsicsökkentés, a Soros-terv, az apokaliptikus migránsinvázió vagy hogy ők képviselnék a magyar emberek érdekeit...
hordalek 2019.02.03 15:57:09
@math0: Ne haragudj, de végtelenül primitív vagy. Nem hiszem el, hogy nem vagy tisztában a magyar választási rendszerrel. Csak fröcsögve gyűlölködsz. Semmit nem érsz el az ilyen primitív hőbölgéssel. Ha a matektanárom ilyen stílusban akart volna meggyőzni a Pitagoras tétel igazáról, már csak azért sem hittem volna el neki.
hordalek 2019.02.03 16:05:42
@math0:
:) Reménytelen vagy...
hordalek 2019.02.03 16:19:07
@math0: Merkel mama mennyi ideig is küzdött, hogy kormányzóképes többséget hozzon össze?
Amúgy a választási rendszer meg minden pártot egyformán büntet, vagy részesít előnyben. Egy valami kell hozzá: szavazók akik az adott pártra szavaznak. Egyéniben és listán is. Na, ez az ami nektek nincs.
A nagy demokratikus USA-ban hogy van, hogy Trumpra kevesebben szavaztak, mégis ő lett az elnök? És senki nem kérdőjelezi meg az elnökségét.
NemGogol Szellemi polgárháború 2019.02.01 11:51:43
A gyűlöletet sugárzó és azt felerősítő, a gyűlölet irányát kijelölő plakátrengetegről szokás megemlíteni, hogy sok milliárd forint közpénzbe került. Pedig ennél lényegesen több és nagyobb kárt okozott: a lelkekben és az emberi kapcsolatokban. A magyar miniszterelnök, feltehetően Finkelsteinék…..
hordalek 2019.02.01 20:28:25
@Tölgyes Péter:
"Mondd, te hiszel abban, hogy meg tudsz győzni arról, hogy még tapsoljak is ( … ) a sajtószabadság lábbal tiprásához,"
Akár kezdheted is a tapsot. Itt vagy nem? Nyíltan gyűlölheted Orbánt, nem? Bármilyen féligazságot, magad által elképzelt valóságot teremthetsz, és megoszthatod itt, is bárhol. A legolvasottabb online híroldal az index, a legnézetteb híradó az RTL-é. Éljen a szólásszabadság lábbal tiprása.
A populista brancs várhatóan az eddiginél jobban bele tud majd a szólni az európai politikába, függetlenül saját, belső ellentéteiktől; Webernek betehet, hogy kesztyűs kézzel bánik Orbán Viktorral; Orbán mint viccfigura - hogy a néphumor a szájára vette, az gyilkos, ha egy tekintélyelvű figura…..
hordalek 2019.01.21 18:59:00
@DeiFlagellum:
"a lényeg, hogy rajtam kívül még sok ember érzi azt, hogy egyre nehezebben él meg"
Ember, valamit rosszul csinálsz. Nekem akkora mértékű fizetésemelést vágnak már évek óta hozzám, hogy én szégyellem magam. :)

De most a viccet félretéve: a belső kereslet számai és az, hogy hétvégente kb. nem lehet parkolót találni a bevásárlóközpontok környékén (tudod, vidékről ilyenkor jönnek fel a létminimum alatt élők...) azt mutatják, hogy nincs igazad. De tudjuk: nektek minél rosszabb, annál jobb.
Szijjártó miniszter Debrecenben járt, és a Hajdú-bihari Napló interjút készített vele. Akadt egy érdekes mondata: „Az autóipar 172 ezer magyar embernek ad munkát.” A BMW ugyebár Debrecenben készül gyárat alapítani, a Mercedes berendezkedett Kecskeméten, a Suzuki Esztergomban talált magának helyet,…..
hordalek 2019.01.20 14:43:26
@Zöldi László: Senki nem ver le semmit. A szerkesztői, újságírói gárda maradt, a főszerkesztő is. Nyilván látszik a lap politikai írásain a tulajdonos váltás, de ez eddig senkit nem zavart, csak most. Egyébként a lap nagyon kis terjedelemben foglalkozik napi országos politikával, inkább a helyi dolgokkal, szerencsére politika-mentesen.
Ezért kár volt ezt a sztrájkos dolgot megemlíteni, mert tényleg volt és van folyamatos beszámoló az eseményekről.
Elmúla a karácsony. A keresztény hagyományban a vízkereszt jelentette a karácsonyi időszak végét, a 21. századi fejlett világban a kidobott fenyőfák kupacai...