Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VGF Otthon

67 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy friss észak-amerikai felmérés megdöbbentő tájékozatlanságot mutat a „csendes gyilkos” jelenlétével kapcsolatban. Bűnügyi rovatunk következik...
Sok tévhit alakult ki a vízvezeték-rendszerekről. Az ilyen mítoszok megnehezíthetik az ellátás zavartalanságának fenntartását és az esetleges hibaelhárítást...
VGF Otthon Top 5 okosházfunkció 2016.01.07 14:38:59
Amerikában az Y-generáció (millenárisok) és a szüleik a teljes lakosság átlagánál magasabb arányban érdeklődnek az okosházrendszerek iránt – olvasható a friss elemzésekben...
VGF Otthon Hogyan fűtsünk? 2015.12.04 15:01:10
A fűtés szakaszos kikapcsolása, vagy a hőmérséklet szinten tartása eredményez alacsonyabb fűtésszámlát?   Közismert tény, és probléma, hogy a fűtés drága. Közismert az is, hogy ha programozzuk, szokásainkhoz optimalizáljuk a fűtésünket, a költségeink csökkennek,…..
Manapság egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy a konyhába gáztűzhely vagy elektromos tűzhely legyen beépítve. Biztonsági, komfort- és anyagi szempontok vetélkednek egymással, és nem könnyű a döntés. Gáztűzhelyek A korábbi gáztűzhelyeknél csak nagyláng vagy takarékláng volt, és nem volt…..
A Skócia partjainál kialakított Hywind kísérleti telep a világ első úszó szélerőműparkjaként 20 000 háztartás számára fog elegendő energiát előállítani. 2014-ben a szélenergia az Egyesült Királyság villamosenergia-igényének 9,3 százalékát fedezte. Ez a szám…..
VGF Otthon Mivel fűtsek 2016-ban?! 2015.11.19 15:17:54
2016-ban betiltják a hagyományos kazánok beüzemelését. A témáról már beszéltünk, most viszont az alapvető két kérdést próbáljuk megválaszolni.  1. Miért tiltják be a hagyományos gázkazánok beüzemelését? 2. Melyek a megmaradó fűtéstechnikák előnyei és hátrányai? Miben érdemes gondolkoznunk, ha…..
Lezárult a tamási önkormányzat geotermikus energiahasznosítási projektje, amelynek keretében a Tolna megyei városban több mint egymilliárd forintból termálvizes fűtési rendszert építettek ki. A projekt szerdai záró rendezvényén Porga Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester…..
A szakszervezet radikalizálódik, és tömeges felmondást helyezett kilátásba, a kéményseprő-ipari vállalkozások képviselői pedig elhatárolódnak tőlük, és türelemre intenek, a tárgyalásos megoldás sikerében bízva. Kinek van igaza? A Kéményseprők Országos Szakszervezete…..
A nyitott égésterű tüzelőberendezéseknél a CO-visszaáramlás veszélye mindenhol fennáll, gyakorlatilag függetlenül a gépészeti berendezések állapotától. A hatósági eljárásokban sokszor indokoltan, néhol indokolatlanul zárják ki a fogyasztókat a gázszolgáltatásból, a CO-visszaáramlást okozó…..
A legújabb mezőgazdasági fejlesztés gépi tanulással forradalmasítaná az ültetvények gyomlálását, így a hagyományos szabadtéri gazdaságokat is meglegyinti a robotikus forradalom szele. A Bosch Deepfield Robotics nevű részlege által kifejlesztett Bonirob célja többek…..
VGF Otthon Milyen a jó szakember? 2015.10.20 10:56:45
Ha szakértelmet, hozzáértést igénylő munkákról van szó, elengedhetetlen és elvárható hogy megfelelő adottságokkal rendelkező mester végezze el a feladatot, legyen szó építkezésről, felújításról, vagy csak kisebb munkákról. Sajnos manapság egyre többször megesik,…..
A jövő épülete képes lesz majd gondolkodni a lakástulajdonosok helyett. Az idáig vezető út egyik állomása az okos termosztát, melynek világpiacán két nagy gyártó, a Honeywell és a Nest csatázik. A kicsik még talpon vannak, de hosszú távon nem biztos, hogy állják a sarat.…..
Azoknak, akik nem jártasak a témában, illetve nem egészen világos a cikkben szereplő eszköz(ök) fogalma, ajánlom figyelmükbe a közvetkező bemutatót:   A különböző szolgáltatásokat közvetítő okos eszközök lassan behálózzák mindennapjainkat. Használunk mobil telefont,…..
Itt a fűtés szezon, lassan beköszönnek a több tízezres gázszámlák kora. De vajon elgondolkozik-e valaki azon, hogy átalakítsa a fűtési rendszerét úgy, hogy kevesebbet kelljen fizetni a melegért? Nézzük hát a lehetséges megoldásokat (A leírást nem előzött meg semmilyen…..
Az okos fűtésszabályzó 10-30%-os gázszámla csökkenést ígér. De lehet-e egy 30.000Ft-os számlából 9000Ft-ot lefaragni? Igen!   Mi a helyzet a magyar piacon? A három trendi termék közül (Google Nest, Honeywell Lyric, Honeywell Evohome) szeptembertől a Honeywell Evohome okos…..
A Borbás Péter építész tervei alapján Szentendrén épült ökologikus családi ház nyerte idén az Év háza országos építészeti pályázat díját.   Az eredmény elismerésre méltó. Hogy mennyire elégíti ki a XXI. századi ember igényét azt talán a lakók…..
Ki ne szeretne olyan gázkészüléket ami 20-30%-kal csökkenté a gázszámlát? Ki ne szeretné védeni a környezetet? Ez a célja az új rendeletnek ami 2016.06.01.-től tiltja a hagyományos kazánok felszerelését és forgalmazását. Mivel az új technológia nem olcsó, a téma fontos,…..
A Világgazdaság és a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika Szaklap szervezésében létrejött mai ErP témájú konferencián (Nagy Energiaforduló konferencia)hivatalosan is bejelentette Marczinkó Zoltán István a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, hogy a kormány 65/2011. (IV.…..
Az egyik piacvezető klímagyártó felmérése szerint energiatudatos és alaposan tájékozódik a magyar klímavásárlásról. Egy közvélemény-kutatás persze mindig irányított, azaz kellő mértékű forráskritikával kell fogadnunk, de azért érdekes adatokra derült fény. A…..
VGF Otthon Beszélj az otthonoddal! 2015.09.09 12:40:35
Az ABB a berlini IFA fogyasztói elektronikai kiállításon bemutatta a világ legfejlettebb, hanggal vezérelhető okos lakásautomatizálási rendszerét. Ez az újítás lehetővé teszi, hogy a vevők hangalapú paranccsal vezéreljenek 60-nál is több funkciót egy tipikus intelligens otthon…..
Indiában elindult az első olyan szolgáltatás, amely teret ad a kibontakozásra vágyó még fel nem fedezett tehetséges tervezőknek, hogy megalkossák saját otthonuk kinézetét. A Vijayawada Garden Estate névre keresztelt projekt egyenlőre még csak tervezési fázisban van, de ígéretek…..
Általában a sör és a mozgó autó egy mondatban kissé összeférhetetlen fogalmak. Vannak helyek azonban, ahol a sörfőzés melléktermékeit a benzin tiszta adalékanyagaiként kívánják felhasználni, melyeknek segítségével az autók a hagyományosnál kevesebb fosszilis üzemanyaggal…..
VGF Otthon Közeledik a Waterworld! 2015.08.17 14:36:41
Emlékeztek még a 95-ös Waterworld című filmre Kevin Costner főszereplésével? Nekem rögtön eszembe jutott miközben olvastam, hogy a Seasteading Institute vállalat keresi a szponzorokat egy új, úszó…..
Egyre több elektronikai készülék található a magyar háztartásokban, többen költenek online edukációs és fizetős televíziós tartalmakra, növekszik a tévézéssel és a táblagépek használatával töltött idő. Egy átlagos háztartásban 19 elektronikai készülék…..