Regisztráció Blogot indítok
Adatok
paveway

0 bejegyzést írt és 581 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Elegem van a nyavajgásból, hogy az ukrajnai háború árát Európa fizeti meg. Európa kizárólag magának köszönheti azt, amiben most van. Tetszettek volna gondolkodni... Európa évtizedeken keresztül üzletelgetett, kiszolgáltatta magát egy birodalmi álmokat dédelgető, agresszív, ázsiai diktátornak és…..
paveway 2022.12.24 20:25:43
1871. A nagy chicagói tűzvész utáni belváros látképe. Háromszázan haltak meg a három napig tartó infernóban 8,5 négyzetkilométer városrész égett le, mintegy 17 500 ház semmisült meg. Egy korábbi bejegyzésünkben bővebben olvashattok az esetről..
paveway 2022.06.19 20:44:50
@Androsz: aki jart Auschwitzban, az nem kivancsi a konteokra meg nem nehany deszkatol fogja azt mondani, hogy ezt igy soha tobbet. Szerintem egyaltalan nem csak nehany deszka barakk. Mindenkinek at kene ereznie, milyen az, amikor az ember az embert irtja. Felfoghatatlan.
1895. Bergeni halpiac, Norvégia..
paveway 2022.05.29 20:53:12
@gigabursch: nekem is lama lett elsore :) csodalkoztam is, mit csinal a rudon.
Már 7 éve annak, hogy az oroszok bemutatták 2015-ben a szokásos nagy májusi díszszemléjükön az új csodafegyverüket a T-14 Armata harckocsit. Azóta számtalan lehetőségük lett volna ennek az új típusnak az éles bevetésére például Szíriában és Ukrajnában, ám alig-alig jutottak szerephez. Szíriában…..
paveway 2022.04.18 09:05:56
@Kopasz Szuzukis: Mindegy, milyen egyenértékű a frontpáncél. Lehet 5000mm is. A Javelin akkor is lekapja róla a tornyot, elpusztítva mindent a harckocsin belül.
1889. Poligámiát tiltó törvény ellen vétő mormon férfiak börtönben, Salt Lake City, Egyesült Államok ..
paveway 2022.03.06 18:13:53
paveway 2022.03.06 20:40:11
@dare: egyrészt nem csak ehhez szóltam hozzá. Másrészt jellemzően értelmes, építő kommentek szoktak születni. Ehhez képest meglepő ez a sok ruszkibérenc.
Fotó: Media1.hu Másfél évtizede léptem be a Beol.hu szerkesztői közé, egész pontosan projektvezetőként intézgettem szeretett portálunk dolgait egészen 2014 elejéig, azaz nyolc évig. Nem a megemlékezés, illetve a félig kerek dátum miatt jutott ez eszembe, hanem a drága hazánkban folyó…..
Elég trükkös - ha valaki nem érte el a mostani felvételi ponthatárt, annak része lehet a járvány miatti hiányos felkészülési lehetőség is, ergo valószínűleg sokan lehetnek most ilyenek. Pláne olyanok, akiknek az érettségi sem sikerült. És most képzeljük el, hogy az ilyen tanuló fogja magát, és…..
A náci vezetés az élet minden területét igyekezett leuralni a Harmadik Birodalomban - nem volt kivétel ezalól a szexualitás sem. A népesség drasztikus csökkenése miatt komoly demográfiai problémával nézett szembe az ország. Ahogy sejthetitek, Hitler az árja "fajjal" akarta benépesíteni birodalmát,…..
paveway 2021.06.17 21:45:24
@A Joda visszatér: az lehet, hogy tiltott, de tokeletes az analogia. Gyanitom, az olvasok nagy reszenek ugyanez jutott eszebe.
MAI KEDVENC KÉP: 1967. Közlekedési rendőr átképzése Svédországban egy tanpályán, a jobb oldali közlekedésre való áttérés előtti napokban. A kaotikus napokról, remek képekkel egy korábbi bejegyzésünkben olvashattok..
Szomorúan tapasztalhatod, hogy nap mint nap újabb hírek érkeznek katalizátorlopásokról. A némi nemesfémet (platinát, ródiumot és palládiumot) tartalmazó alkatrészt pár perc alatt gyerekjáték szinte hangtalanul leszerelni a legtöbb autótípus alól. A katalizátorok lopása egyébként Európa nyugati felén…..
Ha kihagyja a reggelit csökken a teljesítmény, a koncentrálóképesség, nő az esély az elhízásra és különböző betegségek kialakulására. De milyen a jó reggeli és mi az, amit inkább ne együnk reggel?..
paveway 2021.05.04 18:33:49
@МАХVАL bircaman közíró: te milyen hülye birka vagy. Ekkora baromságokat irogatni...
A Kádár-rendszer társadalmában kiemelt szerepet töltöttek be az anyagi javak, különösen a személygépkocsik. Ekkoriban vált alapvető céllá, hogy minden családban legyen legalább egy autó, lehetőleg minél korábban- ahogy a szólás mondja: "előbb a kocsi aztán a kicsi". Azonban nem volt egyszerű…..
paveway 2021.04.21 10:28:50
@Ehetetlen Odó: az ára épp nem volt jó érv a Lada ellen, mert többe került.
paveway 2021.04.21 10:47:08
@eßemfaßom meg áll: igen, ezt írtam a kommentembe is, 2 ill. 4 év verzióban. Leírtad ugyanazt a két év különbséget.
Mottó: “A bosszú az egyik legmélyebben gyökerező ösztönünk. A történelem során tengernyi vér folyt el és számtalan élet ment tönkre abbéli törekvéseinkben, hogy kiegyenlítsük a számlát – még akkor is, ha semmi jó nem származhatott belőle.”Dan Ariely Fekete-Győr András és a majdani igazságtétel…..
Egy lépésre a győzelemtől? Talán kevesen tudják, hogy a Szovjetuniónak saját programja volt digitális hangformátumok és az azokat lejátszó eszközök kifejlesztésére. A sorozatgyártásra kész optikai lemezeket és a hozzájuk tartozó lejátszókat már a CD lemez bemutatása előtt 1 évvel elkészítették, és…..
Ha azt mondom, Klein Ferenc, biztos nem sokan tudják, miről is van szó. Pedig rengetegen ismerik és szeretik, és járnak hozzá majdnem 40 éve! De meddig még?..
Az első bejegyzésem a magyar szólások, közmondások világába vezeti az olvasót. Vajon tudjuk, hogy azok a napi bölcseletek, melyeket olyan sokszor használunk mit jelentenek valójában? Elsőre tizenötöt gyűjtöttem ezekből az érdekességekből.   Forrás: nlc.hu    Itt a kezem nem disznóláb! Ezt a…..
paveway 2021.02.07 00:37:14
@horrorpornó bábszínház: azért ha nem haragszol, én túrosként használom. Bár vidéki származású vagyok, néha lovagolok és dolgozok is lóval, de városban élek. Ez rendesen megzavarhatta az esmefuttatásodat. Ahelyett, hogy örülnél, hogy végre értelmet nyer a sokak által használt, de nem értett mondás.
Az állatok hosszú időn keresztül részesei voltak az emberi sportoknak, s számos sportág van, ahol mind a mai napig kihagyhatatlan elemei a shownak a leggyakrabban négylábú vagy éppen szárnyas társaink (ha másról nem, lóversenyekről biztos hallott már mindenki). Milliók számára jelent szórakozást:…..
paveway 2021.01.12 21:17:24
Az 1956-os forradalom egyik legszomorúbb hozadéka a mindkét fél részéről tetten érhető embertelen brutalitás honfitársai felé. A most következő cikkben az 1956. október 31-én történt szörnyű eseményt próbáljuk meg bemutatni a közönség számára. Fontosnak véljük elöljáróban megjegyezni, hogy elítéljük…..
Közel 30 évnyi intenzív használat után Németország első két nagysebességű vasútvonala teljes felújítást kap, felújítják a vágányokat és ezzel együtt minden mást is az érintett vonalon. A felújítás teljes költsége várhatóan 825 millió euró (355 Ft/Euró árfolyammal számolva mintegy 292,875 milliárd…..
paveway 2020.09.18 10:45:04
@babo0410: épp ez jutott eszembe. Meg az, hogy ők már FELÚJÍTJÁK a 30 éves vonalat. Nálunk még építeni sem kezdték. Elég szomorú...
Volga, Moszkvics, Csajka, ZIL. A legszebb szovjet autók szinte mind arcpirító koppintások voltak az utolsó domborulatig...
Ez a rész az A-10 felépítését, műszaki megoldásait, belső rendszereit mutatja be, mindenhol átszőve a túlélőképesség növelésére tett lépésekkel. Végül aztán a Hog repülési teljesítményéről is szó lesz. A sorozat előző része ITT, az első pedig ITT olvasható.     Egyszerű, de egyedi kialakítás Az…..
paveway 2020.05.10 00:50:39
@Maga Lenin: Úgy emlékeztem, ez olyan technika, amit nem is akartak az amcsik eladni másnak. De akkor kíváncsian várom a későbbi infót.
Azt már számtalan alkalommal megírtuk, hogy a korrupció Magyarországon súlyos probléma, és pénzben kifejezve is hatalmas veszteséget eredményez. Ha már megakadályozni nem tudjuk a közvagyon lenyúlását, legalább igyekszünk leltározni a korrupciós botrányokat, hogy a visszaélések ne maradjanak…..
paveway 2020.04.16 16:01:13
Budapesten kívül lakók autói adják a belső személygépkocsi-forgalom közel felét. Rendszeresen hallhatjuk – politikusoktól, közlekedéstervezőktől és átlag állampolgároktól is –, hogy ennek a forgalomnak és egyúttal a város belső részei parkolási gondjainak a csökkentéséhez jelentősen hozzájárulhat,…..
1918. Viseljen maszkot vagy menjen börtönbe. A spanyolnátha-járvány időszakában készült fotó..
paveway 2020.03.23 14:37:11
@seadxdx: így van :D