Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szíj Melinda

78 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Ez a törvénykönyv legyen mindig az ajkaidon, elmélkedj róla éjjel és nappal, és ügyelj arra, hogy megtartsd mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor virágzó és sikeres leszel.” (Józs 1,8 NIV fordítás) Emlékszem, amikor kiváló prédikációkat és mélyen szántó bibliatanításokat hallgattam, egyre azon…..
Napi remény Hihetsz a Bibliában 2023.06.11 03:00:00
„Sohasem ember akaratából származott a prófécia, hanem a Szentlélektől indíttatva szóltak az Istentől küldött emberek." (2 Péter 1,21). A Biblia a történelem legolvasottabb könyve. Emellett a legkeresettebb és a legtöbb nyelvre lefordított írás is a világtörténelemben. Sőt még annál is több:…..
„Jézus megkérdezte tőle: ’Mi a kívánságod, mit tegyek érted?’ A vak ember így felelt: ’Mester, látni akarok’ ” (Márk 10:51 NCV-fordítás). Tedd közkinccsé életcéljaid! Adj hangot szándékodnak, mit akarsz változtatni életeden, mi az, amit kérsz Istentől.…..
"De mindazokat, akik hittek benne és befogadták őt, feljogosította arra, hogy Isten gyermekeivé legyenek." (János 1:12, NLT fordítás).   Ha most karácsonykor bekapcsolod a televíziót, vagy böngészgetsz az interneten, mindenféle karácsonyi üzenettel találkozhatsz. Ám az…..
„Meg vagyok győződve, hogy soha semmi nem választhat el minket az ő szeretetétől. Sem halál, sem élet, sem angyalok, és maga a pokol minden ereje sem tarthatja távol Isten szeretetét. Mai félelmeink, a holnap miatti aggodalmaink, akár az, hogy hol vagyunk – magasan az ég felett,…..
„Ne félj, Zakariás, meghallgatásra talált a te könyörgésed” (Lukács 1:13, NIV fordítás). Egyszer hallottam egy történetet egy fiatal lányról, aki levelet írt egy misszionáriusnak, hogy így próbálja bátorítani őt, és biztosítsa támogatásáról. Nyilvánvalóan…..
„Sokáig éljen a király! Az én Istenem elküldte angyalát, hogy összezárja az oroszlánok száját, és ne tehessenek kárt bennem, mert ő az ő látómezején ártatlannak talált engem. És neked sem tettem semmit ellenedre, Felség” (Dániel könyve 6:21-22 NLT-fordítás). Tapasztaltál már csodát az…..
„Tűzpróbában méretik meg az ezüst és arany tisztasága, ám az embert a dicsérő szó teszi próbára” (Példabeszédek 27:21, NLT fordítás). Isten a sikerrel tesz minket próbára. Furcsán hangzik? Talán könnyebben hihető, hogy Isten megpróbáltatással illetve…..
„Ne hanyagoljuk el személyes összejöveteleinket, ahogy egyesek teszik, hanem bátorítsuk egymást, különösen most, hogy visszatérésének napja közeleg” (Zsidók 10:25 NLT fordítás) Manapság nem muszáj gyülekezetbe járnod, ha istentiszteletet akarsz hallgatni. Simán otthon maradhatsz, és online…..
„Ábrahám, amikor a remény meghalt benne, a hitben való reménységgel haladt tovább… Isten igéjére támaszkodott.” (Róma 4:18 Phillips-fordítás) Miről ismered fel, ha a remény kiveszett az életedből? Elkezded használni a „soha” kifejezést. Soha nem házasodom meg. Soha…..
„Menj a félreeső utcákba és a sövénykerítéseken túlra, és végy rá mindenkit, akit csak találsz, hogy jöjjön, hogy megteljék a ház. Mert senki azok közül, akiket elsőként hívtam, nem kap egy szemernyi falást sem abból, amit előre elkészítettem számukra” (Lukács…..
„Isten remekművei vagyunk. Ő újjáteremtett minket Jézus Krisztusban, hogy elvégezhessük mindazon jó dolgokat, melyeket már régről eltervezett számunkra.” (Efézus 2:10, NLT fordítás). Azért vagy értékes, amit Isten mond rólad, nem azért, amit a többi ember. Sok ember…..
 „Nem jó az embernek egyedül lenni.” (1Mózes 2:18b NIV fordítás) Amit gyakran magányosságnak nevezel, az igazából honvágy Isten után. Csak sosem eszméltél rá. Arra teremtettél, hogy személyes, bensőséges kapcsolatod legyen Jézus Krisztussal; e kapcsolat lényege, hogy…..
„Ha Jézus Krisztus követője vagy, csak a hited számít, mely képessé tesz arra, hogy szeretettel légy mások iránt” (Galata 5-6 CEV-fordítás). Tűnődtél már valaha azon, hogy mi az, ami lényeges Isten számára? A Bibliában, a Galatákhoz írt 5:6-os igeversben azt olvassuk,…..
„Isten megmutatta irántunk való nagy szeretetét azzal, hogy elküldte Krisztust, hogy meghaljon értünk, amikor még bűnösök voltunk”  (Róma 5:8 NLT-fordítás). Mindazt, amit Jézus tett érted, szeretetből tette. A Biblia szerint Isten azért teremtett, hogy szeressen. Az…..
„Ahogy a mi Urunkat feltámasztotta a halálból, Isten az Ő ereje által majd minket is új életre kelt az enyészetből” (1 Korinthus 6:14, NLT fordítás). Istennél soha semmi nem mehet veszendőbe. Isten nem pazarolja el a környezetünkben fellelhető természetes víz- és…..
„Halogatás nélkül sietek megtartani parancsolataidat.”  (Zsoltárok 119:60 GNT fordítás) A Biblia tele van életvezetési útmutatásokkal, melyeket Isten parancsolatainak nevez. Isten elvárja tőlünk, hogy halogatás nélkül megtartsuk parancsolatait. Képzelj el egy szülőt,…..
„Jó az Úr mindenkihez, aki bízik benne, így hát legjobb, ha türelemmel várunk – várjuk szabadítását”  (Jeremiás siralmai 3:25-26 GNT fordítás) Amikor úgy tűnik, hogy darabokra hullik az életed, a „legspirituálisabb” döntésed egy meghökkentő dolog lehet: Vonulj…..
„Engedjétek, hogy Isten új emberré formáljon benneteket a gondolkodásmódotok megváltoztatásával” (Róma 12:2b, NLT-fordítás). Nem válhatsz mindazzá, amire Isten megteremtett, míg tisztában nem vagy azzal az öt tényezővel, amelyek befolyásolják személyiséged. Az első…..
„Tápláld az éhezőt, és segítsd a bajba jutottakat! Akkor világosságod majd kiragyog a sötétségből, és a téged övező sötétség oly fénylővé lesz, mint a delelő Nap. Az Úr vezet majd szüntelen; vizet ad, amikor kiszáradsz, és megújítja erődet. Olyan leszel, mint egy jól…..
„A hit most a remélt dolgok iránti bizalom, a nem látható dolgokról való meggyőződés” (Zsidók 11:1 NRSV fordítás). Az értelmező szótárok rendszerint úgy írják körül a „meggyőződés” kifejezés jelentését, hogy „szilárd” ill. „erős hit”. A…..
„Szeresd az Urat, a te Istenedet, hallgass szavára, és ragaszkodj hozzá, mert így élhetsz, és így lakhatsz hosszú ideig azon a földön, amelyet Istened, az Úr esküvel ígért oda atyáidnak, Ábrahámnak, Izsáknak és Jákóbnak” (5 Mózes 30:20 NIV-fordítás). Manapság sokunk…..
Napi remény Kiben bízhatsz? 2017.03.19 03:00:00
„Mert az Úr igéje igazságot hordoz, és mindenben bízhatunk, amit Ő cselekszik” (Zsoltárok 33:4 NLT fordítás, második kiadás). Az élet nagy kérdéseinek egyike: „Kibe veted a bizodalmad?” Erre a kérdésre adott válaszod fogja meghatározni, hogy boldog vagy nyomorult…..
„Senki sem ismerheti Isten gondolatait, csak Isten Lelke.” (1Kor 2:11b, NIV fordítás) Hallottad már valaha is valakitől: „Nos, ez csak a te olvasatod szerinti Biblia-értelmezés”? Úgy hangzik, mintha ez a kis mondat mindent megcáfolna, ami meg van írva. Pedig valójában semmit…..
„Ez a törvénykönyv legyen mindig az ajkaidon, elmélkedj róla éjjel és nappal, és ügyelj arra, hogy megtartsd mindazt, ami ebben meg van írva. Akkor virágzó és sikeres leszel.” (Józsué 1:8 NIV-fordítás) Emlékszem, amikor kiváló prédikációkat és mélyen szántó…..