Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pH mérés

21 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PH-mérés a mezőgazdaságban Egyre többen alkalmaznak a tápoldat vagy talajminőség ellenőrzéséhez pH-mérést. A mezőgazdasággal foglalkozók körében egyre inkább elterjedt mérésfajtáról van szó, mely manapság elengedhetetlen a sikeres gazdálkodáshoz. A különböző fajta…..
PH-mérés lakmuszpapírral Manapság egyre többet lehet hallani a pH-egyensúlyról, melyet Dr. Robert O. Young mért. Szerinte egyetlen megbetegedés létezik csupán: az elsavasodás. Tehát egyetlen betegségre vezetett vissza minden egyéb betegséget. A társadalomfejlődés e fokán a kor…..
pH mérés Mit együnk? 2014.10.14 13:33:00
Mit együnk? Elfogyasztott ételeink eltérő hatást gyakorolnak szervezetünkre. Ha egészségesen szeretnénk táplálkozni, akkor ajánlatos figyelembe venni ételeink sav-bázis egyensúlyát, tehát pH-értékét. Testünk, hogy a hétköznapi nyelvben is ismeretes szóval éljek:…..
Mi savasít, mi lúgosít? Mára már civilizációs betegségnek számít a sav-bázis egyensúly felbomlása. Érthetőbben az elsavasodás. Nézzük, hogy melyek azok az ételek, melyek zöme savasodást okoz. Már sokszor hallhattuk, hogy mennyivel egészségesebb halat enni, mint bármilyen…..
pH mérés Lúgosító diéta 2014.10.07 13:27:00
Lúgosító diéta A lúgosító diéta előtt megmérhetjük testünk pH-értékét. Ezt otthon is megtehetjük, s nem is kell más hozzá, mint egy pH-mérő, vagy lakmuszpapír. Jegyezzük fel az eredményt egy papírra, melyet a diéta végén ismét elővehetünk majd. A fogyókúra…..
Ha Önnek nem mindegy, mit eszik Egyre többen döntenek az egészséges táplálkozás mellett, szerencsére. Ami azt is kellene, hogy jelentse, megvizsgálják az elfogyasztani kívánt ételek és italok pH-értékét. Az étkezéseinkben szereplő ételek legnagyobb hányada savas. Ez nem…..
Elsavasodás a szervezetben A köznyelvben így emlegetik ezt a folyamatot. Egyre többet hallani róla, de csak kevesen tudják, hogy miről is van szó valójában. Az orvostudomány álláspontja szerint az elsavasodás már nagyon súlyos állapotnak számít. Mit jelent ez a tünetek…..
pH mérés Az ételek pH-értéke 2014.09.24 12:37:00
Az ételek pH-értéke Dr. Robert O. Young mikrobiológus és biokémikus meg tudta határozni a vér pH-értékét. Ezután elkezdte az ételek pH-értékét is mérni. Majd belekezdett egy olyan termék fejlesztésébe, amely lúgosítja az emberi szervezetet, ezáltal pedig energiával látja…..
Az ételek és italok pH-értéke Ételeink pH-értéke lehet semleges, lúgos vagy savas. Ezzel a kérdéssel, ha foglalkozunk, ha nem, ott vannak mindennapjainkban, minden étkezésünkben. Érdemes rá figyelmet fordítani, hiszen napjában többször is étkezünk. Folyadékpótlásra pedig…..
pH mérés Az elsavasodásról 2014.09.15 12:27:00
Az elsavasodásról Már közhelynek számít, hogy egészségtelenül táplálkozunk, ám ezt akkor is tényként kell kezelnünk. Ha egészségesen szeretnénk élni, akkor érdemes mérni ételeink pH-értékét. Lehet, már sokszor hallották ezt a fogalmat, de nem sikerült még eddig…..
pH mérés Az elsavasodás tünetei 2014.09.08 12:23:00
Az elsavasodás tünetei Bár sokat hallhattunk már az elsavasodásról, de nézzük, hogy melyek a főbb tünetei, melyek esetében melegen ajánlott lúgosításba kezdeni. Robert O. Young megállapítása szerint egészségünk szervezetünk sav-bázis egyensúlyán múlik. A fáradság…..
pH mérés A víz és a pH-érték 2014.09.06 12:14:00
A víz és a pH-érték Ha Önben is felötlött a kérdés, hogy milyen vizet iszik, akkor érdemes beszereznie egy pH-mérőt, melynek segítségével könnyen megállapíthatja ezt. Ehhez nem kell elmenni felszerelt laboratóriumokba, ugyanis léteznek már otthon is használható…..
pH mérés A talaj vizsgálata 2014.09.01 12:10:00
A talaj vizsgálata A talaj kötöttségét úgy határozhatjuk meg a legegyszerűbben, ha veszünk egy marék földet, majd hurkát próbálunk belőle gyúrni. Ha ez nem sikerül, akkor az azt jelenti, hogy a talaj laza szerkezetű. További konklúziók: sok benne a homok, kiszáradásra…..
pH mérés A talaj pH-mérése 2014.08.25 12:04:00
A talaj pH-mérése A pH-értékkel a mezőgazdaságban, kertészetben a talaj kémhatását szokták kifejezni. Ez a kémhatás azért fontos, mert növényfajtáktól függően más-más kémhatású talajra van szükség. Az sem elhanyagolható információ, hogy a föld kémhatása évek múlva…..
pH mérés A talaj kémhatása 2014.08.22 12:01:00
A talaj kémhatása A talaj pH száma, kémhatása a talaj savasságát, illetve lúgosságát jelzi. A pH-érték egy kémiai tulajdonság, mely meghatározó a növény fejlődése szempontjából, hiszen befolyásolja a tápanyagok felszívódásának mértékét. Egyes növényeknek a bázikus…..
A pH-érték rövid története A manapság oly sokat emlegetett pH-érték egy dimenzió nélküli kémiai mennyiség, mely egy adott oldat kémhatását jellemzi. Az elnevezés egy dán biokémikustól származik, Soren Peter Lauritz Sorensen nevéhez köthető. Ő ajánlotta ennek a…..
pH mérés A pH-mérése 2014.08.15 11:50:00
A pH-mérése A vizes oldatok kémhatását legegyszerűbben sav-bázis indikátorokkal lehet meghatározni. Ezek lehetnek univerzálisak, vagy kétszínűek. Mindkét típus forgalomba kerülhet indikátorpapír formájában, és oldatban is. Az univerzális típus többféle indikátor…..
pH mérés A lúgosításról 2014.08.12 11:41:00
A lúgosításról Szervezetünk igyekszik egyensúlyban tartani a sav-bázis egyensúlyt. Vérünk normál pH-értéke 7,38-7,42 között van, abban az esetben, ami nem e két határérték között mozog, károsodásról kell beszélnünk. A köznyelvben elterjedt, és ismert kifejezés az…..
Ha Ön pH-értéket szeretne mérni Mi is az a pH-érték? Ez az érték a víz, illetve bármely folyadék savas, lúgos vagy semleges kémhatásának jelölésére szolgál. Manapság egyre többet hallani a savas és a lúgos ételekről, valamint italokról. Ehhez a kötődik a pH-értékék…..
Minden, amit tudni kell a talaj EC-értékéről Az elektromos konduktivitás, vagyis az EC-érték a talaj állapotáról ad információkat a kertészeknek és a gazdálkodóknak. Míg a pH-érték nagyszerű mutatója annak, hogy a talajnak milyen a kémhatása, addig az EC az…..
Minden, amit tudni kell a talaj pH-értékéről A kertészkedéssel foglalkozó cikkekben gyakran olvassuk, hogy mennyire fontos odafigyelni a talaj megfelelő pH-értékére, de csak kevesen tudják, hogy pontosan mit is jelent ez. A pH-érték mutatja meg, hogy a talaj mennyire savas vagy…..