Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Elveszett Angyal

1 bejegyzést írt és 2465 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"Miért mindig csak a tulajról vannak ilyen történetek? Vannak érdekes dolgok a másik oldalról is." - figyelmeztetett Kuruttya a Sunyi tulaj, aki lenyúlta a kauciót (is) című posztnál. Egyből be is kommentelt néhány esetet tanulságul. Nem mondom, hogy nem tudok elképzelni…..
A bunkóság a sikeres üzlet titka. Egy kis késés belefér, hiszen az ügyfél semmit nem tehet. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Elveszett Angyal 2013.10.04 15:27:09
@Mondeoman: értem én.
És ez a kérdésem: egy szolgáltatónak nem a dolga, hogy elvégezze a munkáját, időben, pontosan, (dolgozni csak pontosan és szépen, ahogy a csillag megy az égen, ahogyan a költő is mondja) ha kiesése van pótolja? Ne adj isten udvarias és előzékeny legyen? Az ilyesmi ma valóban túlzott elvárás errefelé?
Még pénteken kapta meg Daddy a Pelikán utazási iroda hírlevelét, amelyben a különösen ajánlott tokiói nyaralásra hívta fel a figyelmünket: ..
Elveszett Angyal 2013.09.18 11:17:45
Magyar sci-fi? Élvezhető magyar sci-fi? Már az első szóösszetétel is nehezen értelmezhető, a második azonban már olyan komoly paradoxont idéz, amilyet még a Vissza a jövőbe egyik részében sem pipáltunk. Poszt-Zsoldos Péter talán ha egy maroknyi, a zsánerben értékelhető magyar…..
Elveszett Angyal 2012.12.05 14:49:11
hu.wikipedia.org/wiki/Csodaid%C5%91k

Csodaidők - kiváló magyar sci fi családregény
Húzzák az időmet, a sajátjukat, a többi betegét. Idegesek leszünk, nyűgösek, vagy beszólok én is vagy nem, mindenkinek kellemetlen utána. Miközben nem tudom meg, pontosan mi a bajom. Kedves Blog, Kedves Blog olvasók,   Nekem is van van néhány történetem, kis…..
Elveszett Angyal 2012.09.10 15:37:41
@Dr.laikus PhD: Te meg csak a saját tanmesédre figyelsz:-) így jó darabig csak laikus maradsz:-)
A tavalyi hangyamizéria 1, 2 és 3 egyre jó volt, még mindig ezren vannak az eper körül, de egész szezonban békén hagyták a terméseket!!! De megint felütötte a fejét a baj, nem minivakond, hanem hangyabolyrengeteg formájában. Így néz az ki! Valahol azt olvastam, hogy a…..
Baromi irigy vagyok, az van. Mi a francért nem nekem jutott eszembe az a kampány, ami a napokban futott a Facebook-on? Lett volna ügyfelem, aki egy ilyenért aranyba foglalja a nevem, és örök életre szóló megbízást ír alá velem. Mert azért ez nem semmi: két ügyes alkalmazással pár…..
Hohó, megint itt van egy ezerszer súlykolt lerágott csont, Promontor egyik kedvence, a gyűlölt sárgacsekk!Azt írja a Pénzcentrum.hu egy MNB tanulmányra hivatkozva, hogy milyen rossz nekünk a sárgacsekk, mert mennyi pénzbe kerül és elviszi a GDP valahány ezrelékét. Továbbá, hogy az…..
Elveszett Angyal 2011.07.29 10:09:31
@CyberPunK: Az aranyról is azt hitték sokáig, hogy sosem lehet kiváltani, mégis megtörtént.

Az, hogy a számlád csökken-e holnaptól, ha fizetési módot váltasz, a konkrét szolgáltatónál kell ellenőrizni.

Azonban két kérdés van.
a) össztársadalmi - ez a nemzetgazdaság, ezt vizsgálja a cikk - ez mindannyiunkra vonatkozik és rendszerben működik.

b) a konkrét személyes megoldások és számlák.

Maga a hivatkozott tanulmány átfogó, össztársadalmi megoldásokat elemez, a poszt pedig (érzelmileg némileg elfogultan), a saját zsebéről beszél, kissé összemosva a különböző szolgáltatások típusát és árát.

Tehát: ha csökken a készpénzhasználat és a sárga csekk össztársadalmi szinten, az költségcsökkentést eredményez.

Ha ez eléri a kritikus tömeget, a saját zsebeden is fogod érezni.

Mint ahogy azok már érzik, akik 0 Ft költségű bankszámlákat használnak, mivel annyi a felhasználó, hogy a bank ingyen tud adni bizonyos szolgáltatásokat.
Elveszett Angyal 2011.07.29 11:00:19
@CyberPunK: Az arany maga az érték. A pénz jelentésében hordozta az arany értékét (szimbolizálta). Először mint aranypénz, majd papír vagy egyéb anyagú pénz. Majd azt sem.

Ma már a nemzetgazdaságok fedezete sem az aranytartalék.

Manapság is van egy ilyen folyamat, az elektronikus fizetőeszközökkel. Ott a pénzről szóló adat vándorol, nem a pénz. Amikor a kártyádat lehúzzák a boltban, nem pénzkezelés, hanem adatkezelés történik.

A pénz később megy el egyik bankból a másik.
Az online bankkártyás fizetésnél ez különösen igaz.
Elveszett Angyal 2011.07.29 11:08:25
@Waldorf Rolandó: Hol ez drága, hol az, most éppen az arany megy felfelé egy ideje. Nyilván összefügg a kereslet és a kínálat, meg az értéklánc.

Egyszer azt mondta egy gazdaságtanárom, három dologba kell fektetni: föld, műkincs, arany, mert ha vészhelyzet van, ezekből lehet pénzt csinálni.

Hát, ezen is lehet vitatkozni.

A gyémánt például önmagában nem drága. De mire a veszett hosszú értékláncon átér és csili vili brill lesz a gyűrűn, egy vagyon.
Tisztelt Szerkesztőség!Véletlenül találtam rá az oldalra, ahol olvastam Nikolett levelét. Gondolom nagyon sok hasonló esettel találkoznak, nincs két egyforma, mind elkeserítő. Az én esetem is az.2006. októberében a párommal felvettünk az OTP-től 4 millió forint szabad…..
Áprilisban volt egy történetünk, hogy a Pizzafutár.hu túlvállalta magát kuponilag, és szinte alig tudják teljesíteni az előre kifizetett pizzarendeléseket. Zsoltnak például egyáltalán nem sikerült beváltania, minthogy közben az étterem "technikai okok miatt átmenetileg nem…..
Elveszett Angyal 2011.07.21 10:45:45
@Nazareus:
Jog szerint nem kérhetnek pénzt a bankok a vizsgálatért. Ha kérnek, az szabályellenes.

Az IKEA-s példád nem illik ide. Ha az IKEA-ban vásárolsz, te adod oda a kártyát (card present tranzakció).
Ha online vásárolsz card not present tranakció történik.
Az előbbi esetben nem létezik chargeback intézmény, egyszerű fogyasztói reklamáció történik.
Az utóbbi esetben (online, card not present) alkalmazandóak a refund, a chargeback (mint panasz) eljárások, amit a kártyakibocsátó banknak ingyen el kell végeznie. Ha nem akarja, a kártyatársaság (Visa, Master) megbüntetheti őket.

Ebben az esetben valóban nem kártyaadattal való visszaélés történt, hanem nem kapta meg a megvásárolt szolgáltatást, vagyis a fogyasztóvédelmi eljárás keretében történik a reklamáció.
Ha az értékesítő időben felébred, egyszerű refundot (önként visszatérítést), csinál, ugyanis ha chargeback-re kerül a sor, ami kikényszerített eljárás, azért meg fogják büntetni.
Elveszett Angyal 2011.07.21 12:38:41
@Nazareus:
Gondolom Mo-n történt az eset. Az a tapasztalatom, hogy errefelé nem nagyon van még kultúrája a chargeback-nek, a bankok ügyintézői sem igazán ismerik, illetve maguk a bankok is simliskednek vele.
Hallottam olyan esetet, hogy egy bank a kért chargeback miatt letiltotta a kártyát és ezért 15 ezer HUF-ot felszámolt.
Teljességgel jogszerűtlen eljárás.
Ilyenkor érdemes panaszlevelet írni nekik, megemlítve, hogy a kártyatársasághoz fordul az ember (ettől eléggé félnek, egy bank sem szeretne auditorokat a nyakába egy ilyen miatt), és erre van a fogyasztóvédelem is.
Sajnos mivel maguk a fogyasztók sincsenek tisztában a jogaikkal és a lehetőségeikkel, ezért nem tudják képviselni az érdekeiket.
Egyébként fel is hívtam példaként a CIB-et, és ők megerősítették, hogy náluk ez a panaszkezelés ingyenes és nem jár a kártya letiltásával.
Rendre kapom e-mailben vagy megosztásban azokat a rémtörténeteket, amikor valamilyen cég "furcsán" intézi az ügyfelekkel az ügyeit. Beszól a neki nem tetsző ügyfélnek, kioktat, hazudik, erőszakosan reagál és így tovább.Nincs ebben sok újdonság, eddig is tudtuk, hogy…..
Új MÁV blog WC-front 2011.05.20 13:37:00
Ezért jó ha levelet küldtök, Zsu levele például kellemetlen emlékeket ébresztett bennem - gondolom nektek is hasonlóak jutnak eszetekbe. Volt már olyan, hogy rátok tört a hugyozhatnék a Keletiben? Mert jobb esetben csak az, ugye .. Férfiként még egész jól meg lehet oldani,…..
  „Egy asszony, aki azt ismételgette, nagyon fél, és azt kérte, a neve ne is szerepeljen cikkünkben, azt vette észre, hogy az egyik „betyár” be akar mászni hozzá. Többen kiabálni kezdtek, a férfiak visszafutottak az utca másik végéről, ebből alakult ki a…..
Elveszett Angyal 2011.04.27 23:20:50
@rockjano:

multejjel.hu/- ezeket is mind verjük meg, nem?

Ügyesen kiválasztottad a részeget, mert hadonászott valamit.

Mi van a nénivel, aki csendben álldogált, és az ordibáló cigány asszony nekiment?

Miért vannak ezek a dolgok rendben?
Valóban nem egyszereplős, egy sereg ember benne van:
www.youtube.com/watch?v=jprLvrlV-40
Elveszett Angyal 2011.04.27 23:28:09
@rockjano: igen, látjuk, ha cigányéknál elszakad a cérna, ütnek vernek.

Mert ha ők idegesek, ütnek, vernek, és az rendben van. Mert elvégre ők idegesek, nem? Ez nekik jár, elvégre ők ideges cigányok.

Olaszliszkán is épp csak idegesek voltak, de ez rendben is van.

Értem amit mondasz.
Csak nem értem, miért van rendben.
Elveszett Angyal 2011.04.27 23:32:39
@Kalmár: gondolom a hivatalos, bejelentett adatok alapján tájékozódsz.

Hogyan lehet bejelenteni, ha az utcán molesztálnak, vegzálnak, megfélemlítenek?

Mikor kipakolták a lakásom, a rendőrség arra célozgatott, jobb lenne, ha nem tennék bejelentést, mert ez biztosítási csalás. Halkan megjegyeztem, hogy nincs is ilyen jellegű biztosításom.

Ha ellopják a gyümölcsöt, megrongálják a házat, az még ennél is kisebb semmi, a papírt sem szánják rá.

Meg ugye ismerjük a megélhetési bűnözés fogalmát, ami rendben is van, mert az cigányéknak jár.
Értem amit mondasz.
Csak nem értem miért van rendben.
Nagyon érdekes tapasztalataim vannak, pár hónap alatt több is.Az utóbbi időben  cégemet képviselve az online marketing szektor több szereplőjével találkoztam. Online tanácsadókkal, ügynökségekkel, akiknek elmagyaráztam, hogy tanácsadásra van szükségünk. Kértem, mutassák…..
Elképesztő halálesetnek lehettek szemtanúi a londoni British Museum munkatársai, amikor egyik múmiájukat holtan találták az egyiptomi tárlat közepén. „Teljesen sokkolta a kollégákat az eset. Bill, ahogy mi neveztük, mindannyiunknak jó barátja volt, mindenkihez volt egy kedves…..
Elveszett Angyal 2011.03.07 20:10:33
Kedves MT!   Sokszor olvasom nálatok, hogy milyen sokan vannak, akik egyszerűen képtelenek elhelyezkedni Nos. bár szeretnék, mégsem tudok ellenpéldával szolgálni, hiszen én is csak egy vagyok a sorban. 28 éves leszek, ha minden jól alakul, nemrég diplomáztam. Gimnázium után…..
Mit tehet egy szegény író, ha olyan rest bloggerrel hozza össze a sors, aki még arra is lusta, hogy ellopja a könyvét? Nos kénytelen maga elvégezni a piszkos munkát. Kordos Szabolcs ugyanis áldását adta rá, hogy kitűnő riportkötetét (melyben a nagyközönség előtt zárt…..
Már  17 hónapja ülök itthon. Már a felmondásom is érdekesre sikerült, de végül addig-addig izélgettek, míg aláírtam a közös megegyezést. Úgy voltam vele, hogy a végén már szinte örömmel távoztam. Azóta persze én is nap mint nap átnézem az álláshirdetéseket. Már…..
A péntek ezért is a legbajnokabb nap a héten, itt az iWiW válogatás! Ezt az ellenségeimnek Ez a kép magáról beszél ÉlkuSzilveszterHeti kamu regisztráció, és az eredetiValami mégis ugyanazNetfüggőTestvéreimmel és édesanyámmalFotosop artistaFotosop artista…..
„Ugye, ismerősek ezek a szikrázó odaszólások: "bezzeg a Te apád!” ... Na és a te anyád? Hiába igyekeztünk egymást meggyőzni, közben lassacskán rá kellett jönnöm, ha így folytatjuk, hamarosan ádáz ellenfelei leszünk egymásnak, holott nem erre esküdtünk…..
Orbán Viktor szombaton benyújtotta a "kormányprogramot", vagy ha úgy tetszik a Nemzeti Együttműködés Programját. A program 5 területtel foglalkozik részletesen:  a gazdaság rendbetételével, a közbiztonság helyreállításával,az egészségügy megmentésével,a…..
Üdv mindenkinek!Gondoltam leírom, hátha érdekel valakit, mi várja a munkanélküli hivatalban. Nem arról írok, hogy milyen szar nekem, mert ez nem lenne igaz (egyelőre és szerencsére), inkább arról, hogy ha az ember fia/lánya kikerül a munkaerőpiacra, ahol a foglalkoztatási…..
Elveszett Angyal 2010.05.16 19:08:46
@MPL: ez kedves, köszönöm:-)
de Stricivel a kapcsolatom régre nyúlik vissza:-)
Elveszett Angyal 2010.05.16 22:51:46
@Zsit (nyau és rémizé): elnyelte a blogmotor a kommentem:)

köszi az együttérzést. a Parázsba jártok még péntekenként?
Elveszett Angyal 2010.05.16 23:14:13
@Zsit (nyau és rémizé): gondolom jócskán kicserélődött a csapat:-)

megyek aludni, szép álmokat
Subba Outdoor: KutyaWC 2010.05.05 14:30:00
Hiába na, a XII. az egy elit kerület...