Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mesekeramia

47 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mesekerámia Jó a marketinged! 2019.03.27 20:42:10
Talán ideje egy kicsit megtörni a csöndet és írni róla.. Egy korábbi, 2018-as írásban (https://mesekeramia.blog.hu/2018/02/21/elegem_van_656) már beharagoztam, hogy el fogok csendesedni és nagyjából az okait is összeírtam, habár kihagytam az egyik legnyomósabbat: szerettem volna kipróbálni, hogy…..
Mesekerámia Évértékelek 2018.03.04 20:05:05
Elkéstem az "évértékelővel", kicsit nehezen szántam rá magam az írásra. (Az eggyel ezelőtti bejegyzésben leírtam nagyjából az okokat, hogy miért.) Mostanra az értékelés összetettebb feladat lett, mint korábban volt: az életemnek több területe is van, már nem elsősorban csak az vagyok -még magamnak…..
Eltűntem Instagramról is.:) Az év eleji pihenés időszakában amúgy sem szoktam napi rendszerességgel posztolni, de ilyen nagy szünet még nem volt.. Elment a kedvem... Annak, hogy nincsenek bejegyzések -kár szépíteni- elsősorban ez az oka.Korábban is sejtettem,  hogy bedarálhat, de most az ünnepek…..
Nem gondoltam volna, de eljött az az időszak is, amikor sokkal több megrendelésem lett, mint amennyit egy "normálisnak" mondható, 4-5-6 hetes várakozási idővel teljesíteni tudtam volna. Mindezt nagyjából folyamatosan.. Eleinte persze azt hittem, hogy ez majd elmúlik, valami véletlen, összejött, hát…..
Az összhatás valami hasonló, de az ördög a részletekben rejlik.:)   Apró kerámia gombák:   Színes, hosszú, kacskaringós szárú gombák:   Fagyálló kerámia virágok:   Kerámia ajtók, ablakok manófára:   A manók:   Szélcsengő és színes mesefák (grincsfák): Ha meghallgatnád a…..
IGEN:✓ ha szeretnél kikapcsolódni, elereszteni minden mást, ami foglalkoztat. Egyre többször hallani, hogy 'Élj a jelenben', 'Legyél a mában', 'Létezz a pillanatban', igen ám, de a tudat lecsendesítése nem is olyan könnyű feladat, még azoknak sem, akik régebb óta foglalkoznak meditációs…..
Az ötletet Ti adtátok: a Mesekerámia Facebook oldalának kedvelői szép nagy számban óvodákban, iskolákban dolgoznak nevelőként, és többször is felmerült az évek során, hogy nem szeretnék-e tanítani. ELŐZMÉNYEK   Többen talán tudjátok, eredetileg tanári végzettségem van, de úgy alakult az életem,…..
Mindenkinek akit nem érdekelnek a kulisszatitkok csak annyit mondok, hogy: 1217 házikó és gomba maradt.:) Nagyjából ennyi, vagyis kicsit több fogyott el, szóval ez fél siker és külön jó hír, hogy mivel nem romlékonyak és nem csak karácsonyfadísznek jók tavasztól újra lehet majd belőlük…..
Menj a Beállítások -> Általános menüpontra, és add meg a Facebook oldalad webcímét. Ha ezzel megvagy, menj az oldaldobozokhoz, és másolj le egy Facebook oldaldobozt (erről részletesen itt írtunk). A szerkesztésre (ceruza ikon) kattintva be tudod állítani, hogy mi legyen a…..
Mesekerámia Milyen volt 2016? 2017.01.12 22:40:20
A legnagyobb változás: Nekünk (Nektek és nekem) köszönhetően a Mesekerámiából vállalkozás lett! Kicsi és egyszemélyes, de LÉTEZIK.:) Úgy gondolom, hogy itt és most egy művészeti vállalkozásnál az már önmagában eredmény: sikerült eljutni idáig.Emlékszem, hogy 2007-ben kezdtem el az agyagozással…..
Mi mindent akar(hat)nak Neked eladni ilyenkor, bele se merek gondolni, és még én is itt vagyok...Formabontó leszek, kerüljünk egyet és nézz be a kulisszák mögé, az őszinteség garantált, a jókedv kevésbé... DE MI BAJOM LEHET? Mikor siker van, 5000+ követő van, és azt csinálhatom, amit…..
A múltkori Facebook posztra érkezett pár hozzászólás, és többségében úgy néz ki, hogy ragaszkodtok a vásárokhoz, a hangulat miatt és azért, mert ott kézbe lehet venni a dolgokat, lehet beszélgetni a készítővel, személyesebb az egész. A netről azt mondjátok kényelmes, nincs tömeg, de a…..
Múlt évben olyan sikerük volt a fellógatható kis házikóknak, hogy már akkor elhatároztam: idén is készítek belőlük, lehetőleg annyit, hogy ezúttal mindenkinek jusson, na de ezt nem könnyű előre kiszámolni.:) Ahogyan azt sem, hogy vajon milyet szeretnétek.:) A Facebookon tartott bejegyzésnek álcázott…..
Ezeket meg is kell venni? Mivel nem tej, nem kenyér és nem kényszer szolgáltatás, mint mondjuk a duguláselhárítás a válaszom egyértelműen NEM. Csak lehet.:) Most akkor művész vagy, vagy vállalkozó? Inkább kimondatlanul, mint kimondva, de "érzem" a kérdést.:) Bennem mostanra ez elég tiszta;…..
Mi ez?   Itthon még nem annyira terjedt el, kerámiából legalábbis még nem láttam, de a Pinteresten rákeresve a témára, mondjuk ezekkel a kifejezésekkel, sok találat van. A képek közt bogarászva rengeteg variáció akad, egyik jobb mint a másik.:) Mire jó? Fel lehet díszíteni nagy fákat, de akár…..
Nem egyszerű téma, de helyre szeretném tenni, elsősorban magamban, nem tudok lapítani ezzel kapcsolatban. Sem.:) Van egy kérdés, amitől mindig egy kicsit kellemetlenül érzem magam: " Nem Te voltál itt és itt?" X település valamilyen rendezvényére utalva. És hát általában nem... "Pedig a…..
mesekeramia 2016.07.03 20:44:17
@Márti Zsigmond: Látlaaaaak! Köszi a kommentet!:) Az ő nevét véletlenül én nyúltam le... Nem tudtam, hogy van, és lefoglaltam, mire meg rájöttem már nekem így volt minden, honlap, névjegy, facebook.
Azért attól messze vagyok, hogy minden hétvégén menjek velük valamerre, de most júniusban úgy jött ki a lépés, hogy 11-én Turán, a Mesefesztiválon jártunk, egy héttel később pedig Maglódon, a MoKa fesztiválon.Kezdem a tanulságokkal, az az izgalmasabb része.:) Miért jó rendezvényre járni? A…..
Igen, most jön az, hogy vállalkozó leszek. Nem akartam, jaj nagyon nem, tele voltam a fenti sztereotípiákkal - de eljött az ideje, hogy ezeken is túllépjek.:) Úgysincs mitől tartani: hajam van dögivel, csak fülbevalót hordok és sose aranyat, jogsim meg nincs is.:) Eleinte biztos  voltam benne,…..
Neeem, nem hagyom abba, ez én vagyok, és az ember elég nehezen tudja abbahagyni saját magát, szóval megy(ek)  tovább, és már azt is tudom, hogy hogyan!!!:)Elég nehéz időszakon vagyok túl, az utóbbi hónapokban sokat rágódtam, mostanra sikerült magamat összekapni.(Ezt alátámasztandó van itt két poszt,…..
Mesekerámia Mi vagyok én? 2016.05.17 01:51:40
A bejegyzés 2016. év elején íródott, hónapokig vázlatban maradt. A kérdés onnan jött, hogy az utóbbi napokban, hetekben többször is szembe találkoztam azzal, hogy valahogy definiálnom kellene magam - de nem tudom, sőt, nem is akarom. Csak pár példa, hogy hol mindenhol kerül ez elő. Fontos szerepe…..
Mesekerámia Keserű... 2016.05.17 01:39:24
A posztot 2015 év végén írtam, sokáig vázlatban maradt, de most már mindegy, innentől nincsenek titkaim.:) Nem leszek népszerű és tartok tőle, hogy azok fogják magukra venni, akiknek NEM szól..Nos, ismét van egy kis problémám, nálam ez év vége felé úgy tűnik általános.:)Túl a szmájlihegyeken van…..
Mesekerámia Mitől szorongunk? 2015.06.26 14:17:04
Recept persze nincs, pláne könnyű, olcsó és gyors nincs.:) Legfeljebb saját történetek vannak. Az enyémek és másoké is. Munka(hely)undor... Sokan kerestetek meg azzal, hogy unjátok ( utáljátok ) a munkahelyeteket, hogyan kell kiszállni belőle,  milyen szerencsés és bátor vagyok, stb. stb.Ebből…..
Mesekerámia Téli szünet, 2015.02.13 18:05:40
Vigyázat, a bejegyzés biztosan nem lesz összeszedett.:)Szóval december 20- 21. magasságában kihirdettem a téli szünetet, akkor még nem tudtam meddig fog tartani, azóta kiderült, hogy nagyjából február közepéig.Két hónap, nem is rossz. Azt éreztem, hogy pihennem kell, de abban nem voltam biztos, hogy…..
Mesekerámia 2014. >> 2015. 2015.01.01 18:40:28
Év végi összegzés, év eleji útravaló. Mit hozott 2014, mit várok 2015-től?2014. 2014. március közepe fordulópont volt az életemben, régóta készültem rá, hogy a saját utamat kezdjem járni, évekig volt bennem félelem ezzel kapcsolatban, aztán egyszer csak elkopott, nem maradt más, csak a szabadság…..
Régen nem írtam és mostanában -sajnos- elég gyakran foglalkoztat egy téma, amit elég kínosnak érzek.. Nem csak a magam számára.Nos, elég sok a "kintlévőségem", ez magyarul azt jelenti, hogy vannak, akik rendelnek, egyedit, névvel-mintával, bármivel, jelzem, hogy viszonylag sok idő mire elkészül, ez…..