Regisztráció Blogot indítok
Adatok
búzástünde

52 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
          az meg ott az én hajszálam :) ..
Papírmasé angyalok angyalok festve, falapra gyertyatartó papírmasé hóemberek, pöttyös bögrével  karácsonyi díszben a kandallópárkány egy kis vintázs hangulat játszási :) a kedvencem Öreg hűtő karácsonyi díszben..
Bútormesék Bútormese Bolt 2014.12.01 21:14:18
Blondel keretek: 25,5x24,4 cm a másik: 33.5x23 cm   Transzferált kaspó illetve kézzel rajzolt fémdoboz: magassága 10 cm, átmérő 14 cm   a fémdoboz méretei: 18 cm magas, átmérő 16 cm tányéralátétek dupla kartonból, ezek csak minták (használjuk vagy 3 éve-kérésre…..
Bútormesék Rozsdás karácsony 2014.11.30 19:28:03
E heti blogban rozsdás a karácsony és egy új technikával is találkoztok: Sokat nem beszélek, csak mutatom, jó? Ja, először is ilyen az adventi díszem, általában ebben, a kályhacsempében szoktam berendezni az adventjaimat.Ez még nem a rozsdás rész :) Ez egy kapott gyertyatartó…..
Bútormesék Bútormese Bolt 2014.11.25 20:45:25
Képek: Esztergált gyertyatartó diófából: 1200 Ft/ db (átmérő: 7 és 9 cm, magasság: 5 és 7 cm)   Svejk láda kerekeken, ágy mellé, könyveknek: méret: 50x30x26 cm ára: 3500 Ft     Vintázs asztalka, koptatott, transzferált, méret: 53cm magas, a lap átmérője 35 cm.…..
Most nem fogok sokat írni, mert inkább csak különböző karácsonyi hangulatokat idéznék meg képekben. Ha valamit nem tudtok-értetek, akkor KÉRDEZZETEK! Jó lenne... Az első képek rusztikus adventi tálat mutatnak: A kezdet és a végeredmény: Még egy adventi, másképp: Na…..
Az e-heti kreatív díszítése, mint a címéből is tudható, pöttyös, csíkos, kockás, a színe pedig, ahogy eddig is, piros-zöld-fehér. Számomra ezek az igazi karácsonyi színek, bár tavaly ezüst-fehér volt (  az is tetszett). A most elkészített dolgok, kicsit több időt vettek…..
Bizonyára sokan láttátok a Csöngetett Mylord? című sorozat valamelyik epizódját, nekem nagy kedvencem. Most, hogy itt az őszitavasz, kicsit besokalltam az angyalkákból. Elég nehéz megidézni úgy a telet, hogy kint száz ágra süt a nap... Visszatérve a sorozatra - a kedvenc…..
Ahogy ígértem, újabb egyhetit hoztam. A koncepcióm most  az volt, hogy a konyhában található hétköznapi tárgyakból legyen valami karácsonyi.  Az első: TÖLCSÉRANGYAL - kell hozzá egy tölcsér, egy kicsi fakanál, két befőttes tető-szárnyaknak. Némi arany kontúr sokat dob az…..
   Szóval először is el kell dönteni milyen anyag áll hozzád legközelebb, mennyi az erre szánt pénzed, időd stb. Ja és milyennek képzeled a karácsonyodat? Na, én ezekből egyiket sem szoktam figyelembe venni, nem vagyok egy tervezős alkat. nagyon szeretem a rusztikus tárgyakat…..
Így kezdődött:     A padláson hányódott, már nem tudom honnan szereztem, de itt volt és újra rátaláltam.     Aztán kevertem festéket-csemperagasztó, víz, színezék (kék, zöld)+ némi kikevert szürke és lefestettem. Száradás után megcsiszoltam, majd vörös…..
Már nem emlékszem, hogy a három bölcs közül (Popper, Vekerdy, Ranschburg) melyik mondta, hogy  a gyerekkel eltöltött idő MINŐSÉGE és nem a mennyisége számít. Egész nap unatkozva, egymást unva is lehetünk együtt, pláne egy ilyen esős napon, de játszhatunk is. Ettől a gyerek…..
búzástünde 2014.11.01 21:51:10
@Megvalósító Macska: Köszönöm :)
Bútormesék Halottak napja 2014.10.29 14:44:46
  Bár suttyomban már mindenki elkezdett készülődni a téli ünnepekre, azért  fontosnak tartom, hogy beszéljünk erről a napról is. Az életemből eltelt időnek és kedves (tényleg) sógornőm szelíd erőszakosságának tudható be, hogy egyáltalán foglalkozom ezzel a nappal. Eddig…..
Bútormesék Apróságok 2014.10.26 18:20:23
Ez most egy apró blog lesz. Egy régi fadobozt vontam be csomagolópapírral. Sok kínlódással járt, mert ahol a doboz alját és tetejét összeillesztették, ott sokat kellett a papírt igazgatni, felszedni, ragasztani, újból és újból. De minden jó, ha jó a vége, vasárnapi kreatív…..
Kaptam egy gyümölcsös ládát. Tulajdonképpen az oldal íve tetszett meg és sokat agyaltam, hogy mi legyen belőle. A majdnem eredeti állapot...Az oldallap és az alja között volt egy rés, amit rendkívül kreatívan egy karnisból vagdostam :)   Fatapaszolás majd csiszolás. Majd…..
Ez a blog is egy hokedliről szól, amelyik évekig- édes barátném udvarán- kapott hideget-meleget, esőt, havat. Szóval testileg és lelkileg is nagyon rossz állapotban volt, alig tudtam kihúzni a depiből. :) Először fürdetés, száradás után a festék levakargatása. Mondjuk a…..
Kényszerpihenőn vagyok, mert hétfőn arra ébredtem, hogy nem tudok kiegyenesedni. Amikor az Algopyrin meg a Mideton meg amit találtam, hatott, akkor gyorsan csináltam dolgomat...tehát a múltkor írtam a cetlikről, itt, de úgy döntöttem, kész, itten pedig tábla lesz. Egy réges régi…..
Igen, ilyet is lehet. Mondom én, hogy a hokedli egy univerzális bútordarab, ha kell asztal, ha kell nászajándék. A díszítést az ősz inspirálta (mi más?)  A házunk falát félig befutotta a vadszőlő és egyszerűen tobzódik a vörös, lila, bíbor színekben-ezt próbáltam... A…..
Bútormesék Miért szürke? 2014.09.29 20:32:01
Ez most egy játszási poszt. Csak. Mert szép....                                                      ...a lelki gazdagsága szürkének élénk világos színekbe játszása. A mozgékony lelkek színehalványabb, tagozottabb, változóbb, a nehézkes lelkeké…..
A csoportomba járó 5.-s kislány/nagylány zseniális ötlete. Egy verset kell megtanulnia és kitalálta, hogy lerajzolja. Ez egyébként egy létező tanulási stratégia, de ő maga jött rá. A vers egyébként : Nemes Nagy Ágnes: Nyári rajz Íme a képes vázlat: És a verssel:   a…..
Bútormesék Az a piszok elipszilon 2014.09.28 06:23:26
  Bizony a magyar nyelv egyik turpissága, a gyerekek nagy bánatára, hogy ugyanazt a hangot kétféleképpen is írhatjuk. Ehhez találtam  néhány praktikát, hátha így könnyebben megjegyezhető.  Az egyik:  Kitalálunk egy mesét, lehetőleg minél furcsábbat, szokatlanabbat, majd…..
Bútormesék Betűk, betűk... 2014.09.27 19:12:12
A mostani iskolákban veszett iramban történik a betűtanítás. Bár most még a betű tanításának előkészítő szakasza zajlik, hamarosan kezdetét veszi az őrület,egy nagy, országnyi verseny, ahol az az első, aki a legrövidebb idő alatt a legtöbb betűt lenyomja a gyerekek…..
A széket munkába menet zsákmányoltam (sok egyéb mellett...) Olyan csodálatos a formája, teljesen beleszerettem. Nagy vágyam volt, hogy a kárpitját is magam csináljam. Többféle terv is született A tervekről jut eszembe, amit mindenféle, kezembe kerülő papírokra rajzolok, hogy…..
Bútormesék Emberrajz 2. 2014.09.23 20:18:37
Elérkeztünk a sík ábrázoláshoz. Ha előtte sokat játszottunk, menni fog. Játékok, hogy megjöjjön a kedv a rajzoláshoz:  -Az elkészített figurákat kivágva, eljátszhatjuk, hogy:  együtt vannak a barátok vagy elmehetnek busszal kirándulni: vagy léghajózni: Játszhatunk…..
Sok kérdés merül fel pedagógusokban-szülőkben, fejlesztésről, nevelési helyzetekről, amiket nem mernek/akarnak megkérdezni. Lehet, hogy ebben a fiókban választ lelnek... Az első, amit a fiókban találtam: az emberrajz. Miért is fontos? Fontos-e egyáltalán?  Fontos, tehát…..