Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Auralianus

0 bejegyzést írt és 907 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Azt hiszem a címet nem kell megmagyaráznom, ha jót mondok Magyarországról akkor fideszseggnyaló vagyok, ha rosszat akkor hazaköpködök. Ezt már többször megkaptam telibe arcba hát akkor miért ne vállaljam fel? Nincs ezzel baj.  Szokásos éves tisztelgő látogatásomat megtettem széphazámban és itt az…..
Auralianus 2021.08.15 20:25:50
@diggerdriver: nem akarlak megbántani, de az egymillió főre jutó halálesetek számát tekintve a britek a legtöbb EU tagállamnál rosszabbul teljesítenek...

.. migrációt sem annyira remekül megoldották meg, hiszen az EU-ból egyre kevesebben, az EU-n kívülről pedig egyre többen vándorolnak be...

voxeu.org/sites/default/files/image/FromMay2014/portes25junefig1.png

Ha az EU parlament ülésein felmerülő témákról készült jegyzőkönyveknek hinni lehet, akkor a klímacsomag a legfontosabb téma és a körkörös gazdaság, meg a 2022-2029-es költségvetés.
Auralianus 2021.08.15 20:58:26
@diggerdriver: Melyik média ingerküszöbét? A britét a németét, esetleg a franciáét?

Szerintem olvass kicsit jobban utána, mert úgy tűnik nem jók a forrásaid a klímacsomag lényegét illetően.

A migrációs statisztikáid sem stimmelnek:

EU: ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php?title=Migration_and_migrant_population_statistics

UK: commonslibrary.parliament.uk/research-briefings/sn06077/

Lehet csak elnéztél valamit, de az is lehet rosszul válogatod meg a hírforrásaid.
Auralianus 2021.08.26 06:28:50
@diggerdriver: Jahogy... bocsánat, ezt nem tudtam. A legtöbb hiteles forrással az a gond, hogy nem állnak rendelkezésre magyar nyelven.

A statisztikákhoz azonban annyit, hogy szerintem igen ritka amikor egy kormány "saját maga ellen" hamisít statisztikát, inkább az ellenkezője jellemző nemde?
Azt mondják, a nemzetközi statisztika szerint minden tíz határátkelőből négy hazaköltözik. Nos, a mai poszt szerzője, Péter szinte biztosan nem lesz közöttük, hiszen, mint írja, nem is nagyon érti, miért döntenek egyesek a Magyarországra (vissza)költözés mellett. Hazaköltöztél vagy ellenkezőleg, te…..
Auralianus 2020.03.10 15:50:06
@droid72: nomen est omen :)
Auralianus 2020.03.10 17:28:41
@droid72: ma már leírta egyszer (kétszer) Herr Géza Gacsaj Pistire reagálva kifejtősen, meg szájba rágósan is...

... tudod, hogy tudom, hogy tudod, hogy tudom :)
Auralianus 2020.03.11 12:13:54
@star70: három rövid lépésben levezetem neked:

1 .Aki képes az elvonatkoztatásra, az kb öt perc alatt áthangolható az érzelmi alapú döntéshozatalról a logikai alapúra

2. ahhoz, hogy nyelvet tanulj, nem árt tudni elvonatkoztatni

3. Aki látott már vakablakot is meg reluxát is és mindkettőről tudja mire való, az igen ritkán vesz a vakablakra reluxát...
Érdekes jelenség, hogy évek óta romlanak a magyar diákok körében végzett matematikai és szövegértési tesztek. Ha ez nem lenne elég, csökken az összmagyar IQ is (ami egyébként általában jellemző az európai országokra). Hogy ennek mi köze a kivándorláshoz? Rögtön kiderül...
Auralianus 2020.02.26 12:05:12
@Virago_1000: Miért szerinted megvolt már Brexit? Egyelőre még "minden változatlan" valós megállapodások nélkül fut a szekér tovább.

Érdemes lesz visszatérni erre a témára szeptember környékén, amikor már majd tényleg elkezd szorítani a cipő és mindkét fél által aláírt megállapodás nélkül a hard-Brexit realitássá is válhat...
Auralianus 2020.02.26 12:08:29
@Arthamyr: az ilyen jellegű politizálásnak nincsen semmiféle hosszútávja... hogy középtávja van-e azon múlik, hogy a nyugdíjkassza bírja-e még szusszal...
Auralianus 2020.02.26 12:57:12
@Arthamyr: Nem az a kérdés, hogy bele lehet-e pótolni a nyugdíjkasszába, vagy az egészségügyibe hanem az, hogy honnan veszed (el) hozzá a pénzt...
A családok szétszakadása (szülők, nagyszülők maradnak Magyarországon, a gyerekek, unokák elmennek külföldre) kétségkívül a határátkelés egyik leginkább fájdalmas és legnehezebb része. Csakhogy itt még távolról sincsen vége a történetnek...
Auralianus 2020.01.22 11:24:35
@Din Serpahis: Nem tudom merre vagy, de ha egyszer beilleszkedsz (mármint van rá szándék is) és jól érzed magad valahol, akkor zéró oka van a "hazaköltözés"-nek.

Ugyanis nem "haza" költözöl, hanem gyermek- / fiatalkori emlékeid helyszníére, ami szinte biztosan csak nyomokban emlékeztet majd a helyre ahol éltél, az idő ugyanis nem áll meg.

Természetesen nem vagyunk egyformák, de én leginkább így látom (így élem meg). Nekem minden alkalommal összefacsarodik a szívem, amikor hazalátogatva látom pusztulni a gyermekkorom, fiatalságom csodavilágát.

Eleinte nem értették ezt a gyerekek, de 5-6 év után most már kezdik ők is más szemmel látni a "régi sulit" meg a "régi barátokat"... látják a változásokat és nem, vagy csak nehezen értik meg/fogadják el őket.
Auralianus 2020.01.22 11:26:04
@nemecsekerno_007: akármikor elköltözhetsz Európából, ha úgy érzed máshol jobbak az értékek :)
Ma kivételesen két rövid történet következik. Ami összeköti őket, hogy mindkettő két országban játszódik, Magyarországon és Németországban és kórházi élményeket hasonlít össze. Neked is van külföldi kórházi élményed? Írd meg a hataratkelo@hotmail.com címre!..
Határátkelő Az igazi hősök 2019.12.09 06:30:00
Régi vita a határátkelés kapcsán, hogy azok az igazi „hősök”, akik nekivágnak a külföldi élet nehézségeinek, vagy azok, akik Magyarországon maradva élik a más szempontból ugyan, de nem mindig könnyebb mindennapokat. Balázs véleménye következik. Mi az az öt dolog, ami a leginkább hiányzik…..
Auralianus 2019.12.11 14:35:44
@Arthamyr: Valóban nem ugyanaz.

Az adókulcs emelkedése / infláció a jövedelem értékét befolyásolja.

Az árfolyamveszteség pedig a felhalmozott vagyonét IS. Értelemszerűen minél nagyobb a vagyon értéke, annál fájóbb a dolog.
Auralianus 2019.12.11 18:39:16
@Arthamyr: tudsz olyan esetet, amikor nem függ?
Auralianus 2019.12.11 20:53:26
@Arthamyr: vagyis arra gondolsz, hogy nincs semmiféle ingatlanbefektetése vagy nagyobb értékű ingósága, mint pl prémiumautó?

Mivel a definció úgy indult, hogy ők azok elsősorban akik befektetési céllal vásárolnak ingatlant, meg kp-ra autót... ez a feltétel máris nem teljesült
A címben nem véletlenül szerepel a bajor a német helyett, hiszen (mint a mai poszt szerzője, Évaaa írja) Németországban tartományonként változnak a követelmények, a színvonal, sokszor maga a rendszer is. Szóval gyerünk, lessünk be egy bajor iskolába!..
Auralianus 2019.10.22 10:00:17
Nálunk mindhárom gyerek érintett a témában.

Az itt felvázolt merevséggel (pedig eléggé sokan beszéltek róla) reszemről egylátalán nem találkoztam, sőt.Igen sokrétű és meglehetősen egyszerű az átjárás a különböző iskolatípusok között.

Magyarán szólva kb zéró hátrány éri a külföldi nebulót HA érdeklődést mutat és van szorgalma. Ezerféle helyről kap segítséget, tanácsadást a szülő és a gyerek is.

Még ennél is fontosabb, hogy a továbbtanulás, szakképzés
rugalmassága nagyságrendekkel nagyobb a magyar rendszernél.

Konkrét, saját példa. Kamasz lányuk "kamasz" volt. Egy önkéntes évismétlés után gond nélkül fejezte be a sulit (sima Hauptschulabschluss, amit itt a "legalacsonyabb szint"), óvónő szeretne lenni, de szó szerint elbénázta a felvételizést (azt mondta egyedül szeretné megoldani)... miután kibukott, hogy baj van, a továbbtanulási tanácsadóval kb három nap alatt vészforgatókönyvet csináltunk, jelentkezett egy duális képzésre (fogászati asszisztens) ahol lenyomott egy évet, majd sokkal tudatosabban állva a jelentkezéshez az idéntől már abban a suliban tanul, ahová menni szeretett volna.

A két fiam az informatika iránt érdeklődik, mindkettő jó fejű, de úgy döntöttek, hogy nem mennek realschuléba vagy gimibe, hanem az M-Zugot választva Hauptschule-ban csinálják meg a Mittlerer Reife-t, ami bőven elég a duális IT képzésbe bekerüléshez, ami után határ kb a csillagos ég.

Ilyen lehetőségek Magyarországon egyszerűen nem is léteznek.

tudtommal nincs olyan, hogy egy 16-17 éves gyerek "szakmát tanul", havi 700-900-1100 eur netto ösztöndíjjal (fizetéssel) úgy, hogy "nincs érettségije". A legtöbbüknek a szakképző hely egyből szerződést is kínál (aminek szinte biztosan része a további képzés, legalábbis az IT szektorban, de az óvodákban is díjazzák a továbbtanulási szándékot)
Valami azt súgja, hogy Világpolgár írása megosztja majd a véleményeket. Tíz év Anglia után írta meg (meglehetősen sarkos) tapasztalatait a britekről, arról, hogy milyennek látja ő őket...
Auralianus 2019.10.10 09:12:59
@Határátkelő: Szerintem pedig a posztoló keveri a szimpla elitizmust az angol birodalmi tudattal

Mindig, mindenhol lesz 5-8% idióta, aki szerint a származásnak akad szerepe. A társadalmi pozíciót már réges-régen nem a születés vagy leszármazás, hanem a vagyon és/vagy tudás határozza meg.

Aki maga is (volt már valaha) bejáratos a "felsőbb körök" bulijaira, az pontosan tudja, hogy az elsődleges cél az elkülönülés. Akivel érdemes is beszélgetni ilyen helyeken, azt nem fogja érdekelni se a származásod, se az akcentusod (vagyis ha nő az illető, akkor ez még előnyödre is válhat, hiszen a változatosság őket is gyönyörködteti)

Ha pedig lúzerként mész oda valahová szerencsét próbálni... (0 helyismeret, nyelvismeret, értékelhető szaktudás)...

... ezt lehet még lehet persze tetézni mindenféle alkalmazkodás visszautasításával is...

...gyanítom, ha a posztolónk értené a legtöbb angol dialektust, lenne értékelhető szaktudása, pénze, helyi ismerettsége, akkor egész másfajta élményekről számolna be.

Ezért írtam, hogyha az ő kedvenc színe a kék (vagyis az élethelyzete adott)... akkor a tapasztalatai is behatároltak... még csak metszete sincs ennek azzal, hogy az én kedvenc színem a sárga....

... kb, mintha párhuzamos univerzumban élnénk, totálisan függetlenül attól mi a lakcímünk irányítószáma :)
Auralianus 2019.10.10 09:14:34
@Auralianus: +1 ugyanez igaz Németországra is...

... meg a világ bármely részére...
A kérdést sokan felteszik maguknak és nyilván sokféle választ adnak rá. Zuzzer például egy meglehetősen alapos felsorolást készített, amivel nyilván lehet vitatkozni, de az biztos, hogy gondolkodni a témán mindenképpen érdemes. Szerinted mi történne, ha hazaköltöznének a magyar határátkelők? Min…..
Auralianus 2019.08.12 13:03:48
@Arthamyr:

Teljesen egyértelmű, hogy másként értelmezzük a sikert és az egzisztenciát, mást értünk sikeres vállalkozás alatt, más dimenziókban mozgunk.

Ha függött volna már valaha is 10-15 vagy esetleg több száz család megélhetése attól, hogy jó döntéseket hozol-e adott helyen és időben az üzleti életben vagy a magánéletedben, akkor gyaníthatóan márként olvastad volna azt amit leírtam.

Mindenféle belemagyarázás nélkül, teljesen egyértelműen.

Ez nem "jó" vagy "rossz" ez tény...
Auralianus 2019.08.13 10:37:34
@Arthamyr: Amikor indítasz egy vállalkozást (mondjuk gazdálkodni kezdesz pár tucat hektáron) sosem úgy tervezed, hogy nem fogod a vállalkozást egy bizonyos üzemméret fölé nőni. Igen ritka az aki így gondolkodik.

Szóval HA jó vagy abban amit csinálsz, jó döntéseket hozol, akkor profitot termelsz és gyaníthatóan növekedni kezd a vállalkozásod. Egyre több alkalmazott (több család, több ember) élete, megélhetése függ tőled, totál függetlenül attól, hogy szerinted ez kudarc-e. Ezek a dolgok szimplán így működnek.

Természetesen ízlések és pofonok, de részemről sosem élnék ott ahol azon kell aggódjak, hogy "szabad-e elég sikeresnek lennem"...
Auralianus 2019.08.13 13:05:32
@Arthamyr:

Szerinted ha nem lenne legalább egy olyan hely Európában amiről egész biztosan tudom, hogy félned kell ettől, akkor nyomkodtam volna ennyit a billentyűket?

:Đ :Đ
A külföldön élő magyarok számára csak becslések vannak, de abban alighanem egyetérthetünk, hogy minimum félmillió határátkelőről beszélhetünk. Vajon mi történne akkor, ha ez a rengeteg ember a külföldön megszerzett tudással, megtapasztalt másfajta kultúrával, életszemlélettel egyszer csak megjelenne…..
Auralianus 2019.08.13 11:37:36
@sebesbal: szerintem ez egy eléggé szélsőséges társadalomfejlődési felfogás, se a gyakorlat, se a legújabb kori történelem nem támasztja alá a helyességét.

Természetesen jogod van a véleményedhez.
Auralianus 2019.08.13 11:54:33
@desw: Gyaníthatóan nem ugyanarról beszélünk...

... aki a NER-t nemszereti az ugye nem Magyarországot nem szereti...

... akinek akad némi problémája azzal, hogy hogyan mennek a dolgok "odahaza" az nem féltétlenül "köpköd" (bár akad aki annyira szalonképtelen stílusban fogalmaz, hogy nehéz másnak minősíteni a véleményét)...

*****

Ha szabadon, jómódból épült burokban élsz, úgy élhetsz akárhol is, max az irányítószám lesz más. Ha az év több, mint felét máshol töltöd + a jólétből fakadó függetlenségedből adódóan zéró a kapcsolatod a társadalmi problémákkal. Innentől kezdve viszont nehéz megérteni miért érdekel a tiéddel párhuzamos univerzumban élők véleménye az aktuális irányítószámodról amit egy virtuális fórumon írnak.

Persze lehet valamit félreértek, de az általad leírtakból úgy tűnik, hogy nem az "átlagjóska" valóságában élsz, hanem egy szinte párhuzamos univerzumban. Anyagi gondok és kötöttségek nélkül, rengeteg szabadidővel, kedvedre utazgatva a világban. Innentől kezdve nehezen áll össze a kép...

Ha a "helyhez" kötődsz, akkor ugye nem utazgatsz agyba-főbe, ha pedig "pénz nélkül bárhol szívás" + "carpe diem" akkor mit foglalkozol az "átlagjóskákkal"? Gyaníthatóan zéró közös pont avan az életetekben. Nem ott, nem azt, nem úgy csináljátok, ugyanannak az éremnek az ellentétes oldalán élve fura is lenne, ha adott helyet ugyanolyannak látnátok.

Ezért írtam, hogy belső ellentmondásra vall...
Auralianus 2019.08.13 12:06:21
@Arthamyr: Már hogyamanóba ne lehetne? :Đ

Bármi alapján is dönthetsz... lehet a klíma, a beszélt nyelv (dialektus) dallama... a politikai rendszer, nagypapa meséiből sugárzó nosztalgia... attól kerek a világ, hogy nem egy kaptafára gondolkodunk.

Egészen addig rendben a dolog - szerintem - amíg valaki nem keveredik teljesen nyíltan önellentmondásba. Joga persze simán van a saját véleményével, korábbi kinyiltakoztatásaival totálisan ellenkező döntéseket hozni...

... csak ugye ez egy pont után a külső szemlélő számára mosolyogtatóvá válik ;)
Dorina immár hét éve él külföldön, gyakorlatilag ingázva Németország és Málta között. Mindkét helynek vannak előnyei és hátrányai, ezeket próbálta meg összeszedni, feltéve a kérdést: hol lenne érdemesebb hosszú távon élni. Neked mit jelent a magyarság? Hogyan viszonyulsz Magyarországhoz, miként…..
Auralianus 2019.08.07 09:46:40
@irdesmond: Németország szép nagy hely... ahol én élek nyomát sem látom annak amit írsz...

... persze ízlések és pofonok, ha nem érzed jól magad, hajrá! Sok szerencsét Galíciában!
Auralianus 2019.08.07 11:52:46
@Herr Géza:

"Mondjuk én, 110+ kilós, majd 190 centi magas rosszarcú férfiállatként akármelyik ú.n. no-go zónában ( :D ) lazán elsétálgatok éjszaka is, de a tök normál léptékü szöke nejem sem aggódik éjszaka sem gyalog hazajönni egy 100 ezres város elhagyatott parkjain át. Pedig annyi itt a migri,hogy csak na.... :)))"

vs

www.wikihow.com/Fake-a-Thick-Russian-Accent
Határátkelő A tokiói álom 2019.08.05 06:30:00
Vajon miről álmodnak a japánok? És mi az álma egy Tokióban élő magyarnak? Nemrégiben futott egy sorozat, ami annak próbált meg utánajárni, mi jelenti az álmot a különböző országokban élőknek, legyenek helyiek vagy határátkelők. Most tehát Japánba látogatunk Tshaabee segítségével. Mi a magyar álom…..
Auralianus 2019.08.06 13:26:48
@acycloren: ez egyébként totál érdekes, mert Vitenámmal, Dél-Koreával és Szingapúrral ellentétben nekem Japán a "csinos nők terén" pl nagy csalódás volt.

Mondjuk alig féltucatszor voltam, meg nyilvánvaló más dolog turistaként és helyben élőként nézni ugyanazt, de részemről (ellentétben a fentebb felsorolt országokban, ahol ez nem is kérdés) én pl nem értem mit esznek a népek a japán nőkben.

Szerintem arányait tekintve sokkal kevesebb a külsőre is vonzó nő. Aki meg még ki is nézne valahogy, az tuti nem bír öltözködni és/vagy rendesen helyet változtatni abban a ruhában amit magára bírt ölteni.
Auralianus 2019.08.06 15:47:43
@seigyo_zoufukuki: igen :) emellett engem a "nyivákoló beszéd" is a világból ki tudna kergetni
Auralianus 2019.08.06 16:03:27
@acycloren: Részemről sosem csajozni mentem ázsiába (őszintén szólva még a lehetőségét is kerültem az intim helyzetek kialakulásának, mindent a szemnek, semmit a kéznek elvet követtem), hanem meló miatt.

Ha már odáig elmentem, akkor összekötöttem a kellemest a hasznossal és körbenéztem kicsit :)

Szingapúrban konkrétan "helyben lakóval" mentem.

Vietnámban jól-öltözött fehéremberként sok helyen fizetnek sem kell érte, hogy a nők közeledni akarjanak (épp ellenkezőleg)...

Részemről az összes összes ázsiai nővel folytatott viszonyom banánokra korlátozódott. Gondoltam egyszerűbb, ha nem állnak közénk társadalmi-szocializációs korlátok, meg mindenféle egyéb váratlan problémák :Đ
A kérdés így, a nyári hazalátogatások (na tessék…) idején talán még gyakrabban merül fel. Szóval vajon az az igazi otthon, ahol felnőttünk vagy ahol most élünk? Szerintem a legtöbb határátkelő egyetért abban, hogy az embernek lehet két otthona, szeretheti mindkettőt. Louise ugyanakkor úgy látja,…..
Számomra felfoghatatlan okokból néha egyes közéleti (jellemzően kormányközeli) szereplők úgy érzik, nem árt kicsit megalázni a külföldön élő és dolgozó magyarokat vagy a hozzájuk közel állókat. Ami azért furcsa, mert 15 évvel az uniós csatlakozás után akár el is lehetne végre fogadni, hogy a…..
Auralianus 2019.07.18 13:21:59
@feketeeper:

Ellentmondásos a válaszod logikája. Ha a kormány nem felelős a problémákért, akkor az eredményekért sem dícsérhető (és viszont).

Ha elfogadjuk a tételt, miszerint a béreket a piaci kereslet-kínálat alakítja, akkor a bérek emelkedéséért a kereslet-kínálati viszonyok alakulása felelős és nem a kormány.

Ha viszont a bérek emelkedése a kormány érdeme, akkor ezt tényszerűen a munkaerőkínálat szűkítésén keresztül érte el (hiszen az összes foglalkoztató azt ismételgeti, hogy hiány van szakképzett munkaerőből). Hogy ez milyen arányban tudható be a kivándorlási kedv növelésének és milyen arányban a szakképzés leépítésének, az persze vitatható.

Persze az is lehet rosszul értelmeztem valamit... másként látod?
Auralianus 2019.07.18 14:47:59
@feketeeper:

Ok, akkor egyetérthetünk abban, hogy a bérszínvonal nem a kormány erénye / hibája.

Az már egy kicsit érdekesebb kérdés, hogy miként viszonyul a bérszínvonalhoz a megélhetős. Ott ugyanis már a kormány már sokkal nagyobb beleszólással bír. Ha az adórendszer pl sávosan progresszív, az ÁFA alacsony, akkor az alacsonyabb jövedelemkategóriákba tartozóknak könyebb...

... ha viszont az ÁFA magas, az adórendszer egykulcsos / kétkulcsos, lineáris és emellé adókedvezményekkel operálnak, akkor az alacsonyabb jövedelemkategóriákba tartozóknak nehezebb...

...tehát a megélhetés alakulásába a mindenkori kormánynak igenis jelentős beleszólása van.
Auralianus 2019.07.18 15:35:10
@fhdgy:

A saját árnyékát senki sem képes átugrani...

A high-tech ipar nem barátja a korlátozott demokráciának.
A minőségi oktatás pénzbe kerül (amit ha nyugdíjra költesz, nem marad másra, mint pl oktatás+egészségügy)...

Az infrastruktúrát pedig nem csak felépíteni, de fenntartani is tudni kell... a jelenlegi magyar infrastruktúra pedig végletesen torz, mert az ország pénzügyi lehetőségeihez képest a közlekedési infrastruktúra túlméretezett, drágán épített és borítékolhatóan fenntarthatatlan...

... rövid távon viszont csodásan turbózza a GDP-t ha sehová nem vezető kisvasút, ürességtől kongó autópálya (M6) vagy ha jachtkikötő épül...
Külföldről sok okból lehet hazaköltözni, ezek közül az egyik az, ha az ember a külföldi cégtől elsőre rendkívül jónak tűnő ajánlatot kap. Ez történt Dave-vel is, aki Ausztriában, a magyar határhoz közel kapott németországi anyacégén belül egy lehetőséget. Majd hazaköltöztek… Te is hazaköltöztél?…..
Auralianus 2019.02.23 12:36:04
@Mr_Anderson:
Engem az érdekelne, hogyha ennyire nem jött be odahaza, akkor mégis miért maradsz? [ha ezt már kérdezték volna és válaszoltál is, bocs nem rágtam át magam azösszes kommenten]

Ha egyszer már sikerült, szerintem sikerülne másodjára is... pláne ha épp munkát keresel és nem éppen pozitív élményeket szereztél.
Határátkelő Migránsnak lenni 2018.12.18 06:30:00
A mai poszt szerzője, Péter saját megfogalmazása szerint nem utálkozásból és nem is kalandvágyból ment külföldre, hanem egy tudatosan megfontolt döntés következtében. Írásában azért akadnak csavarok bőven...
Újabb írás érkezett a lassan sorozattá terebélyesedő véleménycserére, ám Karcsi nem csak a kérdésre próbált meg válaszolni, de kissé mélyebben is bemutatta a müncheni körülményeket (ami már csak annál is aktuálisabb, mert megkezdődött az Oktoberfest is, amiről szintén…..
Auralianus 2018.09.24 12:01:13
@London2009:

"Bar szerintem a tobbseg 5-10 even belul amugy is visszakoltozik, anyagiak ide vagy oda."

Egész mást tapasztalok... persze nem is ugyanabban az országban élünk ;) A többi stimmel...
Meglehetősen érdekes adatokkal állt elő egy friss brit tanulmány, mely azt vizsgálta, miként járulnak hozzá (vagy vesznek el) a brit költségvetésből a szigetországban élő uniós határátkelők. A végeredmény elgondolkodtató. Mutasd be a városod - hova érdemes menni, mit nem…..
Auralianus 2018.09.19 17:44:32
@Arthamyr: A nővéremék gazdákodók... anno zsenge ifjúkoromban segítettem beindítani a gazdaságot [nem mellesleg rájöttem, hogy az nem nekem való élet]... ma már hét család tagjainak adnak megélhetést magukon kívül...

...szóval nem ijedek meg semmiféle mezőgazdasági munkától, akármikor beülök egy traktorba, vagy targoncára pattanok.... de a tevékenységek egyiket sem nevezném kedvencemnek, vagy kikapcsolódást nyújtónak ;)

... anno dolgoztam folyamatos műszakban gyárban is... mivel volt némi romantikus elképzelésem arról, hogy én majd megmutatom...

...egyébként meg is mutattam... csak aztán mindenféle kitérők és kísérletezések, meg világcsavargás után rájöttem, hogy van kényelmesebb és hatékonyabb módja is a megélhetés megteremtésének...

... meg arra is, hogy nem kell másoknak semmit sem bizonygatnom... de hát ugye fiatalság bolondság :)

****

+1 bárkinek joga van bármiféle - akár a valóságtól totálisan elrugaszkodott - véleményéhez... attól kerek a világ, hogy nem egyformán látjuk.
Auralianus 2018.09.19 18:09:21
@Arthamyr:

Ami szerinted "leoltás" az sem más, mint egy vélemény...

Szerintem ;)
Auralianus 2018.09.19 18:44:10
@Csodabogár: Vannak dolgok amikre tökéletesen fölösleges reagálni...

... akik itt élnek tudják mi merre hány lépés... akiket pedig ez képes visszatartani, azok jobb, ha el sem indulnak ;)
Neked mi az a pénz, amiért már nem mennél el Magyarországról vagy amennyiért hazatérnél? – tettem fel a kérdést többször is a blogon, és érkeztek is a válaszok rá szépen emailben (is). Ezekből válogattam ki kilenc véleményt (természetesen ezek semmilyen reprezentatív…..
Auralianus 2018.09.18 14:53:29
@Nagy kámpics:

"a melóhelyen beáll a garázsba, ott is megy a légkondi, délután lemegy a gymbe, ami tök tiszta, aztán a rokivécében kicsit prütyköl mancikával a könyvelésről (mancika is tiszta),"

hmm... remélem anno kedden és csütörtökön szigorúan 14:00 után találkoztatok mancikával...
Auralianus 2018.09.18 15:03:13
@Nagy kámpics:

Még kérded?

Nem elég, hogy a sterilnek hitt életemről ilyen részletek derülnek ki egy netes blogon... de ráadásul az is kiderült, hogy a házasságon kívüli szex terén hátrányos helyzetbe kerültem, csak azért, mert nem vagyok néger...

:(
Auralianus 2018.09.18 16:34:54
@Golf2:

akkor most megnyugodtam, a kiadvány komolyságában veri a www.ferfihang.hu/ -t :Đ

Na... akkor még sincs minden veszve... még szerencse, hgoy nem tiltottam le mancikát :Đ
Lehet-e nyelvtudás nélkül külföldön munkát vállalni? Persze hogy lehet. Más kérdés, hogy érdemes és jó ötlet-e. Erre ad választ Péter Hollandiából, szerintem elég meggyőző érveket felsorakoztatva. Mutasd be a városod - hova érdemes menni, mit nem szabad kihagyni, mennyire könnyű munkát találni a…..
Auralianus 2018.09.13 14:16:39
@maxval balcán bircaman:

"11 éve csak kólcenteres munkákat csinálok, a jelenlegi munkahelyem az 5."

Heh... kezdhetted volna ezzel... nemcsoda, hogy belezakkantál :Đ
Auralianus 2018.09.13 15:04:29
@somlobodog:

Eddig rendben... de szerintem nem is elsősorban a jogkövetkezmények kapcsán hangzott el a kérdés... mármint bennem fel sem merült ez az interpretáció.

A rendőr - mifelénk legalábbis - nem azért van ott, hogy ártson.

Leszámítva az akárhol is előforduló minimális hányadú idiótát...tényleg komoly zavar lehet annak az egyénnek a fejével, aki a rendőrt, a tűzoltót a mentőst "akadálynak" vagy "idegesítőnek" találja annyira, hogy bemutasson nekik.
Auralianus 2018.09.13 19:03:07
@Herr Géza:

Nem szép dolog megzavarni az életműve rendezgetése közben.
Határátkelő Wales két év után 2018.09.10 06:30:00
Miért vág neki egy kormánytisztviselő apuka a külföldi fizikai munkának? Ez is kiderül József írásából, ami egy nem akármilyen történet, rengeteg tanulsággal és torokszorító pillanattal. Mutasd be te is a városod - hova érdemes menni, mit nem szabad kihagyni, mennyire könnyű…..
Auralianus 2018.09.11 15:53:28
@London2009: gondolom eltérőek a személyes tapasztalataink a témában...

...de nyilván nem kell mindenben egyetéretnünk :Đ
Auralianus 2018.09.11 17:04:16
@Sir Bates dö Hól:

Egész pontosan 27%-os ÁFA + járulékoknak nevezett adók mellett...

így teljes a kép... aztán van aki még csodálkozik rajta, hogy írástudó, kettőig számolni tudó ember eljön onnan családostól ;)
Az ausztriai életről, a lehetőségekről rengeteg (sokszor téves) információ kering, kezdve a keresetektől egészen az árakig, a lakbérig és még sorolhatnánk. Kriszti és Fanni (akik korábban az ausztriai szülésről és az iskoláról, az anyanyelv megőrzéséről írtak) most ezek közül emelt ki néhányat...
Auralianus 2018.08.02 14:31:59
@nyuszigonosz:

No igen... amikor valaki még forintban méri az árakat :P

És innentől kezdve szerintem az összes többi megállapítást sem árt a helyén kezelni.

Nekem az is gyanús, hogy a legtöbb oszták 1200-1400 ojrót keres (ugyan nem tudom, hogy ez bruttót vagy nettót jelöl, meg azt sem, hogy beletetszett-e számolni a 13. + 14. havit)...

... leginkább azt gondolom, hogy nem ártott volna még vagy 3-4 évet várni, egy kicsit szélesíteni a látószöget... élni kicsit nagyvárosban és vidéken is és bővíteni a tapasztalatokat, mielőtt tévhit-oszlató bejegyzést ír a szerző Ausztriáról ;)
Ass blaster Gyerekiahóra... 2017.09.16 22:40:11
Körülbelül két évvel ezelőtt írtam egy posztot. A poszt nem érdekes, nem vagyok rá büszke később bocsánatot is kértem érte. Nem ez a lényeg, hanem hogy a hozzászólások között teret adtam egyik barátomnak akinek, hát hogyis mondjam, elég sajátos világképe van. Több más blogról kitiltották már, de…..
Auralianus 2018.07.26 13:34:53
@Orochimaru: Szerintem meg van egy rakás ember akinek tökmindegy hol lúzer...

... tartósan rosszul azok szokták magukat érezni, akik nincsenek tisztában önmagukkal meg a körülöttük lévő világgal és ebből kifolyólag irreálisak az elvárásaik.
Auralianus 2018.07.26 14:31:03
@Orochimaru: Szerintem guglizz rá a "migráns" szó jelentésére. Definiíció szerint igenis migráns vagy. Függetlenül attól, hogy mihez van és mihez nincs jogod.

Van ugye migráns, menekült és illegális bevándorló... ezek a státuszok ráadásul átjárhatóak több irányból is...

... pont ezért nem árt nem összekeverni a szezont a fazonnal.
Auralianus 2018.07.26 15:47:11
@tanato: Ezzel már majdnem tökéletesen egyet bírok érteni.

Annyi megjegyzéssel élnék, hogy egy normális oktatási rendszerben (etnikumtól függetlenül) automatikusan beleterelik a potenciális lemaradókat a felzárkóztatásba, komolyan veszik a speciális képzési/nevelési igényt stb. De - és ezt NAGYON fontos megjegyezni és megérteni - a felzárkóztatás nem elkülönített, hanem integrált rendszerben történik.
Az óceánjáró hajókon dolgozók hétköznapjai általában sokakat érdekelnek, vagy azért, mert felmerült már bennük a hajós munka lehetősége, vagy csak azért, mert egy viszonylag zárt (és ezért érdekes) világ. Időről időre felmerül persze, hogy ezeken a hajókon hogyan él a személyzet, lehet olvasni…..
Auralianus 2018.07.12 15:59:53
@puhacica:

egyetértek... ha nem vagy USA állampolgár a legtöbb amit tehetsz, hogy csöndben végigülöd...

...engem anno egy reptéren elengedett poénért háromszor megmotozott egy bevándorlási tiszt zsinórban és nem túl gyengéden.

Szerencsémre 15 másik officer előtt sütöttem el a viccet... így ez volt a max amit tehetett az illető aki zokon vette a viccelődésem...

...részemről nem ajánlanám a cirkuszolást... de ugye a pudding próbája az evés ;)