Regisztráció Blogot indítok
Adatok
swfla

0 bejegyzést írt és 286 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Normális embernek vannak vágyai. Szerintem az élet értelme ezeknek a megvalósítása, már ha nem ártunk velük senkinek. Nekem néhány dolog nem jár, ami másoknak igen, mégis szerencsésnek érezhetem magam, hogy elég sok dolgot kihúzhattam már a listámról. De egy tétel még mindig ott van,…..
swfla 2023.02.11 19:41:08
Őszintén remelem jo idotok lesz: 3 hétre mentünk (julius 2-3-4-dik heteiben, pont hogy elkerüljük azt a kurva szakado esőt) az akkori barátnőmmel, egészen a Lofotenig. Az alatt a 3 het alatt 2 napot volt úgy istenigazából nyár, amíg átmentünk Danian, es vártunk a kompra Hirtshals-nal. Deviszont mar az első heten tudtam 35 másodperc alatt összerakni / szétkapni a north face sátrat szakado esőben. Azért az nem rossz.

Igazabol ez volt az egyedüli hasfájásunk, a belinkelt kepeid jo része is szép időben készült, na ez nekünk nem annyira jött össze. Nyilván ha tervezve megy vki oda, az árakat illetőleg fel van keszulve, szóval nem lesz akkora sokk, mikor elkérnek 8 eurot egy 15 dekas olajoshal konzervert. De ez mondjuk arrafele primőr áru, biztos azért olyan drága, mert messze a tenger, es nincs az országnak halaszati ipara :-D

Aztán mikor visszajöttünk, es lenyugodtak bennem az élmények, akkor annyi maradt, hogy nem is akkora elmeny az ország. Mentsegemre szolva induláskor legalább annyira ra voltam porogve, mint most te, szóval a túra alatt sok mindent rózsaszín szemüvegen at néztem. Fjordok (visszagondolva esőben nem nagy vasziszdasz), faragott templomok (olyan sok nincs is, de ha egyet lattal, láttad az összeset), Oslo viking múzeum a kiasott viking barkaval (nem rossz, de annyira nem is nagy szám), epiteszetuk leginkabb funkcionális, keves a középkori maradvány, mint mondjuk a svédeknek a várak, szóval Oslóban csatangolni olyan mintha Balmazujvarost venned a nyakadba.

Turazni az idojaras miatt ugye meg nem nagyon tudtunk, bar túrázni lehet Erdélyben is, es az meg közelebb is esik...

Lofoten érdekes volt, de ott is csak felvillanó pillanatkepekben (elhagyott balnavadasz falu, menkuhosszu földalatti alagút ket sziget kozott, szarado halak fa állványokon, stb), osszessegeben az se volt egy olyan elmeny, amire évekig szívesen gondol vissza az ember.

A rendőrök akkoriban teljesen amatőrök voltak összehasonlítva a sunyi osztrák, svájci meg magyar kollégáikkal szóval az autoddal nem leszel bajban, ha esszel elvezed a sebességet.

Naszoval remelem nálad ez más lesz, es minden jól alakul.

Udv.

ui: paripa nagyon zorál!
swfla 2023.02.12 17:23:17
Vakacion egy ország megitelesenel irtó sokat szamit, hogy mit lattal mar addig. Akik nem találkoztak magas hegyekkel korábban, azoknak esik vagy fuj, a szerpentinek a fjordoknál 1000% nagy elmeny. En (sajnos) ezen a fázison addigra mar túl voltam. Aludtunk hotelben is, Bergen, Oslo meg par másik helyen, de azon kivul, hogy azokon a napokon megúsztam a satorepitest, több plusszt nem nagyon adtak az élményhez.

Meg az eredeti hozzaallas hasonló volt a blogirohoz: közelebb a természethez, az meg ugye nem hotel. Mindegy, ezután a túra utan levettem a listáról Bretagne-t, mert ugye minek kísérteni a sorsot :-D

Az a horvát 1 het utána, de ne legyen igazam, attól tartok nagyon átgondolt ötlet volt.

Rossz hír, hogy bekameráztak Norvégiát is! Amikor en voltam (2003 nyara) akkor elvetve volt kamera, es az is előre ki volt táblázva. Europa jo ideje ebbe a lehuzos irányba halad, a sebességhatárok szándékosan le vannak csavarva, pont annyira, hogy jojjon a della. Régebben Franciaország is egy alom volt, az uthalozatuk szerintem a legjobb a kontinensen, pont nezelodesre van kitalálva. Annyi bökkenő, hogy a távolságok elég nagyok, szóval a 90 az pont keves haladni. Szerencsére van minden 10 km-en egy elrejtett doboz, hogy jattolhassal, mert nyilván kinn a határban, ahol 15 perce nem lattal szembejovo autót, első a biztonság. Csucstechnikas detektor nélkül felelőtlenseg elindulni.

A temahoz visszatérve, kaját mi nem vittunk (tudtuk hogy drága lesz) mert roppant érdekelt mit esznek az ottaniak. Ez szerintem nagyon fontos része egy nyaralásnak, inkább próbálom mason fogni a pénzt. Úgy emlékszem jokat ettünk, de érezhetően ez is az éghajlatra van kitalálva: szalonna, sajt meg vmi hal kulonbozo módon összerakva kifejezetten fel tud melegíteni. Kaloriaban is rendesen belelog a pirosba a mutató, de hidegben többre van szükséged, ha mozogsz is hozza, akkor meg plane. Szóval az tok rendben volt, ha meg tudjatok engedni anyagilag meg ha csak 1x naponta, akkor en keresnem a lehetőséget.
Mi az, hogy kedden volt az Apple nagy bemutatója, de ezen a blogon még mindig csend és hullaszag?! Elmondom én nektek, mi: valami más is bűzlött ezen a bemutatón, és minél mélyebbre ástam magam benne, annál szagosabb lett… Először is hadd kérdezzem már meg, hogy ez még is mi volt? Volt most, aki…..
swfla 2021.09.20 02:29:28
@Bérgyilkos Bohóc: "Most főleg nehéz egyedi dologgal kitűnni, amikor már Jobs sem lenne helyzeti előnyben, hiszen rajta kívül ma már több ezren gondolkodnak..."

Tobb interjut is erdemes lenne megnezned a Jobs-al, hogy atlasd, neki az elsodleges strategiaja az volt, hogy a vasarlok figyelmet olyan dolgok irant csigazza fel, amirol addig nem is sejtik, hogy kell nekik, amig nem latjak az orruk elott (egy interjujabol idezve szabadon)

Tehat az a feltetelezesed, hogy a szaros iphone-bol huzna le a 15-dik bort is, mint ez a feher haju nyomoronc, eleve hibas. Azota mar 6 masik termek prototipusat mutatta volna be a kozonsegnek, velhetoen nulla kotodessel az iphone iranyaba. Talan a villanyautot. Talan valami mast. De nem az iphone 134-et, kicsit nagyobb kijelzovel meg kicsit tobb (40-50... ahany csak rafer) kameraval a hatlapjan.
Mikor? Melyiket? Döntetlen 2021.06.19 21:55:02
Bravó, született egy döntetlen, amit most majd évekig lehet lobogtatni a hazai foci sikerének bizonyítékaként. Persze ez az eredmény is szép, akkor is, ha tudjuk, hogy a franciák ezt nagyon ellazázták, de ne ünnepeltessük magunkat úgy, mintha a végeredmény 1:0 maradt volna, és azt az ifista szintű…..
swfla 2021.06.21 00:31:50
@Dan da Man: "de azért ne tegyünk úgy, mint valami kibaszott nárcisztikus, aki a legnagyobb vereséget is képes győzelemnek eladni, csak ne kelljen szembenézi magával."

Na itt a pont.

Aki meg el van ajulva a nemzetkozi visszhangtol: a sajto eredendoen a hype-ra van kihegyezve. Barmilyen szokatlan dolgot kepes felkapni, hogy novelje az olvasottsagot. Nem mintha ez uj dolog lenne, de egyeseknek ugy tunik, megis.

ui: nemelyik stilusa tenyleg alpari.
A Miből élnek a magyarok Svájcban? sorozat mai részében egy szobalány pozíciót nézhettek meg közelebbről. Aki kérdez, az ezúttal is Csilla, aki válaszol pedig Adina. Csilla ezúttal változtatott a formátumon, így összefoglaló helyett következzen egy részlet a beszélgetésből...
swfla 2021.05.08 00:44:51
@Opi87: Viszont minden tiszta

Europa csurig van tiszta varosokkal / orszagokkal. Ez nem lehet szempont Svajc vs. EU valasztasnal
A Ferrovial és a Lilium szoros együttműködésbe kezdett, mely során több mint 10 vertiport-ot hoznak létre az Egyesült Államokban. Céljuk továbbá a zéró szén-dioxid-kibocsátású közlekedés fejlesztése, valamint nagysebességű és megfizethető szolgáltatások nyújtása az emberek összekapcsolása érdekében...
swfla 2021.03.14 00:11:36
A világ egyik legdrágább és sok szempontból legjobb városa a svájci Zürich. Persze mint mindennek, vannak előnyei és hátrányai is, kezdve a települést körülvevő természeti szépségektől és a tömegközlekedéstől a magas megélhetési költségekig...
swfla 2021.02.28 00:22:07
@masada: Tenyleg nem kotozkodesbol mondom, de akinek Zurich a vilag legjobb helye, beirna referencianak, hogy hol elt meg eddig, csak hogy lassuk az osszehasonlitasi alapjat?

Pl. eltel te mar Naples, Floridaban? Vagy ha programozo vagy es a nemet nyelv az erosseged, akkor Münchenben? Düsseldorfban?
swfla 2021.02.28 08:07:24
@arncht: a falat kapartam, valahanyszor eloadtak hogy ok melyik falubol jonnek es akkor nekik most milyen dialektusuk van...
minden...
egyes...
beszelgetesen!!

Eszmeletlen.

Helyi szinten Genf koroket ver ra, a nyomi dialektus-tema ugye alapbol fel se merul, de meg Basel is. Ez a tema (azaz Zurich a vilag legjobbja) kulonben allando slager, a masik kedvencem, mikor Vancouver-t is bedobjak a pixisbe, hogy az is mekkora egy siraly hely a vilagba.

Hat... az se.

OK hely, de van 100 masik, ami hozza azt a szinvonalat, es akad varos boven ami meg tobbet is.
swfla 2021.03.02 08:22:50
@Zirowe: nem ez a baj. hanem hogy kantonon belul is vannak nyelvjarasbeli kulonbsegek.

Ezenkivul a hivatalos nemetet beszeli 80 millio nemet, 6 millio osztrak (mondjuk ott is van par dialektus, kulonosen a hegyekben!) + par millio idegen szerte a vilagban aki iskolaban tanulta a nyelvet. Nem beszelve az iras/olvasasrol. Ezert van eleg motivacio a tanulashoz.

Svajcban? Hat el ugy 7.5 millio lakos, aminek a 23-25%-a kulfoldi. Marad kevesebb mint 6 millio, de ebbe tartozik a teljesen olasz Ticino, az a 2-300 ezer aki a retoroman-t meg ugy ahogy beszeli, es nem tudom fejbol mennyi akinek a francia az anyanyelve. Marad kb. 4 millio a "nemet" nyelvteruleten elo svajci. Na es ezek miatt kellene venned a faradtsagot... szoval itt a dilemma.

Volt nemet munkatarsam, aki eroltette a dialektust, de tobbszor elkaptam en is pikirt megjegyzeseket, amikben ekeztek a sracot, persze csak a hata mogott.

Nekem egyebkent sose volt problemam a nyelvvel, ok vartyogtak dialektusban, en meg valaszoltam nemetul, es meg se fordult a fejemben, hogy tanuljam a dialektust. Surlodas emiatt nem volt.
A gyorshajtasi birsagaim miatt annal inkabb :-D
Az autóvásárlás komoly és nehéz feladatat tud lenni, amely rengeteg utánajárást, tudakolást és időt igényel. Arról nem is beszélve, hogy viszonylag nagy pénzügyi beruházás is egyben, ezért érthető, hogy szeretnél a lehető legbiztosabbra menni. És szeretnéd elkerülni azokat a hibákat, amelyeket…..
swfla 2021.02.24 01:18:21
@Nand: a 4WD csak addig nyug, amig bele nem futsz egy bazinagy viztocsaba egy almos hajnalon. Vagy kapsz egy balelso durrdefektet, aztan a nyomaskulonbseg kicsavarja a kezedbol a kormanyt, es nekikormanyozza a baloldali aroknak / szenes IFA-nak a verdadat, neked meg sanyi.

4WD-t nem (csak) azert vesz az ember, hogy meglatogassa a telapot a sarkkoron tul ha leesett a ho.

a tobbit nem akarom tetelesen vegigvenni, de a titok abban van, hogy olyan gyartotol kell autot venni, amelyik ert is az osszkerekhajtashoz...
Kedves Life Advisor! A férjemmel újra és újra ugyanazt a körforgást éljük át. Sokáig nem szexelünk, inkább pornót néz, nem érzem, hogy vonzódna hozzám és még a fejemhez is vágja, hogy többet kell tennem azért, hogy vonzónak találjon. Aztán persze rájön, hogy megbántott és elnézést kér. Ezután…..
swfla 2021.02.14 14:28:55
@csakeztengedte: Egy kívánatos nő helyett a pasik sosem választják a mű dolgokat.

Ez majdnem telitalalat.

Ahogy a magyar korulmenyeket ismerem, a napi tulhajszoltsag (megelhetesi stressz) lehet meg egy faktor...
Valamikor 1980-as évek közepén egy ambiciózus fiatalember, Peter Rader a fejébe vette, szerencsét próbál Hollywoodban. El is kezdett sztorikon gondolkodni, amiket megírhatna, és ha már, meg is rendezhetne. Úgy gondolta, valami olyan témával tudna robbantani, ami azon túl, hogy nagyon divatos, jó…..
Sok minden lehet hatással arra, melyik országot választjuk határátkeléskor. Jellemzően a megkereshető pénz dönt, esetleg a nyelvtudás, a munkalehetőség, az otthontól való távolság, a szerelem vagy esetleg csak a szerencse – a mai poszt egyfajta beszélgetés kezdete is lehet arról, ki miért éppen oda…..
1959-ben kezdték építeni, és 1960 januárjában adták át Sztálinvárosban az első - kísérleti - panelházat, azaz előre gyártott vasbeton elemekből készült épületet Magyarországon. Mai körképünkben ezekről a szeretett, utált, de mégis megkerülhetetlen házakról lesz szó. 1975. július 10. Strandolnak a…..
A különböző listák kapcsán az ember már hajlamos élni a gyanúperrel, őszintén szólva nincs ez másként a MoverDB tanulmánya esetében sem, melyben a legjobb (és legrosszabb) városokat szedték össze expatoknak. Vajon Budapest hol található?..
Amerika és Európa sok különbözősége közül az egyik legfontosabb, hogy az állam erejét vagy az egyén szabadságát tartják az emberek előrébb valónak. A válasz túlmutat önmagán – derül ki Steve összefoglalójából, mely napokkal az amerikai elnökválasztás előtt különösen aktuális lehet...
swfla 2020.10.31 07:38:54
A cikk nagyon jo, de hadd szurjak ide valamit gondolatebresztonek, mielott (11 hozzaszolas utan, vagy megelozve valakit aki okostelefonos kepet kerne, pedig rogyasig van vele az internet) nagyon mellekvaganyra kerulne a dolog:

Amerika vs. Europa jobban osszehasonlithato egy USA vs. EU viszonylatban, de az is csak mertekkel. Amerika nem egy orszag, es ezt sokszor elfelejtik. Ez vonatkozik az emberek politikai preferenciaira, etkezesi / autovasarlasi szokasaira, satobbi.

Szoval az olyan megjegyzesek, hogy "az amerikai felnőtteknek több mint egyharmada kövérnek minősíthető" vagy pl. a "felsőoktatás is jobbára horror árakkal operáló magánegyetemeket jelent" ertelmezhetetlen, es raadasul csak bizonyos feltetelek eseten / bizonyos regiokban jellemzo.

Meg valami nagyon fontos: mivel itt a szocialis halo csak halvany nyomokban letezik (osszehasonlitva Europaval) ezert a tarsadalomban osszehasonlithatatlanul nagyobb szerep jut az onkentes munkanak, adomanyozasnak, es hasonloknak. Magyaran ha bajban vagy, a kozvetlen kornyezeted nagyobb valoszinuseggel es vehemenciaval segit, mint teszemazt Ludwigshafenben.

Ugyhogy kinek a pap, kinek a paplan.

Par orszagban laktam mar odaat is, de legalabb annyi a negativ tapasztalat onnan is, csak mas termeszetu... ahogy az emberek a masok eletebe kenyszeresen bele akarnak ugatni (Hopp, Schwiiz... ugyebar. Vagy a klisenek sem utolso francia burokracia, stb) az pl neha egeszen erthetetlen. Ez a viztarozo tortenet fhdgy-tol csak +1 frappans pelda ra...
Az észak-amerikai országban azt tanítják, hogy a szerelem az szerelem, nemtől függetlenül, a gyerekekben pedig nem merül fel, hogy a bőrszín miatt ne lehetne barátkozni egymással. Legalábbis ez a Juharszirup szerzőjének tapasztalata...
swfla 2020.10.20 08:37:49
@somlobodog: "de ne rugaszkodjunk el a napi élet gyakorlati dolgaitol mert az nem PC hanem egyszerűen butasag. Lehet egy kanadai nem így gondolja"

Biztosithatlak, a tobbseg mostmar igy gondolja. Legalabbis akkortol, mikor nehanyan ugy gondoltak, hogy oket elnyomjak Mo-on, aztan felultek a torontoi jaratra (akkortajt nem kellett semmilyen vizum) es menekultstatuszert folyamodtak.

Ingyen fogaszat, mas orvosi ellatas... a zsebpenzre mar nem emlekszek, de volt az is... aztan mikor kiraktak oket allamilag fizetett szallasokra, akkor a kornyeken megugrott a betoreses lopasok szama (Burlington talan?... nem akarok hulyeseget mondani).

Ugyanezt a musort lezavartak Strassbourg-gal is, meg volt vmi sved sztori is, de ez mind a 90-es evek vegen, 2001-2 kornyeken van, szoval a reszletek mar a homalyba vesznek.

Annyi maradt meg meg, hogy az egesz nemzetkozi sajto en bloc raugrott Magyarorszagra, de a mai napig azt nem ertem, hogy mikor a dolgok kezdtek kiderulni, vajon a magyar sajto mi a halal veres f@szaert nem riposztozott, pedig lett volna boven bizonyitek ra.

Na mindegy. Teszetosza banda volt.
Határátkelő Amerika 8 év után 2020.10.05 06:30:00
Hosszú hallgatás után új poszttal jelentkezett az Egyesült Államokból Niki, ráadásul mint írásából kiderül, nem csak az eddig eltelt évek, hanem a jövő is kifejezetten izgalmas fordulatokat tartogat...
swfla 2020.10.06 07:21:37
@Rayovac: "az en tapasztalataim alapjan kb 50%-ban azt jelenti, hogy at akar cseszni, vagy jo esetben csak kerni akar valami szivesseget"

+1

A kirakatmosolyokon tul meg az elelmiszerek szinvonalat is nagyra ertekelem itt. Mindenki el van ajulva "ott" hogy mekkora kiralysag a magyar nyersanyag, de a helyi farmer's marketektol kezdve a joegtudja hany boltig 100x jobb minosegu kajat lehet csinalni helyi anyagokbol.

A Bende meg szallit fustoltkolbaszt, ezzel a paprikas krumpli (is) le van tudva.

(Nekem egyebkent annak idejen sikerult kifejezetten baratsagos arcot varazsolnom az emberekre a ramosolygassal, de lehet, hogy csak pont kifogtam nehany civilizaltabb polgartarsat)
Jó lett volna, ha nem kell folytatni az előző posztot, de egészen döbbenetes és érthetetlen, ami azóta is védekezés címszóval folyik. Legutóbb még csak azon rinyáltam, hogy előzékenyen beengedtük, vagy inkább betessékeltük a vírust, az pedig elkezdett szépen terjedni. Volt egy döbbenetesen elkésett…..
swfla 2020.09.19 08:10:01
@cavalry: na vegre egy intelligens hozzaszolas.
swfla 2020.09.19 08:10:13
@Hasdrubal: ezeket csak "ütni" szabad, az érv nem hat rájuk

+1

szocik nem voltak egy vilagbajnok csapat, szoval lehetett volna nagyot guritani a 2/3-dal... ehelyett szetbasztak mindent.
A hamburger egy igazi, úgynevezett komfort fúd! Nekem abszolút kedvencem, és képes lennék minden nap megenni egyet. Sokáig csak a mirelit húspogácsát és a mekis hambucit ismertük, azonban pár évvel ezelőtt betört a piacra a kézműves hamburgerek új nemzedéke! Ha lehet valamiért hálát adni, akkor…..
swfla 2020.08.19 00:05:02
Helyi bolt arul marvany sajttal osszegyurt huspogacsakat is... aki lat benne fantaziat, probalja ki, mert a sajttol nagyon jo zamatot kap a hus. Mivel keszen veszem, nehez megmondani hogy a morzsolt marvanysajt darabok aranya a hushoz kepest mennyi, de ez a recept (www.food.com/recipe/gourmet-bleu-cheese-burgers-112286) a 450 dkg / 115g-ot irja... A 450 dkg a hus, es ebbol 4 pogacsa jon ki

En nem szoktam tulvarialni, a retegek nalam sorban ugy jonnek, hogy legalul majonezzel vekonyan kent fel zsomle, felette salata, utana rakom ra a fenti marvanysajtos hust, amit en medium well done-ra szoktam grillezni - ebben a formajaban a sajt amugy mar nem is latszik, csak az izei belesulnek a husba.
Efolott ketchup es keves mustar. Felette lilahagyma, paradicsomkarikak, 2-3 vekony karika kigyo uborka, es utana raboritom a masik felet a zsomlenek, szinten majonezzel vekonyan megkenve.

A zsomlet elotte a kenyerpiritoban meg szoktam kapatni, nem szeretem hogy ha olyan szivacsosan puha.

Szubjektiv, de padlizsant meg en se lattam hamburgerben, viszont 1 szelet avokado nem rontja el.
A Moszkvában élő, csokoládévállalat-vezető Gábor következő írását egy nemrég a Határátkelőn az orosz üzleti etikettről megjelent írás inspirálta...
swfla 2020.06.24 06:49:58
@vg123: egyetertek. vegre valaki, aki egy olyan vilagrol tajekoztat, ami kivulesik a mainstream-en, es erre belekotnek olyan reszletekbe, ami teljesen lenyegtelen. Csak hogy menjen a kotozkodes.

En se hallottam meg a csokolade markat, na es akkor mi van? Rossz lesz attol nekem? Engem az orosz vilag erdekel, mert sose jartam ott, az, hogy mivel kereskedik az iro, ebbol a szempontbol tok mellekes.
Elsősorban azoknak van aggódni valójuk, akik kevesebb, mint öt éve élnek a szigetországban és az elmúlt hetekben a járvány miatt elveszítették a munkájukat. Nincsenek kevesen és nem csak közép- és kelet-európaiak vannak köztük...
swfla 2020.05.08 09:39:02
@odamondó: A szambol vetted ki a szot!

A p*csam tele az angolokkal meg a kulonckodesukkel. Sajnalom az ottragadt kivandorlokat, es mindenkinek kivanom, hogy mihamarabb egy sikeresebb allasban talalja magat a kontinensen.

A windsor tesok meg oldjak meg privatba, ahogy tudjak.
A kevésbé bejövős Szöul és a malajziai mennyország után nem kisebb izgalmakkal folytatódott Gábor ázsiai körútja, méghozzá Indonéziában. A harmadik írásban Dzsogdzsakarta és Bali lesznek kicsit megvilágítva...
swfla 2020.04.24 08:29:15
@Csodabogár: "Voltunk mi is Balin és mi nem eszünk meg bármit. A szállodánk, ami fantasztikus volt, éttermében kb. 5 féle étel volt, ebből a tonhal bizonyult ehetőnek"

En nem lennek ilyen merev a helyetekben. Balin nem esznek fura dolgokat. A szerzo kihagyta az utcai arusokat - ott lehet eszmeletlen jokat enni!

(vmi eros pia nem art kaja utan, ha eloszor latogatsz a szigetre, mert a viz nem mindig tiszta amit a fozeshez hasznalnak)
swfla 2020.04.24 08:29:22
@Shanarey: Neked is ugyanaz a javaslatom mint Csodabogarnak. Balin nem szolgalnak fel semmi furat nyilvanos kajaldakban.

Elmegy melletted az elet, ha a junk food helyeket latogatod.
Ahogy látom a sok HR-es szenvedést az Interneten, kiegészítve a HR-es okoskodásokkal, mindig az jut eszembe, hogy mennyire hatalmas szakadékok is vannak a Föld különböző sarkai között. Olyan az egész, mint a tőzsdei technikai elemzőket hallgatni: soha sem tudsz előre semmit, de azt nagyon meg tudod…..
Figyelem! Közérdekű Közlemény! A blogunkat új felületre helyeztük és új nevet adtunk neki. 2021. októberétől az alábbi linken olvashatóak a bejegyzéseink: www.aborondomesen.com A travelbug.blog.hu oldalon nem jelennek meg az új írásaink, viszont a régi posztok természetesen továbbra is…..
swfla 2020.04.05 02:41:57
@tottiking: "Életminőség top, persze ha van elég pénz, de az hol nem kell?"

Joval kevesebb zsebpenzbol kihozod, ha pl. Cocoa Beach, FL kornyeken nezelodsz: Orlando egy orara. Ha a "cool helyek" kellenek, akkor Miami is egy kopesre. Tele latino barokkal, a kaja eszmeletlen jo, es van szorakozas is, ha az a hype. Ha a szorfozes erdekel, akkor Indialantic / Sebastian Inlet.

Mindentol epp csak egy kicsit tavol, de megis az urkikoto kornyeke egy nyugodt es nagyon is elheto resz. Egyedul talan ha snowboard freak vagy, akkor adodhatnak gondok.

ui: a cool hely az gondolom mindenkinek lejon, hogy eletkor fuggvenyeben valtozo. Nekem a toksima Flört diszko siofokon a vekony technos csajokkal a zsinorpantos felsoikben a 90-es evek vegen ezt maradektalanul kipipalta (Sasha/Digweed Northern Exposures 1-2 megvan?). Annal coolabb hely (nekem) nem kell.

USA-ra visszaterve nagyon ugy tunik h a keleti part gond nelkul mindent visz...
Ha a járványveszély miatt nem mehetünk közösségekbe, jelentősen leszűkülnek szórakozási lehetőségeink. Ilyenkor érdemes elővenni a régi, nagy filmes klasszikusokat, melyekben biztosan nem fogunk csalódni. Az egyik ilyen, az 1968-as Kémek a sasfészekben. Alistair MacLean 1967-es háborús regényének…..