Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rootshaper

3 bejegyzést írt és 290 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
IDDQD Megszakad a téridőkontinuum 2010.12.10 12:36:02
Te mennyi idő alatt nyomtad le anno a Portalt? Pár nap, egy hétvége, vagy egy ültő helyedben megvolt egy este alatt? Na, akkor tessék nagyon figyelni 9 perc 25 másodpercen keresztül:  Igen, kicsit nehezen követhető a dolog néha még magukat profinak tartó Portal-zsokék számára…..
Súlyos videót találtam a Kotakun (ők meg a Nico Nico Douga nevű japán videómegosztón): egy japán ember katanával (illetve nem is igazi katanával, hanem wakizashival, abból is gyakorlókarddal) hadonászva játszik a Rhythm Heaven című, 2006-os Gameboy Advance játékkal DS-en. A…..
A Steam dominanciája kinyírja a konkurenciát! - sopánkodnak a brit játékbolthálózatok, és online terjesztők kórusban. Az ő nézőpontjukból a Steam a gonosz óriás, ami a monopolhelyzetével visszaélve eltiporja a pécés játékipart (állítólag a pécés játákok digitális…..
IDDQD Worst of Cosplay? 2010.11.09 14:47:00
Az IDDQD-n a cosplay (magyarul leginkább jelmezverseny) eddig jellemzően csak pozitív vetületét mutattuk be, de most lépjünk túl a csöcsös-faros, miniszoknyás menyecskéken, és nézzük meg, milyen, mikor annyira nem sikerül jól a jelmez.  A képek között akad pár kevéssé…..
rootshaper 2010.11.09 15:41:09
@moli: ebben most egyetertunk. az mindent visz.
A kézifegyverekkel felszerelkezett rablók nemcsak pénzt és játékkonzolokat zsákmányoltak a hétvégén a harfordi Bel Air bevásárlóközpontban: négy karton, vagyis száznál is több példányt vittek el a holnap megjelenő új, Black Ops alcímen futó Call of Dutyból. A két gonosz,…..
rootshaper 2010.11.08 17:23:34
@MrEd: oke, igazat adok XD
rootshaper 2010.11.09 09:23:58
@Dr. Otto Von Schnitzelpusskrankengescheitmeyer: hu, nagyon jo lehet neked. meg az elotted szolo magukat egy blog kommentjei kozt tisztara mosni akaroknak is.

en az AiR release-k ideologiajat kovetem, azaz: "Try before buy" es szerintem teljesen joggal, ha mar a keszitok ugye b@sznak kiadni demokat mondjuk PC-re, csak a nyomorek konzolosoknak.
nem fogok semelyik jatekmagazin velemenye alapjan donteni, en olyan jatekot veszek meg ami NEKEM tetszik, nem pedig olyat ami az ujsagiroknak bejott... szerintem ez csak megertheto nem?

akimeg windózt vesz eredetiben az meg is erdemli XD
rootshaper 2010.11.09 10:29:48
@Leon121: bruhuhu :'(
akkor majd atirom :'(
Az EA még 2005-ben jelentette be, hogy három játékra is sikerült befűznie az egyik legsikeresebb filmrendezőt, Steven Spielberget. Ezek közül az LMNO munkacímű projekt volt a legígéretesebb, azonban a fejlesztést az EA lelőtte, ráadásul kétszer is. A 1UP a héten hosszú riportban…..
rootshaper 2010.11.07 15:18:35
@syllogz: akkor te nezzed FPP-ben, nekem jo az FPS nezet is... -.-
rootshaper 2010.11.07 17:20:51
@poisonborz: mostmar csak azt nem ertem, hogy jon ide a mirrors edge? ugy, hogy azt is ( a miheztartas vegett ) effpéess nezetbol jatszottuk? ennyi erovel a doom-hoz kepest sincs benne semmi plusz elem. ugy nez ki, hogy hozzad hasonlo alakokbol all a csapat ami lefujta a projektet. nem tudott olvasni a sorok kozt, nem latott a melyere a dolognak. sajna ilyen emberek iranyitjak a vilagunkat :/
rootshaper 2010.11.07 22:40:05
@Parasite: meg amikor meg nem volt semmi olyan, amilyen "marvoltezerszer". persze, akkor is meg kellett almodni a vilag elso FPS-et, de mennyivel konnyebb lehetett mint most mikor mar meglehetosen telitett a piac.

amugymeg en akkoriban voltam 10 eves hulyegyerek es megis tudtam jatszani siman a doom-mal, meg a duke nukemmel, nem kellett hozza sem xbox sem tul nagy talent, hogy menjen. menni kellett oszt loni, semmi extra ( najo, red meg yellow meg minden anyam keycardokat keresgelni ) de most mar az az elvarasa a 10 eves pistikenek is, hogy legalabb 4 mufajt keresztezzenek az adott jatekban, lehessen benne loni, autot vezetni, kertet gondozni meg kiflit sutni is, mindezt mikozben egy felulnezeti kepbol iranyitasz egy sereg katonat. szerintem itt a nagy baj, hogy csak a meglevo agyonismetelt szarokat kepesek egybegyurni, es lustak ahhoz, hogy valami ujat akarjanak megalmodni. mert ugye ehhez egyre inkabb tobb es tobb tehetseg meg ertelem kell, marmint a dizajnerek reszerol. azt meg ugye meg kell fizetni... aztan most kilyukadunk megint a penz kerdesenel termeszetesen. olcson, nagyot kaszalo jatek nem lehet egy ujito szandeku innovativ produktum. ne is oljuk bele a sok dellat, inkabb dobjuk a kukaba oszt menjetek neki a Fifa48-nak, mert arra van a kereslet! adunk ki hozza egy ujabb patch-et teljes jatek aron, aztan furdunk a penzben. =(
Szereztünk tíz jegyet a jövő heti Budapest Game Show-ra, ezeket természetesen elosztogatjuk közöttetek. Akit érdekel a dolog, dobjon egy levelet november 7. vasárnap délig a szokásos címre (akinek nem működiuk a link: iddqdblog_KUKAC_gmail_PONT_com) és írja meg a polgári…..
IDDQD Boss fight 2010.10.29 16:00:00
Igen, az. (via Threadless)..
rootshaper 2010.10.29 21:38:54
@szabi113: neked se volt meg sose fonokod XD
Sziasztok,Nos igen, meglett az új render-erőmű, itt számol ezerrel (6-tal :D) a lábamnál... Hihetetlen teljesítményre képes, egyszerűen lenyűgöző nézni egy rendert. Most már értem, hogy egyesek miért haladnak olyan jól egy képpel. Míg eddig egy órát vártam egy renderre, most…..
rootshaper 2010.10.28 15:56:59
javaslom ,hogy nezd meg ezt a tutorialt, ha teheted:

www.geekatplay.com/flvplayer/player.php?pathinfo=epic2/island

nagyon konnyu es eszmeletlen szep felhoket ( plusz felhokkel ilyen paras kodos effektet ) lehet krealni. nem az alap felhobeallitasait kell nezni, hanem azok melysegeit. beallithatsz akar 0m-t is a felhonek, hogy egy talajmenti kodot keszits vele, vagy akar van hozza shader is, ami terragenben nincs. valamint beallithatsz akar 20km-t is, ami meg tokeletes a magas felhokhoz.

nagyon tuti cucc szerintem a Vue, sokkal kenyelmesebb nekem a workflow abban, mint terragen-ben. viszont vasam meg nincs hozza, hogy kesz termeket kirendereljem...
rootshaper 2010.10.29 17:10:34
@Rudolfking: utanaolvastam ennek a kifagyasnak mar egy par hete. azt irjak, hogy a tort verzio OpenGL kodjaba beirodnak ilyen random crashek, mert az eredeti ezt soha senkinel nem produkalja... ilyenek ezek a kalozverziok =)

ha kikapcsolod az OpenGL renderelest a perspektivikus nezetnel, akkor elvileg nem fog fagyogatni, es talan jo procival meg gyorsabb is lesz, mint a nem tul gamer integralt videolassitoddal =)
A német videojáték-cenzorok viselt dolgairól biztos mindenki hallott már: zöldre átszínezett vér az akciójátékokban, lelőhető ellenséges emberfigurák kicserélése zombikra meg robotokra, satöbbi. Ezek a derék jóemberek most az új, Black Ops alcímű Call of Duty epizódnak estek…..
IDDQD Újra gyilkolt a Farmville 2010.10.28 16:24:00
Az IDDQD legénysége köztudottan nem az a digitális mezőgazdász fajta, így azon az egyértelmű apropón túl, hogy szeretünk alaposan hozzádörgölőzni a bulvármocsokhoz, az az elv is vezérel minket, hogy felhívjuk az emberek figyelmét a magát elsőre ártatlan időtöltésnek…..
rootshaper 2010.10.29 13:48:36
@hancu: ez naivitas, Hancu. a "csak ra kell nezni" dolog a jobb emberismeroknel elegge be szokott jonni. es azt pedig tudomanyosan is bizonyitottak mar szamtalanszor, hogy bizony a nemtulpokerarcu emberek abrazatara bizony kiulnek a gondolatok. most te mit olvasnal le ennek a holgyemenynek az arcarol, a kezedet a szivedre teve es felredobva ezt a "jajjszegenymostigynezkihatmivan" mentalitast? egyertelmu, hogy nem azt, hogy egy gondoskodo dolgos csaladanya.... de meg csak azt sem, hogy meg tud sutni egy bundaskenyeret.
rootshaper 2010.10.29 13:50:53
@MrEd: bocs a duplaert, de mint az elozo kommentemben is irtam, nem arrol van szo ( szerintem ) hogy valaki hogy nez ki, hanem mi ul ki az arcara. gondolom a te arcodrol nem feltetlen azt lehet leolvasni, hogy ha tehetned akkor nem egy gyereket olnel meg hanem mondjuk 101-et... teljesen mas ha valaki genetikailag nez ki "szarul" mint az, hogy valakinek az arcat a szandekai torzitjak el. szerintem. =)
Az elmúlt napokban lezajlott a Blizzard játékshow-ja, a Blizzcon, a Frostshock részletesen írogatta is, hogy milyen bejelentések voltak (DOTA a Starcraft 2-höz, démonvadász az ötödik Diablo III kaszt, nagyobb villantás nem volt idén). Mi a bulvármédia rakétáit begyújtva azzal…..
rootshaper 2010.10.24 19:28:11
@wgate: hagy zombuljanak csak nyugodtan. ugy erzik, hogy ezzel kivaltjak az ilyen szaros evilagi dolgokat mint a munka meg a csalad. tenyleg olyan mint a narko...

es a legbosszantobb az egeszben az, hogy a Blizzard elkepeszto mennyisegu zsetont zsebel be ezektol a gyikarcoktol. hihetetlen mennyiseg, magyar esszel szerintem fel sem foghato, eletunkben nem lattunk meg annyit nullat leirva, amennyit ez a szar kitermelt mar nekik.
Tájszerkesztés Hegyi tó 2010.10.16 18:49:00
Sziasztok,Régen született bejegyzés, így nem is késlekedem egy szeptember végi munkám bemutatásával:Hegyi tó (kattintva nagy felbontáson) A képet egy szeptemberi versenyre adtam le, de nem sikerült győznöm vele. Kritikát viszont kaptam: Túl nagy a csónak és rendezetlen az…..
rootshaper 2010.10.21 15:18:16
@Rudolfking: probalgatom a Vue 8-at is, de ez ahhoz kepest kicsit nagyon bonyolult... en mar odaig sem jutottam el, hogyan konvertaljam at az xfrog novenyzeteket objektumma. van C4D-hez egy Xfrog pluginem, ami meg tudja nyitni oket, abbol .obj formatumban ki is tudom menteni, de mikor beillesztem terragenben, csak a szurke sziluettje jelenik meg a fanak. ez gondolom a texturak hianya miatt lehet, de mikor a node networkben belemegyek a parts shaderbe, azon belul nincs SEMMI. nem tudok texturakat csatolni a torzshoz meg a levelekhez... valamit elcsesztem? te hogy szoktal konvertalni? gondolom te is az xfrog cuccokat hasznalod. kaptam egy xfrog programot, ami egyszeruen nem hajlando feltelepulni egy 16bit subsystem error miatt. nem hiszem el, hogy csak egy ilyen ocska szoftverrel lehetne azt megcsinalni rendesen.
IDDQD Win a fine backpack, you will 2010.10.21 12:00:00
Yoda megjött a szerkesztőségbe és rögtön rá is ugrott az eBay-nyereményjáték egyik szerecsés nyertesének a hátára. Két másik nyeremény, a C64 DTV és a Plants vs. Zombies Limited Edition sorsa is rendeződött (az előzőt elvitte a gazdája, az utóbbit a héten elpostázzuk), már…..
Igen, tudjuk, hogy komoly adósságaink vannak még a születésnapi héten meghirdetett nyereményjátékok ügyében, három játéknak sem volt meg az eredményhirdetése. Azért voltunk ilyen ráérősek, mert sok nyeremény még meg sem jelent, de mivel a következő pár napban elvileg már…..
rootshaper 2010.10.21 00:42:55
@TH: bruhuhu xD
igen, igazabol a buta csak bamulja es ertetlenul all a dolog elott, hogy most mi van? az okos meg vallat von, leporolja a boot lemezt es felrantja a rendszert fel ora ( win7 ) 1 ora ( XP ) vagy orak ( 98 es alatta ) alatt... na bumm, mi tortent? semmi. de persze, vegyel mac-et mert az butabiztos. azt meg egy bundaskenyer agyu szoke szilikonbomba is elkezeli. =)

de amugy tok atjott a kepregeny lenyege. legalabb nem az a vege, hogy "de hala a joistennek itt a mac amivel SEMMI BAJ NINCS AZ EG ADTA VILAGON"
Ha az ember egyszer összerak egy forgatókönyvgenerátort, utána mindenhol automatizálható sztorikat lát. Ilyen például a japán RPG-k műfaja, amikből én sokat mondok, ha 5-6-tal játszottam talán, mégis sűrűn bólogattam az összes sablonfordulatnál, amik Joe Juba (fogalmam sincs ki…..
rootshaper 2010.10.20 12:51:11
@Leon121: lehet persze, de azt konyvben irjak le. aki meg nem olvas, az vessen magara... amikor en mar megcsomorlok a jatekoktol, inkabb eloveszem Clive Barkertol a Korbacsot, oszt elolvasom huszadjara is. olyan tortenetet SOHA nem krealtak meg semmilyen videojatekban. meg akkor sem, ha Clive Barker is segedkezett... =)
rootshaper 2010.10.20 12:54:54
@Delebriel: jaja, szinte a cyber-faszkodasig minden stimmel a hagyomanyos fantasy rpg-kre is.

harmadreszt meg a legelso komment szarkazmusara reagalva tokeletesen egyetertek vele. a japanoknak nem a fantaziajuk nagy, hanem a gyomruk vesz be sokkal tobb szart mint a mi europai gyomrunk. szerintem senkinek sem tartana semmibol 6faszu demoncybermutansszornyet kitalalni, ez nem fantazia, ez pusztan aberracio. es hogy erre meg kereslet is van japanban, az meg roluk mond el sokmindent, nem rolunk, fantaziatlan europaiakrol...
Először is csendes áhítatban nézzük meg a decemberben érkező Wow-kiegészítő intróját, ami az eddigi legjobb cgi „jön a sárkány és mindenkit legyak” témában, de általában is biztosan az első tízben van. Aztán szedjük fel az állunkat. Aztán gondolkodjunk el…..
rootshaper 2010.10.18 13:09:34
@terran: ugytudom, hogy ez fantasy. ezen felul meg milyen kerdesed is van meg? XD
IDDQD Mama, just killed a raid 2010.10.14 18:21:06
Mára be lehet zárni az internetet, mert ennél nagyobb királyság már úgysem fog teremni rajta: négy warcraftos Lich King a Bohemian Rhapsodyt nyomja Guitar Heróban. Szó bennszakad, hang fennakad, lehellet megszegik.  (via FS)..
rootshaper 2010.10.15 14:18:33
@[zoom]: thumbs up XD
szivembol szoltal.
Újra rendhagyó retro következik rengeteg képpel és néhány magyarázattal. Múlt héten a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum Tanulmánytárában jártam, amit csak ajánlani tudok mindenkinek. Elképesztő dolgokat lehet ott látni, néhányat megpróbálok átadni pár béna fotóban…..
Köszi mindenkinek a jókívánságokat, jó kis szülinapi hetünk volt. Több nyereményjátékon beígértünk összesen kb. 150-180 ezer forint értékű nyereményt. Ezen a héten közöljük, hogy kik nyerték meg a cuccokat, a nyeremények eljuttatása pedig fokozatosan történik (tehát nem…..
rootshaper 2010.10.11 15:37:10
@moli: grat XD
a fuggoleges tengely a hanyan, az oszlop felett csak maga a szam van, hogy lathasd melyik oszlop melyik szamot takarja...
gondolod, hogy az 56-ot 56-an kuldtek be, az 57-et meg 57-en? kicsit sok lenne az, tudva, hogy az osszes jatekos szama 175 volt =)
rootshaper 2010.10.11 18:27:07
@wice: ez erdekes gondolat, en is mindig paratlan szamot "gondolok" mikor veletlenszerusegrol van szo.
Lenyűgöző (és kicsit ijesztő) a lenti kép a vigyorgó Pac-Manről, amiben találkozik a nanotechnológia a klasszikus játékokkal. A Pac-Man ugyebár éppen idén harmincéves, boldog-boldogtalan pacmanozik, úgy tűnik, hogy az olasz kémikusok is. A képet ugyanis a Bresciai Egyetem…..
rootshaper 2010.10.10 20:25:46
@Lámadmirális: hat istenem... most mit lehet tenni? ami fennmarad ilyen sokaig, annak az a sorsa, hogy az ujabb generacio mar nem azt latja bennuk mint mi. nagy cucc. tudni kell ezen tullepni es nem fennakadni. te tudod mi az, ok nem. orulj neki. ennyivel is tobb vagy =)

amugy a mikroszkopikus pacman szorny eleg brutalis. tok elkepzelhetetlen nekem, hogy ilyen csak magatol keletkezik :O
rootshaper 2010.10.10 22:11:14
@A nép fia: a kerdesedben a valasz... rez, es dioxid. gondolom a masik oldalan is van "szeme", az a masik oxigen molekula. a rez alapbol nagyobb, gondolom, mert surubb is mint az oxigen. ezt a JPE modszerrel silabizaltam ki ( jozan paraszti esz =))
A világ legnagyobb védjegytrollja, Tim Langdell, aki második lett a suttyólistánkon, végre jól pofára esett. Langdell ugyebár abból él, hogy valaha bejegyeztetett egy Edge Games nevű céget (ami csinált pár nem túl emlékezetes játékot), és azóta védjegybitorlásért perel…..
rootshaper 2010.10.05 19:40:37