Regisztráció Blogot indítok
Adatok
szegedhangaági

184 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mióta csak elkezdtem a kincseket készíteni, azóta felfoghatatlan az a varázslat, ami alkotás közben történik. A legjobb kikapcsolódás, belemerülés, offline lét az olvasáson és a kiránduláson kívül számomra :) Épp ezért úgy gondoltam, hogy a decemberi, szegedi élményműhely után (melyen elképesztően…..
Lelke van - élményműhely 2019 2019.12.31 13:37:55
2019 utolsó napja van, lehet, hogy az évtizedé is, nem érzem ezt az utóbbit a saját feladatomnak most kibogozni :) Visszanézve erre az évre igen változatos a kép. Nagy hullámaim vannak/voltak, nagy magasságok és nagy mélységek váltották egymást. Úgy hiszem, hogy semmi nincsen véletlenül, így a…..
Egy rendhagyó posztot írok most neked, nektek. Évek óta sokat utazom, és mindig megtalálnak a kérdések repjegyekről, szállásokról. Az élet úgy alakította, hogy van időm válaszolni, írni. Mivel épp Sarajevoban vagyok, vagyunk, a facebook oldalamon kérdeztem meg, van-e egyáltalán, aki kíváncsi erre a…..
Az elmúlt hónapok alatt csend volt bennem, és viharok körülöttem. A sors olyan próbák elé állított, amit utoljára 7-8 éve tapasztaltam. Akkor sem volt könnyű, de kérdem én, melyik útkeresés, mely szülés az? Úgy érzem, hogy lassan itt az idő újra megszólalni :) újra ébred a #lelkevan. Viszont…..
A nyár elrepült egy pillanat alatt. Fantasztikusan élveztem, hol egy- két, hol három-négy gyerekkel volt nehezítve a pálya, hol hajnal 3-ig alkottam, hol hegyeket bambultam, én, az alföldi lány <3 (sosem tudok betelni velük).  De most jön az ősz, újabb vásárok, már nagyon várom a még aktívabb…..
Rettentő gyorsan történtek itt a dolgok, azt hittem, kifutottam a határidőkből a jelentkezésekkel, de mégsem, hát véletlenek bizony nincsenek. Úgyhogy most a nyár vége elég ütősre sikeredik. #szombathely #savaria fesztivál, #budapest #pozsonyipiknik - JÖVÜÜÜÜÜNK! ..
Június 2. óta nem posztoltam, mert a nyár beszippantott a fesztiváljaival, a táborozással, nyaralással (2 gyerekkel), feltöltődéssel együtt.  Remélem neked is ennyire jól telik ez az időszak, mint nekem! :) Nem kell hozzá más semmi, "csak" akár az a 30 perc, amit magadra fordítasz egy napon. Nem az…..
Mostanában elég sok olyan régi papírt használok, amin magyar hímzésmotívumok vannak. Mindig el szoktam mondani azoknak, akik megállnak az asztalomnál, hogy milyen fantasztikus története van a hímzéseknek is.  Az egyik, hogy LÁTVÁNYOSAN más minden tájegységnek mind a motívum- mind a színvilága.…..
Ez a könyv először 1890-ben lett kiadva, újabb kiadása csak 1900-as években volt, és nekem az 1902-es van meg. 284 oldala van eredetileg, és 35 magyar festőművész alkotása található benne, mint versillusztráció. Nekem egy "szokásosan" teljesen szétesett példány jutott :) (és ha egyben lett volna,…..
Hol is kezdjem? Hihetetlen gyorsan pendült ki a nyár, nem is volt tavasz. Ugyanilyen tempóval indult el nálam is  minden, csak kapkodom a fejem. Ami már biztos,hogy itt fogtok megtalálni: Vintage Piac - a Teslában május 13-án, vasárnap, 10-17 óráig Pünkösdi sokadalom a budai várban május…..
Gyuri és Júlia levelezéséről már írtam párszor, most azonban sikerült egy olyan papírt találnom, amiben kiderül Gyuri teljes neve. Annyira kíváncsi vagyok, hogy van-e rokona az olvasók között!  És akkor a mi Rómeónk neve:        Kis-Elek Györgyként írt alá egy ugyan olyan kézírású papírt egy…..
Aki engem ismer, az már tudja, hogy kezdetben csak betűs ékszereket készítettem. Az volt számomra AZ ékszer, A művészet (hogy megtaláljam). Azóta is tart a szerelem, még ha a színes, antik papírok is helyet kapnak az asztalomon. De azért a szívem még mindig az üzenetekért dobog <3  Íme hát,…..
Elnézést kérek mindazoktól, akik az utóbbi hetekben kerestek, és nem találtak esetleg: ez az időjárás nem kedvez túlságosan az antik papíroknak sem, és az ékszeralapok sem kedvelik, így csökkentett üzemmódba tettem magam.  Ami biztos, hogy igyekszem továbbra is a #gozsdu #gozsduweekendmarket…..
#lelkevan #mesékbirodalma #eredetiantikpapírok Szezon nyitás: #budapest #gozsduudvar #gozsduweekendmarket ..
Nagyon más, és mégis #lelkevan <3 Elkezdődött ez az év, és bár még nincsen nagy látszatja, egy csomó háttérmunkába, tervezésbe fogtam bele.Az elmúlt öt évben lépésről lépésre lett egyre több, egyre másabb #lelkevan ékszer, kiegészítő, könyvjelző. Szépen alakult, de már akkor is kérdeztétek,…..
2017 a végéhez közeledik. Én december 24-étől egészen január második hetéig vagyok szabadságon, amit a családommal, a gyerekekkel töltök.  Milyen is volt nekem 2017? Gyönyörű. Nehéz. Tanulságos. Szárnyaló. Fantasztikus. És mindent neked, nektek köszönhetek! <3 Túl vagyok egy arculat váltáson,…..
Alig van pár nap karácsonyig, amikor is egy nagyobb pihenőt engedélyezek magamnak. Rengeteg megkeresés, megrendelés, érdeklődés fogad nap mint nap a postaládámban, amiért nem lehetek eléggé hálás. Ha összeszámolnám, akkor több ezer olyan karácsonyfa lesz szerte a világban, ahol #lelkevan #madeoflove…..
Megpróbáltam a lehetetlent, fotózni a fotózhatatlant. #karácsonyidalos #lelkevan #karácsonyfagömbök piros-arany kombinációban. Jelenleg vannak 'csak' téli dalosak (Éj-mélyből fölzengő) és kifejezetten karácsonyiak is (Mennyből az angyal). Rendelni is lehet őket, illetve az Eurocenterben is…..
Húha, elröppent az ősz, sőt, mindjárt itt a karácsony (meg a Hanukkah)! Igyekszem sok helyszínen ott lenni majd ebben az időszakban, lesznek újak, és megszokottak is, válogathattok, ami viszont biztos: nincsen két ugyan olyan ékszer két helyszínen (maximum hasonló). Ahol már biztosan megtalálsz…..
Kicsit csendben maradtam az elmúlt két napban, cserében megosztom veletek pár történetemet, amikkel én emlékezni szoktam azokra, akik igazából #mindennapvelemvannak #mindenmozdulatombanlátomőket , így hű maradok magamhoz, #újabbmesék következnek, ha nem is évszázadoké, de minimum 80 évé :)Legyen az…..
Sokan érdeklődtök, hogy mik a történetei a papírjaimnak, én pedig eddig becsületesen fel is töltöttem 80%-ukat a blogomra. DE ha van, aki nem akar kutakodni, az csak kattintson ide és megtalálja, ahogy mesélek róla. Kommentelni a videók alá ér, sokat tanulok tőletek: ha van új infód, akkor tedd…..
Drága szegediek, nem szegediek, fiatalok és régóta fiatalok! Nagyon szépen köszönöm nektek ezt a fantasztikus 5 napot, hihetetlen, hogy mennyien jöttetek oda hozzám a Bortér alatt beszélgetni, vásárolni. Sok megerősítést kaptam arról,hogy az elmúlt hónapok munkája nem volt hiábavaló, szépek lettek…..
Bibit és Misit a szegedi #bödön vásáron ismertem meg. Bibi valami hihetetlen gyönyörű mézeskalácsokat készített, és mindig vigyorogva várták együtt az érdeklődőket az asztaluknál.  Aztán egy bő éve Angliába költöztek, de azért nyomon tudtuk követni, hogy mi minden történik velük. Nem volt…..
I managed to make bracelets, and i am so in love with them! Moreover, they all their their stories with the original antique papers <3 It still amaze me how vivid colors the original old papers have.    Sikerült karkötőket készítenem, és mit mondjak, imádom őket! Sőt, ezek is igazi mesélők, az…..
Hiszek a dinamikában. Hogy van fent és lent, és ez pont úgy jó, ahogy van. Most egy olyan pontján vagyok a saját történetemnek, amikor új energiákat próbálok teremteni, bevonzani, mert közel került a kiégés a hatodik év felé száguldva. No, de nem adom ám fel! Ahhoz, hogy ezek az új energiák…..