Regisztráció Blogot indítok
Adatok
aquarius élet

92 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A sakk a legrégebbi táblásjátékok egyike. Régészeti leletek alapján jószerével csak a malmozás előzhette meg. Sokan hiszik a neve alapján, hogy szülőföldje az ókori Perzsia volt (shah az akkori nyelven és sah az irániakén uralkodót jelentett-jelent). A játék őse azonban…..
Sokszor halljuk, hogy mennyire fontos fejlesztenünk logikánkat, illetve megtartanunk annak frissességét. Gyermekkorban a legcélszerűbb mindezt játékosan tenni, hogy csemeténk ne érezze kényszernek a tanulás folyamatát! De ahhoz, hogy helyes döntést tudjunk hozni, mikor a játék…..
A fejlődő szervezetnek különösen nagy szüksége van a vitaminokra és az ásványi anyagokra, hiszen gyermekkorban megy át a szervezet a legnagyobb változásokon. Nem mindegy viszont, hogy mennyi C-vitamin fogyasztása szükséges egy gyermeknek a megfelelő fejlődéshez, és sokszor az sem…..
A megfelelő C-vitamin szint elérése és megtartásra minden életkorban nagyon fontos az ember számára. Nem is gondolnánk hány kellemetlen mellékhatás társul a C-vitamin hiányhoz, melyek komolyan megterhelik szervezetünket. Szentgyörgyi Albert nevét, büszkén emlegethetjük, mert az…..
aquarius élet Szeretet idézetek 2015.09.23 08:00:00
Idézetek a szeretetről, mely életünk legfontosabb része: Hogy mást szeretni tudj, előbb magadat kell szeretned, és meg kell tanulnod száz százalékig önmagad lenni.Christina Perri A nagy depin és a mélypontokon két dolog segíti át az embert: a szeretet és a humor. Ezek erős…..
A következőkben egy mindenkit foglalkozó témát hozok, a reményt. a re,mény az, mely átsegít a hétköznapi nehézségeken, mely akkor is a víz felett tart, ha úgy érezzük, elsüllyedünk. Az a lényeg, hogy azt csináld, amit érzel. És csak bízni kell. Majd jön, majd lesz, ahogy…..
Az öregedés egy olyan generalizált folyamat, mely a természetben előforduló összes élő szervezetnél megfigyelhető. Az életkor előrehaladtával a legtöbb szerv funkciója csökken, számos betegség előfordulása pedig fokozódik, sőt néhányukat egyenesen az öregedéssel együtt…..
Ha szeretsz valakit, akkor vannak dolgok, amiken nem gondolkozol. Csak cselekedsz.(Jus Accardo) A szeretet nem törli el a múltat, de mássá teszi a jövőt.(Gary Chapman) Az embernek szüksége van arra, hogy fontos legyen. Ez az egyik legalapvetőbb emberi igény. Ha valakivel nem törődnek,…..
Az öregedés egy olyan generalizált folyamat, mely a természetben előforduló összes élő szervezetnél megfigyelhető. Az életkor előrehaladtával a legtöbb szerv funkciója csökken, számos…..
A környezet védelme évszázadok óta az emberi társadalom fontos feladata. Magyarországon már a 19. század második felében törvényekkel védték az erdőket, a vizek tisztaságát. A 20.…..
aquarius élet Idézetek a sorsról 2015.08.04 10:30:32
Vannak (...) olyan események, melyek első ránézésre ijesztőnek, félelmetesnek és kegyetlennek tűnnek, utóbb mégis kiderül róluk, elkerülhetetlenek voltak - általuk került az életünk arra a vágányra, mely új állomásokat, új embereket és új történeteket hoz elénk.Czipper…..
Aki a pozitív gondolkodás - egyáltalán a gondolatok - működését szeretné megismerni, annak abból a tényből kell kiindulnia, hogy lelki életünk két alapvető módon nyilvánul meg. Tudatosan és tudattalanul. - Amíg énünk egy része számunkra tudatos marad, addig a másik,…..
A tudatos önszuggesztió, azaz a tudatos önbefolyásolás megértése és biztonságos alkalmazása érdekében szükség van annak elfogadására, hogy lényünk szellemi termé- szetű. Ennek a felismerésnek végtelenül nagy jelentősége van. Fel kell ismernünk, hogy nemcsak húsnak,…..
A megszilárdult európai államok népessége a 11-12. században szembetalálkozott a földproblémával. A növekvő lélekszám, az öröklődő földtulajdon, az egyenlőtlen örökösödési rend mind nagyobb réteget zárt ki a földtulajdonlásból. A keresztes háborúk, az országokon…..
A középkori nevelés tulajdonképpen a keresztény szellemű nevelés korszakát jelenti Európa történetében, melynek azonban görög és római gyökerei is világosan körvonalazhatóak. Éppen ezért nem az 5. századtól datálható a középkori nevelés kezdete, hanem a kereszténység…..
Mindenkinek van, mindenki beszél róla, mégis csak kevesen vették a fáradságot, hogy utánanézzenek, valójában mi is a stressz. Amikor a tudományos kutatás során olyan új elméletek születtek, amelyek az élet lényeges kérdéseiről való gondolkodásunkat vagy mindennapi…..
Az élő szervezet alkalmazkodása a stresszhez csaknem négy évtizeden keresztül foglalkoztatott. A laboratóriumi kutató­ munka során világossá vált előttem, hogy azok az alapelvek, amelyek a sejteknek a külvilág káros hatásai ellen való védekezésében felismerhetők, lény^ében…..
A következőkben folytatom mozgásfejlesztés témaköréből indult elbeszélést, mely egy kerekesszékes fiatalember mindennapjairól és motívációiról szól. Nagyon megörült szándékomnak, és megnyugtatott, hogy csak előnyünkre válna, hiszen így még jobban megtanulhatjuk egymás…..
Emlékeim szerint az volt gyermeki lényem első tudatos elhatározása, hogy ha felnövök, lesz egy rettentő okos és szép kutyám. Nem lesz párja a környéken! Ahogy cseperedtem, úgy halványult ez a gyermeki fantáziával kiszínezett kép, hiszen egyre több, fontosabbnál fontosabb terv…..
A légúti allergiás betegségek, ezen belül az asztma előfordulási gyakoriságának gyors növekedése komoly népegészségügyi probléma a fejlett és fejlődő világban egyaránt. Az asztma epidémia oka komplex és valószínűleg multifaktoriális. Szerepet játszanak benne mindazok a…..
A probiotikum Régóta tudjuk, hogy immunrendszerünk jelentôs része a vastagbélben összpontosul. Közismert az a tény is, hogy az egészséges bélflóra egyensúly fenntartásához megfelelô mennyiségû jótékony bélbaktériumra, úgynevezett probiotikumra van szüksége…..
Diétás tanácsok A beteg által vezetett diétás napló felhasználásával megállapíthatók az étkezési szokások. A módszer segíthet, hogy felismerjük az esetleges evészavarokat is. A diétás napló tartalmazzon két hétköznapi és egy munkaszüneti napot. Ennek kiértékelését…..
Az elhízás pathogenezise Az elhízás kialakulásának okai komplexek és multi-faktoriálisak. Legegyszerűbben megfogalmazva az elhízás az energia egyensúly hosszabb ideig tartó felborulása következtében alakul ki, amelyet a súlytöbblet fenntartásához elegendő, tartósan…..
Hiszel abban, hogy létezik igaz szerelem? Természetesen nem arra a mindent elsöprő szenvedélyre gondolok, amiről azt képzeljük, hogy egy életen át tartani fog, és ami gyakran késztet bennünket olyan dolgok megtételére vagy kimondására, amiket később megbánunk. (...) Nem! Én…..
Tudjuk hogy sikeres. Tudjuk, hogy kötelező olvasmány. Tudjuk, hogy imádják a szülők és a gyerekek is! a kérdés, hogy miért? Talán a kisegér az oka? Számtalan egér főhőssel találkozhatunk a mesetörténet folyamán! Lássuk most egy a Ruminiéhez hasonlóan sikeres egérke mesét, a…..