Regisztráció Blogot indítok
Adatok
center

436 bejegyzést írt és 20 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szabadrúgás A meccs 2021.09.09 11:03:11
Jönnek az andorraiak. Jönnek a Puskásról elnevezett arénába. Jönnek megmérkőzni a magyar tizeneggyel. Az bivalyerős. Alig kapott csak ki angoloktól. Hajszálon múlt, hogy nem verte meg az albánokat. A két meccsen mindössze öt gólt kapott. És majdnem rúgott egyet. Remeg az andorraiak lába. Mondják is…..
Szabadrúgás Tészta és bab 2021.07.12 11:47:22
Gábor György>Valamikor ajándékba kaptam egy olasz történész barátomtól Luca Cesari Storia della pasta in dieci piatti. Dai tortellini alla carbonara c. könyvét. (A tészta története tíz fogásban. A tortellinitől a carbonaráig). Most békésen lapozgatom a történeti és kultúrtörténeti szempontokat is…..
"Úgy látszik, az UEFA továbbra is alkalmazza a már korábban megismert munkásőr-hajlamú nézőtéri besúgókat, akiknek nincs más dolguk, csak jelentéseket írni arról, hogy ki, mit mondott (vagy nem mondott) a nézőtéren. Mint a kommunizmusban: bizonyíték nem kell, elég a besúgó feljelentése." - írta a…..
adrian alcott >Az új-zélandi súlyemelő Laurel Hubbard történelmet fog írni és címlapokra kerül majd, ha győz az olimpián. De már az jelentős vitákat okozott, amikor megerősítették, hogy ő az első transznemű sportoló, aki olimpiai játékokon indulhat. A 43 éves súlyemelőt, aki a negyedik…..
Kereszty András>Ha már Wembley, ha már Anglia, akkor ugye voltak ilyen eredmények: 6:3, 7:1. A magyarok javára. 1954, 1955-ben. Ebből élünk azóta is. A magyar foci ma is emiatt nagy. Világszínvonalú. Csakhát, ez akkor egy másik sportág volt. A csapatok úgy álltak fel, hogy volt kapusuk, három…..
Rózsa Mihály>Sokaknál olvasom, hogy lelkendezve beszélnek arról, hogy a halálcsoportban szereplők mind kiestek a play off első körében. Ezzel azt mondják, hogy ez nem is volt erős csoport igazából, csak fel lett fújva, hogy milyen erős. Mi a cél ezzel? A válogatott szép elért teljesítményének a…..
Francia szurkolók szerint Sommer hárítása Mbappé tizenegyesénél szabálytalan volt, ezért petíciókat gyűjtenek, hogy meggyőzzék az UEFA-t az újrajátszásról. A Franciaország-Svájc EB nyolcaddöntőben nem született döntés  a 120 perc alatt – a csapatok 3–3-al zárták a találkozót –, így büntetőrúgások…..
fáymiklós Preraffináltak 2021.05.21 07:29:00
Még emlékszem arra a meglepetésre, amikor először jártam Firenzében, és még a képeslapok aranykorában jártunk. Mindent megnéztem, megvettem, amit bírtam, és közben akárhogy számolgattam, a legnépszerűbb kép a Dávid után egy ilyen furcsaság volt. Normális dolog ez? Itt vagyunk, a legszebb…..
Szabadrúgás A VAR-világ focija 2020.08.14 10:43:46
>Center Nem tudom, ki látta közületek a tévében a Barcelona és a Napoli meccsét a Bajnokok Lígája középdöntőjébe jutásért. Azt sem tudom, hogy mit csináltatok az alatt a négy perc alatt, amig a mindenható VAR (Video Assistant Referee), eldöntötte: gólt rúgott-e Messi, vagy sem. Azt, hogy a…..
Megtelt a stadion a Kevésbé Fontos Emberek számára Röviden annyit írhatnék, hogy nem tudtam kimenni a meccsre, ezért nem írok róla semmit.Valamivel hosszabban: olvastam a múlt héten, hogy „már csak 500 jegy van a Ferencváros-Debrecenre. Visszatér a Tábor”. Életem párjával rögtön elkezdtünk jegyet…..
  Hát, belga lesz a kapitány. Valami Leekens. Miért jó ez nekünk?Meghagyhatta volna az MLSZ Szélesi Zoltánt, hozhatta volna Löw Zsoltot. Elcsábíthatta volna a Diósgyőrtől Bódog Tamást, vagy a Balmaztól Horváth Ferit. Lenne egy magyar kapitány. Ismerné a magyar focistákat. Tudja miért és miről szól…..
Szombaton meccs van. És amilyen peches vagyok épp a Fradi-Puskást kapom. Ráadásul Felcsúton. Ebből nem lehet jól kijönni. Egyrészt ott a Fradi. Azzal a megveszekedett közönséggel. Kilencven perc alatt biztosan lehülyéznek majd negyvenszer. Anyám is kapni fog. Ráadásul most elég jók. Esélyesek. De…..
Szabadrúgás Selyemzsinór 2017.10.12 15:04:10
Anno voltak a kremlinológusnak nevezett szakértők, akik a Moszkvában nyilvánosságra hozott hírekből, a kontrollált sajtóban megjelent információkból próbálták kitalálni, hogy a Szovjetunió Kommunista Pártjának Központi Bizottsága milyen személyi, politika változásra készül. Hát most ilyen a Magyar…..
  Hajaj! A magyar labdarúgó válogatottnak nevezett alakulat eddig is félt. Leginkább az ellenfelektől. Jönnek azok a nagy drabálisok. Vagy azok a kicsi, trükkös gyorsak. Cseleznek. Kergetik a labdát. Kapura lőnek. Fejelnek a szögletrúgások után. Fellöknek. Elveszik tőlünk a labdát, és ők…..
  Nézzük most az egészet pozitíven. Rúgtunk Bázelben Svájcnak két gólt. Ugyanannyit mint Budapesten. Idehaza majdnem döntetlen lett, csak a végén kaptunk 2:2 után egy hülye gólt. Kilencven percen át egyenrangú ellenfelek voltunk a világ egyik legjobb csapatával. Most Svájcban – hazai pályán – Svájc…..
De tényleg. Miért nem megy a magyar nép meccset nézni? Vannak erre kész válaszok. 1. Mert rossz a foci. Ez csak részben igaz. Vannak igazán jó meccsek, kiélezett csaták. A tizenkét csapatos NB1-ben minden forduló után változhat a tabella. Ki tudja megmondani, hogy a végén ki lesz a bajnok, ki…..
A stadionban nincs lassítás. Nincs közelkép. A stadionban az ember csak azt látja, hogy támad a csapat a portugál kapu irányába. Jön előre a labda. Priskin felugrik. Egy zöld mezes (valószínűleg Pepe) a földre huppan. A bíró meg piros lapot mutogat. Valószínűleg a portugál kapta. Mit kalimpál, minek…..
Az átigazolás utolsó napján a Ferencváros leigazolta a 19 éves ghanai Joseph Painstilt és megtartotta az érthetetlenül mellőzött Bognár Istvánt. Így aztán az utóbbi idők legvadabb bevásárló-körútja után most így néz ki a zöld-fehérek első osztályú kerete: Dibusz, Holczer, Lovrencsics G., Botka,…..
  Csütörtökön Orbán Viktor kedvenc csapatát, az Orbán Viktor szomszédságában lévő stadionban, a miniszterelnök jelenlétében legyalulták a szerbek. Éppen azon a napon, amikor a Sport Plusz nevű hetilapban fohászt intéztek kormányfőhöz ezzel a címmel: „Ha Orbán Viktor nem segít, vége!” Állítólag…..
Szabadrúgás Távol a Tábor 2017.08.18 18:12:47
Meg lehet tekinteni a Youtube-on a belgrádi Partizán táborának, a Grobarinak félelmet keltő szurkolását. Petárdák, füstfelhő, tüzek a lelátón. Dübörgő dobok, halálfejes zászlók. Így van ez mindig a fő-vetélytárs, a Cervena Zvezda ellen. Így van akkor is, ha az ellenfél a montenegrói Búdúcnőst…..
Most mi lesz? Megismétlődik 1984? Még jó, hogy megmaradtak a videók. Ki hinné különben el a Videoton akkori menetelését. Dukla Prága - elintézve. PSG - elintézve, nyolcaddöntő a Partizan Beograd ellen. Első meccs a sóstói stadionban 5:0 ide. Szabó József 4 gólt rúgott. "Hát ez szobrot kap…..
Szabadrúgás Moutari a metrón 2017.07.31 14:05:50
Amadou Moutari varázsolt a Mezőkövesd ellen. Aznap a sportlaptól is 8-ast kapott. Ez a jelmagyarázat szerint több mint kiemelkedő forma (7-es). Ez "válogatott" teljesítmény. A kis afrikai nemcsak két gólt rúgott, nemcsak kiharcolt egy tizenegyest, hanem kilencven percen át fickándozott, cikázott,…..
A Bröndby 4 góllal verte a Midtjyillandot. A Midtjylland összesen hetet rúgott a Ferencvárosnak. A B-jelű csapat 19.73 millió eurót ér. Az M-jelű 15.83 milliót. Az F-betűs 11.13 milliót. Így látná ezt a számítógép és ugyanezt az eredményt lökné ki a komputer-agya. Most szomorú a zöld-fehér tábor.…..
Az kétségtelen, hogy egy hülye svájci elrontotta a napunkat, de még a következő heteket is. Ép eszű ember csinál-e olyat, hogy fogja magát és kiállítja két egymással birkózó együttes (Európa Líga) egyikének védőjét és arra kiényszeríti, hogy egy teljes félidőt emberhátránnyal játsszon végig?…..