Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Shawher

0 bejegyzést írt és 135 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szingli anyákkal foglalkoztunk már, úgy igazságos, hogy megnézzük a másik oldalt is: miért érdemes olyan férfiakkal ismerkedni, akik elváltak vagy özvegyek és részben vagy teljesen önállóan maguk nevelik a gyerekeiket. A szingli apák jó része egyébként maximum két hetenként látja a gyerekeit, de…..
Shawher 2021.03.13 07:12:19
@gyalogbaka: hát apám, ezt minden 13 éves kislány elé kéne tenni kötelező olvasmányként és évente kikérdezni
Akkor csináljunk egy ütős kis feldolgozást! Hány, de hány zenekar kezdi ezzel a felkiáltással a karrierjét? Hogy aztán mennyire lesz átütő erejű a dal, és mekkora sikert érnek el vele, az már más kérdés. Gyakran nem is azért születnek meg ezek az átdolgozások, mert azokkal szeretnének a muzsikusok…..
Donald Trump a napokban jelentette be, hogy elrendeli az amerikai csapatok kivonását Szíriából. A lépés, ha valóban sor kerül rá, nem csupán a nagyjából 2000 amerikai fegyveres távozását jelentené, hanem velük együtt valószínűleg a fegyverszállítmányok és egyéb támogatások felfüggesztését is. Pedig…..
Harsogja sok cikk, női magazin, pszichológiainak álcázott tárgyú „önsegítő” könyv, hogy mennyire fontos az önfejlesztés, a spirituális témájú írások még inkább erősítik ezt. Guruk tartanak előadásokat, teltházasan, magas belépti díjért. Az emberek pedig fogékonyak rá, hiszen sokan érzik, hogy valami…..
Szeptember közepétől mindig nagyon olcsó jegyek vannak őszre, megkerestünk ezek közül is néhány leget. Ezek a legjobb helyek, ahova akár már 5-7 ezer forintért elrepülhetünk melegedni a hűvös-ködös-rövid nappalos időszakban. Van persze egy valag hely, ahova 3-4 ezresek a jegyek, de ezeket már…..
Shawher 2018.09.24 15:47:45
@cradbox: Nemrég jöttem onnan easyjettel. Nem volt drágább, mint a Wizz vagy Ryan, cserébe normál kézipoggyászt vihettem és nem volt szétültetés. Gyalogolni kell, valóban, az S-bahntól is, meg a reptéren belül is, de ennyit ki lehet bírni.
A TV2 diadalmas sajtóközleményt adott ki, hogy a TV2 Tények című műsora a hírfogyasztás origója.Sajnos ez minden szempontból szomorú, főleg ha még igaz is."A Nézőpont Intézet kutatásából kiderül, hogy a magyar lakosság 80%-a minden új információt az elektronikus médiából…..
Shawher 2013.10.31 08:35:06
Vasútállomással egybeépített óriásplázát avatott a magyar vezetésű Trigránit a lengyel Poznanban. Ritkán építjük tele baráti nemzetek városainak közepét, úgyhogy elmentünk megnézni. „Sajnos a bankárok hamburgeragyúak” – mondta Demján Sándor, a Trigránit…..
Shawher 2013.10.26 11:34:37
@Pál Zsombor: A sztorit belehelyeztem volna abba a kontextusba, hogy Poznan egy félmilliós város, szinte félúton Berlin és Varsó közt, kb mint Győr Budapest és Bécs közt, csak egy fél nagyságrenddel nagyobb léptékben.
Volt szerencsém nemrég látni, hogy a poznani pályaudvar+bevásárlóközpont nem unikum, Varsóban, Katowicében és Krakkóban is pont így néz ki.
Volt szerencsém vonatozni is, na itt már nem minden papsajt, az egymástól kb 110km-re levő Krakkó és Katowice gyönyörű pályaudvarai közti távolságot a gyorsvonat kb 2,5 óra alatt tudta leküzdeni, menetrend szerint, semmi késés nem volt.
Elsőként a kelet-európai országok közül a rendszerváltás után Csehországban épülhet nagy sebességű vasúti pálya. Ha minden jól megy 2030 után a cseh fővárosból egy óra alatt jutunk el Brnoba, hello MÁV. Hódítanak az szuperexpresszvonatok (TGV, ICE) Nyugat-Európában,…..
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) újabb ötlettel állt elő: az egyre unalmasabbá váló nemzetközi felkészülési meccsek helyett a Bajnokok Ligája mintájára szervezett Nemzetek Ligája keretén belül mérnék össze ügyességüket a játékosok. Öt kvalifikációs csoportra…..
TComment Ahol megnyílt a föld 2013.10.09 06:15:00
Ez már a második Tannistestem volt, és bár a 2012-es is felülmúlta minden várakozásomat, most, egy évvel később már köpni, nyelni se tudtam. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Shawher 2013.10.09 07:56:30
@Shadowbull: A hagyományos autóipar képviselői eddig olyan elektromos kocsikat építettek, amelyekben volt egy felvállalhatatlan kompromisszum, a hatótávolság. Nekem az volt az érzésem, hogy nem is akarnak elektromos autót gyártani, mert félnek, hogy az addigi fejlesztésbe ölt pénzek, a gyárak gépei mehetnek a kukába, ha előjön egy normális elektromos autó.
Hát most megtörtént.
Nagy, szép, gyors, kényelmes és elmegy 500 km-t. Ha a Tesla saját állomásán tankolsz, vagy veszel egy naperőművet a házad tetejére, akkor ráadásul ingyen.
A kocsiban szinte nincs semmi, ami elromoljon, nem kell olajat, szűrőket, kopó alkatrészeket cserélni, max a futómű környékén. Megvenni drága, de ha az 1 km-re jutó költséget nézed, már valahol az Audi A6 szintjén van.
Ha pedig annyi, akkor miért tolnád a képünkbe a dízel és benzinfüstöt???? Azt gondolom, a jelen pillanatban a prémiumgyártók retteghetnek a Tesla-tól. Remélem, pár év múlva lesz ilyen olcsóbb verzióban is.
Shawher 2013.10.10 12:48:47
@szabi1983: A Toyota Prius használt tesztnek nézz utána kérlek, kiderül, hogy már 10 éve is volt jó akksi és a fedélzeti számítógép jól állítja be a használatot, akkor sokáig működik. a laptopban és a telefonban azért van pocsék akksi, mert eleve 3 évre tervezik, miért bírjon az akku 10 évet.
Cikksorozatot tesz közzé a honlapján az MNB, mert: "fontosnak tartja, hogy a devizahitelek - mind gazdasági, mind szociális szempontból kiemelt jelentőségű - problematikájával kapcsolatban a közvéleményt megismertesse a főbb tényekkel, összefüggésekkel." A sorozat első, 21-én…..
Shawher 2013.08.24 09:28:48
@balage28: Az adósmentés, vagy nevezzük ahogy akarjuk, 2 dolog miatt kell. Az elszabadult törlesztőrészletek miatt keresleti válság van. Nem véletlenül kong minden bolt kivéve az élelmiszerdiszkontokat. Már csak olcsó kajára futja. Valahol 50-50%ban kéne kiegyezni az árfolyamveszteségben és csökkenteni a kamatokat. Ezzel több száz milliárd forinttal nőhetne a kereslet, ami beindítaná a gazdaságot. A második pedig az árfolyam. A Bokros csomag megmutatta, hogy egy kellően agresszív árfolyampolitikával drámaian növelhető a versenyképesség és a tőkevonzás. 15 éve az akkor virtuális EUR, az ECU kb 270 volt, most 300, miközben az infláció itt sokkal nagyobb volt, mint 10%. Ahhoz képest kb 400,- FT-os EUR lenne indokolt, ekkor a GDP évi 3-4%kal nőve a munkanélküliség leesne 5-6%ra. Hát ezért.
Shawher 2013.08.28 10:47:13
@Brix: Figyi, az unortodoxia mantrázása már unalmas. A CHF azért drága, mert 1EUR=1,6 CHF- ből 1EUR=1,2 lett Ez 33%.
a 270 HUF-ból meg 300, ez 10%.
A 33%-hoz Orbánnak semmi köze. A 10% pedig simán megindokolható az inflációkülönbséggel. EUR vs HUF
Peti a Kraft Foodsnál érdeklődött, hogy tényleg fogy-e a keksz a csomagból, és tényleg: Nagyon kedvel(t)em a Pilóta kekszet, főleg utazáshoz szoktam venni. Legutóbb feltűnt, hogy mintha könnyebb lenne a korábbinál. Mint kiderült, 10%-al csökkentették a csomag tartalmát, ami…..
Shawher 2013.03.23 07:34:07
www.nosalty.hu/recept/pilota-keksz
300 forintért kb egy kiló pilótakekszet tudsz gyártani.
Azt hiszem, a jövőautók jelenléte egyre inkább a szalonokra korlátozódik, hogy demonstrálják: ilyet is tudnánk gyártani, ha akarnánk. De nem akarják. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Szinte mindegy is, hogy mit gondolunk a palagázról, az mindenesetre elég gáznak tűnik, hogy nemzetközi találkozókon a magyar kormányt ugyanaz a személy képviseli, aki a hét többi napján vagy a legnagyobb Magyarországon tevékenykedő palagázas cég képviselője, lobbistája. A…..
Shawher 2013.02.13 18:42:38
@Zöld_Dani: Az a legnagyobb gond, hogy a zöldek mindig akkor a legélénkebbek, mikor az olajmonopóliumok feje felett megjelenik egy olyan lehetőség, ami bedöntené a busás üzletet. Tipikus fellépés az atomerőmű ellen, vagy most az olcsó gáz ellen.
Amúgy pl. az ólmot se azért vonták ki a benzinből, mert a tüdőnk nem bírta, hanem mert a platinakatalizátor nem bírta.

De azért keverjünk már némi tudományt a dolgokba. Olajból és gázból praktikusan 2 anyag lesz, ha elég. Szén-dioxid és víz. Ebből a CO2 káros. Namármost a földgáz az jórészt metán, ami CH4. Egy szénatomra 4 hidrogén jut, tehát mikor elég, akkor egy egység széndioxid és 2 egység víz jön létre.
Minden egyéb szénhidrogén esetén magasabb a szénatomok aránya ergo több CO2 és kevesebb víz a végtermék. A kőolajban pedig ezen kívül elég sok kén és nehézfémek is felhalmozódnak.
Ráadásul a gázt nem kell finomítani. Mekkora katasztrófa lenne azt a sok finomítót bezárni ????
Pedig a földgázt simán lehetne használni gépjármű hajtóanyagként. CNG, azaz sűrített földgáz a neve.
Bármilyen benzin és diesel motor kis átalakítással használhatná.
Tehát a makói gáz nemcsak a 11 milliárd köbméter orosz gázt, hanem a 10 millió tonna orosz kőolaj importot is kiválthatná.
Ezért izzad az olajipar háta és próbálja jól fizetett álzöld ügynökein keresztül lejáratni a palagázt.
Unalomig ismert, elcsépelt akciófilm jelenet: a főhős dermedten áll egy bombára alig emlékeztető szerkezet előtt, amelyről azonban mindannyian tudjuk, hogy pokolgép. Ott virít ugyanis rajta a visszaszámláló szerkezet, amely pirosan ragyogó számaival sokkolja hősünket, mutatva,…..
Shawher 2013.02.09 12:58:29
@Tűnődő: Nekem most új volt, hogy bizonyos munkanélküliséghez kötik az alacsony kamatot. Ha ismét a fogyasztás pörgeti fel az ottani gazdaságot, ami további eladósodással jár, akkor megemelkedő kamatkiadások dönthetik romba a költségvetést, ami ismét recessziót okozna.
A magyar banki attitűd pedig kétszínű. Lenne arra a hitelre kereslet, megfelelő áron. Egy fajta sértődöttséget érzek a bankokon, mindent megtesznek, hogy a jelenlegi kormány elbukja a következő választásokat, akár a saját józan érdekeikkel is szembemennek ezért. De odáig nem látnak el, hogy egy esetleges szélsőjobb megerősödés a mostaninál is nehezebb helyzetbe hozná őket. Pedig nem csak a ballib tud szavazatokat elvenni a Fidesztől.
Kíváncsi vagyok, te tudod-e, kedves olvasó, mit ünneplünk októberben. Mármint az aradi vértanúkon és az 56-os forradalmon kívül. Meglepődnék, ha kapásból tudnád a választ, pedig olyasvalamiről kell megemlékeznünk ebben a hónapban, ami a maga területén a szó legszorosabb…..
Vastagbőr Simicska nagy taktikus 2012.07.26 10:24:00
Le a kalappal, de tényleg. Némi pénzért, elegánsan rondított bele a Népszava és az MSZP kapcsolatába: (fotó: Kettős Mérce) A Népszavát a a Népszava Lapkiadó Kft. adja ki, melynek 2008 óta a Svájcban bejegyzett TGD Intermedia SA a többségi tulajdonosa (2005-2008 között az…..
A lakásban van egy raklapnyi informatikai eszköz, tv, számítógép, okostelefon, laptop, netán tablet is. És WiFi. A tv meg vagy smart, vagy nem. Ja és van digitális videorecorder is. Mert a dvr jó. És van külső winchester, meg esetleg egy a dvr előtt beszerzett felvevő (video, vagy…..
Ezt a kínzó kérdést tette fel naiv ügyfél a Tescónak, ahonnak természetesen érdemi választ nem kapott. A kérdés apropóját az adta, hogy naiv ügyfél kiderítette, hogy például a Vitamill pont ugyanannyiért adja mindkettőt nagykerben. Természetesen nem csak a Tescóban, hanem…..
Shawher 2012.07.12 06:54:15
@okoskodo.peti: Pontosan ezt feszegeti a posztoló, hogy miért nem költségalapú az árképzés.
Azért, mert nincs árverseny. Mert nem fogja senki sem az árgépen öszehasonlítani a teljeskiőrlésű lisztárakat. Próbálná meg ezt a játékot elsütni a Tesco mondjuk egy 19 collos monitorral. Ott rohadna rajta évekig.
Gondolja mindenki végig, hány komoly élelmiszer lánc van (6-8)és hány online hardver shop (~200???).
A láncok simán lezsírozzák egymás közt, hogy magas árrésen eladni mindenkinek jobb, kivéve NEKED!!!!
Talán számodra is ismerős ez a mondat, Kedves Olvasó, a ma már klasszikusnak számító kabarétréfából, a felejthetetlen Márkus László előadásában. A férj, nem értvén, mi került az általuk vásárolt fotelen 7200 Ft-ba, hajnali fél háromkor apró darabokra szedi azt, és szinte…..
Omnibusz Menetpróba: BYD K9 2012.06.30 12:40:00
Magyarországra érkezett a kínai BYD (Build Your Dreams) cég elektromos busza, kipróbáltuk. Az 1995-ben alapított cég fő profilja az elektrotechnika és az IT-technológia. 2002-ben felvásárolták a Qinchuan Automobile Company nevű autógyártó céget, ettől kezdve BYD Auto néven…..
  Az egyszerű vidéki lány szerepének eljátszásához bizonyos szempontból pontosan olyan skillek szükségesek, mint a köztársasági elnöki pozíció betöltéséhez. Érdemes őszintének lenni. Ez persze nem mindig sikerül és talán pont ezért lehet az elmúlt fél-háromnegyed…..