Regisztráció Blogot indítok
Adatok
H.Gabe

14 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
PopCult 007 - Nincs idő meghani 2021.10.04 19:17:40
A 007-es először 1962-ben hódította meg a mozikat, ami annyit tesz, hogy jövőre már a 60. jubileumát ünnepelhetjük a 25+1 epizódos moziszériának. Sir Sean Connery volt az első színész, aki magára ölthette Bond szmokingját; egymás után hat alkalommal játszotta el a 007-est, majd miután kijelentette,…..
PopCult Elszigetelve 2021.09.26 00:21:00
Nem ragaszkodom ahhoz, hogy mindig a hálivúd által kibocsájtott termékekkel szórakoztassam magam. Már csak azért sem, mert néha megesik, hogy kezd sok(k) lenni. Szóval több oka is van annak, hogy pl, az európai filmek között is szoktam keresgélni. Az elmúlt években egyre gyakrabban akadok össze…..
PopCult Boss Level - Játszd Újra 2021.09.18 17:41:25
 „Élj! Halj! Újra!” Igen, Tom Cruise, idegeninvázió, stb.(Igen, tudom, ott volt Emily Blunt is, meg még egy páran, de meg kell szoknom, hogy elég a főszereplőt megemlíteni, úgyis a legtöbben így jegyzik a filmeket.)Az utóbbi években meglepőn sok időhurokkal dúsított filmet kaptunk, hiszen ott van…..
PopCult A Holnap Háborúja 2021.09.13 12:15:04
Lehet szidni, utálni, vagy kifejezetten kedvelni és dicsérni a különböző streaming szolgáltatók által gyártott filmeket, azt mindenképpen el kell ismerni, hogy ezen alkotások egyre inkább teret nyernek önmaguknak. Én a magam részéről szeretem őket. Oké, persze, mindig van egy-egy rohadt alma a…..
  Az Acélember mozikba kerülése óta Zack Snyder kapott már hideget és meleget egyaránt, ami nem is csoda, hiszen egy olyan Superman-filmet rakott le az asztalra, amilyenre nem igazán számítottunk. (Én legalábbis biztosan nem.) Mivel kisember vagyok, nem láthatok bele a valós tényekbe, csak arra…..
PopCult Rocket League 2021.08.30 11:38:21
A filmek mellett a játékokat is szeretem, viszont elég válogatós vagyok. Korral jár. De tényleg. Amíg kölyökként ki akartam próbálni minden sza…. Amíg kölyökként mindent ki akartam próbálni, addig manapság már erősen szelektálom, mi az, aminek esélyt adok. Ha játék, akkor vagy versenyezni szeretek,…..
PopCult Tökéletes Gyilkosság 2021.08.28 12:28:54
Sokszor megesik, hogy véletlenszerűen választok ki filmet. Ez általában vagy úgy zajlik, hogy az imdb oldalán besorolok egy adott évet, lapozgatom, mik jelentek meg és kiválasztok egyet, ami érdekesnek tűnik, de még nem láttam, vagy egy korábban megnézett film adatlapján legörgetek és az ajánlottak…..
Miért, rossz a záró-trilógia? -elég egy vessző, hogy máshogy lássunk/értsünk dolgokat. Az előzmények:Valamikor a 80-as évek második felében, 7-8-9 évesen kerültem először szembe a Star Wars-szal. Az Új Remény annyira magával tudott ragadni, hogy még aznap beseggeltem a másik két epizódot is.…..
H.Gabe 2021.08.24 18:28:43
@Androsz:

"punci fénykarddal?"

Mentségemre: ezt nem én írtam. :)
Valahol facebookon olvastam egy hosszabb posztot, amiben szinte követelte az író, hogy gondolják újra, mert egy ilyen filmbe, történetbe köztelező egy karakteres férfi, aki hősként jelenhet meg. A legkellemetlenebb, hogy ezen posztnak sokkal több helyesője volt, mint ellenzője.
Ahogy írtam is, nekem bejött az új karakter és kifejezetten tetszik, hogy meglépték a "nem-váltást".

Be kell vallanom, hogy én filmek mellett a könyveket is olvastam, amikben Anakin gyakrabban van megemlítve -legalábbis a filmekhez lépest-, így megeshet, hogy ez is bejátszott a kíváncsiságomba. :)

Abban teljesen igazad van, hogy a II. epizód történetét és/vagy annak mondanivalóját nehéz volna felvázolni. Az egy olyan film, amit "nézve lehet felvázolni", de igaz, a romantikus szál nem igazán működött. Bár a magam részéről elnézem, mert korábban Han és Leia romantikájában is inkább a humor volt a sava-borsa a helyzetnek. :)
Nekem inkább azért tetszett annyira, mert -szerintem- sokkal jobban kihozta a Star Wars-hangulatot, mint a Baljós Árnyak.
H.Gabe 2021.08.26 16:21:53
@Androsz:

"negyven éve tudjuk, hogy az utolsó"
Valójában, az, hogy 9 epizódról van szó, sosem lett "hitelesítve", hiszen, ha belegondolunk, elég sok regényről jelentették ki, hogy ez/ezek az igazi folytatás(ok).
Ha logikusan nézném, akkor a birodalom örökösei-t nevezném igazi f7. epizódnak, ami egyben azt is jelentené, hogy nem 9, hanem 12 részes a saga, de vannak, aki szerint ezen a szálon elindulva 14 epizóddal kell számolni.

De az is tény, hogy a Disney kezében ott van a lehetőség, és úgy csűrik-csavarják akár még 30 részen keresztül, ahogyan csak akarják.
Lásd: Rey, aki a regényekben eredetileg Han lánya volt, vagy Ben, aki viszont Luke fia; A két karakter eredeti történetét kicsit átírták és voila, lett egy trilógia, amiben Ők a hőfősök.
Szóval én kinézem belőlük, hogy a Rian Johnson keze alatt készülő új trilógia is inkább folytatás lesz, semmint önálló epizódok.
(Okké, állítólag ez egy "Skywalker-mentes" trilógia lesz és az ifjú Jedik-re koncentrál majd, de én ebben így nem nagyon hiszek. ^^ )

Ha azon is spekulálunk kicsit, mit kezdhetne a Disney a mellékszálakkal, független regényekkel, stb, akkor itt kicsit muszáj lelomboznom a kedélyeket:
A Disney kezébe "csak" a Lucas-birodalom került, így sajnos szinte esélytelen, hogy a független regények, spinoffok és egyebek valaha is vászonra kerüljenek. Ráadásul, ahogy nézem, a Solo bukása után nem nagyon akarják erőltetni a különálló filmeket, pedig, kövezzetek meg, nekem az is tetszett. Laza kis hülyeség volt SW-köntösben. :)
H.Gabe 2021.08.27 10:49:07
@Androsz:

Az az igazság, hogy a blog megírásakor kutakodnom kellett, mert volt pár homályos folt a sztoriban, amik közül néhányat még most sem értek.

Az rendben volt, hogy Lucas szeretné elkészíteni az előzményeket, mert a 70-es években nemet mondtak rá, ugyanis a "befektetők" szerint az első epizód inkább egy politikai krimi, mintsem Star Wars.
Azt viszont nem értek:
Valóban, többször is lenyilatkozta, hogy szeretné "befejezni", a teljes történetet, amit a 9. résszel zárna le. Nekem ezzel csak annyi a gondom, hogy a Sith-ek Bosszúja bemutója után egy interjúban megkérdezték, hogyan tovább, amire az válaszolta, hogy talán belevág a 7. rész szkriptjének megírásába, mert ötlete már van hozzá.

Eszerint, hiába voltak terek, ha eleve nem is létezett a harmadik trilógia semmilyen formában sem. Sőt. kis guglizás után kiderül, hogy Lucas nevéhez "csak" 6 olyan regény köthető, amik a saga részeit képezik, ez pedig az a 6 epizód, amit meg is filmesítettek.
Ezért is mertem azt írni, hogy a 9 epizód sosem volt "hiteles" vagy kőbevésett, mert a jelek szerint 2005 előtt Lucasnak maximum ötletei voltak hozzá -a fenti mondat alapján-, de semmi kézzelfogható. Viszont, a magam részéről merem állítani, hogy ez egy olyan franchise, amit, ha jól kezelnek, tisztelettel bánnak vele és figyelnek a rajongókra, akkor sokkal több is van benne, mint 9, vagy 12 epizód.
Mondom ezt annak ellenére, hogy még mindig fejvakarva tekintek a 9. epizód befejezésére. :)
PopCult Bankcsapda 2021.08.25 23:45:06
A helyzet az, hogy az emlékeimben élt, hogy láttam én ezt már, de valahogy csak annyit sikerült felidéznem, hogy akkor, kb 10 éve egészen jól szórakoztam.Alapjában véve szkeptikus vagyok a vígjátékokkal, mert a legtöbbjükben a humor átmegy gyerekes erőlködésbe, és vicces helyzetek helyett…..
2001-ben a Halálos Iramban szerencsés helyzetben volt, hiszen egy olyan kategóriát képviselve érkezett meg, ami akkor éppen, ha nem is volt halott, de erősen kómás állapotba került; Az autós filmek valahogy kimentek a divatból, pedig lett volna rájuk kereslet. Okké, ’97-ben érkezett a Száguldás a…..
Bár Joss Whedon nem kapott rendezői kreditet, mégis az Ő nevéhez köthető az az Igazság Ligája, ami 2017-ben került mozikba. Azok táborát gyarapítom, akik nem savazzák a filmet. Erős túlzás volna azt állítani, hogy tetszett, inkább csak darabkáiban találtam meg benne egy-egy olyan mozzanatot, ami…..
H.Gabe 2021.08.23 14:15:19
@Dan da Man:

Köszönöm, hogy elolvastad és azt is, hogy megosztottad a véleményed.
Nagyra értékelem. :)

Mindenképpen az a célom, hogy úgy fogalmazzam meg és írjam le a bejegyzéseimet, ahogy, mint néző látom, gondolom. A nagyban rá-, és kiható körülményeket a legtöbb néző nem igazán elemzi, nem is néz utána, hanem megtekinti a filmet, esetleg olvas cikkeket és ezek alapján alkot meg valamilyen véleményt. Én is erre törekszem, mert komolyabb, "esztéta" elemzésekkel sok helyen lehet találkozni. -hogy ezek mennyire reálisak, arról lehetne vitázni, hisz -ahogy céloztál is- egyikünk sem volt jelen az események lezajlásakor, nem tudhatjuk, hogy a Warner ténylegesen mit tett, vagy mit nem, így mindenképpen csak kívülállóként tudunk nyilatkozni, akár amatőr, akár profi módon tesszük azt. Én igyekszem néző és hírolvasó szemszögből írom le a véleményemet, élményeimet. :)

A magam részéről még mindig tartom, hogy Whedon nyakig benne van a bukásban. A Bosszúállók nem ilyen körülmények között született meg -elvileg-, és ott ugye a Warner-re sem lehet fogni, mégis ugyanazokat a gyenge pontokat vélem felfedezni az Igazság Ligája esetében is. Ezért is vontam bele a blogba a Busszúállókat. Azt viszont nagyon sajnálom, hogy kisemberként nem látunk a kulisszák mögé. Gyanítom, hogy érdekesen változnának a megítélések, vélemények. :)

Ezt a blogot eredetileg Facebook-on írtam, nem sokkal a Snyde Cut megjelenése után. Pár nappal ezelőtt ismét -ezúttal egy lendülettel- megnéztem mindkét filmet , és be kell vallanom, ha most írnám a blogot, sokban eltérne a már létező verziótól.
Talán meg is írom, már csak azért is, hogy ellent mondjak önmagamnak. :)
PopCult Gotham 2021.08.22 18:52:43
Ezúttal egy sorozat kerül terítékre, de csak azért, mert újra bedaráltam és még mindig… (Figyelem! Nyomokban spoilereket tartalmazhat!) Amikor 2013-ban bejelentették, hogy előkészületben van egy Gotham című sorozat, akkor posztok ezrei foglalkoztak azzal a kérdéssel, hogy tényleg szükség van e egy…..
PopCult Bűntudat Nélkül 2021.08.22 18:52:37
Sokszor elgondolkodom, hogy vajon Hollywood tényleg elhiszi egy-egy filmről, hogy „oké, ez elég a sikerhez”, vagy szimplán csak nem akarnak több időt és munkát elpazarolni? Oké, a Bűntudat Nélkül nem mozikba készült, a streaming szolgáltatók pedig sokszor kicsit lazábban veszik a dolgokat, mégis,…..
Rengeteg példa bizonyítja, hogy videójátékokat moziba adaptálni elég hálátlan feladat, a végeredmény pedig -általában- finoman szólva is gyenge. Ha csak az elmúlt, kb 20 évet veszem alapul, akkor olyan címek véreztek el, mint a Tomb Raider, a Assassin’s Creed, a Hitman (ideértve a reboot-ot is) vagy…..