Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Legvidámabb Balfasz

15 bejegyzést írt és 102 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szent-Györgyi Albert vagy Kertész Imre neve talán még a sajtszagú villalakóknak is mond valamit, azonban Lénárd Fülöp, az első Nobel-díjas magyar már simán félmilliós kérdés lett volna Vágó Istvánnál is. Lássuk, miért is nem lesz 2015-ben utcabál Lénárd Fülöp…..
Legvidámabb Balfasz 2015.04.14 14:42:03
@cserepfalva: Amellett, hogy fontos jelenségre hívtad fel a figyelmet, egy dolgot pontosítanék: az, hogy az eredeti feltalálónak nem hoz valami üzleti kielégülést, és más fölözi le a hasznot, az nem feltétlenül kell átcsapjon embergyűlöletbe. Az idézett műben sok érdekes sztori van olyanokról, akik nem tudtak élni a lehetőséggel, vagy nem volt üzleti érzékük, stb. Ez is érdekes. Lénárt esetében viszont az ad szerintem aktualitást, hogy keserűségében miként talált bűnbakot az ő nehézségeire. És ez sajnos jelenleg egy fontos magyar jelenség.
Na, Viktor, akkor hát itt lenne egy igazi erőpróba, éppen neked való feladat, lehet erőt fitogtatni. Csak fel kellene ismerni a helyzetet! Tessék rendet csinálni a Buda-Cashnél, szabadságharc indul! Mindenki csak nyerhet. Hónapok – de talán már évek? – óta megy a nyafi, hogy…..
Legvidámabb Balfasz 2015.02.26 11:27:20
@csak egy néző: Jól mondod, pont ezt akartam írni.
Legvidámabb Balfasz 2015.04.14 14:37:17
@cserepfalva: Ez egy gyakran hangoztatott tévedés. De mind elvben, mind gyakorlatban támadható. Az elv ugyebár az volt, hogy elindítjuk a harmadik nyugdíjpillért, amiben az embereknek a saját jövőbeni nyugdíjukhoz teremtődik egy erősebb kötődésük, sajátjuknak tekinthetik, ezért a befizetési hajlandóság magasabb lesz, és mind hozamok, mind a jövőbeni kifizetések tekintetében civilizáltabb lesz. Ezzel az elvvel indult annak idején. És évről évre jött az egyenlegértesítő, hogy A TE pénzed hol tart. Még ha igaz is, hogy egy egykoron állami járulék lett oda átterelve, de a cél az volt, hogy az állam mentesüljön ezen feladatai alól idővel. A gyakorlati cáfolat pedig a "nem is volt a tied soha" érvre az, hogy ha megnézed, hogy egy ember fizetéséből mi mindent vonnak, akkor azt láthatod, hogy az a pénz valójában mind a tied volt, és egyfajta szolgáltatás rendelhető mellé: tb, szja, nyugdíj. Emellett pedig fizet utánad a munkaadó is. AHhoz is neked van közöd. Ez egy társadalmi egyezség. A társadalmi egyezségnek NEM RÉSZE az, hogy egyszercsak egy már a nevedet viselő számla hirtelen állami lesz. Az rablás, és lángolnia kéne a fészernek, hogy ez megtörténhetett. És nagyon szomorú, hogy van, akinek a fejében a propaganda felülírja ennek a (valóban polgári) megoldásnak a logikáját.
Szépek, kívánatosak és a férfiak kocsányon lógó szemekkel mustrálgatják őket. Nem véletlenül, hiszen igazán mutatósak. Sőt, tehetségesek és intelligensek is. Egy lista azon nőkről, akikre izgul a világ férfi (és talán női) populációja. Piszkos fantáziákat elengedni,…..
A konyha ördöge a TV2 állatorvosi lova. Minden benne van, ami egy jól megcsinált, sima főműsoridős, normális nézettséget hozó realityhez kell, az alapötlete nem új, hanem egy többször átgyúrt, kismillió országban (Nagy étteremátalakítás néven többek között nálunk is)…..
A Buda-Cash botrány csak megerősítette az emberek félelmét, miszerint nem létezik betonbiztos lehetőség. Merül fel a jogos kérdés, hogy innen hova tovább? Mi a tuti, de legalábbis legbiztonságosabb lehetőség a pénzünknek? Be kell vallanom nektek, hogy nem igazán találkoztam még…..
Van isten, itt a harmadik kiadás abból a realityműsorból, ami a legjobban ötvözi magában az összes beköltözős valóságshow elengedhetetlen kellékeit, a szép környezetet, hogy egy kicsit irigyeljük a lakosokat, a lóvét, hogy legyen tétje, és a párkapcsolati kibaszósdit, hogy…..
Legvidámabb Balfasz 2015.02.24 11:46:29
@sixx: Bróker Ádám mennyivel lett volna olcsóbb, autentikusabb és jobb műsorvezető a Berkinél, mondjuk kilencvenhétezerszer?
Az arab és kínai tőke legnagyobb rajongója, a keleti nyitás élharcosa, a letelepedést offshore cégeken keresztül árusító, a kettős állampolgárság rendszerével a schengeni elveket legalábbis praktikus kihívások elé állító Viktor felismerte, hogy mit üzennek nekünk a párizsi…..
Legvidámabb Balfasz 2015.01.13 10:19:25
@pszichonauta: Abban igazad van, hogy a pénzért árult bevándorlás nem eretnekség, csak közben ne forgassa a szemeit a nagyvezír, és ne játssza el az autark monarkot.
Legvidámabb Balfasz 2015.01.13 14:41:53
@$$$=$$$: Hát most mondd meg, ugye milyen igazságtalan az élet? :)
Legvidámabb Balfasz 2015.01.29 21:30:23
@$pi$: Na, pont a te logikádra épül a kormányzati kommunikáció, köszi, hogy szemléltetőeszköz voltál a mai foglalkozáson.
Egy vadonatúj 525-ös BMW-ben fotózta le az Egyenlítő blog olvasója Puskás Andrást, Rogán Antal korábbi alpolgármesterét, Pasa parki szomszédját. Rejtély, miből telhet Puskásnak a drága autóra, távozásakor ugyanis 76 millió forintos adósságáról számolt be, és szó nem…..
Legvidámabb Balfasz 2015.01.19 21:17:04
A Volkswagen mai bemutatójával végre teljes lett a kép és megcsodálhatjuk az idei év összes, a rali világbajnokságon résztvevő csapat autóját. Elsőként az M-Sport 2015-s Ford Fiestáját mutatták be, melynek "festése" teljes mértékben eltér a tavalyi évben használt…..
Nem azért, mintha bármi jelentősége lenne S. Zsolt megélhetési politikus legutóbbi mondókájának, és nem is az ünnepek miatt, hanem csak úgy teljesen véletlenül jutott eszembe: a KDNP pontosan ugyanolyan, mint a Transformerek! 1. Mára a KDNP és a Transformers is egy valaha…..
Legvidámabb Balfasz 2014.12.28 17:19:23
@polyvinyl: A KDNP első betűje megvan?
Legvidámabb Balfasz 2015.01.12 15:03:27
@Mr. Waszabi: Nem tudom, én csak Spektrumot meg Mezzot nézek a tévén, mint a tízmillió másik magyar állampolgár. :)
Ez az útdíjügy, mint cseppben a tenger mutatja meg a magyar élet valóságát. Az útdíj abszurd példáit már többen jól leírták, engem a rendszer egészének a működése érdekel, melyet Hende Csaba tevékenysége fejez ki legjobban. Az útdíj bevezetése nyilvánvalóan a…..
Legvidámabb Balfasz 2015.01.05 16:16:24
...méghozzá Fa Nándor sajtóirodájától. Ebből közlünk most egy bekezdést, változtatás és szerkesztés nélkül. Jelige: nagy ívben teszünk a disclaimer-re.         Ezúttal informáljuk Önöket, az érdeklődő média képviselőket, Fa Nándor nevében,  hogy a Fa…..
Legvidámabb Balfasz 2014.12.24 15:31:20
Ne higgye el, hogy immár végénél tart a devizahiteles-mentés című nagy magyar népi játék. Mi lesz például azokkal, akiknek a devizahiteleiket forintosra kellene váltani, de a lecsökkent jövedelmi helyzetük és a megcsappant értékű ingatlanfedezeteik miatt nem tudnak forinthitelt…..
Legvidámabb Balfasz 2014.11.26 21:24:06
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Azért ennél a blognál nagyon ritkán tapasztalni tárgyi tévedést, itt is inkább tartok attól, hogy valós problémát feszegetnek. Gondolom a törvényi szabályozás kicsit részletesebb, és annak jogi értelmezése kicsit bonyolultabb is lehet annál, semmint hogy azt két netes cikk alapján a kommentelők gordiuszi csomóként átvágnák. Egy dolog az INdex, másik dolog az MNB és (az MNB-be oltott) PSZÁF.
Balfasz Magyarok Fel! Háborodjunk! 2014.11.14 15:50:49
Mint egy hangyabolyba önmagát beásó David Attenborough, annyira életszerűen tapasztalhattam meg a balfaszmagyarság egyik különös ismertetőjegyét. Világrekord:önreflexióra képtelen, humortalan szürkemarhát ilyen közelről még nem látott a világ. Történt ugyanis, hogy a…..
Legvidámabb Balfasz 2014.11.15 00:17:39
@Nemzetstratégia:

"Mennyiség és minőség különböző fogalmak, önmagában hogy mennyi a látogató nem jelent semmit." - de azért egy icipicit azért csak tetszik irigykedni, nem? :)
Megjelenésük után rövid idővel máris egy ország rajongja az itt most meg nem nevezett közösségi eladogatós oldal mélyen emberi sorsokat bemutató filmecskéit. Ahogy a néniék adják el a nippeket, meg Józsit, aki csoppereket épít és aztat is eladja. Magyarország, 2014:…..
Legvidámabb Balfasz 2014.11.06 12:01:02
@kvadrillio: Saját hazámban vagyok, te, caps lock-ok mestere, te.
Legvidámabb Balfasz 2014.11.06 12:02:45
@'it's cool to know nothing': Nagyon félreérthető voltam, ha az jött le neked, hogy én az efféle anyagi javakra izgulok.
Legvidámabb Balfasz 2014.11.08 16:39:30
@doggfather: Azt hiszem párszor már elmagyaráztam én is, meg mások is itt a kommentekben, hogy nem az aukciós és hazsnáltcikk oldalakkal van gond. hanem hogy ott tartunk, hogy ezek az oldalak teszik ki az online és hagyományos hirdetések nagyon nagy szeletét. Senki sem haragszik rájuk. Megnyugodhatsz.
Legalábbis ha az elmúlt évek hagyományaiból indulunk ki, akkor megint a brit áruházlánc, a John Lewis reklámfilmje viszi el a pálmát. A hagyományosan a szezon egyik nyitányának számító kisfilm idén egy kisfiú és egy pingvin történetét meséli el. A John Lewis brit…..
SPOILERMENTES! (Az alábbi kritikát Fausto. írta.) Úgy érzem, illik azzal kezdeni a cikket, hogy távolról sem vagyok Christopher Nolan rajongója. Sem vele, sem a filmjeivel nincsen különösebb bajom, kiváló és tehetséges szakemberről van szó. A filmje premierjét megelőző…..
Legvidámabb Balfasz 2014.11.06 12:59:09
@danialves: De ha a sajtón kívül még senki sem látta, akkor te hogyhogy? :)
Ismerünk számos jeles kommunikátort, akiktől rengeteget lehetne tanulni, inspirációt meríteni. Ugyanakkor úgy tapasztaltuk, hogy ezek az általunk nagyra becsült szakértők csak ritkán nyilatkoznak, még ritkábban nyilatkoznak szakmai kérdésekről, ráadásul olyankor se azt kérdezik…..
Legvidámabb Balfasz 2014.11.01 23:58:34
Puffogásunk tárgya – ami a blogunk premierje is egyben – az a hungarikum, hogy képtelenek vagyunk használni az azonosítókat. Aki évről évre minden adóbevallásba beírja ugyanazon adatait, az nagyjából tudja miről beszélünk. Nézték már meg a lakcímkártyájuk hátoldalát?…..
Legvidámabb Balfasz 2014.08.13 10:41:23
@mcc: Ha magyarok üzemeltetik az ügyviteli rendszert, akkor te is tudod a választ. :)
Legvidámabb Balfasz 2014.10.31 21:30:19
@sanzelizé: Ez melyik bolygó? :)
Pavlov kutyája néhány jelzés után már magától nyáladzott. A magyarok évek óta tanulják a kétsávos körforgalmat, de a java része még mindig képtelen elsajátítani a helyes használatát. Mi hát a megoldás? Igazodjunk az ostobákhoz! A körforgalom a forgalomszervezés egyik…..
Legvidámabb Balfasz 2014.10.09 23:51:41
@Matteo79: Köszönöm, örülök, hogy nem voltam egyedül a belső ív rendszeres használatában.
Legvidámabb Balfasz 2014.10.30 21:44:56
@sanzelizé: Dehát ha nincs felfestve sáv, akkor az nem is kilencsávos, hanem egy, és különben se elég nagy az a Diadalív egy egysávosnál nagyobb körforgalom kialakításához! :) Olvasd el a kommenteket, meglátod. :)
Hetvenkettedik cikket olvasom arról, hogy jajistenem, miért a netadó miatt robbant ki ez a felháborodás. Gyerekek, ne legyünk már ennyire élhetetlen vaksik, hogy nem vesszük észre az összefüggést! A nép és kormányának viszonya sok hasonlóságot mutat a balfasz…..
Legvidámabb Balfasz 2014.10.30 16:34:02
@Cekkeres Mammer: Akkor ez pipa.
Legvidámabb Balfasz 2014.10.30 16:43:37
@balfaszmagyar: rohadt jó a nicked!
Legvidámabb Balfasz 2014.10.30 19:58:12
@conmorientes: Hibátlan kifejtés, tetszik. :)
Az adóhivatal elnökasszonya? Az étolaj áfájáért cserébe? Jézusmária! Egy kis darabka világ omlott össze bennem!... Ugye nem kell mondanom, hogy mennyire balfaszság, ha valaki csak most döbben rá arra, hogy valami nagyon-nagyon-nagyon-nagyon nem kóser a magyar adóhivatallal? Kedves…..
Legvidámabb Balfasz 2014.10.20 22:08:44
@bunk0: Elmondom mi lenne. Nem olvasná senki.
Balfasz Magyarok Fillérbaszás 2014.10.10 09:09:41
Nincs a kedves olvasónak valami ismerőse, aki megcsinálná helyettem ezt a blogbejegyzést a szaré’hugyé’? Mai témánk, hogy miért nem áldozunk a minőségre, avagy a balfasz magyarok fillérbaszása. A múltkor azon gondolkoztam, hogy összeállok pár haverral, és indítunk egy…..
Legvidámabb Balfasz 2014.10.11 21:16:43
@laci4: De, nagy az orrom, de anyádat például pont nem zavarja, mert pont jó helyen csikizi pluszban...
Legvidámabb Balfasz 2014.10.12 11:13:37
@dr.C.: Amennyiben ez a stílus egy ügyvédi iroda honlapján vállalható, akkor tőlem nyugodtan. :)
Legvidámabb Balfasz 2014.10.12 21:28:40
@qszenon: Olvasás megy-e? Szó nem volt arról, hogy belefogtunk ebbe a vállalkozásba. :)
Világszerte élő tévhit, hogy a szabad lehetőségek hazája az Egyesült Államok. Ezt azonban ideje lenne végre elfelejteni, és felismerni: a rendszerváltás óta egyértelműen Magyarország a szabad lehetőségek hazája! Hol máshol fordulhatna elő, hogy volt szkinhedsrácból a baloldal…..