Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AkosDmhd

116 bejegyzést írt és 15 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bhután királya Dzsigme Keszar Namgyal Vangcsuk és felesége Jetszun Pema királyné boldog párt alkotnak. A király a húszas éveiben vette át a trónt apjától, 2011-ben házasodott össze egy nem-nemesi családból származó személlyel, amire korábban nem volt példa. Mindketten Angliában tanultak, itt…..
A Királyi Család a napokban hivatalosan is bejelentette, hogy megszületett második gyermekük. Dzsigme Keszar Namgyal Vangcsuk bhutáni király és felesége Jetszun Pema bhutáni királyné második fia 2020. március 19-én született a Lingkana Palotában, Thimphuban. Az újszülött nevét hamarosan bejelentik,…..
A rap támogatottsága egyelőre még mindig alacsony az országban, aminek az egyik fő oka az ezzel kapcsolatos tévhitek. A fiatal generáció körében azonban ez egy nagyon népszerű kifejezési forma, így egyre többen próbálják karrierjüket beindítani. A népszerű rap-művész és a Flo Stúdió…..
Bhután hivatalos pénzneme a Ngultrum (Dzongkha: དངུལ་ཀྲམ), ami Nu. vagy BTN rövidítésekkel illetnek. Az értéke teljes mértékben megegyezik az indiai rúpia értékével (1 BTN = 1 INR), vagyis 1 BTN ≈ 4,3 HUF. A Ngultrum a hivatalos fizetőeszköz, de indiai rúpiával is minden nehézség nélkül…..
Ha hiszi, ha nem, Bhutánban nincs McDonald’s, KFC, Subway, Starbucks vagy más gyorséttermi vagy kávézólánc. A beutazó turistákat lenyűgözi, hogy az étkezések és éttermek mennyire eltérnek az eddig tapasztaltakhoz képest. Ennek ellenére Bhután nagyon változatos és gazdag élményeket kínál azoknak,…..
AkosDmhd 2020.05.14 12:34:14
@Attilajukkaja: köszi a tippet. Akkor kibővítem majd egy későbbi írásban, mert még van téma erről bőven
Bhutánban jelentős hangsúlyt fektetnek a szénsemlegességre és a környezet megóvására, ezért nem lenne teljes egy bhutáni látogatás a helyben termesztett zöldségek felfedezése nélkül. Íme néhány zöldség, ami még emlékezetesebbé teheti a Mennydörgő Sárkány földjén tett utazásunkat: 1. Bambuszrügy…..
Buddhista ország révén, gyakran hallom azt a tévhitből fakadó kérdést, hogy milyen az éjszakai élet a világ utolsó buddhista királyságában. A turisták gyakran azt gondolják az első napokban, hogy a bhutániak kevésbé nyitottak az éjszakai élettel kapcsolatos tevékenységekre. Az igazság persze pont…..
Bhután rejtett szépségei a Himalája hegyei között egyedülállóak a világon. Varázslatos és misztikus hírnevével, lenyűgöző hegyeivel és a hagyományokat szigorúan követő építészeti elemeivel felejthetetlen esküvői élményt nyújt a pároknak, aki életük legboldogabb pillanatait itt szeretnék hivatalossá…..
Üdv mindenkinek, aki még nem adta fel, hogy az Éden Hotelre egy kicsit is emlékeztető hangulatot csípjen el az eddig elég unalmas mederben, megfejthetetlen szabályok mentén csordogáló Love Islandben, beszállok én is a hogyvoltozásba. Igyekszem felzárkózni a csapathoz, de amikor nyaralás után…..
(Galéria: 19-en egy Vastrónért) Legalábbis ezt sugallja a legfrissebb adag promókép, amit a hamarosan érkező új évad elé tolt be az HBO. Persze azt ők is tudják, hogy a húsz karakterből valós esélye jó, ha ötnek van, de egyrészt így olcsóbban kijött a fotózás (fotósoppolás), meg azért ismerjük…..
AkosDmhd 2019.03.19 07:26:27
@Philadelphia: ha ez így lesz, akkor elég nagy szemét vagy
Technikai okok miatt a további bejegyzések itt lesznek olvashatóak (Katt a linkre!) bhutan127days.wordpress.com Gyertek!..
Szombat este öngyilkos lett egy lány a kampuszon. Vasárnap este mesélte el Sonam, a szobatársam, mert ugye egész nap nem voltunk itt, ezért nem is hallhattuk a hireket. Nagyon szomorú dolog, hogy valaki erre vetemedik ilyen fiatalon. De mint kiderült, sajnos, ez nem egyedi eset. Évente 1-2 diák itt…..
Ma kellett a legkorábban felkelnem, mert reggel 7:30-kor indult a busz a Tigers Nest kolostorba. Elszoktam már ettől a reggel 6:20-as keléstől, de ezért a kirándulásért nagyon megérte. Ez busszal innen kb egy órás út, de ez főleg a kanyargós hegyi utak miatt lassabb.  A túra első fele egy kb két…..
Nyugalmas szombat. Semmi különleges esemény. Délután volt megint órám az indiai tanárral. Dupla óra lett volna, de a 10. percben eldöntöttem, hogy nekem ez túl sok, hagyjuk inkább. Keresek egy másik tantárgyat, amit elfogad az egyetem. Egyszerűen gyomoridegem van azon az órán és én nem akar…..
Csütörtökön általában olyan hülyén van megcsinálva az órarendem, hogy pont 10 perccel késem le a buszt, ami levisz a városba. Nem nagy ügy, mert egy óra mulva megy a következő is, és amúgy ha szerencséje van az embernek, akkor be tud kéretőzni egy autóba, aki éppen innen tart abba az irányba. Végül…..
Eddig úgy néz ki, hogy a szerda lesz a legnyugodtabb napom. Egyetlen órám van és az is este 6-kor. Van a sulinak „felnőtt” idősávja is. Ez a hétköznap 6-8 és a szombat majdnem egész nap. Engem tuti kiborítana, ha minden hétköznap és szombaton suliban kellene legyek munka mellett. Ez nagyon fárasztó…..
Tegnap megírtuk az első kiscsoportos számonkérést. Ilyet még nem csináltam. A tanárnő random kettes-hármas csoportokba osztott minket és adott egy témát, amit ki kellett fejteni: Mi lenne, ha a Starbucks Bhutánban belépne a piacra, milyen nemzeti és nemzetközi üzleti faktorokat kellene figyelembe…..
Ma teljesen megvilágosodtam és rájöttem, hogy ki kell költöznöm a kampuszról. Nekem ez sajnos nem megy. Amikor ezt megosztottam Heidi-vel, az egyik kanadai lánnyal, akkor kiderült, hogy ők már intenzíven keresnek lakást Brook-kal, a másik kanadai lánnyal, és találtak is egy 3 szobás apartmant. Hát…..
Kicsit zavarosnak érzem ezt az egész helyzetet, ami itt van. Reggel 9:45-ig adott határidőt az angol tanárnő, hogy leadjunk egy anyagot, de nem neki, hanem egy csajnak, akinek 9:30-tól órája van. Fel kell tölteni egy online felüleletre, de ki is kell nyomtatni. A nyomtató a könyvesboltban csak…..
- Mi volt ma?- Össze kell szednem a gondolataimat, mert nem áll össze a mai nap. Pedig olyan sok minden nem is történt. - Felkeltél?- Igen. - Volt víz?- Nem. - Visszafeküdtél?- Igen. - Lett víz utána?- Nem. - Örültél, hogy tegnap este 30 percet álltam a zuhany alatt?- Nagyon. - Elég…..
Szeretek társaságban lenni, de néha tök jó egyedül meginni a reggeli kávémat. Na nem panaszkodom, mert azért jöttem ide, hogy ismerkedjek és kapcsolatokat építsek. Amúgy is látom pár napja, hogy Heidi (az egyik kanadai csaj) nem nagyon van jól. És úgy értem, hogy fizikálisan. Persze erre nem…..
Ma tök korán felkeltem, ennek ellenére majdnem lekéstem a reggelit, kávéért már el sem tudtam menni, mert annyira lassan csinalnak meg egyet (meg kell nyomni a gépen, hogy mi kell), hogy elkéstem volna. Persze simán elmehettem volna, annyian késtek. Ez az utolsó orientációs nap, amit nagy örömmel…..
8 épület és 48 ajtókopogtatás után végre megtaláltam azt a nőt, aki a nemzetközi kapcsolatokért felel. Pont ott volt a szobában az a srác is, akinek tegnap szóltam, hogy pattannék ebből az épületből, és keressen nekem egy másikat. Hát hallot az esetről a nő, de nem hiszem, hogy nagyon komolyan vette…..
Ma egész napos eligazítás volt, aminek keretélben körbevezettek a kampusz egész területén, megmutatták a könyvtárat, IT labort, adminisztrációs irodát, meg egy csomó hasznos dolgot. A délelőtt folyamán volt a hivatalos közös bemutatkozás, ahol a dékán előtt újra elmondta mindenki, hogy ő ki fia…..
Egyedül útra kelni mindig kettős érzéssel tölt el. Amikor még a tervezés fázisában vagy, és elképzeled, hogy milyen lesz, akkor ugye csak szép dolgok jutnak eszedbe. A hétköznapi monotonitás már kell a fenének, jöjjön valami új, valami ismeretlen, ami eddig nem volt.az kell, ami éppen akkor nincs…..