Regisztráció Blogot indítok
Adatok
PilarT

91 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Botka Lászlótól G Rasson át Kelemen Annáig mindenki arra buzdít, hogy egyéniben a legesélyesebb ellenzéki jelöltre szavazzunk. De mégis honnan tudjuk meg, ki a legesélyesebb a választókerületünkben?..
Öt kihagyhatatlan hely, ahol találkozhattok cápákkal, trópusi halakkal és a hazai vízivilággal. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-meses-akvarium-amit-latnod-kell-magyarorszagon/ Nem kell a tengerig mennetek vagy drága…..
Kik hordtak először két részes fürdőruhát? Mi köze a bikininek az atombomba kísérletekhez? Íme 10 érdekesség. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/10-erdekesseg-a-bikinirol-amit-nem-tudtal/ Minden nő…..
Megtudhatjátok azt is, kik után mintázták az aktokat, amikor még nem használhattak női modellt a szobrászok. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-8-legszebb-magyar-aktszobor/ Van egy különleges terme a Magyar Nemzeti…..
Az első világháború idején több ezer embert tettek drogfüggővé, pedig csak ápolni akarták őket. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/amikor-meg-gyogyszer-volt-a-kokain/ Ma is sokat olvashattok a drogfogyasztás…..
Szájról szájra terjed a történet: a fővárosi férfiszobrok egyike sem teljesen meztelen. Utánajártunk. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/mi-igaz-a-budapesti-legendabol-a-pucer-ferfiszobrokrol/ Igazi kultúrtörténeti érdekességbe botlottunk, amikor a fővárosi szobrok…..
Meg tudjátok tippelni helyesen, hogy az alábbi különleges tájak külföldön vagy Magyarországon vannak-e? http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kviz-magyarorszag-vagy-kulfold-felismered Ahhoz, hogy csodás tájakat vagy egzotikus képződményeket lássatok, külföldre kell utaznotok.…..
Böbe tudott festeni, ablakot pucolni, sőt még Kádár Jánost is megkínálta kávéval. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/a-magyar-csodacsimpanz-akiert-mindenki-rajongott Böbe csimpánz volt a veszprémi állatkert első egzotikuma, sőt egyenesen csodamajomnak tartották. Tudott…..
Tudjátok, mi volt az eredeti nevük, illetve milyen furcsaságok kapcsolódnak hídjaink múltjához? http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kviz-mennyire-ismeritek-budapest-hidjait/ Ha Budapesten éltek, sokszor akár naponta többször is átkelhettek a hidakon. De tudjátok vajon, mi volt az…..
Mona Lisának magas volt a koleszterinszintje, de más híres festményalakokon is betegségek tüneteit fedezhetitek fel. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/8-hires-festmenyalak-rejtett-betegsege/ Mona Lisán, több Madonnán, de még a Kisjézuson is különböző betegségek…..
Meg tudjátok tippelni helyesen, melyik képen melyik fővárost látjátok? http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/kviz-meg-tudod-kulonboztetni-budapestet-londontol/ Rengeteg magyar fiatal vándorol ki Londonba, de turistáink is szívesen látogatják az angol fővárost. Ugyanígy a britek…..
Vajon hogyan lehetséges, hogy nincs is tengerünk, a magyar tengerhajózásnak mégis volt fénykora? http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/magyar-tengerhajozas-magyar-tenger-nelkul/ Mikor még volt saját tengerünk, hajóink bejárták a fél világot: Ferenc József 1894-ben…..
Ezek a budapesti szobrok nem csak anyák napján emlékeztetnek a legszebb és legszorosabb emberi kapcsolatra. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/12-szivmelengeto-budapesti-szobor/ Anyák napján virággal vagy más figyelmességgel és sok szeretettel szoktunk kedveskedni az…..
Még ma is nap mint nap elsétálhattok Budapest legrégebbi szobrai mellett.   http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/az-5-legregebbi-szobor-budapesten/ A mai Budapest területét már az 1700-as évek elejétől díszítették szobrok. Nagy részük sajnos elpusztult, van azonban néhány…..
Ezek a budapesti szobrok nem csak a könyvek világnapján, hanem mindig szívesen olvasnak.   http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/10-szobor-amely-le-sem-teszi-a-konyveket/ Az UNESCO pont húsz éve nyilvánította április 23-át a könyv és a szerzői jogok napjává. Van azonban…..
A rendszerváltás előtti évtizedekben minden ember Zsigulit vagy Ladát szeretett volna. De vajon mi köztük a különbség?   http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/az-auto-amire-mindenki-vagyott/ Harminc évvel ezelőtt Magyarországon az autóválaszték még nem volt olyan nagy, mint…..
Ha egy kis japán harmóniára vágytok, ezeket a kerteket érdemes meglátogatnotok. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/3-gyonyoru-japankert-budapesten/ Ha egy kis japán kultúra, filozófiára vagy csak nyugalomra vágytok, nem kell messzire utaznotok. Budapesten három japánkert is van,…..
Gondoltad volna, hogy a térkő helyén egykor park zöldellt, és más szobrok álltak a Millennium emlékmű oszlopai közt? http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-erdekesseg-a-hosok-tere-multjarol/ A 19. század utolsó évtizedében a honfoglalás ezer esztendős évfordulójára…..
Országszerte számos városban állítottak szobrot a híres költő-forradalmár emlékére. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/10-hires-petofi-szobor-magyarorszagon/ A 20. század közepe táján megerősödött Petőfi-kultusz miatt sok városban állítottak szobrot a költőről.…..
Nézzétek meg, milyen magyar hírességeknek állítottak szobrot Törökországtól New Yorkig! http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-nagy-magyar-szobra-a-nagyvilagban/ Természetes, hogy itthon szoboravatással tesszük halhatatlanná nagyjaink emlékét. A helyzet azonban mindig…..
Ezek a különleges gyűjtemények akkor is le fognak nyűgözni, ha egy hangszeren sem tudsz játszani.   http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/5-hangszermuzeum-ahol-kedvet-kapsz-a-zeneleshez/ Több különleges hangszergyűjtemény van Magyarországon. Akad olyan, ami egyetlen…..
A fiatalabbak nem is gondolnák, milyen központi helyeken álltak egykor a Memento Park monumentális szobrai.   http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/itt-alltak-egykor-a-szocializmus-szobrai/ A rendszerváltás után ahogy az eszmének, úgy a szocreál értékeket megfogalmazó szobroknak…..
Egykor sportolókkal, gyerekekkel és mesehősökkel is népszerűsítették a dohányzást. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/vicces-reklamok-buzditottak-regen-a-dohanyzasra/ Ma már természetesnek vesszük, hogy dohánytermékeket nem lehet reklámozni. Sőt, népszerűsítés helyett…..
A japán Ejima híd alatt 5000 tonnás hajók is elférnek, tetejéről lélegzetelállító kilátás nyílik. http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/felelmetes-a-vilag-3-legmagasabb-hidja/ Ahogy a képeken is láthatjátok, a japán Ejima híd meredeksége miatt lett népszerű, ugyanis 1,44 km…..
Íme 5 különleges budapesti szobor, amit elbontottak vagy elpusztítottak: http://www.szeretlekmagyarorszag.hu/ezeket-a-szobrokat-mar-nem-fogjatok-latni/ Budapestet mindig is rengeteg szobor díszítette. Egyrészt azért, hogy emlékeztessenek nagyjainkra, fontos eszmékre, vagy csak…..