Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Renyi Bence

0 bejegyzést írt és 41 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az olasz sajtó értesülései szerint a Juventus az Olympique Lyon középpályását, Corentin Tolissót tette meg legfőbb célpontjának, s már most télen ajánlatot tehet érte a francia klubnak. A torinóiak sokáig a Sevilla együttesénél szereplő Steven N’Zonzi nyomában jártak,…..
Renyi Bence 2017.01.24 22:08:33
@ollaze: Nem is mondtam, hogy kellene nekem, de ezt a 4 jobb is van ugye megint csak provokációból írod? :D Ki fognak innen téged tenni.
Renyi Bence 2017.01.24 22:19:06
Renyi Bence 2017.01.24 22:21:50
@ollaze: Lassan kihozod, hogy a két őszi bl párharcokon kétszer 3-0-ra kellett volna nyernünk, de szegény juvét megsajnáltuk. Ilyenek vagyunk mi, ha sok Aulas böfögést szívunk fel a sejtjeinkbe.
Az Olympique Lyon mestere, Bruno Genesio elárulta, hogy tárt karokkal várná a Juventus veterán védőjét, Patrice Evrát, aki minden bizonnyal elhagyja Torinót, s kérdést már csak az jelent, hogy erre már a téli átigazolási időszakban, vagy csak a szezon lezárultát követően,…..
Renyi Bence 2017.01.23 21:28:00
@Juvegaspy: Igen. A Lyon elnöke egy begyógyszerezett bohóc, aki egész ősszel telekürtölte a világsajtót, micsoda vagány ember, hogy 50 milliókat utasít el Lacazettért, közben meg a Barcának odaadta a fontosabb Umtitit 25 millióért. Vannak még ilyen szórakoztató marhasága, minthogy a psg soha nem nyeri meg a francia bajnokságot, mert qatar nem franciaország része, a premier league tv-s bevételei a sátántól származnak, DeLaurentiis az ikertestvére (amikor tízmilliókat utasít el Koulibalyért vagy kiért) meghogy a csapat hamarosan BL-t nyer, de ezt egyébként mindig valami mennyei ligás edzővel akarja elérni... Ja szóval egy nagyszájú showman, bohóc.

juventuz.blog.hu/2015/04/27/az_olympique_lyon_tamadojat_figyeli_a_juventus

Róla letettetek, nem tudjátok?
Mindig meglesz (ahogy most is megvan) a szabadságunk arra, hogy jó országot csináljunk. Nem lesz itt nagyobb diktatúra annál, amit el AKARUNK viselni, és bár Európában tényleg megszűnt a nyugati liberális berendezkedés megkérdőjelezhetetlensége, ez nem azt jelenti, hogy ne tudnánk…..
Renyi Bence 2015.12.07 12:29:07
@Lexa56: Azért az országnak ellenére volt 1990-2010 között négyszer is az orbáni politika meghirdetése. A hatalma elérése az óriási és valós csalódottságérzetnek, frusztrációnak, ami a régi baloldali konstrukció alkalmatlan (és rosszindulatú? sose tudjuk meg, egyik rosszabb eshetőség mint a másik) munkájából származott, dühből és keserűségből váltott az ország irányt. Ezért a nép szerintem nem hibáztatható harmadik alternatíva választása nélkül. (ami harmadik alternatíva végül úgy jelent meg 2006-2010 között, hogy fasiszta ízben a legmarkánsabban tagadták a "baloldali demokrácia" legitimációját, és ebben csúcsosodott ki a Jobbik) Akkor kellett volna egy másik harmadik erőnek megjelenni a palettán, amelyik ugyanolyan elánnal támadja a gyurcsányi kormányzatot, de határozottan szembement volna az orbáni és vonai törekvéseknek... Ilyen nem volt, tehát a választható alternatíva az szdsz-mszp buktatására ez a páros maradt. Ez Bajnaiék bűne is.
Renyi Bence 2015.12.07 13:31:42
@unionista᠍᠍᠍᠍: Kivándorlás felgyorsítása?
A konzervatív liberalizmus igen egyszerű nézőpontja szerint folyamatosan növelni kell az emberi szabadságot ÉS elő kell segíteni annak a kultúrának a meggyökerezését, amely az intézményein keresztül legitim (a nagy többség által elfogadott) módon összehangolja az emberi…..
Renyi Bence 2015.11.07 13:36:43
@HaFr: Megnézte a Kőrösi videót? Mit szól hozzá (nyilván a sallangokat leszámítva)?
Renyi Bence 2015.11.07 20:23:22
@HaFr: Még előző hét közepén írtam, akkor azt a választ kaptam, majd megnézi hétvégén. Arra reagáltam.
Háromórás youtube videóról van szó még 2009-ből, ahol az mdf egykori ogy. képviselőjelöltje beszélt.

www.youtube.com/watch?v=j005jaiNSVw

Innen érdemes nézni. 16 részre van osztva, első kettőben csak magáról nyilatkozik, ez a harmadik.
A továbbra is csak vergődő Juventusnak a torinói város rangadón kellene kilábalnia az egyre hosszabbra nyúló hullámvölgyből, s három pontra lenne szüksége, hogy megkezdje a felkapaszkodást a bajnoki tabellán. "A derbiknek nincsenek esélyesei." - mondta Allegri a torinói városi…..
A liberalizmus a szabadság politikai ideológiája, a konzervativizmus az emberi kiválóság feltételeinek erősítésére irányuló politikai gyakorlat. Az előbbi ideológia, mert a célból indul ki, holott a célja elvont, sosem realizált eszmény, az utóbbi gyakorlat, mert mindig a…..
Renyi Bence 2015.10.28 01:02:42
@unionista᠍᠍: Csak unalmas már tőled ez a szövegezés. Neked is mindig egy rúgóra jár az agyad, vannak a belvárosi zsidó és vidéki hybrid fasiszták biosza azt csókolom. Rohadtul nem áll ez az összehasonlítás ma már, mégis nyomatod bármifajta felülvizsgálat nélkül.
Renyi Bence 2015.10.28 01:28:50
@unionista᠍᠍: Nem kívánok idegeneknek megfelelni. Nagyon nem.

Ajánlom neked is, hogy nézd meg a youtube-n a Kőrösi videót, amit előbb ajánlottam, mert talán elkezdenéd a lényeget közelebbről látni. (3. résztől érdemes)
A francia sajtó értesülései szerint a Juventus az Olympique Lyon tehetségét, Nabil Fekirt figyeli. A 21 esztendős francia válogatott a Ligue 1 idei szezonjának egyik legnagyobb felfedezettje, aki kiváló játékával és góljaival a bajnokság sztárjai közé emelkedett. A…..
Renyi Bence 2015.04.29 14:49:35
@Tony.: @Apuleius: Bár nagy átlagban reálisan látjátok az ehhez hasonló jellegű történeket, ezért nem állok le vitatkozni, mert nagyon hosszú monológ lenne tőlem (és véges a karakterszám, egyébként is bölcsebb lett volna csöndben maradnom). Remélem hogy ez a túl szép történet beigazolódik és rácáfolunk az egész világra és a sztereotípiákra. (max ha nem, akkor felnyalom a flasztert és mea culpázom meg nem győzök majd elnézést kérni, de egyelőre ragaszkodom ehhez a külső szemmel képtelennek tűnő "sztorimhoz")
Nem göngyölíteném tovább a történetet, ezért nem muszáj erre az üzenetemre válaszolni.
Sikeres szezonvégét kívánok!
Sziasztok
Renyi Bence 2015.04.30 22:11:53
@Apuleius: Még egy gondolat erejéig visszatérek.

Nem veszem támadásnak a véleményetek, mert ez a ti blogotok, külsősként meg csak beleütöttem az orrom a témába. Nem hiszem hogy előjogokat kéne kapjak vendégként, nem hiszek a vendégjogban. Ez a ti területek, azt csináltok, ami jólesik. Nyilván egy-két embernél kivertem a biztosítékot a hozzászólásommal, amiből lesütött a nagyképűség, de sokan félreértelmezték a szavaimat és azt hiszik, ez az eladási áruk a játékosoknak. Kérném az itt levőket, értelmezzék egy picit át újra. Ez nem eladási ára a játékosoknak, hanem a marasztalásuk jele FELÉJÜK. Hogy a klub számít jövőre is rájuk.

Akkor elmondom, rövidre fogom, de elmondom, hátha az ellenségeskedőknek is tisztább lesz a kép. Lyonban a 2016-os EB-re fel fog épülni egy vadiúj, méregdrága stadion, amit már 6 éve építenek, 62 000 férőhelyes lesz és 2016 januárjában adják át (az összköltsége a stadionépítésnek 350M€ lett, amiben benne van a klub önálló tőkéje is a hiteleken kívül - összehasonlításul a ti stadionotok 125M€ került). 2011-ben az FFP és a rossz gazdaságpolitika miatt brutális megszorításokat kellett véghezvinni a klubnál, ami 2,5 évig tartott. Felső utasításra el kellett adni a legjobb játékosokat a minőségi pótlásuk reménye nélkül (ekkor adtuk el Pjanicot, Kallströmöt, Lisandrot, Bastost, Toulalant, Cissokhot, Belfoldilt, Lovrent pótlásuk nélkül (nézzétek meg a transfermarkt.de a transzfereket). Ekkor fogalmazódott meg az elnökben, hogy el kezdünk böjtölni és ezeket a piacon eladott játékosokat mind az akadémiáról töltjük fel, mindent nekik szentelünk, mindent nekik készítünk elő. A project lényege ez. Ezeknek a játékosoknak tehát mindent alá raktak és most a seggüket is kinyalják a szó legszorosabb értelmében és ezért csak annyit kér a klub vezetőség feléjük: vonuljanak be az új stadionba a legújabb felfedezetteink, az akadémiáról az első csapatba beépített játékosok, és maradjon az egész csapat A-tól Z-ig most együtt 2016-ig a stadionavatóig. Ez tehát egy terv, egy ráadásul MEGIDEOLOGIZÁLT, véresen komolyan vett, már-már küldetéstudattal megáldott terv, amiről álmodozik az elnök. A project ráadásul túl jól is sikerül, mert túl jól is játszanak, ami nem volt benne az elvárásba, de ha már ilyen jól játszanak, akkor meg már pláne maradjanak. Mondja a Lyon elnöke, Jean Michel Aulas, aki a saját twitterjén sztárolja a játékosait és ígéretett tett a szurkolóknak is, hogy a végsőkig ellenállni akar minden ajánlatnak, mert ez az ideálja, szerelmes a játékosaiba és igyekszik identitást nekik, hogy legyenek a klubbal lojálisak, hűségesek, ne adj isten hálásak.

Remélem érthető az egész eddigi érvelésem ennek a függvényében. A játékosokhoz minden áron ragaszkodni addig, amíg az EB véget nem ér. Utána ha nagyon menni akarnak, senki nem tartja majd őket erőszakkal vissza.
Renyi Bence 2015.04.30 22:48:49
@babo0410: Így van, itt van a Cavanis példa is. És hozzáteszem azt is, hogy a Nápoly sem a világ nagyobb csapatainak egyike (jó az volt a Maradonás időkben, de utána?) és nézzük meg Lacazette-t és Cavanit most. Ugyanabban a ligában játszanak ugyanazokkal az ellenfelekkel szemben, a góltermésben mégis zongorázni lehet a különbséget. De vannak itt friss példák is, például Hámesz Rodríguez hol került 70 M€-ba, mikor a Monacoban az előző szezonban 6 rúgott góllal és 13 gólpasszal végzett?? Ezek a lokális példák is mutatják, hogy rá lehet címkézni ilyen összegeket a játékosokra, azt ha van olyan idióta, aki ezt kifizeti, lelke rajta.

Ahogy meggyőződésem, hogy ti sem adnátok el Pogbát még 75-80M€ se, ha a szarházi Raiola nem ügyködne a klub és Marotta egyeztetése nélkül, de mivel ő Pogba menedzsere, ezért szívtok. Pedig rajtatok nem múlna, úgy érzem.
Orbán és Putyin két órán át beszélgettek, a sajtótájékoztató hangulatából megítélhetően baráti, sőt jó baráti hangulatban. Merkellel nem így volt. Az orosz elnök látogatását körüllengő megilletődöttség és keleties pompa nem a Merkel-látogatás hangulatát idézte,…..
Renyi Bence 2015.02.18 17:57:08
@nem nemsiker_s: Lehet hogy ez egy libsi poszt, de hogy te sem tűnsz konzervatívnak az innen is kiviláglik. A konzervativizmus a fegyelmezett viselkedésnél kezdődik, rád és úgy tűnik imádott főnököd ov-re ez nem jellemző. A jobboldalra senki nem jelent veszélyt, mert jobboldal létezett a két vh között meg 90-94 között nyomokban, de földbe döngölték visszataszító alakok, ma már nem létezik, az ov által vezetett oldal a mostanra neoliberálisból illiberálissá vedlett posztliberális neokommunista banda. Véletlenül sem azonosítható a jobboldallal.
Renyi Bence 2015.02.18 18:13:38
@nem nemsiker_s:

A pragmatizmusod kimerül gazdasági kérdésekben, de ennek a kormánynak nem hibái vannak, hanem bűnei. Erkölcsi bűnei, amiért nem érez bűntudatot.

Ízlelgesd:

www.youtube.com/watch?v=Ug6RCIkJgOs
Renyi Bence 2015.02.18 18:37:29
@nem nemsiker_s:

Azért mert igényesek vagyunk. Nem érjük be a rosszal. Az, hogy ma rosszabb alternatívák vannak, a rossz még nem lesz attól elfogadhatóbb. Nem kérünk sem a ballibekből, sem ebből. Nem méricskéljük úgy a kettőt össze kompromisszumokkal, hogy melyik az, amelyik többet csurrant csöppent felénk. Mást kérünk.

Btw, legalább abban egyetértünk, hogy az Antall kormány volt a legkorrektebb, már nem maga a kormány, hanem mert voltak benne ígéretes, becsületes, gerinces és szakértő emberek: Kónya Imre, Kőrösi Imre, Jeszenszky Géza

Kónyáról tudni érdemes, hogy ő vezette be a nemzeti konzultáció intézményét, na nem olyat, amelyet ov-ék csinálnak gátlástalanul annak hazudva. A nemzeti konzultáció abból állt, hogy lakossági fórumokon megjelent egy vitapartnerrel az oldalán, a fórumokra bárki betehette a lábát, és bármit kérdezhetett. Mint ilyen sok kellemetlen kérdéssel is találkozott, azokat félelem és következmények nélkül fel lehetett tenni neki. Azokkal a kínos kérdésekkel direktben szembesülnie is kellett, és támadó hangvételűekre is készségesen, terelés nélkül válaszolt. Ez a demokratikus gondolkodás alappillére, amit Kónyáék fektettek le, és ezt a kialakult intézményt a következő kormány azonnal be is fejezte, többet politikust szemtől szemben nem lehetett vallatni. Az onnantól a média privilégiumává vált.
Sok butasággal megtűzdelt interjút adott a házelnök Széles Gábor lapjának. A butaságok nem annyira az amerikaiak által felemelendő "új SZDSZ" körül koncentrálódtak (ebben az észrevételében ugyanis lehet akár egy szemernyi igazság is, time will tell, ahogy lehet igazság a Jobbik…..
Renyi Bence 2014.12.28 18:33:58
@wantaan: Nincs egyedül, mert aki nem jár szemellenzővel a nagypolitikában az látja, hogy a mai problémák gyökere itt kezdődik.
Nem hiába dobta be tegnap is Kövér (volt fidesz-szdsz-es közös jelöltként még '90-ben) az amcsi-szdsz szöveget, tudta jól, hogy az szdsz riogatással hány százezer embert lehet megtalálni, más kérdés, hogy engem ezzel nem vett meg, mert bár én is szívből gyűlölöm az egykori belvárosi stricipártot, az oligarchákat is utálom meg ahogy olvasni lehet, a magyarországi többség is így van ezzel. Nem azért nyer fölényesen választás után választást Orbán, mert annyira bele lennének zúgva, dehogy, őt is már kétszer elkergették egymás után (02-06), de jobban gyűlölik a belvárosi antiszemitázókat, és számukra Orbán védelmet nyújt abban, hogy azok ne kerüljenek vissza döntéshozói pozícióban.
Renyi Bence 2014.12.28 20:40:35
@unionista: Egy valamiben azért tévedsz. A politikával foglalkozó belvárosi réteg nem igaz hogy nem ért a gazdasághoz, nincs jóravaló esze. Pont ez a baj hogy van, és mégis a béka feneke alatt vagyunk. Akkor a helyes összefüggés az, hogy nem a szakértelem hiánya miatt, hanem rosszindulatuk miatt forrong a magyar politikai közélet, a közhangulat '94 óta folyamatosan romlik, a legdrasztikusabb romlás természetesen 06-ban történt, de a polarizáció (amiben Orbánék is ludasak velük együtt), a széthúzás már hamarabb is megtörtént.

www.youtube.com/watch?v=o0QBQEi8gCo

Nézd meg az szdsz 1994-es kampányát. Már a bevezetőjükben azt ígérték, hogy véget vetnek a megosztottságnak (volt akkor még egyáltalán? mert a maihoz képest az semmiség), drónnal kamerázták a Parlamentet (1994-ben!!), szimpatikus és objektív gazdasági fórumokat tartottak. Mégis ezután mi történt? Ők vezették be a politikai gyakorlatba a "választáson az ígéret szép szó, betartani úgy se fogjuk" gyakorlatát (amit sikeresen át is vettek orbánék), Kuncze azt mondja ebben a kampányban, hogy
"Ne az adókat növeljük, hanem az adókat csökkentsük, az adócsalás ellen nem úgy kell felvenni a harcot hogy mindenkit megbüntetek" gondolom ezalatt a Bokros-Surányi csomagra gondolt, de vannak még itt szemelvények:
"Azok akik ebben az országban meggazdagodtak, a korrupciót sejti az ember és ezeket az ügyeket se vizsgája ki senki"
Ki vizsgáltak ők bármilyen korrupciós ügyet is az olajszőkítésnél? Nem. Ellenben Medgyessy 2005-ből: "az szdsz tele van korrupciós üggyel"
"Kinek az érdeke, hogy gyűlöletet szítson a társadalomban egymás iránt? Kinek az érdeke ez?"
Úgy tette fel a kérdést, hogy valójában maga adott rá választ kormányban. Emberek az én érdekem volt hogy gyűlöletet szítsak bennetek.
Alapvetően mikor erre a videóra ránézek, mindig felmegy bennem a pumpa. Ez a politikai kampány vert lécet a későbbi gyakorlatban, hogy homlokegyenest mást lehet csinálni kormányon, mint amit a választáson megígérek.
Egy valamit sajnálok, azt a sok-sok embert az agglomerációból, akik elmentek akkoriban az szdsz fórumaira, itták ezen politikusbűnözők szavát, felnéztek rájuk, csodálták, aztán szépen arcul csapták őket, és a mi jövőnket is. (látszanak a videóban ezek az emberek)
Renyi Bence 2014.12.29 12:15:10
@unionista:
Úgy látszik rám nem figyelsz, nekem nem reagálsz.
Mindegy a történeted szeretném kiegészíteni egy történettel, ami alátámasztja a belvárosi túlhatalmat.

A magyar gárda megalakulása után nem sokkal Tom Lantos Amerikából (!!!) azonnali vízummegtagadást kürtölt ki a sajtóban, mikor még ez a gárdát felépítő egyének közössége bár lehet antiszemita volt, csöppet sem a zsidók ellen jött létre! Hangsúlyozom csöppet sem, csak a belvárosi napilapok (népszabadság, népszava) elkezdett hisztériázni az öltözet miatt, amivel bár lehet gond, de közel sem olyan kontextusban, mint ahogy a belvárosiak bemutatták.
Mindenesetre valahogy Amerikába el kellett jutnia annak az üzenetnek, és ennek az üzenetnek súlya kellett legyen. Kik küldték el egészen odáig ezt az üzenetet és hogyan lehetett a világ legnagyobb hatalmának érdeke egy tőle 10 000 km-re levő piciny ország még picinyebb kihalt vidékének lakóit terrorizálni?

A belvárosiak hatalma túlhatalom volt, és ezt a túlhatalmat a világ legnagyobb államán keresztül is képesek voltak reprezentálni.
A Polgári Konzervatív Párt saját jelölttel vagy támogató szervezetként indul a februári veszprémi időközi választáson, és várja helyi, elkötelezett és/vagy jól beágyazott, a pártunk értékrendjével és politikai céljaival azonosuló jelöltek jelentkezését a…..
A részlet a Gazdaságpropaganda Gazdasági Minisztérium mai közleményéből van (becsszóra), amelynek kapcsán értelmezésért esedezünk. Először a kommüniké. Javasoljuk az RTL Csoport vezetőinek, vizsgálják meg, hogy a magyar gazdaság egyik legfontosabb és legprofitábilisabb…..
1000 leütés A baloldal nyomora 2014.08.09 11:35:15
Mindig nagy öröm a baloldallal kapcsolatban megszólalni, ugyan némi kockázatot is jelent a blog számára a téma instant unalmassága. Mert mi újdonság van? Semmi. Az, hogy C és D kategóriás politikusok egyezkednek vakon a saját dolgukra, és ahhoz hasonló megértéssel a másik iránt,…..
Renyi Bence 2014.08.09 18:11:38
www.youtube.com/watch?v=83Br4f8IaCQ

EZT végig KELL hallgatni. Ebben minden benne van sajnos.
A cím és a kép egy, az Átlátszó blogon megjelent cikkből való, egy Észtországban letelepedett magyar visszatekintésének és "országértékelésének" részeként. Merthogy az országot nem csak miniszterelnökök értékelik, hanem nap mint nap minden magyar. A poszt szerzője úgy…..
Renyi Bence 2014.08.04 18:45:53
@kaqxar: Egyértelmű. Nem fogyasztószemlélet szerint a nép materiális igényeinek megfelelhetőségét kell szem előtt tartani, és nem is a gdp 3% fölötti generálását. A gazdaság sikere nem itt kezdődik. Pont azért nevezik a politikát tudományágnak, hogy kellően összehangolja a jólét és véges erőforrások olyan módú elosztását, amely a lehető legszélesebb körben a lehető legtöbb embert tudja elégedetté tenni. Nyilván ebben gátló tényező a "addig húzódzkodhatunk, ameddig a takarónk ér" korlát. Létezik olyan intézkedéssorozat, amelyik ezt képes kielégíteni. Ehhez két hozzávaló kell:
- jóakarat: a néphez való lojális hozzáállás, a nép szeretete és az abból származó tettvágy, ehhez mindössze le kell vetkőzni az individumorientált, egyéni meggazdagodási vágyat
- szakértelem: amivel a jóakaratunkat képesek vagyunk formába önteni.

Ezért, hogy ez mérhető legyen, nem 4 évenkénti választásokra, hanem határozatlan idejű választásokra van szükség, amíg egy intézkedéssorozat egyértelmű jegyei és hatásai nem érzékelődnek. Ehhez pedig türelmes, készséges, tiszteletreméltó ellenzékre is szükség van, amelyik csak akkor lép közbe, ha már elszalad a ló a kormányzattal vagy amelyik nem látja el feladatát. Ehhez természetesen heterogén összetételű ellenzékre van szükség, amelyik nem dipólusú modellben gondolkodik és a hatalomvágytól megrészegülve nem hord képtelenségeket össze a kormányról. Az ellenzékiség feladata tehát nem a kormány minden egyes intézkedését "csak azért is" bírálni, hanem olyan kritikus szemléletre van szükség, ahol létszükség esetén bírálják egyoldalúan a kormányt. Például tehát ha minket szocialista jellegű pártnak hívnak és ellenzékben azt látjuk, hogy a kormány szocialista jellegű intézkedést hoz, akkor legyünk már annyira hűek az elveinkhez, hogy magát az intézkedést ne támadjuk. Ugyanez igaz a kormányra is. Amelyik magát szocialistának meri nevezni, az mutassa meg szociális érzékenységét és ne hozzon homlokegyenest más sorozatot, mint amire jelölte magát.
Renyi Bence 2014.08.04 19:07:31
@Deepblue Noir:

tévedés: Két dolog fertőzte meg igazán ezt az országot.
Az egyik:

www.youtube.com/watch?v=lYvb9vWWDs0

A másik:

www.youtube.com/watch?v=CwI9mt6LFvc

1994-ben a balliberális oldal 2/3-as többséggel állt. A nyílt, leplezetlen hazudozás és az azért nem vállalt AZONNALI felelősség 16 év után 2/3-os jobboldalba vezette az országot. Ehhez nagyon nagy tehetség kell, hogy 2/3-os többségből a sárdobált túloldal szerezze meg a remélt 2/3-ot. Két hullámban nyírta ki magát a baloldal tehát, az elsőben még "csak" egy kiegyensúlyozott, de élesebb versenybe ráncigálta magát, majd jobbra tolta az országot. hálisten a nem is olyan rég szdsz-mszp 2/3 odasodorta magát kormányból, ahová eredetileg való lett volna. A történelem szemétdombjára.

Most egy valós fordulatra van szükség, hogy elkergessék a felcsúti Napóleont. Ehhez alkotmányozó nemzetgyűlésre van szükség, amelyik az általam leírt módon cselekszik. Ehhez pedig tettre kész, együttműködő, kritikus tömegre van szükség, egy olyan garnitúrára, amelyik nem vállalt komoly szerepet az elmúlt, elkúrt 25 évben.
Renyi Bence 2014.08.04 19:27:46
@Boross Bence:
"A magyar társadalom többsége az állam rendszerváltáskori meggyengülésével párhuzamosan saját kiszolgáltatottságának növekedését élte át."

Ez nem is véletlen. A rendszerváltás attól lett volna rendszerváltás, hogy az utcára került tömegeknek VALÓS ALTERNATÍVÁT nyújtottak volna, megtanították volna a kapitalista szemlélet lényegét. Ezzel szemben a kormányzatok elintézték ezt az egészet "kötelező körnek", az utcára dobottakat magukra hagyták. Ösztönzésre, az elkeseredésük orvoslására időt nem szántak. Aztán komolyabb csontvázak is kihullottak a szekrényből, mert kiderült, hogy nem elég, hogy nem foglalkoztak velük, még loptak is. Ezért nyugodtan nevezhetjük 89-et a történelmi távlatból, utólag gengszterváltásnak. A lavina megindult, és pusztító hatásának kiheverését sokáig nem fogjuk még földolgozni.

Ha csak nem áll össze egy alkotmányozó nemzetgyűlés.