Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Balage76

0 bejegyzést írt és 70 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Naiv ügyfél nem érti, hogy a robotok éjszakai műszakban dolgoznak, vagy miért nem napközben értesítik az utalásokról. Mostmár elvileg 4 órán belül kellene értesíteni is, vagy az ráér? A K&H Bank rendszeresen odab@sz az éjszakai alvásomnak, mint az EB döntőben a…..
A Nemzetgazdasági Minisztérium tájékoztatása szerint új, féléves futamidejű, fix kamatozású kincstárjegyekkel kívánják bővíteni a lakossági állampapír kínálatot. Úgy látszik a kormány szeretné ha a magyar lakosság közvetlenül is kivenné a részét az évtizedek alatt…..
Balage76 2012.04.20 15:15:32
@I_Isti: A hitelezést a hitelkamatok csökkentésével is lehet növelni. Lásd az elmúlt napok OTP bankos híre a román és a magyar kölcsönkamatok különbségéről...

A lakáshitel kamatok nagyon szépen megmutatták, hogy a bankok tökéletesen áthárítják az összes veszteségüket a lakosságra csak azért hogy megmaradjon az általuk szükségesnek tartott bevételük. Egyszerűen nem tudom sajnálni őket. Nem akarom ebbe az irányba elvinni a fórumot, de versenyezzenek csak az állammal!
Vicces hogy kb 500 000 forintot kell folyamatosan jól kamatozó betétben tartanom, hogy ellensúlyozzam a bank által rámhárított költségeket (éves kártyadíj, számlavezetés, sms értesítés, stb...), és akkor nem beszéltünk még a számlán szabadon lévő, gyakorlatilag nem kamatozó összegről amit ingyen használ a bank.
Balage76 2012.04.20 15:25:05
@Doomhammer: Nem pont erre a kamatproblémára jó az inflációkövető prémium államkötvény? Kétségtelen hogy nem azonnal követi, de legalább nem ragad be az ember mondjuk 8%-on évekre, amikor már 15-20-x% esetleg az egyéb kamat...
Amúgymeg úgysem csak egyfajta befektetésben illik a pénzt tartani... egy kollégám szokta mondani, hogy a majd ideérkező kínai katona tuti megismeri a dollárt. :)
Balage76 2012.04.20 15:28:12
@I_Isti: Arra céloztam, hogy a bankoknál is szükség lenne a rugalmasságra. Egy vállalkozás életében is vannak időszakok amikor kisebb a profit és van amikor nagyobb.
Közeleg az Éden hotel2 bemutatója, a Viasat3 elkezdte csepegtetni azokat a kisfilmeket, amiken már a szereplők is látszanak. Első blikkre sokkal kevésbé szimpatikusak, mint az előző adag volt, bár ha jobban belegondolok, amikor először megláttam Nikit, megijedtem, Kristóf vizes…..
A korrupció ellen mindössze egyetlen törvényt kell módosítani: a miniatűr kamerákat haditechnikai eszköznek minősítő passzust. Ezt amúgy is meg kell tenni, hiszen ezekkel a filléres cuccokkal már tele vannak a kínai piacok. Hát ilyen egyszerű ez; ennyit a korrupció elleni…..
Balage76 2010.05.25 11:56:20
@Bona Fides: Félreértesz, természetesen támogatom hogy Wieszt megbüntessék. Számomra csak az fura, hogy Gálfi úr ezzel pont ennyi ideig képes volt várni, leginkább azért mert ezzel most a másik oldalról kaphatja meg a hátszelet. Eddig balról fújt (jópénzért) a szél, most (hasznos cselekedetért) jobbról.
Pár hete kaptunk egy levelet, ami szerint a magyar Samsung elhajtotta az egy mára megszűnt bolt garanciapapírjával nála próbálkozó naiv ügyfelet. Minthogy a nemzetközi oldal visszaigazolta, hogy garanciális a merevlemez, kipostázta Hollandiába, ahol szó nélkül cserélték: Úgy…..
Balage76 2009.10.10 20:57:27
@Akárki Akármit Mond:

Nos. Hogy visszatérjünk a post eredeti lényegéhez. Az utóbbi 5 évben ugyanazok a hazai hivatalos Samsung HDD nagykerek. Zárójeles megjegyzés, hogy az 5-ből az egyik valóban megszünt HDD nagykernek lenni (de csak annak, egyéb Samsung termékekre továbbra is nagyker), de a teljes értékesítési adatbázisa átkerült az egyik másik nagykerhez, pontosan az ilyen esetek elkerülésére. Mert ez így etikus... még itt a Balkánon is.
Ezek mellett a valódi Samsung nagykerek mellett vannak szintén szerződött egyéb nagykerek (számszerint 4-en), akiknek a granciális ügyintézése szintén biztosított. Ők is állandók immár 3-4 éve.

Tehát az áltad említett neves nagyker jó eséllyel azért zárt be mert mostanra már szépen belebukott a korábbi ÁFA és vám-csalt termékek forgalmazásába (konkrétan megfogták a havercéget ahonnan jött az árú), a garanciázását pedig azért nem vállalja, mert ennek a költsége most őt terhelné. Az ilyen cégek pedig etikusságukból kifolyólag nem szereteik ezeket az ügyeket felvállalni. Az ilyet nem nevezném jónevűnek, inkább hírhedtnek...

Az ominózus saláta garlevél pontosan az ilyen esetek kiküszöbölésére lett bevezetve. Ugyanis hiába világméretű cég a Samsung, minden helyi iroda sikerességét egyedileg mérik. És itt jön képbe az általad (vagy talán valaki más által) emlegetett, egyébként soha nem létezett világgarancia. MINDEN helyi iroda azokért a termékekért vállal garanciát amit ő hozott forgalomba. Ugyanis így lehet összekapcsolni az értékesítéskor keletkező nyereséget az esetleges garanciális költségekkel. Miért vállalja a magyar iroda a garanciális költségeit annak a terméknek amit eredetileg az ukrán iroda adott el és ilen-olyan úton mégis itthon kötött ki végül? Ugyanez igaz abban az esetben is, ha valamelyik kisker megszűnik. A sorozatszámot vissza lehet követni és amennyiben a termék valóban a magyar irodától származik, akkor hidd el, hogy segít az iroda a garancia érvényesítésében. Ezért kap minden "bezárt a kisker, most mit tegyek?" érdeklődő egy kedves bár határozott levelet amire válaszként szükséges a vásárlás helyének és a garancialevél meglétének a bizonyítása.

A másik esetre pedig ahol egyszerre ment tönkre az összes vinyó, holott különböző időpontban lett vásárolva.. Ugye azt Te sem gondolod, hogy a gyárban direkt úgy gyártanak szart, hogy az nálad egyszerre menjen tönkre, főleg ha a gyártási idők között több hónap különbség van? :)

@Kerek Perec:

A szabály valóban az amit Bakter is leírt. A termékekre cseregarancia vonatkozik. A nagykereknél létezik egy úgynevezett cserekészlet. Amikor a kisker bevisz egy rossz vinyót, akkor a nagyker megnézi, hogy a cserekészletében van-e ugyanolyan vagy a hibáshoz nagyon hasonló, de mindenképpen nagyobb kapacitású termék. Értelemszerűen ha van azonos tipus akkor cseréli, ha nincs postossan azonos tipus, akkor keres azonos kapacitású és funkciójú (PATA/SATA) terméket (azonos kapacitáson belül több különböző tipus létezik ugye), ha ilyen sincs, akkor néz egy picit nagyobb kapacitásút. Ezügyben rugalmasak, hidd el.

Visszatérve az eredeti témára. Az olcsó húsnak valóban híg a leve. Ha párszáz forint különbségért vállalod azt hogy a vásárláskor számládon csak egy év gari szerepel és nincs a termék mellett a Samsung Magyarország garlevele, akkor vállaod azt is hogy hiába van valójában 3 év gari a termékre, az egy év lejárta után magadnak kell intézned a dolgokat. Ez a Te döntésed, senki másé, ugyanis a kisker a normális helyen vásárolt (hidd el hogy tökéletesen tudják hogy mi az ábra) termékre tuti hogy továbbadja a gyári garit, hiszen elemi érdeke hogy neked a lehető legjobbat kínálja.

Remélem sikerült picit megnyugtatni a kedélyeket és megértetni egy-két dolgot.
A lezárt Margit hídon eddig is azt javasolták, hogy a biciklisek szálljanak le és tolják a kerékpárokat, mert a taxik, a villamosok és buszok között veszélyes az úttesten kerékpározni, de az amúgy is keskenyebb járdán a gyalogosok között szintén nincs elég hely biciklivel…..
Száz fölötti sebességgel száguld hegynek felfele kerékpárján Robert Maddox, mégis el akarja adni az Electra cruisert, amit saját maga tuningolt. Maddox nagymenőnek számít a szakaszosüzeműtorlósugármotor-fejlesztők között. Gondolt egyet, és a világháborús V1-es rakétán…..
Októberben adják át a felújított Budai alsó rakpartot, a látványterveket most hozták nyilvánosságra. Az egyik képen találtunk egy érdekes részletet, a Bem rakparton futó bicikliutat átvezetik egy alagúton a Margit híd pillérje alatt. Ez azt jelenti, hogy nem kell majd…..
András a rég kihalt magyar felfedezők és kalandorok nyomába lépett, amikor egy érintetlen, zabolátlan vidéken, a budapesti XIII. kerületben új hegységet fedezett fel. Egészen friss hegységet. Az új Jelky András kalandjai a motoros- és autósgyilkos vízválasztón lent olvashatók:…..
Igazi 2009-es hangulatú trükköt dobott be az ismert utazási iroda: megpróbálják májusban elhitetni a legbutább utasokkal, hogy azért emeltek árat, mert február óta sokat romlott a forint. De ezt csak a legbutábbak hiszik el, mivel az összes többi tudja, hogy a februári mélypont…..
Balage76 2009.05.12 12:10:22
az utazási irodás utaknak és az önszervezősnek is megvan a maga előnye.

Többször jártunk már a Magic Life szállodalánc szállodáiban a TUI-val. Na az all-inclusive, igazából ultra all-inclusive. Ezek bár drágák, de talán nem is lehet irodán kívül máshogy foglalni. 1 hét Törökországban egy ilyen szállodában kb 500e pénz két embernek. Nagyon kellemes mert tényleg semmivel sem kell foglalkozni, kimész itthon a reptérre és egy hét múlva hazajössz. Ehhez elengedhetetlen az iroda.
A másik változat az önszervezős. A nászutunkat magunk szerveztük: repjegy amerikába + szállás+ hajójegy. Mindent otthon foglaltunk neten keresztül. Pontosan azt kaptuk amit lefoglaltunk, semmi problémánk sem volt. Kajálni pedig mindenhol lehet, nem kell feltétlenül a szálloda éttermében enni... Megkérdeztünk egy irodát hogy mennyi lenne a körút amit szeretnénk... 1,4Milliót (!!!!) mondtak fejenként, végül költőpénzzel együtt lett 650e... nocomment...

1 hónapja jöttünk vissza egy 3 hetes thaiföld + kambodzsa + hong kong útról. MINDENT itthonról foglaltunk, tökéletes volt és sokkal olcsóbb mint ha irodával mentünk volna.

Kétségtelen hogy a saját szervezésű út megszervezése jelentős idő, hacsak nem a "gyerünk, menjünk, majdcsak lesz valami" elvet követjük. Cserébe viszont nem kell reklamálnunk a szálláson, mert nem a legszarabb szobát kapjuk a szállodában. Ez ugyanis szinte mindegyik utazási irodára jellemző: nem jelentős diszkontot kapnak a szállodától, hanem szimplán a legolcsóbb szobákat foglalják.
Bár nem vagyunk feltétlen hívei Újbuda vezetésének (lásd pl. Zp, Rió), de eddigi panelzöldítő fejlesztéseiket minden irónia nélkül lelkesen fogadtuk. Lehet, hogy hiba volt? A múlt héten örömmel tudattuk, hogy felszerelték az első budapesti panelházra a napkollektort. Aztán…..
Balage76 2009.04.27 17:26:33
@DeMarco:
Egy dolgon gondolkozz el: Ha a napkollektor-rendszer árát beteszed a bankba évi 10%-os kamatra és a kamatokkal csökkented a fűtés/melegvíz költségeidet, akkor az így kapott érték több vagy kevesebb lesz, mint ha valóban megvalósítod a rendszert... mert ez a reális összehasonlítás, nem pedig az, hogy a rendszer hány év alatt hozza vissza az árát...
Balage76 2009.04.28 12:21:44
@DeMarco: Én is a zöldenergia mellett vagyok. Éppen egy házépítés legelején vagyunk, a tervezésben például mindenképpen szerepel a falfűtés, mint lehetséges kiindulópontja a zöldenergiás technológiáknak. A nagy kérdés, hogy tényleg megéri-e mondjuk 20 éves távlatban a napcella/kollektor, a szőnyegszerűen elásott geothermikus hőcserélő vagy akár egy levegős hőcserélő, illetve ezek kombinációja.
A szélkerék nekem is eszembejutott. :)
Balage76 2009.04.30 12:25:43
@privateer: 1,8M harmadában már benne van 400 000 is? Ahogy számoltam kb 40 000 forintot spórolsz meg évente, tehát kb 15 év múlva lesz számodra nullszaldós a beruházás...
Nem csoda, ha a rendes adófizetőknek böki a csőrét, ha mások a kiskapukat kihasználva kevesebbet fizetnek a közös kasszába, amit aztán persze azokból facsarnak ki, aki amúgy is fizet. Ebből adódóan bosszantó, amikor magyarok furikáznak saját autójukon külföldi rendszámmal, ami…..
Balage76 2009.04.15 14:13:42
@newtehen:
Értem, tehát én vagyok a birka, mert ebben az országban élek, ennek az országnak a szabályai szerint és nem adok igazat azoknak akik a kultúrált együttélés alapvető szabályát, a közös teherviselést elutasítják.. gratulálok. Ez még nem jelenti azt hogy egyetértek a szabályokkal, csak elvárom hogy minden itt élő tartsa be azokat, hamáregyszer itt él.

Megsúgom hogy tőled is lopnak amikor tankolsz, csak nem tudsz ellene mit tenni, hiába szlovák/román/lichtenstein-i rendszámú az autód...

Kívánom, hogy a gyerekednek ne jusson óvodai férőhely és etnikumiakkal teli iskolába járjon, ahol garantáltan ő húzza majd a rövidebbet... Talán akkor majd rájössz, hogy amit ma elveszel az államtól, azt a gyerekedtől veszed el.
Balage76 2009.04.15 14:30:39
@newtehen:
Tévedsz, nagyon is úgy gondolom hogy nincs itt semmi sem rendben. Csak nem az az első gondolatom hogy hogyan tudok kicseszni a honfitársaimmal, csak azért hogy nekem jó legyen.

Személyeskedést félretéve: az itt fórumozó szlovákrendszám-pártiak gondolkodása szerint legális lenne az is, ha nekiállnék egyesével lelopkodni a szlovák rendszámos autókról a kerekeket. Te hiába rohangálnál a rendőrhöz, hogy megkárosítottak, olyan kisértékű a lopás hogy a rendőr nem foglalkozna vele. Én viszont jól járok... Ne mond, hogy "de én az államtól veszem el a pénzt, te meg tőlem, birka!" mert áttételesen Te is tőlem lopsz, bármennyire nem hiszel ebben.
Vasárnap délutánra sötétségbe borult a magyar szerverekről futó szájtok jelentős része. Az adsl-előfizetők százezrei pedig rémülten pillantottak a kihűlt vonalra. No net today.Webmail-szolgáltatásokat, bankok szájtjait, a BKV honlapját vagy például az iWiW-et is érintette a…..
Úgy látszik, a TV2 nem akart túl sokáig benntartani egy modellt sem, Csősz Bogi után kiesett Voksán Virág is. Maradnak nekünk az afrikai csajok, meg Bódi Margó májbajos, sárga feje. Igaz, Voksán Virág túl sok vizet nem zavart, a kötelességét, a vetkőzős jelenetet letudta,…..
Hát így néz ki, amikor Spock kiinteget a furnérlemezből ácsolt, csillogoó festékkel lekent jövőből. Jessice Yellin hologramként jelent meg a CNN stúdiójában, pedig valójában Obama főhadiszállásán volt Chicagóban 44 kamera kereszttüzében, miközben nem messze tőle 22…..
Belsőség Nem jönnek… 2008.10.26 00:01:00
  Kimutatták, hogy a 20 éven aluli vezetők okozzák a balesetek 10%-át és a 24 éven aluliak a 25%-át. A jogszabály előkészítést megelőző egyeztetések során egyetértés volt, hogy túl fiatalon lehet Magyarországon vezetői engedélyhez jutni. Vélemények az azonos című…..
 A mai vasúti baleset után újra felmerült bennem a kérdés, amin már sokszor morfondíroztam: mikor kell lemondania egy tárcavezetőnek és mikor nem? (A másik dilemmám, hogy egy miniszter vagy miniszterelnök a helyszínre siessen-e ilyenkor, vagy tartsa távol magát a mentési…..