Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kronenbourg

0 bejegyzést írt és 346 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik, mégis megosztom...
Kronenbourg 2022.03.02 14:45:46
Kronenbourg 2022.03.09 12:26:11
Az azonnali.hu úgy értesült, hogy nem különösebben nyerte el a tetszését a magyar külügyi államtitkárnak, hogy az ukrán nagykövet azt kérte tőle, hogy engedélyezzék, hogy Magyarországon toborozhassanak önkénteseket, akik hajlandók Ukrajnában harcolni.
azonnali.hu/cikk/20220309_titkos-francia-megjegyzes-a-magyar-kormanynak-nem-lesz-gyors-ukran-unios-csatlakozas
2016-ban módosították az Alkotmányt, amely engedélyezte a külföldieknek, hogy beléphessenek az ukrán hadseregbe (gyakorlatilag az ukrán idegenlégiót hoztak létre). Korábban Gulyás miniszter a kormányinfón újságírói kérdésre válaszolva kijelentette, hogy az a magyar állampolgár, aki Ukrajnába megy harcolni az bűncselekményt követ el.
Egy nem az Idegenlégióhoz kapcsolódó anyag következik, mégis megosztom...
A Légiót újabb tragédiák érték. A brazil srác, aki egy éve ment ki a szakaszomból Guyanára, kint motorbaleset áldozata lett. Engem kérdezett még meg anno Guyanáról, én javasoltam neki a kiküldetést, és jól is érezte kint magát… a motorral nem számoltam. Egy másik brazil srác a szakaszunkból…..
A blogon nem szoktam a Légión kívüli témákról írni, de most kivételt kell tennem. Megjelent az első magyar műfordításom, Laurent Obertone: Gerilla című regénye...
Kronenbourg 2020.02.08 16:58:20
@Attila94: Opération Sentinelle közben olvasod?
Kronenbourg 2020.06.24 13:10:33
@Warrior98: A szabály az, hogy akit nem választottak ki az többet nem jelentkezhet. Csak azok próbálkozhatnak újból, akik valamelyik tesztet nem tudták teljesíteni.
Ilyen sem volt még, legalábbis én nem emlékszem hasonlóra: az évek óta egyeduralkodó Mokka egy korcsoportban kikapott egy korábban lesajnált kábeltévés műsortól. Nem az MTVA-tól vagy az RTL-től, hanem az atv Start című műsorától. Nem tudom, jelent-e ez valamit a jövőre nézve, azt sem, hogy ez egy…..
Szentestén az én rajom is kint volt, hajnalig biztosítottuk az éjféli misét a város legismertebb templomában, de nyugodtan telt az éjszaka. Szilveszterkor mi készenlétet adtunk, de Marseille-ben nem volt semmi különös. Nem úgy az országban. Párizsban 1000 autót gyújtott fel a gettók népe, Lyonban…..
Korábban már írtunk róla, hogy az ATV a CNN hírcsatornával kötött megállapodást, aminek első kézzel fogható eredményét hamarosan láthatják a csatorna nézői. Október 28-án, vasárnap 17 órakor indul a Newsroom című új műsor, amiben a CNN legfontosabb hírei láthatóak, magyarul. A műsort Bombera…..
Mikor a Hír tévé visszafoglalása során kirúgták Kálmán Olgát a csatornától, mindenki szeretett volna egy nyilatkozatot kapni a műsorvezetőtől, aki azonban a felmondási idejére hivatkozva elhajtotta ezeket a kérdéseket. Most viszont az RTL Klub Reggeli műsorában ott volt Kálmán Olga és beszélt az…..
Ahogy már korábban írtuk, Jakupcsek Gabriella ősztől újra műsort vezet az ATV-n, és bár a hírt áprilisban még sem a csatorna vezérigazgatója, sem a műsorvezető nem erősítette meg, mostanra biztossá vált Jakupcsek érkezése, erről maga Németh S. Szilárd beszélt a Blikknek. "A főbb kérdésekben…..
A médiákokban dolgozni nem könnyű dolog. Mi, indexes újságírók például írni nem tudunk (ez köztudott, és az olvasóink szívesen az orrunk alá is dörgölik), a hírolvasóknak meg sokszor bizony akkor is kamerák elé kell állniuk, amikor épp nem igazán klappolnak a dolgok. Gondoljunk csak például…..
Otthon az ezredünk egyik fiatal olasz légiósa golyót röpített a fejébe egy őrjárat alatt. A mi körzetünkben meg a csádiak futottak pokolgépre, 2 halottat és 4 sebesültet vesztettek.  Mi a konvoj távozása előtti éjszaka a területet biztosítottuk, ahol másnap reggel a konvoj elhaladt. A slaborok a…..
A Siófokon megrendezett Media Hungary konferencián a korábban bejelentett két új tévé mellett az őszi műsorstruktúráról is mesélt Fischer Gábor, a TV2 Csoport programigazgatója. Az állami reklámbevételekből alaposan fehízlalt büdzséből persze minden eddiginél több saját gyártású műsor kerül majd…..
"Nem veszi tudomásul a magyar választás eredményét és meg akarja büntetni Magyarországot Soros György" – kelti újra a hangulatot a Magyar Idők. A keddi szám címlapsztorija arról szól, hogy a kormány legnagyobb mumusa Brüsszelbe utazott, ahol minden bizonnyal a migránsok betelepítéséről tárgyalt (mi…..
Különleges nap volt a mai a Mokka stúdiójában, ugyanis egy ellenzéki politikust hívtak be beszélgetni. Jakab Péter, a Jobbik szóvivője kapott meghívást, hogy Istenes Lászlóval beszélgessen a Jobbik választásokon elért eredményeiről. A beszélgetésben erről viszont nem esett szó, Jakab ugyanis arra…..
Csádi szövetségeseink nem voltak olyan szívbajosak a civilekkel, mint nálunk a slaborok. Egy motorost igazoltattak, aki tiszteletlenül beszélt velük, ezért feldobták a motorját a teherautójukra, a tagot meg otthagyták a sivatag közepén. A motort aztán kidobták a bázis előtti szeméttelepre, onnan…..
Kronenbourg 2018.03.30 17:45:31
Dobri: Múltkor azt mondtad, hogy eddig a TEK-et csak civilben és maroklőfegyverrel láttad.
www.youtube.com/watch?v=AV8qT9EZ4vo
Itt terepmintás egyenruhában (Mondjuk éjjel lakásban sok értelme van.) gépkarabéllyal láthatók. Igazából a katonai terepjárót sem értem, mert végig aszfaltozott úton mentek.
Akit letartóztattak, mint a napokban kiderült a szír diktátor pénzembere volt, aki azután kapott letelepedési engedélyt a Fidesz-kormánytól, hogy az amerikai hatóságok tiltólistára tették. Azaz basznak ezek a magyarok biztonságára, csak fizessenek és ISIS terroristák is kaphatnak magyar útlevelet.
Kronenbourg 2018.04.13 18:10:19
@Attila94: Oroszország már el is vesztette azt a háborút, ami még ki sem robbant. Ukrajna elvesztésével a NATO (egyenlő USA) egy köpésre van Moszkvától, de a Balti államokból is gyorsan Szentpéterváron vannak. Az Oroszországi Föderációt körbe veszik a NATO támaszpontok. Ekkora határt lehetetlenség megvédeni ilyen túlerővel szemben. Nem véletlenül mondogatja Putyin, hogy a Szovjetunió szétesése történelmi bűn. A NATO nem lehet ott az orosz határ mellett, valaminek kell közte lenni. Szíriában azért keménykedik Putyin, hogy elhitesse a népével, hogy ura a helyzetnek.
Tegnap este Hajdú Péter a Facebokon jelentette be, hogy kösz, de neki ennyi volt az ATV-nél, pontosabban azt, hogy az Esti Frizbit nem forgatja náluk tovább: A csatorna hivatalos közleményt adott ki, ugyanez szerepel benne, csak hosszabban, illetve az anyagi jellegű pletykálkodást csírájában…..
Kronenbourg 2018.04.11 13:14:57
@Trejo: Akkor munka nélkül maradna Bayer. Két faszszopó nem fér el Orbán nadrágjánál.
Imádja a fesztiválokat, rengeteg időt szentel a testére, mozgását pedig az egész ország ismeri. Ugyan ki másról is lehetne szó, ha nem Pumped Gabóról? Marcellina ugyan nem fejtette meg a rejtélyt, de a leírásból egyértelműnek tűnik, hogy az Index által felfedezett fiatalemberről van szó, aki a Blikk…..
Meg köll nyitni új lapon, bezoomolni, elolvasni a plakát szövegét, és fejet csóválni. Atv, Atv, bazdmeg. ..
A bázisunk mellett a mali hadsereg egyik egysége állomásozott, nem voltunk tőlük elragadtatva. Még egységes egyenruhájuk sem volt, úgy néztek ki, mint akik egy katonai turkálóból öltöztek fel. A lábbelik még ennél is változatosabbak voltak, volt ott a különböző bakancsoktól kezdev a sportcipőn át a…..
Kadarkai Endre a Facebookra posztolta ki, hogy azonnali hatállyal megszüntették két műsorát is, az Arckép és a Nemadomfel címűt, és más műsorban sem tartanak igényt a munkájára. A Story4 TV nem tartozik a nézettségi listákat szétszaggató tévék közé, de ez a két műsor speciel a a csatornaátlag felett…..
Kronenbourg 2018.01.23 13:17:20
@Mark Bolt: +1
HBO-k, sportcsatornák, Comedy Central és a Hír TV. Nekem bőven elég lenne.
Csak az nem hibázik, aki nem dolgozik, az Indexben jól tudjuk ezt, de a pénteki Tényekbe egy egészen meglepő hiba csúszott.  Az előzményekhez annyit érdemes tudni, hogy Nagy Gábor, a Demokratikus Koalíció volt körmendi elnöke egy Facebook posztban azt írta, hogy "Sajnos ahhoz, hogy Körmend vk-ban…..