Regisztráció Blogot indítok
Adatok
levendulaliget

0 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
     ..
levendulaliget 2015.04.05 20:46:19
@Yooha: Attól, hogy számunkra már csak húsvét vasárnap és hétfő létezik, még nem jelenti, hogy saját magunkból kell kiindulni - tekintve, hogy alapvetően keresztény ünnep (még ha ilyen-olyan szokásokkal is vegyült), így a teljes ünnepkört vehetjük figyelembe, ahhoz pedig sok szokás kötődik. (A karácsony is ilyen, de egyébként a farsang sem egy napból állt ;) .)
Értelmesen Bioquant lézerterápia 2011.04.17 10:08:00
Egy barátom megkért, hogy nézzem meg miről szól ez a Bioquant in vitro lézerterápia, mert valaki nagyon el akarja adni nekik. Szerintem ez tipikus példája annak, hogy lehet áltudományos baromságokkal és marketing szöveggel eladni valami hasztalan dolgot. Miért?... Videó Kezdetnek…..
levendulaliget 2015.03.04 20:03:45
Ha valaki mindenképp lézerkészüléket akar az orrába dugdosni, akkor megteheti olcsóbban is, csak utána kellene járni - vagyis arra utalok, hogy ez a kizsákmányolás miben különbözik a "hívek" által oly sokat hangoztatott gyógyszerlobbitól? Ha valaki ilyen kezelést szeretne alkalmazni, akkor a csúnya gyógyszertárak árulnak olcsó készülékeket - én már 10 ezerért is láttam -, persze ők nem nyomulnak, akkor most ki a pénzéhes, vagy a következő érv az, hogy az olcsó nem működik, mikor jóformán csak "sima" lézerről van szó, és nem műteni készülünk? Tegyük fel, hogy használna a vörösvértesteknek - hiszen azt jól tudom, hogy az orvoslásban használnak különféle lézerterápiákat, de nem hiszem, hogy pont ezt! -, de azzal riogatják az embereket, hogy össze vannak tapadva a vvt-k, és azt állítják, hogy ez a megoldás! Ha valóban "összetapad" nagyobb mennyiségben, annak komoly oka is lehet, és az ok nem szűnik meg lézerkezeléssel. Az egyik egyszerű oka a plazmafehérjék mennyiségének megnövekedése, ez gyakran viszonylagos, és nem a fehérjék száma nő, hanem a folyadéké csökken, mert dehidratáció lép fel... Sajnos az ilyen ferdítések, hogy nincs részletes tájékoztatás, hogy mitől tapadhatnak össze (nyilván nem ez a normális, ha meg nem normális, akkor csak van valami mögötte), ez min. félreinformálás (pedig komoly betegség oka is lehetne), már ha igaz, hiszen a vérvizsgálatnak megvan a szabályos módja (amit nem tudom, betartottak-e) plusz butaságokat is leírnak, vagyis még arra sem veszik a fáradtságot az eladók, hogy utánanézzenek, hogy mi-micsoda... Ennél többet érdemelnek azok a vásárlók, akik szándékoznak ezt megvenni. De minek is néznének utána, ha úgyis hisznek nekik, és - mielőtt rám támadna valaki és ezzel "érvelne" - én sem azt mondom, hogy a felesleges gyógyszereket kell szedni, gyógyszert is csak akkor kell, ha muszáj.
Régóta gyűjtjük Gyurival és Atlétással, de most inkább abbahagyom, mert az anyag VÉGTELEN. Csak magyar szövegeket szemlézgettünk, nagy részben a klasszikus topikból - de hát ez van, ezt értjük; itt nagyobb is a szerző felelőssége, mint a hasonlóképpen silány angol nyelvű…..
Mindig van lejjebb. Lehet, hogy ezt már leírtam néhányszor, de újra és újra megtapasztalom az élményt. Az rendben van, hogy a levegővétel is fogyaszt és a fogzási fájdalmat nyaklánccal kell enyhíteni, na de hogy a rákot néhány perc alatt gyógyítani lehetne? Hát persze, erre is…..
levendulaliget 2014.10.16 16:44:03
@Almendra: Az sem jó érvelés, mikor már eleve hiba van az állítás és érvelés összefüggésében, a bizonyításban, hivatkozásban... A másik, hogy emberek életével nem játszunk, hogy jó lesz a C-vitamin is, mert olcsó, ha mégsem, akkor pedig legfeljebb többen halnak meg... A kutatások nem bizonyították, hogy megszünteti a rákot, hanem azt, hogy gátolja/leállítja a rákos sejtek osztódását stb. de az alapgond, hogy valaki beteg, még nem szűnt meg (márpedig nem lehet azt mondani, majd lesz valahogy), és további kutatásokra van szükség.
levendulaliget 2014.10.16 17:09:09
@Benoke2: A kemoterápia bizonyos daganattípusoknál hatékony, míg másoknál kevésbé (de ez köztudott), és nem az a cél, hogy kizárják a természetes megoldásokat, mert kutatásokat végeznek, de mivel a rák (nyilván stádiumtól stb. függően) halálos, ezért nem hiszem, hogy az lenne a megfelelő, hogy várnak, amíg valamelyik természetes megoldás hat, vagy nem hat... márpedig perdöntő eredmények nélkül akár orosz ruletthez is hasonlíthatnánk.
"EZT MINDENKINEK TUDNIA KELL! SZÓDABIKARBÓNÁVAL A RÁK ELLEN!!! MEGDÖBBENTŐ ÚJDONSÁG!!!Dr. Tullio Simoncini kutatási eredményei még inkább kihangsúlyozzák a gombák elleni védekezés fontosságát, melyet megelőzésként otthonról is végezhetünk (...) tisztítókúrákon…..
levendulaliget 2014.10.07 16:23:52
@kvadrillio: :) Vannak olyan láncdohányos emberek, akik sokáig élnek (én is tudok példát), és ez nem jelent ok-okozati összefüggést... Minden nap bagóznak, akkor kezdjük el mi is! A szódabikarbonát másra lehet használni, rákra nem jó!
levendulaliget 2014.10.07 19:15:09
@Ajtony: Kedves Ajtony! Nem megsérteni akarom az elképzeléseit, de nagymamám 78 éves, nem szedett soha szódabikarbonát, vörösbort is csak évente max. 1-2 alkalommal iszik.
A szódabikarbóna van amire jó, de rákra nem, és nem a gyógyszerlobbi miatt (engem nem fizetnek), egyszerű biológia, hogy a szervezet egyes részei (pl. vér) nem azonos pH-val rendelkeznek (utána lehet járni), ha nagy változás következik be, akár halálhoz is vezethet! Ha csak megeszünk/iszunk valamit (pl. szódab.), akkor természetesen kiválasztódik, ugyanúgy kerül ki a felesleg, mint ételeknél, italoknál...
A másik, hogy az is elterjedt tévhit, a rák a savas közeget szereti. Ez is csúsztatás, mert az állítás az lenne, hogy a tumorsejtek működésük során savassá teszik a mikrokörnyezetüket, ami nem szeretetből van... (sőt, egyes vizsgálatok esetén az aszkorbinsav - sav! - gátolja az osztódásukat, bár kemoterápiával együtt úgy néz ki nem jó alkalmazni, de a kutatások folynak, csak azért írom, mert ezek legalább publikált kutatások). Kell jó alternatívákat keresni, ha az segítheti a gyógyulást, de a lényeg, hogy nem olyat, ami árt, vagy ami nem használ, de más meggazdagszik rajta!
  A Józsa Judit Galéria „Nyiss ajtót a Barkóságra!” című programja telt házas esemény volt. A 2014. június 11-ei rendezvény céljai között szerepelt, hogy segítsen széles körben megismertetni azt a magyar vidéket, ahol nem matyók, nem csángók, nem is székelyek, hanem a…..
levendulaliget 2014.09.10 20:03:03
@netfolk: Elnézést, hogy csak most válaszolok. A továbbítást Önre bízom, egyébként is akárki láthatja a hozzászólást, nyilvános. Viszont a hozzászólásom második része nem igazán nekik szól (mert természetesen nem ők tehetnek róla), hanem sokunknak szól, akik barkók vagyunk, akiknek fontos valamilyen szinten a néphagyomány, mégis külön-külön mintha csak szélmalomharcot folytatnánk. Az a tapasztalatom, hogy olykor nehéz felkelteni az érdeklődést, minél kisebb a település, annál inkább látszik, milyen kevés embert mozgatnak meg az ilyen-olyan programok, viszont láttam már pozitív példát, hogy megfelelő népszerűsítéssel idős és fiatal is bevonható rendezvényekbe... Tehát megértem őket, hogy nem akarnak mondhatni lottózni, ha nem sikerül valami jól, az elég kiábrándító tud lenni. Persze, akik közülünk készek szélmalomharcot is folytatni, azok nem adják fel. Ezen mestereknek, és a Művésztanyának (de persze más hagyományőrzőknek is) kívánom, hogy ne érje őket kudarc, csakis sikerek!
myjesus békejel és tudatlanság 2009.07.28 18:45:00
„de szép a karkötőd!” – kezdte a napot szabadságról visszatérő kollégám. „mi van rajta?” „hátöö, egy szív, egy galamb és egy békejel.” tényleg? és nem mondta neked senki, hogy a békejel mit is jelent pontosan? „de, mónika mondta,…..
levendulaliget 2014.08.03 15:19:59
Bár ennyire nem vagyok vallásos, így nem lenne jogom beleszólni - még a végén bennem is az ördögöt látod... Olvassátok végig, és figyeljetek a másik nézőpontra is! Bocsánat a stílusért, azt hiszem Isten értené, érti miért tettem... Tegyük fel, hogy ez próba... Viszont ki lesz az, aki egymás ellen fordítja az embereket? Azok, akik elhiszik, hogy a békejel más... Mert míg ez békejel mindenkinek ugyanazt jelenti ma, addig meg van az egység, a béke... De ti elkezditek majd megkérdőjelezni, és akkor széthull minden, és az emberek egymást fogják kritizálni, elítélni, hogy ezt hordják stb. Mi szabjuk meg, hogy mi mit jelent, úgy ahogy minden szélsőséges - akár maga Lavey is - belemagyaráz, és saját céljaira formálja a dolgokat, olyan ez mint az összeesküvés elméletek (akiknek mindig igazuk van!, és van aki elhiszi...). Azt írod: "rá kell jönnünk: a sátán ilyen. nem új dolgokat eszel ki, hanem a meglévő "jókat" kifacsarja, megfordítja, kisebbé teszi, vagy bármi más módon megváltoztatja" Azonban most te formálod át a békejelet, egy jót... Mi döntünk, mindig mi döntünk! Felesleges másokra hivatkozni. Ha utánanézel, láthatod, hogy valamikor a gyász színe sok minden lehetett (pedig már volt katolikus egyház! - pl. a vörös kendő a palóc nőknél). Ezek mindig társadalmi közmegegyezésen alapulnak, hiába mondott akárki akármit régen, és hiába hitte el néhány ember (akkor most a kereszteket is el kell égetni? Hisz annyi embert végeztek ki szörnyű kínok között...). Régen az életet és a halált egymást kiegészítő dolognak látták, mint az éjjel és nappal, maga a halál nem jelent kárhozatot, az élet része. Vagy szerinted jelképeket kell okolni a bűnökért? Akkor minek a pokol, szerencsétlenek a jelképek áldozatai, és még csak nem is tudták, tudtommal nem véletlen van szabad akaratunk. Omne, quod est nimium, vertitur in vitium.