Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Vizgomb

12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A csirkeszárnyakat az ízületek mentén három részre vágom (a legvékonyabb részt most nem használom). Forró olajban minden ízesítés nélkül kisütöm majd szárazra törlöm. A csípős paprikakrémhez (lehetőleg kalocsai) 2-3 gerezd préselt fokhagymát és fél lime levét keverem.…..
Először a tempura masszát készítem el, mert nagyon lényeges részlet, hogy alaposan lehűtve használjuk fel a sütésnél. Egy tojást lazán felverek és felöntöm 2,5 dl jéghideg vízzel. Hozzáadok 3 evőkanál rizslisztet, 3 evőkanál finom búzalisztet és könnyedén, épp csak egy…..
Az állat itt nőtt fel a kertemben, lassan és remélhetőleg boldogan, hiszen tápszer nélkül, kukoricán és sok zöldtakarmányon nevelkedett. Bár szeretek a fűszerekkel játszani, ennél az ételnél most csak durva szemű sót használok mert minél jobban szeretném megőrizni a csirke…..
Vizgomb 2014.10.14 12:25:40
@Stupid: Igen, most csak sóztam, de van, hogy rozmaring és kakukkfű ágat teszek a belsejébe.
Tört krumpli hagymával, rajta hízott kacsamáj szeletben sütve és körte karikák karamellizálva. Ropogós hagyma morzsával megszórva.    ..
Stelázsi Sajtmustra 2014.10.05 20:15:40
Nagyszerű program volt, II. Magyar Sajmustra Nagyegyházán a képen pedig a zsákmányok.    ..
A combokat sózom, borsozom. Vaslábosban vajat melegítek ezen előszőr nagyobb hőfokon pirítom a húst, megszórom egy kevés kakukkfűvel majd kicsi vízzel öntöm fel, ezt mindig pótolva puhára párolom, végül zsírjára sütöm. A római köményt, sót, zúzott fokhagymát az…..
Sajnos vége a paradicsom szezonjának, ma leszedtem az utolsó ép terméseket, mostantól vissza a boltihoz...  ..
A fügéket keresztbe bevágom de úgy, hogy még egyben maradjanak. A szuflé formát kivajazom, bele a fügéket és a sajtot, leöntöm egy kevés mézzel majd forró sütőben készre sütöm.   ..
Stelázsi Saslik 2014.09.21 16:19:15
Ma még nyári az idő, ezt kihasználva naná, hogy a kertben készül az étel. A szűzérmét nagyobb kockákra vágom, sózom, borsozom és megszórom majoranna, rozmaring keverékével. Egy kicsi mustárt kenek rá és a hűtőben pihentetem pár órát majd felfűzöm a zöldségekkel és…..
Stelázsi Minestrone leves 2014.09.20 16:48:45
Egy leves ami kisebb-nagyobb változtatások után is garantálja a finom végeredményt, készülhet szinte minden zöldségből. Olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát kicsit dinsztelem, rádobom a szeletelt fokhagymát, karikázott sárgarépát, zellert és egy kicsit pirítom.…..
Hagyományos, mindenki másképp csinálja, sosem lesz ugyanolyan és minden családnak megvan a saját titkos receptje (persze azzal a büszke tudattal, hogy ezt senki nem tudja utánozni, ne adj' isten felülmúlni). Mivel édesanyám a nyírségben született, most a kedvencemet, szabolcsi…..
Ha zsálya, akkor első gondolatom a saltimbocca. Gyönyörű bokromat nézegetve nem tudom kiverni a fejemből de annyi minden kéne még hozzá... Tehát irány a piac, már "csak" borjúhús, pármai sonka és egy jóminőségű fehér száraz bor kell a főzéshez. A borjúcomb szeleteket…..