Adatok
Vizgomb
12 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

A csirkeszárnyakat az ízületek mentén három részre vágom (a legvékonyabb részt most nem használom). Forró olajban minden ízesítés nélkül kisütöm majd szárazra törlöm. A csípős paprikakrémhez (lehetőleg kalocsai) 2-3 gerezd préselt fokhagymát és fél lime levét keverem.…..

Először a tempura masszát készítem el, mert nagyon lényeges részlet, hogy alaposan lehűtve használjuk fel a sütésnél. Egy tojást lazán felverek és felöntöm 2,5 dl jéghideg vízzel. Hozzáadok 3 evőkanál rizslisztet, 3 evőkanál finom búzalisztet és könnyedén, épp csak egy…..

Az állat itt nőtt fel a kertemben, lassan és remélhetőleg boldogan, hiszen tápszer nélkül, kukoricán és sok zöldtakarmányon nevelkedett. Bár szeretek a fűszerekkel játszani, ennél az ételnél most csak durva szemű sót használok mert minél jobban szeretném megőrizni a csirke…..
Vizgomb
2014.10.14 12:25:40
@Stupid: Igen, most csak sóztam, de van, hogy rozmaring és kakukkfű ágat teszek a belsejébe.

Tört krumpli hagymával, rajta hízott kacsamáj szeletben sütve és körte karikák karamellizálva. Ropogós hagyma morzsával megszórva.
..

Nagyszerű program volt, II. Magyar Sajmustra Nagyegyházán a képen pedig a zsákmányok.
..

A combokat sózom, borsozom. Vaslábosban vajat melegítek ezen előszőr nagyobb hőfokon pirítom a húst, megszórom egy kevés kakukkfűvel majd kicsi vízzel öntöm fel, ezt mindig pótolva puhára párolom, végül zsírjára sütöm.
A római köményt, sót, zúzott fokhagymát az…..

Sajnos vége a paradicsom szezonjának, ma leszedtem az utolsó ép terméseket, mostantól vissza a boltihoz...
..

A fügéket keresztbe bevágom de úgy, hogy még egyben maradjanak. A szuflé formát kivajazom, bele a fügéket és a sajtot, leöntöm egy kevés mézzel majd forró sütőben készre sütöm.
..

Ma még nyári az idő, ezt kihasználva naná, hogy a kertben készül az étel. A szűzérmét nagyobb kockákra vágom, sózom, borsozom és megszórom majoranna, rozmaring keverékével. Egy kicsi mustárt kenek rá és a hűtőben pihentetem pár órát majd felfűzöm a zöldségekkel és…..

Egy leves ami kisebb-nagyobb változtatások után is garantálja a finom végeredményt, készülhet szinte minden zöldségből. Olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát kicsit dinsztelem, rádobom a szeletelt fokhagymát, karikázott sárgarépát, zellert és egy kicsit pirítom.…..

Hagyományos, mindenki másképp csinálja, sosem lesz ugyanolyan és minden családnak megvan a saját titkos receptje (persze azzal a büszke tudattal, hogy ezt senki nem tudja utánozni, ne adj' isten felülmúlni). Mivel édesanyám a nyírségben született, most a kedvencemet, szabolcsi…..

Ha zsálya, akkor első gondolatom a saltimbocca. Gyönyörű bokromat nézegetve nem tudom kiverni a fejemből de annyi minden kéne még hozzá... Tehát irány a piac, már "csak" borjúhús, pármai sonka és egy jóminőségű fehér száraz bor kell a főzéshez.
A borjúcomb szeleteket…..
Belépve többet láthatsz. Itt beléphetsz