Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Cecilia Rose Wild

39 bejegyzést írt és 26 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
ANTIKULTI Kötelező 2015.11.08 14:46:50
Nem szeretem ezt a szót. Idegesít, hogy nem hagy kiskaput, kerülőutat, hogy hatalmi szóval foszt meg a szabad döntés lehetőségétől. Ellentmondást nem tűrő, mint egy tűzparancs. Általános, és habár az élet nap, mint nap színes egyedi eseteket produkál, a törvény szigorával…..
ANTIKULTI Börtönviszonyok 2015.06.21 10:30:30
Nem olyan rég figyelmes lettem egy cikk nyomán kialakuló vitára, az egyik hírportálon. A vita kifejezés talán túlzásnak tűnik amennyiben az előremutató, problémamegoldó eszmecserét értjük alatta, inkább rögeszmecsereként lehetne definiálni az ott leírtakat. A kedélyeket…..
ANTIKULTI Lapát 2015.05.31 22:06:48
Szerettük egymást? Igen. Eléggé? Az életemet odaadtam volna. Tényleg. Te is? Harcoltam volna érted, csak nem adódott alkalom, hogy kipróbáljam. Érzésre megvolt. Értem. Elvben. Gyakorlatban is, ha jobban belegondolok. Sok mindent átvészeltünk együtt, bajtársak voltunk. Baj az…..
ANTIKULTI Öregszem 2015.03.28 11:58:03
A társaságból többen még egy kocsmában alapoznak, amikor az élvonal már célba ért az aznapra megálmodott szórakozóhelyen. Koktél a kézben, mosoly az arcon. Az utcán alig van forgalom, mindenki tempósan halad, hamar odaérek. A sofőr otromba módon bespurizva. Benne van a ritmus,…..
ANTIKULTI 2015.01.02 11:43:43
Kedves örök áhítattal, mély alázattal, soha alább nem hagyó lángoló lelkesedéssel szeretve tisztelt jogalkotónk! Visszafojthatatlan kitörő örömmel fogadtuk a hírt, hogy jogi szabályozás tárgyává vált a só étkezési célú felhasználása kis hazánkban. Mielőtt hosszú…..
ANTIKULTI Regényt írok 2014.12.26 20:50:50
Este bizonytalanul indulok útnak, mintha feltérképezetlen barlangban bolyonganék. Göröngyös a talaj a lábam alatt, nehéz terep. Lámpát gyújtok. A parányi fényforrás ad annyi erőt és biztonságot, hogy haladjak. Minden ismeretlen és új, egy érzés mégis azt súgja érdemes…..
ANTIKULTI Normafánál 2014.12.02 17:07:13
..
ANTIKULTI Orthorexia 2014.11.22 16:06:57
Egészségesen élsz, nincsenek káros szenvedélyeid, nem iszol alkoholt, nem dohányzol, a hét végi bulin sem pattintasz be egy akkora csíkot, mint az M7 autópálya hosszában? A Gina sem játszik koktél helyett, a fű is csak passzívan. Beleszagolsz a levegőbe, ha a többiek szívják és…..
Összegyűjtöttem azokat a leggyakoribb érveket és ellenérveket, amik kommentként megjelentek a marihuána legalizálását propagáló cikkek alatt.  Párba állítottam őket, így látványosabb a végeredmény, melyik tábor toleránsabb, támaszkodik inkább a kutatási eredményekre,…..
Cecilia Rose Wild 2014.10.07 08:06:31
@jet set: Nem ez a legnagyobb problémám, és még csak azt sem írtam le, hogy legyen legális. Összegyűjtöttem a kommentekből azokat a leggyakoribb érveket és ellenérveket, amikkel találkoztam. Nem vagyok a "THC rabja" ahogy similarthings írja.
Cecilia Rose Wild 2014.10.07 08:50:11
@Flúgatlan: Eddig nem írtam le a privát véleményem, itt az idő: Hiszek abban, hogy a felnőtt polgárok legnagyobb többsége képes a saját életét érintő döntéseket meghozni, legyen szó akár marihuána fogyasztásról, vagy nem fogyasztásáról. Amennyiben mellette voksol, tud mértéket tartani, és a kulturált keretek közt élni a használatával. Akinek ez nem sikerül, azt egyrészt nem tartja vissza a lehetőség, hogy börtönbe kerülhet, másrészt segítségre van szüksége, nem büntetésre.
Az általad említett tanulmány, már csak a végeredményt méri. Az okokat kellene kideríteni, amiért egy fiatal ember úgy érzi, a drog ad számára valami plusszt, ami hozzátesz az életéhez, esetleg betölt egy űrt, amit mással nem tud pótolni...
ANTIKULTI Fegyvertartás 2014.08.11 08:06:07
Kedvelem a sportlövészetet, annak ellenére, hogy körülményes sport. Nem azért, mert nem bírom el a fegyvert, vagy különösebb nehézséget okozna eltalálni a lőlapot. Költséges, és a saját sportfegyver megvásárlásához szükséges engedély ügyintézése egy csöppet…..
Cecilia Rose Wild 2014.08.18 14:24:14
@stoic79: Szia! Nagyon jó a cikked. Valóban, nincs korreláció és nagyon sok minden más körülmény is közrejátszik a bűncselekmények elkövetésekor. Én nem is mertem odáig elmenni, hogy a rendőrségi állományi létszámról bármilyen állásfoglalásba bonyolódjam, egyszerűen csak annyit állítok, hogy ellenőrzött, szabályozott körülmények között büntetlen előéletűeknek vizsgát követően fontolóra lehetne venni az önvédelmi, vagy gyűjtői céllal a fegyver tartását. Ugyanúgy, ahogy a sprortfegyverek tárolását is ellenőrzi a rendőrség.
Cecilia Rose Wild 2014.10.06 07:57:10
@roqfort: Nem baj, ha negatív véleményed van, köszönöm, hogy leírtad az érveidet.
- Szúró és vágó eszköz használatakor sokan úgy gondolják, azzal kisebb kárt lehet okozni, így bátrabban támadhatnak vele. Az igazság az, hogy késsel nagyon súlyos sérüléseket lehet okozni, egyészen rövid idő alatt. A "hétköznapi" bűnöző nem ölni akar, hanem elsősorban rabolni, lopni, egy időre védekezés képtelenné tenni áldozatát. Sokszor a támadók maguk is meglepődnek, milyen alapos "munkát" végeztek.
- A különböző jogcímen fegyvert tartóknak mindenképp meg kéne tanulniuk, hogyan működik a fegyver, hogy kell biztonságosan használni. Ez most is így van, elméleti és gyakrolati vizsgát követően juthat valaki fegyverhez.
- A profi bűnözők elsősorban nem a rendőrségen regisztrált legális sportfegyverrel követik el a bűncselekményeket, nem hiszem, hogy ez megváltozna.
- Abban, hogy a fegyvergyártás kétes erkölcsű ipar egyetértünk, habár mindig a kereslet határozza meg a kínálatot, és nem az eszköz a fegyver a bűnös, igazából az is irreleváns, hogy a gyártó erkölcsei milyenek, a lényeg, a fegyvert használó célja. A magam részéről a békés (sport, gyűjtemény) célú felhsználást támogatom. A kedvenc példám erre Kína. Feltalálták a lőport, és tűzijátékot készítettek belőle. Az Európai ember egészen más lehetőséget látott benne.
- Pacifista vagyok én is. Nem akarok ártani senkinek, és elítélem a háborút, mint a konfliktusok megoldásának eszközét...
- A pedofilokat én sem tolerálom, és a Btk. sem, de nem volt ez mindig így. Római birodalom, ókori Görögök stb. A társadalom megítélése változhat, egy-egy jelenséget illetően, amennyiben tagjainak igénye van arra, hogy változás történjen.
Legújabb szokásom, hogy miután megnéztem egy filmet, elolvasom az arról írt kritikákat az interneten. Azt a hibát nem követem el, hogy előtte teszem ezt, mert akkor az élettől is elmenne a kedvem, nemhogy a választott filmtől. Bátran vállalom, ha így van, nem kizárt, hogy én…..
Egy haverom másfél órás kiselőadás keretében ecsetelte, miért tölt több estét, a swinger clubban, mint otthon. Végighallgattam őt, de nem jártam még ilyen műintézményben, elhamarkodott lett volna véleményt alkotnom róla. Brüno kalandjai jutottak eszembe. A filmben a swinger…..
ANTIKULTI Búcsú a cigitől 2014.09.16 20:27:56
Emlékszem, amíg szívtam a cigit, úgy gondoltam, hogy a dohányzást nem lehet abbahagyni. Ez a gondolat lassan, sunyin épül be az ember tudatába, amikor érzi, ideje a következő szál cigire rágyújtania. Fiatal koromban szoktam rá buliból, és sokáig velem maradt, mint az egyik…..
Világszerte egyre népszerűbb ez a műfaj. Íme a privát kedvenceim itthonról és a nagyvilágból:      ..
ANTIKULTI Molnár F. Árpád? 2014.08.24 08:52:25
A legnépszerűbb videó megosztó hálózaton bukkantam a felvételeire. Saját magát, halálos fenyegetéssel üldözött, száz százalékban betiltott, keresztyén oknyomozó, tényfeltáró, emberjogvédő, a legkedveltebb roma jogvédő, operatőr, filmrendező és végül de nem utolsó…..
Létezik olyan nő, akinek nem az a célja, hogy feltétlenül komoly kapcsolatot alakítson ki, szimplán beéri azzal, ha jól érzitek magukat együtt, tart a dolog ameddig tart, addig viszont kötöttségek és féltékenység nélkül zajlik?  Nem fontolgat házasságot a második randi után,…..
Engem folyton betalálnak a félőrült, guruló gyógyszerüket vadul kergető zárt osztály szökevények… Tegnap érkezett Facebook-on egy ismerősjelölés – „Szomorú Valóság” – ájjáj mondom, nagy lesz itt a baj. Toltam is rá gyorsan egy screen shot-ot, hogy megmutassam…..
ANTIKULTI Rugóskés 2014.08.19 18:07:08
Egy napsütéses munkanapon sétáltam az utcán, haladtam a munkahelyem felé, a szokottnál lassabban, jól esett egy picit sütkérezni a napfényben. A sarkon, szemben velem, felbukkant két rendőr. Irodista szerelésben voltam - egyébként sem vagyok gyanús jelenség - nem feltételeztem,…..
ANTIKULTI Kísértet hotel 2014.08.16 16:00:32
A jobb sorsra érdemes szálloda az egyik legszebb budai kerületben található, ott éktelenkedik bezárva, vagy húsz éve. Bontásra vár, talán, egyszer valamikor valaki hozzá is kezd majd, viszont addig sem áll kihasználatlanul. Egy héten egyszer rápillantok, amikor elfutok mellette…..
ANTIKULTI Betörők figyelmébe 2014.08.16 10:58:39
Mai blog bejegyzésemet a lakótelepünkre rendszeresen betörni járó bandának írom. Csak remélem, hogy a bandatagok közül valaki ugyanúgy kezdi a napját, mint egy átlag, dolgozó ember, leül a kávéval a számítógép elé, és megnézi, mi újság a neten. Bízom benne, hogy ráakad…..
ANTIKULTI Kommentelők figyelmébe! 2014.08.10 10:14:04
Egy hete indult a blog. Ebből az alkalomból áttanulmányoztam a statisztikát, és az összes kommentet. Köszönöm szépen, a sok ezer letöltést, és a sok like-ot. Visszaadták a hitem abban, hogy él egy csapatnyi ember, akik képesek mosolyogni a körülöttünk zajló eseményeken. Az…..
ANTIKULTI Edzőterem - nők. 2014.08.09 21:32:12
Nem célom, hogy bárkit megbántsak, senkinek nem akarok a lelkébe taposni, a publikáció oka, értelme, kizárólag a szórakoztatás/bosszantás a közönség beállítottságától függően. Nem szeretném bekategorizálni az embereket, és az öncélú fikázás sem az asztalom, az írásom…..
Cecilia Rose Wild 2014.08.10 09:06:47
@doggfather: Igen, van, de nagyon nehéz a megfelelő mennyiségű fehérjéről gondoskodni. Nekem még úgy is problémás a dolog, hogy eszem húst.
ANTIKULTI Edzőtermi hierachia 2014.08.08 20:47:25
Edzeni járok az edzőterembe, zenét hallgatok, és teszem a dolgom. Én vagyok az a jó seggű, bögyös csirke, aki alig szól valakihez, csak akkor válaszol, ha kérdezik. De miért járnak a többiek? Olyan klikkesedés van, hogy azt öröm nézni. Néha jókat derülök rajta. Nagydarab…..
Cecilia Rose Wild 2014.08.09 20:19:12
@Hamvas Hugó, a TANÁR ÚR!!: "Szellemi önkielégítés" ez tetszett. Köszönöm a kedves feltételezést, már-már aggódást, de minden remek, nem a baszatlanságom vagy annak a hiánya indokolta a postot.
Nem vágyom arra, hogy idegenektől azt halljam, hogy jól megkúrna. Ez lehet, hogy meglepő, de egészen más síkon szoktam kommunikálni.

Szóval melyik sportág a favorit kedves TANÁR ÚR?
Cecilia Rose Wild 2014.08.09 21:35:12
@doggfather: Már van! Nézd meg a blogot!
Cecilia Rose Wild 2014.08.09 23:36:22
@Stabilo: Lazíts! Próbáld már meg poénra venni, ha Hofit érted, neked is sikerülni fog. :)
Nem lehet azzal vádolni, hogy kirívóan agresszív lennék, inkább az ellenkezője. Már lenyugodtam, élem a panel proletárok, szájkaratés, plebs fotelforradalmárok átlagos mindennapi életét, hiszen már a második kamaszkoromnak is rég vége. A reggeli kávém mellett olvasgatok,…..