Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jadeite

0 bejegyzést írt és 99 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1981. december 13. Wojciech Jaruzelski lengyel miniszterelnök és pártfőtitkár az állami televízióban kihirdeti az országban a szükségállapotot..
1898. Az alaszkai aranyláz idején Dyea településre érkező színésznők vagy táncosnők kelnek át a Taiya folyón. A nők valószínűleg a klondike-i területre, Dawson Citybe tartottak..
Jadeite 2021.10.10 18:52:46
@J.László: nekem csodálatos módon nem okozott gondot sem a gázálarc, sem a tűzoltósisak (nyilván nem lobogó metál-énekes hajkoronáról beszélek, de a képen a katonáknak sem olyan van), sisakban meg ugye nehezen gabalyodik bele bármibe is az ember haja. Persze az is lehet, h a hetvenes években nem számítottak első világháborús stílusú gáztámadásokra (amivel még a nácik sem próbálkoztak) meg lövészárkokra.
Jadeite 2021.10.11 19:59:16
@¿Qué tapas hay?: ha a gázálarcot problémásan tudtam volna használni, akkor megfulladok az első riasztásnál, de mint mondtam, nem volt vele gondom. A gondom inkább azzal van, hogy elég gyökér dolog bárkit is nem igazi katonának tartani, mert nem olyan a haja, mint amit elvár, vagy kinevetni őket, mint egy másik koszlidérc egy másik kommentben.
Jadeite 2021.10.12 19:49:23
@¿Qué tapas hay?: ha őket szánták "díszelgőnek", akkor valószínűleg a fejesek szerint megfeleltek a célnak, különben nem őket állították volna oda. Én mondjuk semmilyen katonát nem látok szépnek, sem rövid, sem hosszú hajjal, ízlés dolga. (jó, ez nem igaz, láttam már dögös katonanőket, de ez már eléggé off, be is fejeztem itt)
Sziasztok! Remélem jól telt a nyár mindenkinek. Igen, mától teljes gőzzel robog az oldal, mindjárt itt az első Napi érdekes. Vágjunk is bele! 1884. A brit Kendall Green biciklis klub tagjai ..
Jadeite 2021.09.07 17:13:54
@chrisred: a napóleon-korabeli, illetve korábbi csatákban viszonylag kevesen haltak meg; a seregek jellemzően több embert veszítettek járványok és dezertálások miatt, vagy épp a fagy következtében, ahogy a téli hadjáratban. Az 1860as évektől ez megváltozott, mivel a modernebb seregekben ekkorra kezdték leváltani a lassú elöltöltős muskétákat a hátultöltős, huzagolt puskák (pl Chassepot), amik a korábbiaknál sokkal jobb gyűzgyorsaságuk és pontosságuk miatt elképesztő pusztításokra voltak képesek. Az 1860as és 70es évek háborúiban nem voltak ritkák a tízezres veszteségek csatánként.
A náci vezetés az élet minden területét igyekezett leuralni a Harmadik Birodalomban - nem volt kivétel ezalól a szexualitás sem. A népesség drasztikus csökkenése miatt komoly demográfiai problémával nézett szembe az ország. Ahogy sejthetitek, Hitler az árja "fajjal" akarta benépesíteni birodalmát,…..
1847. Fotó a fényképezés hőskorából. Amerikai katonák Saltillóban, a mexikói-amerikai háborúban. Az 1846 és 1848 között tartó konfliktus elsősorban a renegát államnak nyilvánított Texas Mexikóból történő kilépése miatt robbant ki, és Mexikó vereségével ért véget, amiben újabb jelentős területeket…..
Jadeite 2021.05.02 15:24:23
@lexrex: nem akarlak bántani, de ugye tudod, h a liberális ellentéte csak PC nyelven illiberális, ami magyarul szolgalelkű csicskát jelent? Bár gondolom neked ott Romániában jól jön ez a cselédmentalitás.
1864. Abraham Lincoln merénylője, John Wilkes Booth (balra) Marcus Antoniusnak öltözve Shakespeare Julius Caesarjában..
A szokásosnál több fotót hoztam ma a Nemzeti Múzeum gyűjteményéből, kizárólag a magyar történelemből. A Tanácsköztársaság bukásától a háború végéig terjedő alig negyed évszázadot nézhetitek végig. Nem éppen az "ántivilág" idilli oldalát fogjátok látni, néhány kép 18+-os is lehetett volna... A…..
1890. A Washington és High-híd a New York-i Harlem-folyó felett. Mintha nem is egy nagyvárosban lennének..
Jadeite 2020.07.26 18:23:46
@Namely: hasonló agymenésekről mindig az a mondás jut eszembe, hogy az erős nőktől csak a gyenge férfiak félnek.
1917. Brit csapatok öröme a kamera előtt..
Jadeite 2020.07.14 01:42:27
@JTom: jobbulást kívánok, egy ujjtörés baromi kellemetlen lehet

@/\ngel: hanyagul megépített épületek a világon mindenhol vannak sajnos, lehet az az ország bármilyen fejlett is

Egyébként a szovjet áruházas képről elsőre a black friday jutott eszembe, bár ott az emberek még egészen más okból rohamoztak
A Momentum elnöksége csaknem teljesen kicserélődött a hétvégén. Kikerült belőle pl. a fideszes csatornafirkászok által sokat támadott Donáth Anna, viszont bekerült Körömi Attila, ami minimum érdekes fejlemény. A hosszú fideszes múlttal rendelkező, majd (2004 és 2006 között) jobbikos, de minden…..
Jadeite 2020.06.09 14:03:36
@Moin Moin: én is mindig röhögök azokon a balfaszokon, akik szerint a liberalizmus rossz dolog, mert hát ezt mondták az M1-en, de csak egyetlen ma megszokott jogát vennék el, és visítana mind, mint a bajos malac. Bár ezek a birkák akkor is tapsikoltak, amikor a vajda bejelentette, h most itt illiberális demokrácia lesz, pedig azt a kifejezést már végképp nem értik.
Mindenkinek eljön az életében a pont, amikor regel a Tinderre: hiszen ha munkát, húzódzkodórudat, sört, kávét, barátokat már évek-évtizedek óta az internetről szerzünk, akkor miért ne pont a szerelemmel tennénk így? Hát nem? Nincsenek felesleges körök, eltékozolt órák és randik - mindent előre…..
Jadeite 2020.06.01 03:19:30
@Dread Naughty: a fideszesek mindig leszopják egymást úgyis
Jadeite 2020.06.01 03:22:35
@DR. Smit Pal: "ha csak nem egy retardalt fideszessel, mert azert ott is elofordul ilyen" - én még nem retardált fityóst nem láttam. Legendák szólnak olyan fideszesekről, akiknek a szülei nem voltak minimum testvérek, de a kutatók nem találták még meg a nyomaikat. Mondjuk egy tolvaj cigó segglyukából kibújt szekta tagjaitól mit is várna az ember.
A most következő cikkben annak járunk utána, hogy ki is volt a híres kommunista politikus legfőbb személyes testőre és az egész testőrségének a parancsnoka is egyben...
Jadeite 2020.05.06 23:38:28
@HgGina: kicsit irigynek tetszik lenni, old fart
Jadeite 2020.05.06 23:38:34
@hebebe: lövészárkot már valóban nem láttak az amerikaiak, mert az már nem divat a modern hadviselésben, tömegével utoljára talán 40 éve, az irak-iráni háborúban ástak, mivel 1ik sereg sem volt a toppon. Egyébként attól, h láttál egy yt-videót, ahol hívták a légierőt, nem jelenti azt, hogy minden bokort lebombázhatnak.
2014 elején az Ubisoftnál úgy döntöttek, hogy újra meglovagolják az AC - Back Flag sikerét, és különálló, standalone game-ként is kiadják a Freedom Cry címet viselő spinoff epizódot. Noha a játék már korábban is letölthető volt, egyfajta DLC-ként jelent meg a köztudatban,…..
Jadeite 2020.05.03 20:54:38
@fraki: elírtad a nevedben a k-t fr-re
A magyarság történelmében mindig is fontos szerepet játszott a lovasság. A ló nem csak egy egyszerű haszonállat volt, különleges bánásmódot igényelt. Minden nemzet különböző módon bánt lovaival és gyakran a lovakon múlott a nemzet sorsa is. Most csak a középkori lovas hadviselést és annak az…..
#531 A világegyetemben sokkal több fekete lyuk található, mint szar zenekar Pécsen, mégis tavaly áprilisig kellett várni, hogy végre megörökítsék az egyik ilyen monstrumot. Mi tartott ennyi ideig és miért őrült meg a tudósvilág egy kávésbögre lenyomatát idéző pixeles képtől?  A fekete lyukakról…..
Jadeite 2020.04.12 18:41:23
@Krisz101: @Krisz101: eddig sohasem akartam, de ha el kéne képzelnem egy szem krumplit, amit bajerzsolt seggéből rántottak ki, majd sziszi megfőzte pacal mellé, az pontosan olyan lenne, mint te. De tényleg, szar lehet rettegésben élni a gonosz femináciktól, meg a baloldalmaffiától. Ha véletlenül elmakogsz angolul, vmi alt rightos fórumon te lehetnél a sztár, ahol külön előny, hogy a szüleid közeli rokonok voltak.
Jadeite 2020.04.14 17:07:08
@Krisz101: de legalább tudok magyarul (is) írni. Ha neked nem megy, ne erőltesd, nyugodtan jöhet románul, majd legooglefordítózom. Mindig szórakoztató a magadfajta incel rinyapinákon mulatni.
Jadeite 2020.04.14 17:31:53
@Krisz101: diktálás :D 2020-ban már nem tudtok írni, 2030-ra meg már magatok alá is szartok? :D Mellesleg jah, biztosan "az amit a nők mondanak", úgy látom betaláltam az incel dologgal is. Nyitnom kellene valami telejósdát. Egyébként semmi baj, ha utálod a nőket, keress magadnak egy derék férjet, és nem leszel ennyire frusztrált kis rettegőgép.
Az ügyeletes nindzsa Amerikából. Pedig egy japán halász fia, és tényleg Japánban született. Kiskorától kezdve karatéjozott és a legrangosabb karateversenyt is megnyerte. De ő színész akart lenni. Nagy bemutatkozása az Enter the ninja - e blogban már méltó módon kitárgyalt -…..
Jadeite 2020.04.13 13:54:41
@Kovács István1234: óó, pistukám, te nagyon fordítva ülsz anyádon :D
1845. Nyikolaj Vasziljevics Gogol (középen sétapálcával) ukrán-orosz író, orosz festőművészek körében Rómában egy korai fotográfián. Gogol hét évvel később lelki bajaihoz köthető testi leépülésébe hal bele, miután az őrület határán elégette a Holt lelkek folytatásának csaknem teljesen kész kéziratát..
Jadeite 2020.03.30 00:26:11
@hunter84: jah, hogy merték a sokszoros túlerőben, viszonylag modern szovjet technikával rájuk támadó arabok seggét szétrúgni (ismét). Azt meg, hogy sehol nem szeretik őket, kiegészíteném annyival, hogy a frusztrált genetikai hulladékok körében tényleg mindenütt nagy divat az antiszemitizmus, ettől még egészséges ember nem utál senkit nemzetiségi/vallási alapon (sem)
1894. Korbácsolóoszlop a govani (ma Glasgow része) rendőrörsön, Skóciában..
Jadeite 2020.02.18 01:29:02
@szánmonoxid: "Igen, egy katapult által lerobbantott fülketető ezt minden bizonnyal baromira megnehezíti. A kabrió autókba is marha nehéz belátni, ha le van eresztve a tető."

A kontextusból szerintem nyilvánvaló, hogy nem az üléskárpit színére gondolt, hanem például... nem is tudom, talán a szovjet gép pillanatnyi üzemanyagszintjére. Ezek után az értőolvasás szóba hozása óriási öngól.
MILYEN NŐK TETSZETTEK? Szerelmetesfeleségtársam egyáltalán nem törékeny. Kezdettől fogva, úgy a második pillanattól láttam és imádtam, hogy mindenhol van rajta mit fogni. Nagyon kedves volt minden érzékszervemnek. Ez tizenkét év után is így van, pedig már látjuk egymáson „az arcunkra szőtt változó…..
Jadeite 2020.01.19 00:47:14
@Killary Fucking Clingon: 18as karika a szokás a meztelen nőket ábrázoló fotókat tartalmazó posztnál. Mindazonáltal nem tudom, mindez hogyan hathat bárki szexuális orientációjára, bár nekem veled ellentétben nem is voltak a szüleim testvérek, így ezt a kérdést nyitva hagyom.
Nőnek születtél, és ha szerencséd van, még szerettek is. Ha még nagyobb, akkor elfogadtad magadat, sőt te is szeretted. Aztán mégiscsak utolér a fogyasztói társadalom, mégiscsak kikerülsz a védelmező burkodból, és ha akarod, ha nem, meg kell alkotnod saját magadat. Ez a mai totális torzulásban…..
Jadeite 2019.11.11 00:47:01
@Torokhang: azt a funkcionális analfabéta anyád picsáját, és még az ilyen sötét zombik próbálnak észt osztani, akik azt sem fogják fel, hogy mit olvasnak :D
A 43 éves Rémes Gyula 2018 decemberében halt meg a Westminsternél, tragikus körülmények között. A Guardian nemrég hosszú cikket szentelt sorsának és az ügy jelentőségének. Ezt foglaljuk most össze...
Jadeite 2019.11.03 22:56:27
@Nagy fasz vagy te Válasszunk: neked anyád meg apád ilyen közeli rokonok lehettek, hogy ilyen genetikai hulladék lett a nászuk eredménye. Szerintem ragadj össze a másik nyomorékkal, a Hungarian Proliraphiccal (akár szexuális értelemben is), hogy egyetlen katapulttal lőhessünk titeket vissza romániába, a jó qrva anyátokba.
A cím pontosabban fogalmazva úgy kellene szóljon, hogy amit a Bábel tornyáról tudhatunk. Ugyanis sok misztikus történet van a Bibliában, de Bábel tornyának története kétslég kívül egyike azon eseményeknek, mely évezredek óta megmozgatta számos rabbi, tudós, filozófus és történész fantáziáját. A Noé…..
Minden hős annyit ér, mint a gonosz, akivel szemben meghatározza önmagát. Talán éppen ez az oka annak, hogy bizonyos történetekben a főgonosz sokkal érdekesebb karakter, mint maga a főhős. Ők azok, akik elindítják az események láncolatát, az ő tetteik késztetik a hősöket cselekvésre, így végső soron…..
Jadeite 2019.10.15 20:56:56
@káBell: milyen értékes a "kritika" egy olyan embertől, aki egyetlen értelmes mondatot sem tud leírni. Még h Krapulax , lol
A Fidesz még mindig azt a lendületet szeretné használni, melyet 2015 nyarán szerzett a menekültellenes kampány beindításakor. Kétségtelen, a migránsozás sokat hozott a konyhára, egy önkormányzati választás esetében azért mégis elég anakronisztikus dolog, hogy ellenzéki győzelem esetére a déli…..