Regisztráció Blogot indítok
Adatok
George Herceg

138 bejegyzést írt és 406 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Férfiszemmel Illúziók nélkül 2021.04.30 10:14:38
Az egyik ok, amiért úgy tűnik, hogy a mai párkapcsolatok nem sikeresek, a túlzott elvárásokból adódik. Mindkét nem illúziók tömegével a fejükben vág bele újabb és újabb kapcsolatokba, és mindkét nem szerint a másik nem elvárásai rugaszkodottak el a valóságtól. A nők szerint minden férfi, még a…..
Vági Márton: Miért nekem kell fizetnem azt, hogy Te gyereket akarsz? című cikke (https://azonnali.hu/cikk/20210203_miert-nekem-kell-fizetnem-azt-ha-te-gyereket-akarsz) azt boncolgatja, hogy a globálisan túlnépesedett bolygón miért a gyermekvállalást támogatják az adóelvonásokból, miért nem a…..
Minap az indexen érdekes interjú jelent meg Heal Edinával az Egyenlítő Alapítvány vezetőjével. Az interjút itt olvashatjátok: https://index.hu/gazdasag/2021/02/01/heal-edina-interju-nok-eselyegyenloseg/ A felvezetett témák a női problémák szokásos felsorolása volt: Több nő végez a felsőoktatásban,…..
Az, hogy a nők a rosszfiúkra buknak evidencia. Arról már megoszlanak a vélemények kortól, nemtől, műveltségtől és szocializációtól függően, hogy miből is áll a „rossz-fiúság”. Van, akinek a kigyúrt, tetovált BMW-s „vállalkozó”, van, akinek a bőrdzsekis rock gitáros és van, akinek egy egészen más…..
Miért hallunk gyakran a férfiak szájából a női nemet degradáló, cinikus megjegyzéseket? Hímsovinizmusról van csak szó, vagy mélyebb okok húzódnak meg a háttérben? Alapvetően a férfiak szocializációja kifejezetten nőbarát, hiszen korán megtanuljuk, hogy a társas érintkezésekben a nőkre más szabályok…..
George Herceg 2020.08.13 13:18:47
@Vili Dinka és a csokigyár: Mindenki elvár valamit a másiktól. És mindenki jogosnak és érthetőnek gondolja a saját elvárását. A kérdés, hogy ezek találkoznak e valahol.
Hajlamosak vagyunk a párkapcsolaton belüli játszmákat valami ördögtől való dolognak tartani, pedig ahol két ember tartósan együtt él, óhatatlanul is kialakulnak játszmák és ez nemcsak a női lélek sötét oldalával függ össze, hiszen minden játszmához legalább két ember szükséges. Velem is előfordult,…..
Ki ne szeretné a lasagnét? Aki szereti az olasz konyhát, biztos vagyok benne, hogy a lasagne az benne lenne a top 5-ben. Vasárnap csináltam bolognai ragut, vagyis magyarul lehet jobban hangzik, hogy bolognai szószt, 3 órán át főztem, szóval tényleg isteni lett. Este gnocchival ettük, másnap…..
Nem a klasszikus prostitúcióról akarok írni, sem pedig az aranyásókról. Azokról a nőkről akarok írni, akik hatására a mai tizenéves lányok instaprostikká és youtuberibancokká akarnak válni, mert ők lettek a példaképek. Azok a nők, akik több ezres követőtábort toboroztak, akiket nagy cégek keresnek…..
Természetesen nem mindenki és nem mindegyik nőből, de valljuk be a nőkkel szemben cinikus, kiégett férfi képe meglehetősen gyakori lett a nyugati társadalmakban. A feminista válasz a kérdésre az, hogy ezek a férfiak nem tudják elviselni, hogy a nőket már nem lehet tárgyiasítani, elnyomni és…..
Mivel most javasolt mindenkinek, amennyit csak lehet, otthon maradni, így a valódi örömvonatozás szóba sem jöhet. Ezért új sorozatba kezdek, amelyben rövid, képzeletbeli - a valóságosnál sokkal gyorsabb - vonatozásokra invitálom a kedves olvasókat. Az első alkalommal a menetrendkönyvben 76-os…..
George Herceg 2020.04.01 08:49:05
@Benbe: Azt mesélte a papa, hogy a háború alatt vagy négyszer cserélt gazdát ez a pályaszakasz és ugye a visszavonuló fél mindig megrongálta a pályát, amit persze az előrenyomuló sereg nagyapámmal csináltatott meg rohamtempóban. Sőt a német és az orosz illetékes tisztek egymásnak üzengettek nagyapámon keresztül. Szegény nem sokat aludt azokban az időkben.
Megszokta az ember, hogy a blogszféra demokratizmusa miatt, mindenki oda hányhatja a legképtelen agymenéseit is a széles olvasóközönség elé (Én is ezt teszem, nem gondolom, hogy mindenki egyet ért azzal, ahogyan én látom a világot) Ezzel tehát nincs baj, de ha egy ökörség világméretűvé…..
  Uptade Norbi média balhéja kitűnően sikerült, hiszen vele van tele minden újság és az internet összes bugyra. Az ősi igazság ismét igazolta önmagát: a negatív reklám is reklám. Na, de miért is ütötte ki a biztosítékot sokaknál a fittnesz Cézár néhány, kocsmapult mellé való eszmefuttatása?…..
Természetesen általánosságok következnek, hiszen az egyéni adottságok, lehetőségek és a megtett életutak nagyon különbözőek lehetnek. Nem véletlen azonban, hogy sok férfi ebben a korban teljesedik ki párkapcsolati és szexuális szempontból. Nézzük az okokat! Már nem szorít a libidó Egy…..
Már megint egy egyoldalú blogbejegyzés, amihez hozzá kell szólnom: https://intuiciok.blog.hu/2019/10/06/valas_gyerekek_no-ferfi_haboru?ajanlo=1 A szerző azt taglalja, hogy a nők miképpen rendelődnek alá gyermekvállalás után a férfiak munkájának és válnak kiszolgáltatottá. Emellett pedig leírja,…..
Posztolónk szerint a mai huszonéves pasik csak úgy elvannak, várnak valamire, és ha netán horogra akad valaki, semmit nem visznek bele a kapcsolatba, viszont rengeteg elvárásuk támad. Az előítéletek is erősen élnek bennük, így ha elérhetetlen nő kerül az útjukba, inkább lekezelőek lesznek…..
Örök téma a párok között, hogy az esetleges megcsalások, félrelépések lehetőségeit mennyire lehetséges, érdemes kiszűrni, ellenőrizni. Az egyik jellemző vélemény szerint, akit meg akarnak csalni, azt így is, úgy is felszarvazzák. Nem érdemes tehát kontroll alatt tartani a másik idejét és állandóan…..
A nők és a férfiak egyaránt illúziókat kergetnek a másik nemmel kapcsolatban, a különbség csak annyi, hogy más fajtákat. Azok a férfiak, akik hosszú távú klasszikus kapcsolatban gondolkodnak és még nem égtek ki és nem váltak cinikus Casanovákká, úgy tekintenek a nőkre, mint akik egyszerre lehetnének…..
Sanyi, akkor még Sándor, nem volt egy két lábon járó tesztoszteron bomba, de ott szőrösödött ahol kellett, és kellően markáns arcéllel és mély orgánummal rendelkezett. Ehhez jött még egy közel 2 méteres magasság és egy mérnök diploma. Szóval nem volt egy főnyeremény, de amikor lement a Morrison’s-ba…..
George Herceg 2019.07.14 09:59:17
@Stefi100: Igen, ezt javasolnám, csak tegyük hozzá, hogy fordított esetben is az otthon unatkozó Rékuci zárja el a szexcsapot...
George Herceg 2019.07.14 21:01:32
@Stefi100: Én azt mondtam, hogy a férfi libidóját nem töri le ha a nő HTB, a nőjét viszont letöri hosszú távon, ha a férje női szerepet visz.
George Herceg 2019.07.15 06:28:10
@Stefi100: Példátlan leegyszerűsítés, sommás megállapítás, téves következtetés. Ha ez a véleményed miért olvasol ilyen blogokat? Hogy legyen mit kikérni magadnak?
Férfiszemmel Hősök vagy lúzerek 2019.06.04 13:30:42
Alapvetően a nők, különösen 20 és 40 év között két kategóriába sorolják a férfiakat. Hősök azok, akik vonzóak, akiket követni lehet, akiket valójában és kizárólag mint férfi vesznek számításba. Ennek ellenkezője a lúzerek csoportja, akiket nem látnak férfinak, és kizárólag egyéb előnyök megszerzése…..
Férfiszemmel Mi, 76-osok 2019.05.09 11:44:17
Hanyas vagy? 76-os? Akkor mi fél szavakból is megértjük egymást. Azt mondod: Anya Azt mondom: GYES Azt mondod: Apa Azt mondom: Alig láttam Mi vagyunk a „ratkó gyerekek” gyermekei. Mi vagyunk a nagy generáció kis utódai. Mi vagyunk a „kis generáció” Azt mondod: Szocialista vállalat Azt…..
Már csak néhány tíz oldal van hátra Giacomo Casanova emlékirataiból. Mind bárki más, én is csak annyit tudtam eddig róla, hogy 18. századi szoknyapecér, hódító és lódító, magyarán csaló, szélhámos és kurvapecér volt. Az emlékiratok azonban árnyalják ezt a sablonos képet. Casanova imádta a szép…..
George Herceg 2018.09.19 10:20:31
@nemorino: Magyarul. Az atlantisz kiadó annak idején 2 kötetben kihozta a Szerb Antal féle válogatást és a második kötetben a többit.
George Herceg 2019.04.16 14:32:05
@Fish Bonanza: Kösz a kiegészítést. Sajnos az utókor csak a csajozóművészt látja benne, nem a filozófust. Önmagát elsősorban filozófusnak és írónak tartotta.
Férfiszemmel Fordított világ 2019.04.16 14:27:35
Vigyázat nyomokban iróniát tartalmaz. A poszt megértéséhez olvasd el az…..
A sokat szapult u.n. „nyugati világban” fennen hirdetjük, hogy az egyéni boldogulás útjába nem állhat semmilyen faji, nemi, szexuális, vallási és egyéb hátrányos megkülönböztetés vagy előítélet, illetve jogi és társadalmi diszkrimináció.  Ami számít az egyedül a tehetség, a teljesítmény és a…..
Hogy a házasság intézménye kiüresedőben van a nyugati civilizációban közhely. De mi van az esküvővel? Miért van az, hogy bár sok esküvőn és lakodalmon voltam, egyiken sem tudtam jól érezni magam? Az esküvői szertartás egyidős a házasság intézményével és bár eltérő kultúrák eltérő rítusokat írnak…..
George Herceg 2019.03.18 06:31:23
@qncogi: Ki nem hagytam volna....:-)

De miért-e nagy indulat? Ez egy blog, ahol bármiről szabad véleményt formálnom, neked meg szabad kritizálnod. Megtetted, minden oké. Ne akard előírni, hogy miről, kinek mi lehet a véleménye. Emellett elfogadom, hogy te bizonyára más esküvőkön voltál, mint én. Ennek lehetőségét senki nem vitatta. Peace!
George Herceg 2019.03.18 08:32:52
@qncogi: Sajnos semmiről sem lehetne írni, ha nem általánosítanánk, vagy legalább is nem tipizálnánk a dolgokat. Bele szoktam írni, hogy természetesen kivételek mindig vannak, ezt valamiért ebben a bejegyzésben nem tettem meg. Bár azt hiszem az benne volt, hogy én nem voltam még soha "jó" esküvőn, ahol tényleg meghittséget lehetett volna érezni, de talán nemek nem volt szerencsém. A te kommented inkább indulatos volt és nem bántó, azért is kérdeztem rá az okára. Nem gondolnám, hogy bárkit megsértettem volna, hiszen akinek nem ilyen volt az esküvője, az miért is venné magára, ahogy azt a szaktársak is leírták a kommentjeikbe a saját esküvőjükkel kapcsolatban.
A napokban a bejelentett új családtámogatási rendszertől volt hangos az ország. Részletek ugyan még nem ismertek, de valószínűleg hatalmas összegek fordítódnak a jövőben arra, hogy 3 bevállalt gyerekért különböző támogatásokat lehessen igényelni. A cél egyértelmű: megállítani a lakosság lassú…..