Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nancsibacsi

0 bejegyzést írt és 2943 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szóval az van, hogy Schiffer Andrással sokszor, sok mindenben volt vitám a múltban. Most sem értek vele mindenben egyet (például az atomenergiával kapcsolatban). És minden bizonnyal a jövőben is lesznek olyan pontok, amiben nem értünk egyet, és ez így nagyon jól van. De speciel abban, hogy a…..
Nancsibacsi 2022.10.20 08:14:12
@Hakuho: Magyarországot meg Ukrajnát összehasonlítani ugyanolyan sértő mintha Németországot Kongó alsóhoz hasonlítanád. Ukrajna SOHA nem volt sem kultúrállam, sem demokrácia, sem semmi, ami európai. Az hogy a tótavé meg hasonló hülyék ezt állítják róla az nettó hazugság. Ukrajnában amit én most ideírok a fórumba az konkrétan 2 év szabadságvesztés, jó esetben felfüggesztve 5 évre (volt aki ezt megkapta, létező ember, ugyanezért). Ukrajnát azért tudták megtámadni az oroszok mert 0 (NULLA) szövetségese volt, igazándiból mindenki utálta mint egy darab sz.rt, ÉS JOGGAL, mert úgy is viselkedtek mint egy darab agresszív sz.r. A magyar nemzetiségiekkel is kb olyan szinten bátak mint a románok a 90-es években, tehát mi se szerettük őket, de pl. a lengyelek se, az oroszok se, meg senki se. Az TERMÉSZETES hogy ezek után valaki szétrúgja a p.csájukat, és igen, az nem természetes hogy az USA saját jól megfontolt gazdasági és geopolitikai érdekeinek megfelelően támogatja őket hadianyaggal, katonailag (a hírszerzés, kiképzés is katonai művelet) és pénzzel. Az meg egy történelmi balfaszság, hogy az EU is ugyanezt teszi - az EU történelmében ezt úgy fogják kiemelni, mint Karthágóiéban a harci elefántos manővert az Alpokon keresztül: ezzel b.szták el, hogy lehettek ilyen hülyék: így fogják tanítani a történelem tanárok azt, amit jelenleg az EU csinál. És igen, Orbán is ott lesz egy mellékmondatban, hogy pedig ő elejétől fogva mondta, hogy ez ökörség, és rámutatott arra, ami az egésznek az eredménye is lesz, hogy saját magunkat lőjjük tökön.
Nancsibacsi 2022.10.20 08:21:24
@Rodney_2: 56-ban a forradalom leverését Ukrajnából irányították, az iratok az ukrán FSZB tulajdonában vannak - lehet már kutatni őket, mert már eléggé elhalványult a tinta amivel írták. Akiket letartóztattak nagyrészt az Ungvári börtönbe kerültek. Ezen mondjuk szerintem semmi meglepő nincs, mert akkoriban a Szovjetunió volt a szomszédunk, és annak a legközelebbi részére vitték őket, meg onnan jöttek be - praktikusan.
  Ez lassan már nem a pedagógus bérekről szól, avagy komoly esély van arra, hogy a tanárok ténylegesen beverik az első szöget a NER koporsójába. A jelenlegi pedagógus és lassan össztársadalmi közhangulat masszívan halad abba az irányba, hogy a kibontakozóban lévő társadalmi elégedetlenség…..
Nancsibacsi 2022.10.07 08:40:36
@Igazamvanvagyigazamvan?: A pedagógusok nem ellenség, de a szakszervezetük - amelyben eleve csak a pedagógusok egy töredéke tag, és azoknak egy töredéke sztrájkol - ellenség. Pl. a nagy pedagógus sztrájkközpontban, a Kölcseiben 5, azaz öt tanár sztrájkolt 83-ból, ami 6%. És ott sokan sztrájkoltak.
Nancsibacsi 2022.10.07 11:20:46
@Igazamvanvagyigazamvan?: Szerintem a trollkodást is mérik a pártközpontban valahogy. Egyébként nem volnál ilyen lelkes.
Nancsibacsi 2022.10.07 13:17:35
@belekotty: "Tényleg? Az éjjeliőr esetén is?"
Igen, mert ha ellopnak valamit amikor ő őrködik, akkor ki szokták rúgni...
Most alakul az Orbán utáni világ Ami néhány hete még elképzelhetetlennek tűnt, mára valóssággá lett. Amilyen szinten ízzé –porrá zúzta április 3-án a Fidesz a mai magyar ellenzéket, elképzelhetetlennek tűnt, hogy az elkövetkező 12-16 évben ne Fidesz kormányok és személyesen ne Orbán Viktor vezesse…..
Bár nem ezzel szerettem volna nyitni a blogot, nem bírom elfojtani a véleményem a KATA ügyében elterjedtté vált kijelentések miatt. Ezek vagy tévedések, esetleg tudatos hazugságok, mindenesetre nem felelnek meg a valóságnak. Tehát szeretném elmondani leírni egy IT területen dolgozó KATA-s vállalkozó…..
Nancsibacsi 2022.07.14 13:01:12
@Emmett Brown: A KATA alapcélja az volt hogy gipsz jakab elkezd cserepeket csinálni, és kihordja a hétvégi vásárra, tudjon adni nyugtát/számlát. Éppen ezért aki a KATA alap célcsoportja azokat abszolúte nem zavarná hogy 100-ból 1x kiadott céges számlára plusz lóvét kell befizetni. Az eszményi KATA-s sose ad ki számlát cégeknek.
A rezsi számomra jó döntés, mert én maradok 100% rezsivédett, holott:
- Jól keresek
- Saját lakában élek, plusz kiadok egyet plusz van saját nyaralóm is (tehát 3 ingatlan), de ezek egyesével természetesen nem fogyasztanak sokat
- Az épületek energetikai szempontból nagyjából korszerűek (értsd: drágák)

Szóval ja, nekem jó. Aki meg olyan kádár kockában fűt gázzal amiből 5-öt tudnék venni a kiadandó lakásom másik 5-öt meg a nyaralóm árából az meg ráb.szik vagy lecsavarja a fűtést.
Nancsibacsi 2022.07.14 15:24:10
@Emmett Brown: Most se havi 1 utalást igényel mert a számlákat be kell küldened a NAV Online Számlázásba akár a NAV oldalán akár ha számlázó programot használsz akkor az ezt megcsinálja. Ez alapján ki tudnák szabni az esetleges extra adót, mert a számlán ha céges kötelező az adószámot feltűntetni, szóval ehhez plusz adminisztráció nem kellene csak a NAV részéről egy kis fejlesztés.
Az eszményi KATA-s startupol - vele nem nagyon állnak szóba cégek. Pont ez (lett volna) az adónem lényege. Szóval igen, elméletileg dolgozhat cégeknek, de gyakorlatilag ha ez megtörténik, akkor már egyébként is túl kéne lépnie a KATA adónemen, amely nem arra van kitalálva hogy 10 évet töltsenek benne az emberek, hanem hogy legálisan és olcsón próbálhassák ki a vállalkozó létformát.
Nancsibacsi 2022.07.14 15:34:23
@kalaszimisi: Nem akarok ide linket betenni mert nem lehet de profession.hu-n rákeestem annyira hogy Senior Java fejlesztő és a szponzorált legelső hirdetés így néz ki:
Home Office
Alkalmazotti jogviszony
Nettó 800 eFt (ez 1,2MFt bruttónak felel meg kb)
Ha belenézünk még ilyen érdekességeket látunk hogy követelmény 3 év java fejlesztői tapasztalat.
És ez egy 10 fő alatti mikrovállalkozás. Szóval ez a helyzet: 3 év java-val senior lehetsz, és egy mikrovállalkozás így is csak lasszóval tud fogni embert - ha egyáltalán. Mivel ott egyértelmű hogy feljebb nem nagyon fogsz lépni - max ha növekszik a cég.

Szóval azért mondom hogy nézz szét, mert olyan pénzért amiről te beszélsz egyszerűen nem éri meg vállalkozni IT területen. Egyébként Senior Java fejlesztő kulcsszóra 82 találat van a prof.hu-n - de sokan már nem is hirdetnek, hanem fejvadásszal közvetlenül kerestetik meg az embereket.
bircahang A történelem jó oldala 2022.06.17 06:06:00
Több EP-képviselő kérte levélben a magyar miniszterelnököt, hogy ne az ukránok élete árán valósítsa meg saját politikai érdekeit, hanem álljon a történelem jó oldalára, a világ demokratikus országai és a magyar nép mellé. De mi is a történelem jó oldala? Valóban a nyugat-európai magállamok…..
Öcsi bácsi! Nem baj ha letegezlek? Hogy jövök én ahhoz? Ugye? De olyan gönci barackom van! Ráadásul Beregsurányból! Tessék már egy kupicával elfogadni és akkor belefér a pertu? Bele ugye? Látom kipirult, a nagy szurkolástól, nem az én pálinkámtól. Öcsi bácsi! Győztünk! Angliában! Ugye ilyen nincs…..
Nancsibacsi 2022.06.15 21:19:18
@birkamenet: Ha találkoznánk nem vernélek meg, mert megvert már téged eléggé az Isten. Egy besavanyodott szar ember vagy, aki anyatej helyett vitriolt kapott kiskorában, és azóta se hányja az epét hanem issza. De azzal hogy itt B csapatról írsz, csak deklarálod hogy a savanyúságod mellett még olyan hülye is vagy mint a tök.
10 nap alatt játszott minden csapat 4 meccset - ez nagy tornák esetén is elég húzós tempó, mert ott is a 14 nap alatt 4 meccs a megszokott, és ott is legalább ennyit kell rotálnia minden csapatnak, mint amennyit most rotáltak. Nem véletlenül nem 11 játékossal mennek ki ezekre a tornákra, hanem legalább a duplájával. Ettől függetlenül pl. Harry Kane végig a pályán volt, és ha beleírod a böngészőbe hogy england transfermarkt, akkor láthatod hogy angol nemzetiségű játékosból jelenleg nála értékesebb nincs. A 28 millió eur-os kapus lenne a B csapat játékosa a 20 millió euros helyett? Mert abból is a drágább játszott ellenünk. B csapat játszott? És ahhoz mit szólsz, hogy mi levittük a pályáról Szoboszlait, Sallait, meg Szalai Ádámot - és helyettük NB1 meg hasonló vicc bajnokságban játszókat hoztunk be, ez miért volt? Azért hogy szegény angolok legalább egy szépítőt hadd rúgjanak már, nem? Biztosan. Nem ám arról volt szó, hogy a játékosoknak is kell pihenniük - á, dehogy is...

Szóval nem, ez abszolúte nem B csapat volt - ahogy ezt megírták az angol, német, francia, spanyol szakújságírók is. Az NL abszolúte nem tét nélküli, mert ha a trófeát nem is nézzük, aki kiesik a B ligába ahhoz csak rosszabb csapatok fognak menni a következő évben a nemzeti stadionba. Szerinted az Angolok minek örülnek jobban - ha a Szerbek, vagy ha az Olaszok játszanak "barátságost" a Wembleyben? Megjegyzem a 6:3 tét nélküli volt - az tényleg barátságos meccs volt. Ettől még az évszázad meccse lett belőle. Miért? Mert van olyan helyzet, amikor kikapni ciki. Pl. amikor még nem kapott ki SOHA otthon egy csapat. Ez volt a 6:3. Vagy amikor egy alacsonyabban jegyzett csapat - fifa ranglista 40. hely - 2 héten belül oda-vissza elveri az angol válogatottat. Ez volt most. Nem fogja ezt senki se elfelejteni.
Legalábbis lehetőséget nyújthat arra, hogy az ember időben megismerje képességeit, és szociális készségeket is sajátítson el anélkül, hogy az elkövetett hibák súlyos következményekkel járnának. Az iskolák nevelő szerepe ugyanolyan fontos mint az oktatási, ez derült egyébként a pandémia során is,…..
Nancsibacsi 2022.06.07 15:43:58
@gigabursch: A gond csak az hogy a céghez felvesznek a gyereked mellé egy koreait, aztán 3 hónap múlva úgy b.sszák ki a borzasztó kreatív meg jól kommunikáló gyerekedet, hogy lába se éri a földet.

A helyzet az hogy az életben TERMELNI kell. Lehet baromságokba kapaszkodni, hogy "milyen szuper a kézügyessége", de amikor jön a melóhelyedre Phang aki csak azért nem nyerte meg az Arany Dánielt mert neki délután apu üzletében is le kellett húznia 4 órát Csangnak és Jüngnak meg nem, akkor segged kitörölhetet az zenei tehetséggel meg a kézügyességgel.
Nancsibacsi 2022.06.07 15:45:16
@gigabursch: "Nem csak egyéni verseny van az életben, hanem számos csapatmunka."
Ezzel a csapatmunkával általában azok szoktak takarózni akik csak kummantani járnak be a melóhelyre.
Isten bizony, alig várom, hogy a benzin elérje az újabb lélektani határt. Az persze más lapra tartozik, hogy kinek van ekkora, és egyáltalán ennyi lelke. Bizony én is ebben az országban (l)élek, és én is ennek szívom a (benzingőzös) levegőjét (is). (Sőt már 2011-ben a maihoz képest fél áron is…..
bircahang Kirill 2022.06.05 06:06:00
A kereszténység 3 fő része - katolicizmus, protestantizmus, ortodoxia - természetesen az ortodoxia jelenti a legnagyobb veszélyt a nyugatra, a polgári, liberális eszmevilágra. A protestantizmus a liberalizmus közeli haverja, hiszen valójában éppen a protestantizmus alapozta meg a liberalizmust.…..
Nancsibacsi 2022.06.06 09:11:57
@Gógita: " nem értem, hogy a kormány, miért nem kommunikálja ezt ANGOLUL is a honlapján, kommunikációjában?! -, hogy nem Kirill maga a védendő érték. Hanem a kereszténység és az egyházak."
Kommunikálja - elhallgatják, ennyi. Liberális médiafölény nyugaton kb 90+ százalék.
Nincs neve igazából ennek a mozgalomnak még, egyesek szemében nem több mint „visszatérés a normalitáshoz”, mások számára viszont kő-konzervatív felfogásúak ligája. Az ilyen rendszerek jellemzője kicsiben és nagyban is, hogy hangsúlyozottan ismeretségi alapon működnek (el sem tudnak képzelni a…..
https://www.facebook.com/watch/?v=529521158817555 https://www.facebook.com/watch/?v=529521158817555 Komment nélkül...
bircahang Kommentel a ballibbant 2022.05.31 12:12:00
A legjobb 10 ballib komment, amivel az utóbbi időben találkoztam. A választás utáni gyűjtés. "A magyar Európa legpocsékabb nemzete, genetikusan alattvaló." "Schiffer András egy lappangó és rejtőzködő náci." "Hülye az Unió, ha enged a magyar latorállam zsarolásának." "A szomszédban egy állig…..
Két ismeretlen orosz személy szokatlan online-beszélgetését szemlézi az egyik magyar napilap. Ebben nem éppen baráti színekkel ecsetelik a magyar múltat és jelent. Vajon van-e üzenete ennek a párbeszédnek?..
A 40 feletti internetes társkeresés nehéz "műfaj" a férfiak számára, mert kialakult jellemű, meggyökeresedett szokásokkal bíró, ezernyi kötöttséggel rendelkező (és ezért nehezen alkalmazkodó) hölgyekkel kell(ene) összehangolódnunk egy olyan közegben, mely feltöltött képekkel és kétdimenziós…..
Jönni és megzsarolni nagy, gonosz EU Mi is történt néhány órával később, hogy kihirdettük a háborús vészhelyzetet és kvázi áttért Magyarország a kontroll nélküli, rendeleti kormányzásra? Miniszterelnökünk kiállt és bejelentette, hogy a magyar emberek rezsicsökkentését megvédi, de bármi áron, (értsd…..
Nancsibacsi 2022.05.29 19:24:16
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ez nem szokás kérdés, hanem vannak úgynevezett nemzetközi szerződések, azokat kéne betartania az európai uniónak (csupa kisbetűvel, mert nagyot nem érdemelnek). A szokás kérdése az, hogy rumot kérsz a kocsmában vagy vodkát.
Nancsibacsi 2022.05.29 19:31:32
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Ja, bocsánat a 3 sorért amivel sikerült összezavarjalak. Legközelebb figyelemmel leszek az értelmi képességedre.
A csütörtöki kormányinfó szerint, már a külföldi rendszámú személygépkocsik sem tankolhatnak az „olcsó” üzemanyagból. Mondanám, hogy bombaként robbant a hír, de ebben a „háborús vészhelyzetben” ez nem túl „divatos” kifejezés. Arról nem is beszélve, hogy (legalábbis) a benzin igencsak…..
Nancsibacsi 2022.05.28 17:30:14
@Motorogre: Most annyiban más a helyzet hogy nem az államtól lopna a kutas, hanem a kút tulajdonosától. Aki vagy csaját maga, vagy elássa ha rájön hogy lop tőle... Szóval én azért annyira nem irigyelem őket :-)
Vitatkozom Soros Györgynek a davosi világtalálkozón elhangzott megállapításával, miszerint „az elnyomó rezsimek felemelkedésének lehetünk tanúi, miközben a nyílt társadalmak ostrom alá kerültek. Mára Kína és Oroszország jelenti a legnagyobb fenyegetést a nyílt társadalmakra”.…..
Ritkán szoktunk a szeka.blog.hu korábbi bejegyzéseire hivatkozni, de ezúttal ez elkerülhetetlen. Közvetlenül az új Orbán-kormány hivatalba lépése előtti bejegyzésünkben ugyanis elég pontosan megjósoltuk, milyen megszorító intézkedésekkel indítja tevékenységét a kabinet. Az is figyelemre méltó, hogy…..
Elég az orbáni álháborúkból! Kis túlzással állíthatjuk, hogy az épp beiktatásra került 5. Fidesz kormány legitimációját, a Fidesz pedig választási győzelmét a háborúval való riogatásnak és Orbán Viktor mindent felemésztő, tündöklő békeapostol beállításának köszönheti. kép: infostart Legalábbis…..
Nancsibacsi 2022.05.27 11:55:09
@Kangörcsös TSZ elnök: "Oszt azon mennyiben segít a rendeleti kormányzás, ha az ukránok elzárják az olajvezetéket?"
A rendeleti kormányzás gyorsabb mint a tökölős törvényhozós. Pl. ha elzárják az olajat, akkor azonnali exporttilalmat lehet elrendelni, azonnal le lehet állítani bizonyos nagy felhasználókat, és nem csak x nap alatt, ami alatt már kiürítik az ország készleteit.
Nancsibacsi 2022.05.27 13:49:43
@pragmatika2: Ez is mutatja hogy nem csak agresszív, de primitív népség is az ukrán (mert így előre magukra vállalták, nem foghatják ezt is az oroszokra), akiket bolond aki véd.
 A hírek nagyrészt mindig nyugtalanítóak. De ami mostanában jön szembe, azt az egyszerű állampolgár már végképp nem tudja hova tenni. Orbán háborús vészhelyzetet hirdetett! Most akkor megpróbálom összemorzsázni a többi hírből azt, hogy miért tette ezt valójában?  - Mert amire gondolni lehet így…..
Elméletileg két módon érhető el ez a cél: a legfejlettebb régió meggyengítésével vagy a kevésbé fejlettek felhozatalával egyaránt csökkennek az országon belüli regionális különbségek. Magyarországon Budapest és a legkevésbé fejlett országrész (Észak-Magyarország) egy főre jutó GDP-je között…..
Nancsibacsi 2022.05.23 21:47:29
@midnight coder: 5 éves az iroda bérleti szerződések - szóval várjál még 2-3 évet. A cégünknél 4:1 hibrid van (4 nap HO, 1 nap bent), az 1 napot igényli is a nép, de nyilván aki szegedről dolgozik az nem jön fel olyankor se Bp-re. Ehhez persze kellett az is hogy idén járt le az iroda bérleti szerződés és így egy kisebb, de sokkal jobb állapotban lévő irodába tudunk költözni kevesebb pénzért, mintha maradtunk volna a nagyban. A kisfőnökök lehet hogy szeretik nézni az alkalmazottakat (amúgy nem), de a tulajok meg szeretik számolni a lóvét, és irodára annyit költenek csak, amennyit muszáj. Plusz a heti 3 nap HO ma már alapelvárás - amelyik cég ezt nem nyújtja, oda fehér ember nem megy dolgozni...
A némileg rasszista, bevándorlás-ellenes, nemzeti bezárkózást szorgalmazó jobboldal Európában és Amerikában egyaránt vezéreként tekint Orbánra. Dehát, mint tudjuk Orbánnal kapcsolatban nem azt kell figyelni amit mond, hanem amit tesz… Jelenleg épp vietnami, indonéz, mongol, fülöp-szigeteki…..