Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pinkunicorn (UK)

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Érdekes világban élünk, ahol bizonyos területeken működik (vagy ha úgy tetszik, kötelező) a politikai korrektség, másokon viszont ellenkezőleg. Utóbbi csoportba tartozik az elhízás is, a mai egyik, Németországban játszódó történet is ezt a kérdést feszegeti. Aztán kiderül…..
pinkunicorn (UK) 2016.09.19 10:25:41
@vuvuzela importőr:
"Azért az a 165cm / 85 kilónál is több megnézném, hogy miféle izmos testalkatot jelent. "

Egyetertek. En 168 / 53 vagyok, heti 3-5x jarok edzoterembe (kardio), de meg igy is vannak "problemas teruletek" es abszolut nem szamitok XS meretnek! +20 kg izom meg mar el sem ferne rajtam.. mondjuk meg +10 joindulattal, de annal tobbnel mar nem fernek be az ajton :D El tudom kepzelni, hogy hogy neznek ki 85 kg-val... :D
Ki ne szeretné azokat a történeteket, melyek arról árulkodnak, hogy ha az ember igazán elszántan szeretne valamit, akkor előbb-utóbb meg is érkezik a lehetőség – pláne, ha azt magának teremti meg. Ilyesmi Kiss Angéla sztorija is, aki tényleg egy kebabostól jutott el addig, hogy……..
pinkunicorn (UK) 2016.08.02 15:03:36
@miss.kiss: Wow, jo poszt! Vegre egy olyan tapasztalat (+ stilus) amitol nem kapartam a falat kinomban :) Gratulalok a sikerhez. Amazonrol megrendeltem a konyvet :)
Vajon tényleg a sátán műve-e a pacal, vagy a sült bárány mentaszósszal a gasztronómia csúcsa? Lehet-e kelet-európainak öltözni, és az Oasis vagy Pataky Attila ríkat meg jobban? Csupa kérdés, ami felmerült Szukics Magda (aki korábban írt már posztot, amit itt olvashattok) és…..
pinkunicorn (UK) 2016.06.01 16:48:03
@Mrs. Clayton: Haha, ambiciozus ferj! :) Nyugi, betuzni az enyem is csak a "lofasz"-t tudja :D
Az elso szo, amit megtanitottam neki a kulonbseg a magyar es az angol "puszi" szo jelentese kozott. Az egybol megragadt nala:)))
pinkunicorn (UK) 2016.06.01 18:05:19
@Mrs. Clayton: Szerencsed van. Az enyemnek meg az akcentusaval sincs baj, eloszeretettel hangoztatja a magyar tudasat, amikor anyammal skypeolok. Anyam arca, amikor eloszor hallotta ezeket, megfizethetetlen volt. Azota is kerdezgeti, hogy amugy nem tanitasz a baratodnak valami normalisat is magyarul...?
Az a paprikáskrumpli argentin, de a mai posztban lesznek szelíd vadállatok is, és rengeteg érdekesség. Nem is csoda, hiszen olyan útra indulunk, amilyenről a legtöbben csak álmodozunk. Amikor Ági először írt arról, hogy milyen körútra indul Dél-Amerikában, akkor már tudtam,…..
pinkunicorn (UK) 2016.05.26 14:19:13
pinkunicorn (UK) 2016.05.26 17:03:56
@Karma17: Ok, szolj elore, nyitom az ablakot, ha repul :)
Hogy Magda valóban a szerencse lánya-e, azt majd mindenki eldönti magának e rendkívül érdekes stílusban megírt posztnak a végére, az biztos, hogy a történet, és a hangulat nem a megszokott. Bevallom őszintén, az első furcsálkodás után engem megfogott a stílus is és a történet…..
Két év. Két év nagyon hosszú idő tud lenni, különösen, ha ennek egy részét egy család külön kénytelen tölteni. A mai történet szerzőjének, PiciJucinak és családjának ez jutott, részben saját döntésből, részben a sors akaratából. De a kitartás végül meghozta…..
A legtöbb városról él valamilyen kép az emberekben, még akkor is, ha sosem jártak ott (vagy akkor leginkább). Belfast ilyen szempontból történelmi okokból nincs túl jó helyzetben, de mint Mourning Man posztjából kiderül, az előítéletek ebben az esetben sem működnek. A…..
pinkunicorn (UK) 2016.01.26 11:44:47
@M. Péter: Emelett a berek is alacsonyabbak? Mert ha nem, akkor maris pakolok es repulok Belfastba :D Majd tulelem valahogy az ir akcentust :)
Tavaly augusztus végén jelent meg egy poszt Hollandiából, ami egy segítségkérő levélre adott válaszból született. Most az, aki akkor segítséget kért, mert éppen dolgozni kezdett Hágában, megírta, hol is tart közel fél év után. Jöjjön tehát Europass8 írása, ami nekem…..
Határátkelő Szakítópróba 2015.11.24 06:49:00
Talán emlékeztek még rá, hogy múlt hónapban az egyik központi téma az volt a blogon, hogy milyen nehézségeket okoz a határátkelés a családi kapcsolatokban. A mai poszt még ehhez a témakörhöz kapcsolódik, egy apa és férj története, akinek az Angliába költözés után ment…..
Valóban elveheti a motivációt a könnyebb siker, és zsákutcába vihet? Roland már néhány éve Londonban él, munkakeresésének történetét egy korábbi posztban már leírta. Most arról osztja meg tapasztalatát, hogy miért érdemes minél jobb nyelvtudásra és valódi szakmai…..
pinkunicorn (UK) 2015.09.21 16:24:28
@Shebelle: En pontosan ugyanezt ereztem.

Annyiban igaza van a posztolonak, hogy igenis fontos a nyelvtudas. En azt vettem eszre, hogy inkabb a nem akaras, mint a nem tudas itt a problema. Ugy erzem, hogy gyakrolatban nem szamit, ha valaki hibat kovet el beszed kozben. (Chomsky atyank megmondta, hogy minden nyelvhasznalat helyes, amig a megertest nem gatolja.) Masreszt meg ha azt erzem, hogy a kovetkezo mondatomban hibat kovethetek el, inkabb meg se szolaljak?
Ez az egymast kijavitosdi amugy eleg "kulfoldi" dolog. Nalunk a cegnel van egy olasz kollega, a tobbi angol. Egyedul Mr Olasz szokott kritizalni, ha valamit rosszul ejtek ki neha - de akkor egybol raugrik a temara.
Valamilyen szinten ertheto, hogy akik tanultak a nyelvet, erzekenyebbek a hibakra, mert nalunk a felszinen vannak a szabalyok, viszont emiatt nem feltetlenul muszaj arrogansnak lenni.
PS: en imadok olvasni - kedves posztolo, ne haragudj, de a "nem ausztral, nem amerikai, nem kulfoldi" receptedet nem veszem meg... Vagy azt probalod mondani, hogy csak akkor igazi az irodalom, ha oangolul olvasom a Szentivaneji almot?
pinkunicorn (UK) 2015.09.21 17:10:13
@LittleG (uk): En ugy vettem eszre, hogy az angol es az amerikai angol elegge keveredik manapsag(koszonheto nagyban a sok amerikai TV shownak). Pl az angol ugyanugy mond "pants"-t, mig az amerikai ugyanugy hasznalja a "trousers"-t ugyanarra a nadragra. Valahol megertem a posztolo hozzaallasat, gondolom ezzel azt akarja kifejezni, hogy a beolvadashoz a kultura teljes merteku ismerete szukseges, viszont ha chips helyett crisps-t mondok, ugyanugy angolnak szamit, vagy ha Poe-t olvasok Chaucer helyett, senki nem fogja gondolni, hogy kevesbe ertekelem a briteket.:)
A mai íráson (mely a Magyarország és én pályázatra érkezett) én azt érzem, hogy düh szülte, a veszteség érzése. Nyilván lehet vele vitatkozni (és nyilván fogtok is), ugyanakkor számomra azért is érdekes, mert látszik, hogy szerzője, Prof egyike azoknak, akik nem feltétlenül…..
pinkunicorn (UK) 2015.08.26 17:51:34
@akkorisprof: En egy del-dunantuli falubol szarmazom es meg soha nem hallottam ilyenrol.

Ne erts felre, az alkoholizmus mindennapi problema - tablettas bor, TIPLI vodka es tarsai, de elkepzelni nem tudom, hogy az atlag megengedhetne maganak a "narkot", vagy egyaltalan hozza tudna jutni akarhonnan is.

Plusz miert pont Del-Duantul es Del-Alfold, ha szabad kerdeznem? Ezt milyen forras tamasztja ala?
A döntés persze mindenkinek a sajátja, és mindenkinek magának kell kiszámolni, mi éri meg neki jobban. Mai szerzőnk, Balázs úgy matekozott, hogy neki megérte Anglia, mert szép pénzt tudott félretenni, de…..
Két évvel ezelőtt jelent meg Ádám írása angliai kalandjairól (aki esetleg egészen véletlenül nem emlékezne... az ide kattintva elolvashatja). Akkor frissen érkezett határátkelőként még inkább a várakozás és az első élmények (és munkakeresési csalódások) voltak…..
pinkunicorn (UK) 2014.08.01 22:37:55
@Mirjam2: Na, helló, itt a volt barátnő. Csak megjegyzem, hogy még csak nem is fizikai munkát vállaltam a hotelben, hanem két évig könyvelésn dolgoztam, ami magában is stresszes, de mivel a hotel működési elvei alapján hétvégente is dolgoznom kellett, mert az összes étteremnek, plusz a recepciónak is naponta kellett levezetnem a bankinget, mindig máskor voltam szabadnapos. Sajnos enyhén szólva nem fizettek agyon és egy elviselhetetlen emberrel kellett együtt dolgoznom, ezért elég szar volt arra hazamenni, hogy na és miért nincs másik állásod. Persze én nem mennék bele az egészbe, mivel nyilván árnyaltabb a történet és mindenkinek megvan a joga a saját verziójához, egyszerűen annyit adnék hozzá, hogy az "új" barátom a lehető legtámogatóbb ember, akit valaha ismertem. Elég sokat számít, hogy mit kapsz otthon. Kb egy hónappal azután hogy összejöttünk és elkezdtünk komolyabb témákról beszélni, pl fizetés, munkahelyi boldogulás, annyit mondott, hogy te nem ennyit érsz, neked sokkal jobb jár. Minden egyes nap bátorított, hogy jelentkezzek, menjek interjúkra... És az első helyre, ahova behívtak, fel is vettek. Sőt, azóta kaptam egy még jobb munkát. Nagyon sokat számít, hogy mit kapok otthonról. Ha már amúgy is fáradtan és kimerülten megyek haza, már nem lesz kedvem munkát kereseni. Sőt még néhány más dolog is lemerít, nem is beszélve arról, hogy esetleg egy darab sz@rnak érzem magam alkalmasint, mert én "csak" egy hotelben dolgozom.
De ha ez lett volna az egyetlen probléma, én lettem volna a legboldogabb. De ne is menjünk ebbe bele, én sem vagyok nyilván hibátlan az ügyben, de őszintén örülök, hogy így alakult.
pinkunicorn (UK) 2014.08.02 15:53:27
@zöldeketbeszélek: bocs, ha felreertheto voltam, nem arra celoztam, hogy szamomra volt rangon aluli hotelben dolgozni, hanem hogy ez "statuszkulonbsegkent" volt erzekeltetve velem. Igen, vannak olyan munkak, amelyeket nem szivesen vallalnek el, es remelhetoleg nem is kell, de en ugy vagyok vele, hogy amig valaki odateszi magat es dolgozik-akarmit, azzal semmi baj. Pl baratom pincerkent kezdte, beleadott mindent es most a lanc legnagyobb ettermeben assistant general manager, epp egy ujabb eloleptetesre var. Szoval minden csak azon mulik, hogy mennyit tudsz kihozni magadbol. Plusz lehet, hogy en penzugyi asszisztenskent dolgozom epp, de akkor sem neznem le ot, ha esetleg utcat seperne, mert este ugyanaz a ember ul le mellem a vacsorahoz, akit szeretek. Hat ennyi:)
pinkunicorn (UK) 2014.08.02 18:31:56
@Sanz: Hát ez van, mindenesetre biztos találsz egy olyan hölgyeményt, akivel megtalálod a közös hangot hamarosan.