Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kovacz Lojzi

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Csak pár perced vagy és valami meleg ételt szeretnél, gyakorlatilag nulla energiabefektetéssel és főzni tudással? Megoldás az instant leves! Kollégisták, munkahelyi ebédek megmentője, de sokak számára meglepő lehet, hogy komoly rajongótábora is van az instant leveseknek, akik az íze és nem az…..
Atomerőművet megtámadni vagy csak fenyegetni ilyen támadással, az ENSZ alapokmányába ütközik. Sajnos nem példa nélkül álló a történelemben, de azért kevés ilyen eseménynek voltunk eddig tanúi. 1991-ben, Jugoszlávia szétesésekor, miután Szlovénia deklarálta, hogy kilép Jugoszláviából, a központi…..
Ha a korabeli elveket nézzük, akkor nem is kicsik, csak nem értünk meg a használatukra. Például szeretünk otthon enni...
Kovacz Lojzi 2022.03.01 17:49:56
@Mira Viso: Ez kicsit más mint a kis konyha. Az üzemeltetett otthon itthon sem volt ismeretlen, Budafokon épült kísérleti ház s volt hasonló garzonház is. De a lakótelepi konyhák méretét nem ez határozta meg.
Több korábbi blogunkban is foglalkoztunk már autókkal. Írtunk már a Bogárról, különleges kisteherautókról, a Ford T-modellről és a luxusra szerelt pickup-okról. Most pedig eljött az idő, hogy az orosz autóipart vegyük egy kicsit górcső alá! 1. AMO-F-15 A legelső orosz teherautó! Az AMO-F-15…..
125 éve alapították a magyar járműipar egyik legsikeresebb cégét, amely ököristállókban kezdte meg a működését. A legigényesebb piacokra szállított, a legtekintélyesebb világcégekkel működött együtt. Szolgálta a mezőgazdaságot, az ipart, a közlekedést, a hadászatot. Minden rendszerhez…..
Kovacz Lojzi 2021.05.06 11:18:50
@kugi: Valószínüleg jól. Ő már a szocializmusban is kapitalista volt amennyire a körülmények engedték. De ezeket sose tudjuk meg.
Korunk egyik nagy találmánya a villanybojler. Hozzáteszem, hogy népszerűségén sokat dobott a Star Warsban nagyot alakító R2D2. Legalábbis nálam a bojler volt a sztár a háztartásban. Tekintve, hogy távfűtéses lakásban nőttem fel, csak a nagymamámnál volt lehetőségem…..
Kovacz Lojzi 2020.04.14 20:33:43
@pirxxx: Az a vízkő.
1970. február 21-én, 50 évvel ezelőtt a fonyódi vasútállomáson felrobbant egy mozdony. A végzetes kimenetelű balesetről néhány adományozott fotó és egy lelkes helytörténész mesél...
Kovacz Lojzi 2020.04.08 22:01:46
1931. Winston Churchill New York-i balesete után tér haza. A forgalmas Fifth Avenue-n - a fordított közlekedésről megfeledkezve - az úttestre lépve egy autó elütötte..
Mert nem úgy van az, hogy kitalálsz valamit, aztán úgy is lesz. Meg úgy se, hogy valaminek nagy erővel tartózkodsz a kitalálásától, és aztán az valóban nem találódik ki, vagy nem valósul meg. Megint felgyűlt három hülye nevű, gyanús lötty. Csakúgy, mint nagyjából tavaly…..
„Döbbenet telepedett november 6-án, vasárnap este a rádióhallgatókra, televíziónézőkre – az ország egészére –, amikor elhangzott a hír: szombaton a késő éjszakai órákban ismeretlen tettesek betörtek a budapesti Szépművészeti Múzeumba, s hét, ott kiállított nagy értékű festményt tulajdonítottak…..
Lazarbibi Orosz konstruktőrök 2015.04.01 00:01:39
МОДЕЛИСТ КОНСТРУКТОР Az Oroszok másképp gondolkodnak. Ezt bizonyítja a következő kis összeállítás, ami a Modelist Kontruktor újság régebbi számaiból lett összeválogatva. Ez az lap a modellezők, és a konstruktőrök kincsesbányája. A képeket nézegetve…..
Kovacz Lojzi 2019.08.03 22:32:03
m.blog.hu/la/lazarbibi/image/198101oroszmegoldasok.jpg
Ezek mind létező járművek. Nyilván valami ismeretterjesztés volt a cél. A jobb felsőt én sem ismerem fel, de a többi mind ismerős járgány. A bal alsó Steyr gépkocsit a magyar hadsereg is használta.
Lazarbibi A képtelefon története 2018.10.13 10:32:45
A képtelefon gondolata már az egészen korai televíziós kísérleteknél felvetődött, de amikor a technikai feltételek adottak lettek, akkor bizony meg nem nagyon akarták használni az emberek. Később az internet korában sem változott sokat a helyzet, kivétel persze ha távolra szakadt családtagunkkal…..
A konyhasó rossz, mert magas vérnyomást okoz. Ja, nem is így van: a szándékosan szennyezett só betegít meg, a tiszta "patikai só" nem ártalmas (?!) Sőt, még ez sem elég precíz: van olyan só, amelyik pedig kifejezetten egészséges, sőt gyógyít. Hallottak már a Himalája…..
Kovacz Lojzi 2017.11.26 22:45:24
@fordulo_bogyo: Nem. Az igazság abban van, hogy ha elhiszed kilóját 460 forintért veheted meg. Ez minden sónál többe kerül. De ha elhiszed, megveszed...
Vannak filmek, melyekben annyira jól eltalált 1-1 kajajelenet, hogy utána rövid időn belül neked is kötelezően enned kell. Van, ami most kapásból eszedbe jutott? Amikor annyira gusztusos egy Nagy Zabálás vagy egy adott étel látványa, hogy azonnal megkívánod? A filmtörténelem talán egyik…..
Kovacz Lojzi 2017.06.16 19:24:24
A Mythbusters csapata szerint működőképes lett volna a Habakuk-projekt, amelynek csak a prototípusa készült el a világháború alatt. A Habakuk repülőgép-hordozó egy fantáziarajzon. (Fotó: 99percentinvisible.org)..
  Idén nyáron a Szellemvárosok Magyarországon újra lehetőséget kapott, hogy bejárja az egykori szovjet laktanya területét, amit az ott szolgáló katonák és családtagjaik csak úgy hívtak: Kisváros.... Az első részben az egyik panelépületet nézzük meg, majd a második…..
Kovacz Lojzi 2017.05.10 16:20:49
  Telefonon, email-ben és élőben is vannak folyton visszatérő kérdések, amikkel simán ki lehet akasztani minket, gumisokat. Ezekből készítettünk válogatást. Olvasd végig a listát -- és soha, de soha többé ne tedd fel ezeket a kérdéseket. ..
Tekintettel a mostani zord ídőjárásra, úgy gondolom nem árt ha tudod, hogy hogyan tudsz beszabadulni autódba ha befagyott a zár...
Ma egy igazán nehéz témáról lesz szó, amely nem más mint a német Panzerkampfwagen VIII Maus, Egér 188 tonnás szuper nehéz harckocsi! A páncélos mellett álló katona jól szemlélteti annak méreteit! (Kép forrása)..
Aki a 71-es úton utazik Keszthely felé, a Balaton irányába kitekintve egy nem mindennapi látvánnyal szembesülhet: Egy "csontig lerágott" hotelépület árválkodik a főút mellett...
Kovacz Lojzi 2016.11.15 18:21:34
Tibor vagyok, 38 éves, tisztes budai polgár. Fideszes, meggyőződéses. Szögezzük le az elején, sokadjára: bár hívő, gyakorló keresztyén vagyok, és a gyűlölet minden megjelenési formáját elutasítom, téged tiszta szívemből gyűlöllek. Illetve nem is: leginkább megvetlek, és kicsit sajnálom, hogy…..
Egy Facebook-csoportban megint szóba került a szoftverlopás témája. A leggyakoribb érvek a beírók részéről: Ha lemásolok egy szoftvert az eredeti nem tűnik el a tulajdonostól Nem okozok vele kárt Te soha nem töltöttél le semmit feketén? Na akkor szépen sorban: Való igaz, hogy a másolat…..
Valahol Budapest külterületén szinte vadonatúj, 0-km-es Roverek sorakoznak egymás mellett, amiket az idők során benőtt az elburjánzott növényzet...
Kovacz Lojzi 2015.11.25 22:54:38
A 25 évvel ezelőtt lezajlott román forradalomra sokan a kelet-európai rendszerváltások legvéresebbikeként hivatkoznak, és nem véletlenül. A többi kelet-európai országban viszonylag békésen…..