Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pol13

10 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az idén még nem írtam le a nevét. Emlegetésével tavaly februárban hagytam fel, amidőn Bangóné kolléganőjével megjelent a képviselőház folyosóján, és az újságíróknak felmutattak egy A/4-es papírlapot. Rajta a szöveg: „Képviselőkbe folytani a szót illendő?” Akkor azon tűnődtem, hogy a magyar nyelv…..
A Népszava dokumentumokra hivatkozva tegnap írta meg, hogy a kormány által előterjesztett uniós pénzfelhasználási struktúra megnyitja az utat az előtt, hogy eltérítsék az uniós forrásokat a fővárostól. A kormány reakcióként intenzív mellébeszélésbe kezdett. A kormany.hu szerint „a kormány semmiféle…..
Legyünk őszinték önmagunkkal. Hiába tartjuk komoly formátumnak Gyurcsány Ferencet, hiába ismerjük el az erényeit, vannak dolgok, amik fölött nem lehet elsiklani. Ha megcsapja a hatalom szaga Gyurcsány orrát, azonnal képes elárulni addigi szövetségeseit, barátait. Úgy lett miniszterelnök is, hogy…..
Vasárnap EP-választás, és ellenzéki oldalon elég nagy a káosz. Sebaj, segítünk! Előre is elnézést a jobboldali olvasóktól, nekik nem mi fogunk iránytűt adni - de mindenki másnak, akik biztosak az ellenzékiségükben, de bizonytalanok a pártválasztásukban, jól jöhet egy útmutató arról, hogyan…..
pol13 Jó reggelt, MSZP! 2017.11.23 17:54:58
Úgy tűnik, a szocialisták elkezdtek kijózanodni: lassan felfogják, amit a DK majd két hónapja hivatalossá tett, és amit mindenki más addig is tudott: nem lesz MSZP-DK közös lista. A szocik mindeddig nem voltak képesek elengedni a közös lista gondolatát, de ez most változni látszik. Nem szoktunk…..
Hála Baló Györgynek, végre valódi politikai vitát láthattunk Magyarországon, fajsúlyos szereplők között. De nézzük, ki nyerte a miniszterelnök-jelöltek csatáját! Próbálunk objektívek maradni, amennyire lehet, ezért két alapvető szempont szerint rangsoroljuk a szereplőket: tartalom és forma. Az…..
Baloldaliak, centristák és gyurcsányisták: ez az a felállás, amiben a demokratikus pártok legyőzhetik a Fideszt - persze csak akkor, ha sikerül kölcsönösen támogatott jelölteket állítani a 106 egyéni választókerületben. Megírtuk már, mit kellene tennie az MSZP-nek, hogy miért kell beállnia a…..
Pol13 2017.10.05 14:22:57
@konrada: választási pártot is csinálhatnak, csak a részletekbe nem akartam belemenni
A pénteki bejegyzésemben javasoltak fele már megvalósult: Botka László lemondott a miniszterelnök-jelöltségről. (Talán az is az utolsó cseppek közé tartozott, hogy itt a blogon 7 ezren, a Facebookon 32 ezren olvasták a posztot, amit átvett az Index és a Mandiner is.) Most itt az idő, hogy…..
Baloldali vagyok, mindig is az voltam. Talán ezért nem szavaztam eddig soha az MSZP-re. De Botka László programhirdetése után elkezdtem komolyan meginogni. Oké, nem egy Corbyn vagy Sanders, de az igazságos Magyarország víziója, és az a bátorság, hogy kimondta: a gazdagoknak többet kell fizetniük,…..
Azt mondják, jobboldali időket élünk. Sorra törnek át a nacionalista pártok Európa szerte, Magyarországról nem is beszélve. És akkor jön egy kopott inges figura, és felforgatja a brit baloldalt. Hogyan hódította meg Jeremy Corbyn Európa egyik legidősebb szocdem pártját? Scheiring…..
Pol13 2015.09.22 14:44:01
@mrwhite: ez mondták a munkáspárti elnökválasztásról is vele kapcsolatban, aztán...
pol13 Tóthék - abszurd a 13-ban 2014.08.18 11:25:58
Úgy tűnik, a kerületünkben is lezárult az önkormányzati választás nulladik fordulója: a pártok alkudozása.Az eredmény egészen sajátos lett, hiszen az Együtt, a PM, a DK és a MoMa megegyezett egymással, az MSZP azonban kimaradt a közös listából. A négypárti szövetség…..
Kezdjük mindjárt az elején egy hiánypótlással: bár több, mint két hónap telt el az Európai Parlamenti választás óta, még mindig nem láttam olyan elemzést, amely külön a mi kerületi eredményeinkkel foglalkozott volna. Pedig a közelgő önkormányzati választások előtt…..
pol13 Hello, itt a pol13! 2014.07.30 15:40:36
Mi ez? Egy új politikai fórum a XIII. kerületben, ami kiegészíti a még csak féloldalasnak sem nevezhető helyi nyilvánosságot, és közben lehetőséget teremt arra is, hogy mi, kerületiek elmondjuk a véleményünket az ország dolgairól. Kik vagyunk mi? Olyan újlipótvárosiak és…..