Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tapsi75

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tékozló Homár Ez taxi, nem Uber 2016.01.19 10:11:09
Második napja várják az utcasarkon a taxisok, hogy valaki az Tarlós-Netanjahu tengelyről végre "oldja meg és kész" a problémájukat. A problémát, ami nem más, mint az Uber, a techológia villámgyors fejlődésével és a szabályozás lomhaságával egyszerre élő fuvarmegosztó szolgáltatás. Ami többek között…..
Tapsi75 2016.01.20 11:57:30
@Ballib Cenzúra: Nem azért olcsóbb, és fizet adót. Azért olcsóbb, mert valódi piaci alapon működik, ahol nem központi szabályozás dönti el mi mennyibe kerül. Ráadásul ez 400 forintos üzemanyag arra lett kalkulalva, amitől most elég messze vagyunk... egyébként majd lesz Uberx, stb.... ahogy ez máshol is történt.
Az utóbbi napokban nagy kereslet támadt a katolikus egyház bírálatára, amiért Erdő Péter azt találta mondani, az egyház azért nem fogadhat be menekülteket, mert akkor embercsempészetet követne el. Ez a dolog nyilvánvalóan nem igaz. Az embercsempészetet csak…..
Ha van is polarizáció, miért nincs Nyugat-Európában olyan fajta, koppányos-istvános hasadás, mint nálunk? Azért, mert a nemzeti és állami keretek kiépítése a maga korában közös társadalmi feladat volt, ami nem állította végletesen szembe egymással azokat, akik egyébként…..
A döntés persze mindenkinek a sajátja, és mindenkinek magának kell kiszámolni, mi éri meg neki jobban. Mai szerzőnk, Balázs úgy matekozott, hogy neki megérte Anglia, mert szép pénzt tudott félretenni, de…..
Érdekes kérdéseket feszeget Péter mai írása, és legalább ilyen érdekesek a példák is, amiket felhoz Rákóczitól Kossuthon át Puskásig. Vajon tényleg nincsen hely számunkra a nagyvilágon e kívül? (A poszt a Magyarország és én pályázatra érkezett.) Szavazni ma is a poszt…..
Egészen pontosan két dologból van elegem bevándorlásügyben, a balliberálisoknak nevezettek ostobaságából és a Kormány cselekvésképtelenségéből. Mélyen megdöbbent a magukat liberálisoknak nevezők rövidlátó kreténsége. Mit gondoltok fiúk-lányok vagy lányok-fiúk - a franc…..
A félreértések elkerülése végett nem a diploma intézménye ellen akarok szólni. Bár szerintem nem a diploma a lényeg, hanem az ahhoz vezető úton szerzett tudás és tapasztalat. A diploma egy igazolás arról, hogy te tudsz valamit. A rendszerváltás előtt akinek volt diplomája, annak…..
Eltelt már néhány nap, de még mindig csak hüledezve nézünk, miket is mondott az az ember, akit tavaly harmadszor is megválasztottak a magyarok az ő miniszterelnöküknek. (Illetve nem is a magyarok, hanem azok, akiket ők odaküldtek, de ez most mindegy.) Orbán teljesen elszállt…..
Alig pár hét van már csak hátra a brit parlamenti választásig, a héten már minden jelentősebb (és pár kevésbé jelentős) párt előállt a programjával. Most abszolút közszolgálatilag megnézzük, ki mit mond a bevándorlással kapcsolatban, azaz mire számíthatnak a…..
"Szia Gábor!   Teljesen tanácstalan vagyok. A tegnapi interjúd komolyan összezavart. Le sem mertem ma menni a kocsmába. Hogy magyarázzuk ezt ki Árpival a liberálbolsevik nemzetáruló Józsinak!?  Már tavaly is kiröhögtek, amikor nem tudtam mit mondani a vizslás…..
Komoly hagyománya van annak, hogy vasárnap délelőtt elolvasom a Magyar Nemzet internetes verzióját. Csakhogy amióta Simicska Lajos és Orbán Viktor szép és igen hosszú kapcsolata csúf véget ért, egyre kevésbé találok engem érdeklő írásokat. Most például megemlékeznek…..
Mai kérdésünkben nem a legjobb és legnépszerűbb termékek, vagy szolgáltatások egyikét kutatjuk, ennek ellenére pontosan beleillik blogunk profiljába, hiszen ezúttal is egy nagy döntést kell hoznotok. Az igazság az, hogy a végeredményt előre borítékolni mernénk, valójában az…..
Ne ragadjunk le az elmúlt hetek vérlázító húzásainál egyenként, Orbán Viktor működése egy jól kitalált és bevált formulát követ, a naponta kiderülő mocsokságok és a háttérben zajló folyamatok egy egészen visszataszító rendszerré állnak össze. Íme Viktor hét fő…..
Egy héttel azután, hogy Simicska Lajos olyan stílusban küldte el a Fidesz prominenseit a nagy büdös francba, mint egy betépett rapper, most sokan azt találgatják, sikerült-e lehiggadnia a sértett főoligarchának az ausztriai szánkózás alatt. A legfontosabb viszont nem ez, hanem, hogy…..