Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Üres Tér Társulat

18 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
BÁZISPROGRAMTÖLTSÜK MEG AZ ÜRES TERET! NYÁRI TÁBORAz Üres Tér Társulat színházi tábort hirdet a gimnazista diákok részére! Gyertek velünk táborozni, ha kíváncsiak vagytok, hogyan lehet egy vidámparkban, a közös munka rituáléján keresztül színházat létrehozni!…..
 BÁZISPROGRAMTÖLSÜK MEG AZ ÜRES TERET!MEGHÍVÓ       Csatlakozz nyári alkotótáborunkhoz! Célja olyan közös munkát létrehozni, amelyben különböző művészeti ágak képviselői vesznek részt, és azon dolgoznak együtt, hogy konkrét közös…..
ÚJRA BALESET (Egressy Zoltán drámája nyomán)időpont: November 16., vasárnap, 19:00helyszín: Pécsi Harmadik Színházbelépő: 1000 Ft (minket támogattok vele)Támogatóink: UPC Magyarország, BIOKOM Kft...
Kedves Bloglátogatók! Vasárnap, azaz június 8-án, 19:00-kor a Bóbita Bábszínházban játszuk, a már beharangozott, Baleset című előadásunkat, a POSZT Off programjának keretein belül. Az előadás után kötetlen, fakultatív közönségtalálkozót tartunk a helyszínen, ahol…..
Egressy Zoltán drámája nyomán: Baleset 2008.Kenesei Mirkó fotói  ..
Szeretném mindenki figyelmébe ajánlani a POSZT ideje alatt, a Leőwey Gimnáziumban zajló színházi programokat, amik "offabbak az offnál". A célközönség a gimnáziumi korosztály, de mindenki számára tanulságos lehet. Íme a részletes program:   POSZT-off-off…..
Tamási Áron: Énekes madár 2007.  Klajkó Dóra fotói      ..
Üzenetek a palackban 2006/2007Előadás a Bázis GalériábanKovács Tamás fotói  ..
Május 26-án (ami egy hétfői nap) és 29-én (ami pedig egy csütörtöki) játsszuk Baleset című előadásunkat a Pécsi Harmadik Színházban. Ez a munkánk Egressy Zoltán azonos című drámája nyomán készült. Este hétkor kezdünk és belépő 500 Ft lesz.BALESETA Társulat célja egy…..
Új darabunk, a Baleset bemutatóját - minek leírása lentebb olvasható - március 30-án tartjuk, a budapesti Fringe Fesztivál keretein belül.Helyszín: Budapest, Marczibányi téri Művelődési Központ kamara termeIdőpont: 2007. március. 30. 11:50 Nagyon várunk mindenkit!!!!!..
BALESET  A Társulat célja egy olyan kísérleti előadás létrehozása, amely Egressy Zoltán Baleset című művének feldolgozására épül. A darab a mai magyar drámairodalom egyik markáns műve, amely egy 23 éves szerelmes nő elméjében zajló, tudatalatti folyamatokat…..
 Üzenetek a palackban SzínházA színészi kifejezőeszközök felhasználásával indítottuk a keresést, s egyszerű színházi gyakorlatokból jutottunk el ehhez az etűdhöz, amely a színháznak hódol a „mondd, mutasd, csináld” hármas jelszavát alkalmazva. Azt…..
Tamási Áron: Énekes madár    Tamási Áron 1933-ban született darabja, népi játéka kísérlet a hagyományos konfliktusos dráma és a mitikus-szakrális dráma ötvözetére. Törekvéseiben rokonítható Garcia Lorca színpadi világával. A konkrétan értelmezhető…..
   Szereplők: Kanca: Besze Borbála Csődör: Hermann Tibor Kohlhaas Mihály: Kereki Balázs Vencel/Antónia/Nagelschmidt: Gáspár Dániel Sophie/Hinzné: Lukács Betti Gerda/Kunzné:Pálfai Eszter Kallheim: Somogyi Anita Herse/Luther: Kőrösi Boldizsár Várnagy/Sintér:…..
Szenvedély- betegség(?) “Van egy nő. Szeret. A neve: Phaidra”    A női lét, a szenvedélyekkel való találkozás és annak különös csudavolta mindig is foglalkoztatta a férfit -az embert-, s az Ensemble színkör tolmácsolásában egy meglehetősen egyedi…..
Tasnádi István: Phaidra (2001)(A mitikus témát Euripidész Hippolütosz( i . e. V. sz.), Racine (XVII. sz.) Phaedra címmel dolgozta fel.)     Phaidra Minosz, krétai király és Pasziphae leánya. A királyné szépségére féltékeny Aphrodité nemtelen vágyat, méltatlan…..
    Társulatunk pécsi alkotó szellemű fiatalok csoportja. 2004 – ben indultunk egy gimnáziumi tornateremből, ekkor a csapat az Ensemble nevet viselte. Ez a francia szó azt jelenti együtt és a kollektív alkotói folyamatra utal, amely munkánkat jellemzi. Az így…..
Most csak megnyitottuk - és hamarosan jövünk!Üres Tér Színtársulat, Pécs..