Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Keszthelyi.Aron

0 bejegyzést írt és 414 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1000 leütés Befejeztem 2016.02.07 06:34:36
Búcsút mondok a nyilvánosságnak, ideértve a blogolást és a PKP vezetését. Az utóbbi bő három évben sok időt és minden mást áldoztam a polgári, liberális konzervatív gondolat, kultúra, és politika erősítésének, a megelőző húsz évvel együtt ennyire telt, elértem a korlátaimhoz. A pártnak a saját…..
Keszthelyi.Aron 2016.02.08 07:59:29
A magyar társadalomnak semmilyen ismerete nincs az országba érkező EU-s pénzek felhasználásáról, és erős a gyanúm, hogy e pénzek nagy része a kormányhoz közeli zsebekben landol túlárazott és a politikai hűség alapján megítélt projektek keretében. A nyugati adófizetők pénze közvetett módon tehát a…..
Keszthelyi.Aron 2016.01.17 12:40:27
@magyaranyu: Na végre a sok fotelfilozófus között egy gyakorlati elme, aki az egész kérdéskőr alapját veszi górcső alá... A többiek hajlamosak elveszni kicsit a részletekben :)
  (Az alábbiakban egy hosszabb, az Európai Unió alapproblémáit és az európaiságunkat fenyegető legnagyobb veszélyt elemző hosszabb tanulmány egyik fejezete olvasható, amely Magyarországgal foglalkozik...)   Mióta elkezdődött a migránshisztéria, azóta a teljes magyar…..
Keszthelyi.Aron 2016.01.01 19:57:45
@Moin Moin: Jó cikk megint - szerencsére a hosszas hallgatás után igencsak termékeny vagy. Remélem most már megint írni fogsz rendszeresen :)
Keszthelyi.Aron 2016.01.02 01:03:38
@Moin Moin: LOL - lehetnék az udvari dalnokod... Vagy a nem hivatalos főtanácsadód...
ProgBlog …De a víz elvonul! 2015.12.30 22:33:39
„Valószerűtlen púpot a háton Valószerűvé tenni kell. Méghozzá úgy, hogy világnak hátát Hajlítni kell egy púpig el. És ha egy gigászi gerinc is hajlik, Richard-nak púpja nagy mintát követ. Meggörbedt időben meggörbedt férfi Legelső divatfi még lehet. Viszkető háttal…..
Keszthelyi.Aron 2016.01.01 19:38:45
Egy amerikai publicista üdvözli, hogy a facebook fő tulajdonosa nagyon sok pénzt akar jótékony célja adományozni, hiszen -- szól az érvelése -- a Facebook annyi kárt okozott a világnak, hogy érdemes azt megpróbálni jóvátenni valahogy. Anne Applebaum szerint a facebook egyebek…..
Keszthelyi.Aron 2015.12.27 16:00:57
@Philip F. Queeg: Az "elit" különféle színekben játszó megmondóemberiben gyakran közös, hogy hülyének nézik az átlag embert - aki helyett dönteni kell. Nem tudom, igazuk van-e. De vagy 2000 éve ez az "elit" véleménye.
HaFr/Béndek Péter..
Keszthelyi.Aron 2015.12.24 19:14:43
Orbán nyilvánvalóan emelte a tétet az utóbbi napokban, és már 500 millió embernek játszik -- a nemzetek saját demokratikusan megválasztott kormányaival szemben. A röszkei események nem maradnak visszhangtalanul a kontinens sajtójában, és a hatása ellentétes lehet a liberális…..
Keszthelyi.Aron 2015.09.19 09:27:53
@arpika23: gyűlölöm, hogy nekem is egyet kell értenem...
A 106-ból 86-ra nincs még jelölt, aki elkezdené szervezni 2018-as választási felkészüléssel kapcsolatos helyi munkánkat, akit érdekel a lehetőség, legyen kedves, jelezze nekem az azorszagfaja@gmail.com-on. Tavaszra be szeretnénk fejezni a választókerületi csoportok létrehozását,…..
Keszthelyi.Aron 2015.07.06 19:33:12
@neoteny: Hallottam egyszer egy olyan családról, akik nem adtak egymásnak pénzt - hanem apuci üzletfelei staffírozták ki a palántákat. Csak egy ötlet...

Meg ugye lehet, hogy mindent helyben termelnek kajától a ruháig, a lakhatási költségeket ledolgozzák közösen és készítik egymásnak az ajándékokat. A gyerek meg olyan okos, hogy államilag támogatott. Ilyenek is vannak :)
... a Qaestor ügyről, amelynek során legalább 150 milliárdos csalás + közpénzből megtérítendő 220 milliárdos kár keletkezett; ... arról, hogy Hende honvédelmi miniszter még mindig nem mondott le, holott gyors egymásutánban a harmadik harcigép zuhant le; ... és arról, hogy az…..
Keszthelyi.Aron 2015.06.26 17:58:59
@kerekkobolya: Abszolút, kedves viszhangom, mélységesen egyet tudok érteni magammal :)

Viszont szentelhetne némi energiát a teljes mondandó megértésének - már amennyiben nem kíván csatlakozni hozzám a cimke alatt :)

Az viszont érdekes, hogy ha nem haszonélvezője ezeknek a mutyiknak, akkor vajon a felső hányezerbe tartozik, hogy piszlicsárénak titulálja ezeket az ügyeket? Vagy éppen ellenkezőleg - nincs tisztában a pénz (legalábbis a közpénz) valódi értékével?
Keszthelyi.Aron 2015.06.26 18:43:09
@Mariann19: újabb "remény diadala a tapasztalat felett" kedves Mariann, de ennyi kell :)
Keszthelyi.Aron 2015.06.26 18:44:17
@Mariann19: pontosan - de ez meghaladja néhány blogtársunk képzeletét, vagy...
Azokat a menekülteket, akiket valamilyen oknál fogva üldöznek vagy nagyon komoly háborús helyzet alakult ki az országukban, továbbra is fogadja Magyarország, hiszen ők az életüket mentik – mondta Németh Szilárd fideszes országgyűlési képviselő az M1 aktuális csatornán…..
Keszthelyi.Aron 2015.06.24 19:09:35
@panelburzsuj: ez annyira maró, hogy lyukat égetett a monitoromra :D
Kiváncsi vagyok, eléri-e...
Keszthelyi.Aron 2015.06.24 19:14:34
@Mariann19: Amikor egy nyilvánvaló veszélyhelyzetben leáll valaki a helyes/helytelen tengelyen elhelyezni a problémát bizonyítja számomra az illető emberi mivoltát egy magasabb értelemben. Az állati válasz az azonnali erőszak, vagy az azonnali menekülés.

Sajnos emberként reagálni vészhelyzetben a mártírképzést jobban elősegíti, mint a túlélést. Ezért van egyre kevesebb az ember - mert arányaiban az állati túlélőösztönökkel megáldott társak szaporodnak...

Szóval gratulálok és részvétem - nem csak biológiai értelemben vagy ember :)
Keszthelyi.Aron 2015.06.24 19:16:49
@almodhi: nem hinném - csak az egyik fél örül a sok potenciális illiberális szomszédnak, a másik fél meg már érzi, hogy számukra rosszabb nem lehet - a többiek meg nem olvassák ezt a blogot ;-)
Aki nem próbálta még a pártcsinálást kedvezőtlen nyilvánosság, hegemón pártszerkezet és társadalmi kiábrándultság közepette, az nem is tudja, milyen érdekes misszió az. Nem részletezem most se az apró vargabetűket, se az örömöket és sikereket, vagy az ismertség lapályán…..
Keszthelyi.Aron 2015.06.21 18:08:37
@HaFr: sajna Unionistának abban igaza van, hogy a különféle embertípusoknak a Maslow piramis megfelelő szintjén kell megfogalmazni az üzenetet (ezzel barátunk úgyis vitába száll majd, mert szerintem Ő sokkal komplexebbnek érzi/látja a helyzetet, nkem azonban tökéletlenül így fordítódott le) - kérdés persze, hogy Te is mindenkit meg akarsz-e szólítani.

Amúgy szerintem a brand a nehéz - mi az, amiben teljesen más vagy, mint a piac többi résztvevője, 3 egyszerű szóban. De ez Neked már spanyol viasz :)
Keszthelyi.Aron 2015.06.21 18:09:58
@Toportyán Zsóti: majd minden évben erre gyúr - lassan olyan lesz, mint a tengeri kígyó :)
Keszthelyi.Aron 2015.06.21 18:10:40
@Toportyán Zsóti: figyeld meg, ha egyszer nem fog, hogy meg fog mindenki ijedni, hogy közel a világvége :D
Azért rossz, mert nem a funkciója adja az igazi súlyát, hanem a világos illeszkedése a kormány bezárkózó, etnicista, versenyellenes nemzetképéhez. Nem lenne semmi bajom a kerítéssel (pontosabban nem tudok jobbat), ha az egy egyébként nyitott, az emberek szabadságára és…..
Keszthelyi.Aron 2015.06.20 23:17:37
@Kovacs Nocraft Jozsefne: se libsi, se bolsi nem vagyok, sose szavaztam sem baloldali, sem liberális pártra - illetve egyszer a Fideszre - az minek számít? Te viszont nem tudom mi vagy, de szalonképes biztosan nem :)

A jelentése pedig - csupán ajánlás, hogy a többség a döntéshozás során vegye figyelembe a kisebbséget is. Ugyanis ha nem teszi, akkor a többség diktatúrája lesz, ha meg túlzottan teszi, akkor a kisebbségé. Balansz kérdése.
Keszthelyi.Aron 2015.06.21 08:38:58
@Kovacs Nocraft Jozsefne: ez jó :)
Eredetileg tamas11 kollégával vitáztál a kisebbségi vélemény és a demokrácia kapcsán - én pedig arra válaszoltam, hogy a demokrácia nem egyszerűen a többség uralma (mert az csupán a többség diktatúrája), hanem a kisebbségi érdekek és vélemények is tiszteletben vannak tartva.

Amúgy ha elolvasod a többiekkel a levelezésemet, láthatod a véleményem a kerítésről.

Libsibolsi meg a körösztanyád térgye-kalácsa.
Keszthelyi.Aron 2015.06.21 08:40:51
@Kovacs Nocraft Jozsefne: Amúgy nyilatkoztak az illetékesek, hogy mennyive emelik meg a határrendészeti feladatokkal ellátott rendőrök számát? Illetve, hogy mi lesz az Ukrán szakasszal? Figyeltem, de nem eléggé. Komoly kérdés. Mert a kerírtés magában csak egy tökéletlen szimbólum...
Nyilvánvaló, hogy a magyar társadalmi közeg és a meglehetősen befelé forduló, etnicista magyar kultúra nem támogatja a nagymértékű bevándorlást, és én sem helyeselnék ilyet ilyen körülmények között. Nem helyeselném azért sem, mert a nyugat-európai tapasztalatokból…..
Keszthelyi.Aron 2015.06.18 18:59:59
@Ceriak: Bocs, hogy csak most reagálok, de kórhézban voltam a gyerekkel, mert mandulaműtétje volt.
Nem mondhatnám, hogy pontosan értem, mit akarsz mondani - az egész családunk evangélikus. Rabbiképzőt szerintem még kívülről sem láttam. A zsidók szerintem nem azért "szívtak", mert nem hallgattak Mózesre, hanem mert kompromisszumképtelenek voltak mindig is vallási kérdésekben, illetve pont a népek kisázsiai országútján feküdt az ígéret földje. De ezen szerintem nem sokat érdemes vitatkozni - ugyanis a szövegem nem a Bibliáról szólt (ez csupán csak egy költői kép volt - tényleg, tanítanak-e manapság még ilyet irodalomórán, mert mintha kevesen értenék...), hanem arról, hogy sokan hiszik, hogy igazuk van, de kívülállóként nehéz ellenőrizni, a vakhit másik emberben pedig nem nekem való.
Keszthelyi.Aron 2015.06.18 19:12:13
@unionista᠍: Bocs, hogy csak most reagálok, de ahogy Ceriaknak is írtam kórházban voltam a gyerekkel, mert mandulaműtétje volt.

Szóval hol is kezdjem: én nem "hiszek" ilyen dolgokban. A saját szűrőimen szemlélem a valóságot, célokat határozok meg, feltételeket állapítok meg, és tekintettel vagyok a hibaszázalékra, mert van bennem alázat, miszerint nem ismerhetek minden tényt, amik a végeredményt befolyásolják. Sehol nem állítottam, vagy gondolom, hogy nyugatossá kell válnunk - csupán versenyelőny az adaptáció. Ez viszont nem azonosulás. Ettől még nem kell tütübe bújni :)

A közvéleménykutatások bárimt igazolnak, ha a kérdést a megfelelő pillanatban és a megfelelő módon teszed fel. Erre egész iparág épül. Ha dolgoztál közvéleménykutatónál, MLM szervezetben vagy marketingesként, akkor tudod, hogy a tömegmanipuláció igen komoly szakma - ezért egy adott pontban megfelelően előkészített helyzetben az irányított mintavétel a kampány sikerét mutatja egy adott pillanatban, nem pedig az emberek alapvető értékeit - ezért szkeptikus vagyok. Akkor is az lennék, ha a szöges ellenkezőjét hozta volna ki (gondolkodj el azon, hogyha úgy tesik fel a kérdést, hogy inkább hagyod őket meghalni, vagy inkább segítsünk valahogy - vajon akkor mi lett volna a válasz...).

Nem mondtam, hogy vak vagy - úgy látom, még mindig komoly hiányossága a magyar oktatásnak, hogy irodalom órán az irodalmi alakok életrajzi elemeire koncentrálnak - a "vak" a példamesében végletesre karikírozása a helyzetnek és azt van hivatva jelképezni, hogy mindannyiunk esélye a dolgok színről-színre megismerésére korlátozott.

Akkor ez most nem ment át - talán legközelebb. De ha gondolod, inkább csak pontos definíciókkal válaszolok és hanyagolok minden hasonlatot, szinesztéziát, költői képet, hangutánzó és hangfestő szót :)
Keszthelyi.Aron 2015.06.18 23:38:04
@unionista᠍: ugyan nem tudom, hogy melyik mondatom miatt érzed, hogy ezeket az evidenciákat kéretlenül is meg akarod magyarázni, de örülök, hogy foglalkoztat Téged a szellemi képeségeim és tudásom fejlesztése - bár az ilyen állításokat bizonyítani szokták egyenragú felek, magyarázni a gyengébb képességűeknek illetve a releváns tudással nem rendelkezőknek kell dolgokat, szóval a megfogalmazásodból üvölt a leereszkedés, de annyi baj legyen :)

Viszon, ahogy a fenti kommentjeimben is leírtam, én úgy érzem, hogy egy nagyon egysíkú nézőpontból szemléled a világot, minden tényt arra használsz fel, hogy a saját rögeszmédet (ami akár még igaz is lehet) erősítsd, és nem vagy nyitott az új nézőpontra - kicsit úgy, mint hogy egy onkológus mindenhol rákot lát, és egy kalapácsnak minden probléma szög (még akkor is, ha csavar). Nem vitatom a véleményed és az elveidet - csak ne erőszakold őket rám, és tartsd tiszteletben, hogy szkeptikus vagyok a következtetéseiddel szemben.

Egy ideje viszont csak magunkat ismételjük teljesen eredménytelenül és a témától már teljesen elszakadtunk - úgyhogy jó éjszakát kívánok Neked, és remélem lesz alkalmunk egyszer ténylegesen véleményt cserélni egy másik téma kapcsán.
Egy hamarosan benyújtandó törvényjavaslat szerint egyetlen elektronikus kártya váltaná fel az adó- és tb-kártyát, a személyi igazolványt és akár a BKV/BKK bérletet. Ez egyfelől könnyebbséget jelent a polgárnak és az államnak, másfelől olyan mértékű adatkoncentrációhoz…..
„Amint látják, igyekszem indiai módon élni. Persze ez ostobaság, hiszen a mi országunkban a britek határozzák meg, hogy éljen egy indiai.” Gandhi szavai Richard Attenborough Gandhi című filmjéből - 1982   Ti igyekeztek európai uniós középosztálybeliként élni. Persze ez…..
Keszthelyi.Aron 2015.06.12 19:04:20
@Spiritmonger: ilyen érvelést utoljára a 80-as évek elején hallottam. GRATULA!!! Köszönet az időutazásért neked is, meg a favoritjaidnak is :)
Miközben a frakciójának elhízott férfisovinisztái szélesen vigyorognak Szél Bernadetten, és a kormányfő egy napon belül képes beszélni a határok lezárásáról és/vagy a bevándorlók (menekültek?) kitoloncolásáról és (nem először, ha csökken a népszerűsége) a…..
Keszthelyi.Aron 2015.04.29 19:57:49
@A demokrácia leszakadó függönye: az amishok nem esznek hambit, és nem néznek szappanoperát - tévéjük sincs. Ne álltalánosíts, mert te sem vennéd jó néven, ha kies hazánkat Győzikével asszociálnák :)

Amúgy én sem szoktam az USA-val példálózni, ha a működő demokráciát akarom szemléltetni. Hollandia, Dánia, Svédország már inkább megfelelő példa. Persze ott is találsz hibákat, ha mindenképpen kötözködni akarsz :)
Keszthelyi.Aron 2015.04.29 19:59:01
@HaFr: hejesen: haggyá' má'
Keszthelyi.Aron 2015.04.29 20:02:06
@HaFr: igazán hozzászokhattál volna, hogy minden odamondás csak félig oké :)

biztos megvan ez a klasszikus:
index.hu/velemeny/jegyzet/feltud070321/

féltudású elit féltudású népe félig (sem) helyes válaszokat ad :D
ProgBlog Adjuk fel? 2015.03.31 15:43:15
„Állásainkból ellenséges túlerő kivethetett még akkor is, ha a csapat kötelességét megtette. Ez nem szégyen. Ez szerencsétlenség. De becstelenség az a lelkeveszett, fej nélküli, gyáva menekülés, mit látnom kellett…” Részlet Jány Gusztáv vezérezredesnek, a 2. magyar…..
Keszthelyi.Aron 2015.04.02 07:03:42
@a nagy hohoohooo: Asszem kimaradt egy fontos pont a kérdésből :)

Nem lehetnék kevésbé kiváncsi, hogy Vona vagy Orbán hogyan képzeli a nemzeti minimumot és a kooperációt.

Engem Moin Moin (és a Ti) véleménye(tek) érdekelne - mert a poszt felvetései az öntudatos zoon politikon ébredését célozzák, ha jól értem. De nem vagyok biztos benne, hogy spontán ébredés lesz. Nem hiszem, hogy csak úgy maguktól abbahagyná pár százezer/millió ember a zsigeri/érzelmi politizálást, a kifogás keresést és a merjünk-kicsik-lenni/áldozat tudatállapotot, és képes lenne magáévá tenni a cikkben foglalt minőséget. Valamint ez az út csak akkor vezet sikerre, ha az emberek megtanulnak közösségben gondolkodni - de olyan közösségben, ami képes más közösségekkel legalább együtt élni, de preferrably kooperálni. Ha megnézel pár másik országot, ott van pár olyan szimbólum/gondolat, ami jobbára ugyanazt az érzést váltja ki az állampolgáraikból. Itthon nem vagyok benne biztos, hogy van ilyen.
Keszthelyi.Aron 2015.04.02 07:09:14
@Moin Moin: ez engem is érdekelne, hova? Mikor? Nem mindenki Facebook-ozik :)
A 18. század végén a nagy angol politikust, emberbarátot és evangéliumi keresztényt, William Wilberforce-t állítólag azzal bírta rá barátja, a későbbi miniszterelnök, William Pitt, a rabszolgaság elleni harc felvállalására, hogy nem is olyan rosszak az esélyei, mint hinné. Csak…..
Keszthelyi.Aron 2015.02.15 07:55:58
@integrans: Szolgalom elvben elbirtokolható, és az jog. Azzal állna meg talán a legjobban a párhuzam.

@Pali papa és a negyven rab ló: az elévulést kizárja, ha az államapparátus/igazságszolgáltatás elszabotálja a jog érvényesítését - jobb helyeken. Mondjuk az emberiségellenes bcs meg a hazaárulás amúgy sem évül el :)
A hagyományos szocialista (ma már inkább szélsőbalos) gondolatmenet szerint az ember sorsáért elsősorban a körülményei tehetők felelőssé, azonos körülmények közé születve minden ember élni tudna a neki adatott képességekkel. Előbb tehát létre kell hozni azt a társadalmat,…..
Keszthelyi.Aron 2015.01.24 19:50:48
@zenonküp: @unionista: hát ugye, vannak egyenlőbb állatok. És azért hiába mindenki kék, a világoskékek szállnak fel először a buszra :)
Amiért sikerült megdupláznia a pártjai számát, és a Jobbik mellé megszereznie a Fideszt is. Orbánról és társaságáról teljesen nyilvánvalóvá vált az utóbbi hónapokban, hogy mindössze háromféle döntésre képes: korrupt döntésre, ostoba döntésre, és szerencsésebb…..
Keszthelyi.Aron 2015.01.18 18:19:56
@igazi hős: persze, hogy nem valószínű. Már sokan mondták, hogy nincs humorérzékem, és fölösleges próbálkoznom :D

Amúgy a jelek valóban arra utalnak, amit mondtál :)
Keszthelyi.Aron 2015.01.19 20:44:40
@yotta: Jogos. És érthető is. De személy szerint ha én ilyen helyzetbe kerülnék, akkor legalább nem mondanám, hogy: "kommunistákra többet soha". Ha mégis rájuk szavazok, akkor inkább azt mondom, hogy MSZP-re soha, vagy liberálisokra soha, stb.

De mindegy igazából, igazán nem akarom az elveimet másra erőltetni.
Keszthelyi.Aron 2015.01.19 20:52:04
@Fejesrob: Nem tudom, mi lett volna, ha... Sokan tudtak élni az EU nyújtotta lehetőségekkel, de a többség sajnos nem. Ez van. Nem jó. De ez van. Meglátjuk, lehet-e ezen változtatni.

Speciel páran keményen dolgozunk, hogy további IT cégek jöjjenek ide, akiknek külföldi ügyfeleit támogatjuk - kis pénz és befektetés kívülről, hogy ne csak az itteni pénzt forgassuk meg x-edszerre...
Pénteken elmaradt a miniszterelnöki rádióinterjú. Valószínűleg azért, mert túl kevés idő telt el a svájci nemzeti bank csütörtöki bejelentése óta; Orbán Viktor nem tudott mit kezdeni a frank felszabadításával és a magyar forint „szakadásával”. Eltelt azonban a szombat,…..
Keszthelyi.Aron 2015.01.19 19:46:41
Csak a rend kedvéért az elhangzottak (a fidesz.hu talán elfogadható forrás mindenkinek): www.fidesz.hu/hirek/2015-01-11/a-gazdasagi-bevandorlast-meg-kell-allitani/

Nem beszél afrikaiakról.
Nem beszél muszlimukról.
"tőlünk különböző kulturális háttérrel rendelkező emberek"-ről beszél - ez ha akarom kínai, ha akarom zsidó, ha akarom, muszlim, ha akarom piréz.
A szövegezés szerint az EU-n kívüli "bevándorlókról" beszél, akik nem politikai üldözöttek - no ez megér egy misét, hogyan határoljuk el. A rendvédelmis és bevándorlásis ismerőseim szerint horror a bizonyítás, meg az untánajárás.

Amúgy egyetértek - az EUs bevándorlási törvény megérett már egy évtizede megérett a revízióra és szigorításra.

Csak a főnök szövegében levő lyukak miatt (felteszem úgy gondolja, hogy az életműve alapján a világ képes fél szavakból is megérteni) több mondat is különféleképpen értelmezhető. Meg lehetne neki mondani, hogy ha egyértelműbben fogalmazna, akkor nem kellene folyton jobber meg baller orákulumokhoz fordulni, hogy éppen kit aláz és kit dícsér.

További szép naőot mindenkinek!
Keszthelyi.Aron 2015.01.19 19:49:16
@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !: mert itt vagy Te, hogy megemlítsd :)
Orbán jól tette - ha mindenkit meg tudott volna menteni, az még jobb lett volna, de ez nem kritika, nem vagyok telhetetlen. Így is sokan lehetnek hálásak. Nem kedvelem sem Őt, sem a pártját, sem ahogy a dolgokat általában intézi - de el kell ismerni, ez szép munka volt.
Hogy Magyarország Európában van, európai szabályok és normák alapján méretik meg, ezért az autokratikus, demagóg, xenofób fellépése minden nap hárommal veti vissza az ország imidzsét a külföld szemében. Aki egy cseppet is járatos Nyugat-Európában, a civilizációnk…..
Keszthelyi.Aron 2015.01.18 17:08:30
@sielfis: Ezt panelburzsuj mondta, nem santa gauss - úgyhogy javaslom, mint akinek volt gyerekszobája, intézd el a tiszteletköröket :)

Mondom ezt úgy, hogy a választópolgárok felett nem török pálcát... Egyik oldalon sem... Mint gyakorló keresztyén :)
Keszthelyi.Aron 2015.01.18 17:56:55
@panelburzsuj: bocs :D
Keszthelyi.Aron 2015.01.18 18:05:24
@panelburzsuj: Bocsánat!!!
A konzervatív politika egyetlen értelme az emberi élet feltételeinek javítása. A Polgári Konzervatív Pártnak is ez a küldetése Magyarországon. Ennek megfelelően semmi más nem érdekel minket, mint hozzájárulni ahhoz, hogy minden egyes magyar ember azt kapja a sorstól, amit belé…..
A konzervativizmus a konkrét emberből indul ki és ugyanoda tér vissza. Esetleges utat bejárva. Minden más közösségszervezési gondolat (ideértve az ismert ideológiákat) valamilyen elvont fogalomból indulnak ki (szabadság, nemzet, uralommentesség, igazságosság, egyenlőség,…..
Keszthelyi.Aron 2015.01.17 16:53:17
@raczsandor: remek példa, amikor Moin Moin vitába keveredett egy bölcsésszel, hogy volt-e feudalizmus a középkori Magyar Királyságban... Mert a medievológia szerint nem volt... Mert feudalizmus a tudomány mai álláspontja szerint nyugat-európai. Minden más hűbéri rendszernek más nevet kell adni. Nemzedékek azzal nőttek fel, hogy volt magyar feudalizmus - és továbbra is így fogják mondani (ami mögötte van, az nem változott, csak a cimke neve).
Keszthelyi.Aron 2015.01.17 17:35:11
@raczsandor: MJ volt a Prog-on - hacsak nem kommentelsz ott női profilképpel, nem hiszem :D