Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kamrás Orsolya

8 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az alábbiakban Balázs Gábor ajánlóját olvashatjátok.   2015 tavaszán Kobayashi Yasuo sihan, O-Sensei közvetlen tanítványa és az idén 45 éves Kobayashi Dojo hálózat alapítója ismét hazánkba látogat. A tábor szervezőinek egyikeként szeretném felhívni a figyelmeteket a…..
Idén 45 éve annak, hogy Kobayashi Yasuo sihan megnyitotta első dojóját Tokio Kodaira nevű részén. Ennek apropóján is készült el az 1988-as beszélgetés alább olvasható fordítása. A hosszú interjúban Kobayashi sihan és húga mesélnek az aikido hőskoráról, O-sensei utolsó…..
Korábban már megismerhettétek Susan Harrow 1. kyu vizsga előtti gondolatait a kezdőlét kihívásairól. Alább olvasható korábbi cikkéből kiderül, az odáig vezető út sem volt vívódásoktól mentes. Múlt szombaton a tatamin gyakoroltam, hogy átvegyem a 4. kyu vizsgám anyagát…..
Magyarországon kevesen hallottak Susan Harrow-ról. Mi is csak egy cikke miatt találtunk rá, ami a Huffington Post-on jelent meg; az aikidóról szól. Amit neki az aikido jelent ebben a pillanatban. Susan arról ír - megdöbbentően képszerűen - hogy milyen szörnyű érzés (és egyszerre…..
Idén tavasszal vettem részt először Masuda Manabu sensei edzőtáborán, mindössze pár hónapnyi aikidózással a hátam mögött. Mikor megláttam őt mozogni a tatamin, az első gondolatom az volt, hogy talán most kéne abbahagyni ezt az egészet, mert én képtelen leszek valaha is bármi…..
Füleky András: Két hónap „messzeföldön” - beszámoló Melyik aikidoka ne álmodozna arról, hogy gyakorol a Hombu Dojóban, hogy ellátogat Iwamába, vagy hogy személyesen  megtapasztalja, milyen uchideshiként élni O-sensei egyik közvetlen tanítványánál? Füleky…..
A nyest.hu megmondja a tutit (?) Ha még mindig mardos a kétely, hogyan írd kedvenc harcművészeti ágad nevét, nyugodt alvásod érdekében olvasd el a Nyelv és tudomány ismeretterjesztő hírportál cikkét, melyet az Aikido vagy aikidó című blogbejegyzésem írásakor hozzájuk…..
AikiMag Aikido vagy aikidó? 2014.08.05 16:01:00
Mi a közös a következő szavakban: mainstream, push-up, offshore, start up, e-mail? És ezekben: fájl, dizájner, nejlon, média, bovden? Aki nem aludta/köpőcsövezte/angry birdsözte végig a nyelvtanórákat, tudhatja a választ: az első csoport idegen szavakat tartalmaz, melyek a magyar…..