Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VogelZsigmond

0 bejegyzést írt és 266 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
„Hűvös köd szitált azon az őszi hajnalon, mikor a doraniak eltemették Alyr Arkhont.” Nagyon sokáig ez volt a kedvenc ponyvaregényes kezdőmondatom – és azonnal ez jutott eszembe ezen a ködszitálós délutánon is, amikor megláttam a Spekulatív Zónán Gáspár András halálhírét. András bitang jó első…..
VogelZsigmond 2020.01.19 19:01:47
@midnight coder: Ez annyira igy van, hogy emlekszem a WP-s konyveket az -elso evekben- mindenki ugy vitte mint a cukrot. Ha a logo rajta volt a gerincen akkor tok mindegy mi volt a konyv. Magyar eredetu, vagy angol forditas, fantasy vagy sci-fi... Az garancia volt a minosegre.
Gyerekkorunk fontos részét képezte a nyugatról beözönlő kultúra és az ezek által hozzánk eljutott játékok. Elég ha csak a BMX Banditák című filmre gondoltok a főszerepben a rettentő göndör Nicole Kidmannel és az ehhez kapcsolódó Csepel BMX kerékpárokra.Persze más játékok is a nyugati kultúra…..
A Ki mit tud?-okat milliók nézték a Magyar Televízióban és több tízezer fiatal indult minden szériában...
VogelZsigmond 2019.08.07 17:43:08
@poteka: lol, es milyen igaz !
fáymiklós Guszev, mint a Sas utca 2019.08.04 08:17:29
Nem is tudom: az a giccsfilm, ami megoldást, boldogságot, derűt ajánl a megoldhatatlan helyzetekre, függetlenül a társadalmi igazságtól és a szereplői jellemektől? Amelyik azt mondja, hogy a szeretet, legyen az barátság vagy szerelem, erősebb mindennél, még a halálnál is? Ha igen, akkor az Együtt…..
VogelZsigmond 2019.08.06 00:35:40
@stolzingimalter: Nem figyelmeztet. Ertem en ezt. A gyomorod nem figyelmeztet, de az sem zavarja ezeket az emberket, hogy olyan diszno koverek, hogy a ket labukat mar nem tudjak osszezarni, alapveto mozgasokra keptelenek es 3 perc jaras utan nem kapnak levegot? Ez nem eleg figyelmeztetes? Es meg valaki mindig azt allitja, hogy ez nem az O hibajuk?!
Hat nem tudom...
VogelZsigmond 2019.08.06 17:32:38
@kmera: Igen a paraszt en vagyok. Nem az, aki egy "vitat" ugy probal megnyerni, hogy mar a harmadik mondataval leparasztozza azt akivel beszel. Gratula...
Kedves baratom. Ez az egesz amit leiratl most hogy jon ide?
Ha elovastad volna a kommenteket rendesen mielott ezt az inzutusodat "idebufogted", eszrevehetted volna, hogy arrol "beszelgettunk" itt stolzingimalter-ral, hogy hogyan lehet ezt a dolgot egy lapon emlegetni azzal pld, hogy valaki transznemunek szuletett, vagy az azonos nemueket szereti?
En olvassak e temaban egy keveset? Mirol? Az egeszseges taplalkozasrol? A nagy mennyisegu cukor karossagarol? A folyamatos zabalas karos hatasairol? A szen-hidratokrol-feherjekrol-rostokrol, vitaminokrol? Vagy arrol a fizikai tenyrol, hogy ha megeszel naponta mondjuk 2000 kilokaloriat es elegetsz 2200-at akkor nincs olyan fizikai teny ami megmagyarazna, hogy ettol hiztal. NINCS ilyen!
Nincs olyan, hogy Puffy kolleganom (ez a beceneve, nem en vagyok paraszt) 150 cm-es testmagassaggal ugy kb 150 kg, egesz eleteben azokat a kis magokat meg salatakat eszegeti amit a kantinban a kollegak elott bemutat! Es 150 kg. Ilyen nincs!!
Az hogy valaki maganak azt hazudja, hogy nem tud lefogyni az Istennek sem, akarmit csinal, meg az, hogy ha megveszek sem tudok szeretni egy lanyt (fiu letemre) az ne legyen mar egy lapon emlegetve azzal, hogy "hat ilyennek szulettem, mit lehet csinalni?"
Hat errol volt itt szo. Nem arrol, hogy milyen nehez azt megallni, hogy az ember ne zabalja disznora magat es kozben meg setalni se tudjon elmenni vagy 20 percre naponta.
En nem az extra 5-10kg os sorpocakrol meg az extra gombolyu noi seggekrol beszelek. En kover emberekrol beszelek akik napi szinten kapjak az infot arrol, hogy csinalj magaddal valamit mert cukorbeteg leszel, meg szivinfarktusod lesz es szarnak bele. Pedig ott a segitseg.
Nekem kellene ezeket figyelmeztetnem, hogy tevuton jarnak. Ki mondott ilyet. En csak azt mondtam, hogy nehogy mar ez ne a sajat hibajuk legyen...
Ha van érdemi haszna a történelmi események jubileumának, az a lehetőség, hogy újra beszédtémává tegyük azokat. Ilyenkor kínálkozik a legjobb alkalom, hogy kiemeljük a jelentőségüket, megmagyarázzuk hatásukat a jelenünkre vagy éppen ellenkezőleg, átértékeljük a múlt történéseit. A Holdra szállás…..
VogelZsigmond 2019.08.05 16:04:46
@Sequoiah: " es egyetlen egyrol SEM bizonyosodott be, vagy egyaltalan keszult barmifele hiheto kritika hogy miert keszult volna a studioban."

Szamodra! De te egy konteo hivot akarsz meggyozni errol. :)

Ez pont az a felesleges vita amibe en kereultem amikor valami agyatlan EU ellenes vegleny azt irta egy forumban, hogy Magyarorszag az befizeto orszag az EU-ban es nem haszonelvezo.
Erre en posztoltam neki egy EU-s hivatalos kimutatast az EU weboldalarol, ami bizonyitja, hogy tevedett.
Erre azt irta, hogy ez az EU weboldalarol van, szoval az egesz egy hazugsag. Mint felnott ember tobb eszem lehetne, es tajekozodhatnek olyan weboldalakrol ahol az igazsagot irjak le. MINT PELDAUL A KURCZ INFO. :) :)

Na most erre mi mast lehet mondani... :)
Foglalkoztunk már vele itt a Karakteren nagy általánosságban, hogy mit jelent helyes és helytelen; hogyan ítéljük meg a téves (vagy annak vélt) alakokat. Ideje azonban a konkrétumok vizeire evezni, és kiemelni néhány példát. Mi az, ami engem a legjobban fölbosszant, ha szövegeket hallok és olvasok?…..
VogelZsigmond 2019.03.09 18:27:19
@Csumpitáz Béla: Ugyan ezt akartam en is irni. Elkepeszto, hogy egyaltalan ki talalta ki ezt a logikatlan f*szsagot!?
Add oda a konyvet!! Hova vazzeg!!!?? :)

Es milyen elkepesztoen gyorsan terjed!!
Először és utoljára foglalkozom ezzel a szurkolónak vagy ultrának hazudott faszival, aki valamiért azt hiszi, hogy neki mindenképpen kamera előtt és mögött kell szerepelnie, és sajnos ebbéli meggyőződésében Bayer Zsolt is megerősítette már párszor. Gondolom, látta benne a rokonlelket, az alkotó- és…..
VogelZsigmond 2019.02.17 11:05:22
@placcs: Annyira kinos volt, hogy en a harmadanal kikapcsoltam. :)
Es ez a fasz azt hiszi, hogy a magyar embereket peviseli.
Dobbenet...
Az idő telik, ezen nincs mit szépíteni. A jó hír azonban az, hogy néhány filmen - nagy szerencsénkre - alig fog. Ilyen időtálló vígjáték többek között az idén 25 éves Ace Ventura - Állati nyomoZoo, amely Jim Carrey kiváló arcjátékára és - legalábbis magyarul - még ma is fergeteges szövegkönyvre…..
VogelZsigmond 2019.02.05 15:59:14
Ahogy tippeltem, Villám úr egy talkshow-ba tér vissza a tévébe, amit a Last Week Tonight with Jon Oliver és a veterán Daily Show mintjára készít a Comedy Central. A Heti dörgés Villám Gézával című műsor a magyar Comedy Central első evening show-ja, és azért fontos hangsúlyozni, hogy a magyar…..
Ami nem öl meg, az megerősít. Kivéve a Punishert. Ő megöl, bazdmeg. A Punisher első évada szerintem messze a legjobb Marvel sorozat volt a Netflixen, imádkoztam is, hogy ne kaszálják el, egyelőre sikerrel, mert, mint a Gyalog galoppban a vár, egyelőre áll, és január 18-án jön a második kanyar…..
bizony. Anyunak fájdalmai voltak, nem annyira fiatal már, és sikerült azonnal időpontot kapnunk egy szakorvoshoz, a kórházi szakrendelőbe. Amíg várakoztunk  a folyosón, hogy fogadjon, gyülekeztek a páciensek. Egyik hölgy megkérdezte, mi mennyi pénzt adunk az orvosnak? Mondtuk, semennyit. Ja, ő is…..
VogelZsigmond 2018.10.13 19:45:57
@xl: Nem sok, igaz. Kerdes, hogy kinek. A minimal ber az kb 16.000 font. Ennyit keres az atlag brit. A McDonald-os alakalmazott is. En most 640£ot fizetek egy 2 szobas lakasert. Viz, gaz, futes benne van az arban. Nyilvan jobb lenne 25.000 evente, de nincs. Es akkor jon a youtubon egy Junior doki aki megmagyarazza a frankot, hogy O azert tuntet, meg azert nem mutik most meg a vesekoves beteget aki mar 6 honapja var beavatkozasra, mert neki a 35.000 evesen nem eleg. Es azert nem eleg mert meg a Mekis alkalmazott is legelebb 25,000 fontot keres. Akkor 35.000 az hol tisztesseges egy medikanak?
A 16.000 font az kb £8 font orankent, a 35.000 meg olyan £20. Azeert kurva nagy kulonbseg.
Hat nem tudom... Eloszor le kellene szallni a foldre a magas lorol...
VogelZsigmond 2018.10.14 12:38:02
@RedRum: "Legalább egy közelítőleg valósághű adatközlés sokat dobott volna. Az UK átlagbér 29-30 GBP"
Igen, a statisztikai hivatal adatai alapjan. Pont ugy mint otthon az atlagber 316 268 forint. Talan errol az orszag masik felet kellene megkerdezni akiket Borsodban, Szabolcsban, meg meg masik kb 5-6 megyeben 120.000 bruttoert (tulorapotlekkal) foglalkoztatnak. Es nincs mas. Ez van, vagy elkoltozol mashova.
A legszornyubb az on kommentjeben, hogy pont az ilyen emberekrol beszeltem mint maga. Nem a foldon el. Fogalma sincs arrol, hogy mi a valosag. Es ha van barmilyen komolyabb szakma a kezeben akkor ugy gondolja, hogy legalabb 1 millio forint alapban megilleti ont a munkaert amit vegez, mert egy senkihazi keres 316 268 forintot otthon...
Pont ez van a UK-ban is. Attol, hogy On talalt egy statisztikat arrol, hogy a "hivatalos" atlagber az 30.000 GBP meg az emberek fele nem fog tobbet keresni evi 16-17.000 GBP-nel. Koszonheto ez a kelet-europai bevandorloknak akik mindent (MINDENT) bevallalnak, bevallaltak minimal berert es klasszisokkal jobb munkat vegeznek, mint barmelyik "aboriginal" :)
Errol a szemelyeskedesrol meg mar nem is beszelv.
"Az hogy ön ennél kevesebbet keres, az magyarázza, hogy ennyire értékelik, ennyiért adható el/helyettesíthető."

Megkoszonnem ha bevagna az idezetet tolem ahol megemlitettem, hogy mennyit keresek. Ketlem, hogy lett volna barmi ilyenrol szo. En csak azt mondtam, hogy a britek nagy tobbsege 16.000 GBP-t keres egy evben. Erre egy orvostanonc azt allitja, hogy ez konnyeden 35.000 GBP. Gondolm azert mert O is pont ugy tajekozodik a "valosagrol" ahogy On. Az internetrol, meg a statisztikakbol...
VogelZsigmond 2018.10.14 12:46:42
@xl: Nincs azzal semmi baj, hogy tobbet akar keresni attol aki egy pult mogott allva egy szalagrol szedi le az arut. A baj azzal van (elmagyarazom megint), amikor azt hiszi, hogy neki joga van meg tobb penzert tuntetni mint a minimalber haromoszorsa, csakazert mert egy Mekis burgersuto is vagyonokat keres. Szerinte. Mert fingja nincs a valosagrol es felmegy a vilaghalora es ott latja, hogy az atlagber (a statisztikak alapjan) ketszerese a minimalbernek. Persze a valosagban az allampolgarok tobbsege orul ha a minimalbert megkapja.
Es a legszebb az egeszben az, hogy ez meg csak egy medika akinek egy ev tapasztalata sincs, de mar hoborog.
Arrol nem is beszelve, hogy az orvosok is ugyan ilyen nagykepuek. Azok is tuntetnek, meg nem mutenek mert nem eleg a penz, pedig azok ket vagy ket es felszer annyit megkeresnek mint egy medika...
Hagyjuk is, mert ertelme nincs az idonket ezen elvesztegeni... :(
Egykoron a Balatonra érkező NDK-s lányok „hajlandóságáról” beszélt az ország férfitársadalma, az ügyeskedők pedig a „Zimmer Frei” mozgalomban utaztak. De miért is lett a Balaton a kelet-németek kedvelt nyaralóhelye és mit köszönhet nekik a Balaton?  ..
VogelZsigmond 2018.10.06 07:05:04
@Ches Desmond: De Merkel meg lehet emlekszik. Tenyleg azert elnezo a Zorbannal! :)
Ez jo pone volt Szarazindatol! :)
A szerdai napon az MTI híre nyomán két cikkben is foglalkoztunk az Indexen a horvát válogatott nyílt levelével. A Zlatko Dalic szövetségi kapitány, illetve a teljes válogatott keret és stáb által jegyzett szöveg számtalan érdekes megállapítást tartalmazott a helyi politika és futball kapcsolatáról.…..
VogelZsigmond 2018.07.18 18:40:31
@Zoltán Karácsony: Igen, csak amig az Index kozzetesz egy helyreigazitast a fooldalon, es elnezest ker, addig a kormanypropaganda gepezetet a nyilt (altaluk kitalalt) hazugsaguk utan, csak akkor ker elnezest ha mar a birosag, meg a kuria meg a pekfasza is KENYSZERITI oket. Akkor is ugy, hogy ejfelkor felvillantanak egy fel percre egy szoveges uzenetet a kepernyon.

Azert nagy kulonbseg!!!
VogelZsigmond 2018.07.18 19:47:21
@nick papagiorgo: Olyan, hogy oknyomozo ujsagiras? Regebben volt ilyen. Vagy csak egy szimpla fact check milott posztolod a faszsagot. Nem? Aztan nem lesz Wi-tu-lov meg Ho-li-fuk

www.youtube.com/watch?v=k-GEhArUuZ8
VogelZsigmond 2018.07.18 22:01:41
@nick papagiorgo:
sztm felreertettel. Nem te posztolsz faszsagokat! Bocsi. Ugy ertettem, hogy akik faszsagokat posztolnak, azok inkabb raszannanak 30-40 masodpercet az eletukbol egy google searchre.
Ennyi!
Amerika Kapitánytól a Végtelen háborúig. Hogyan lehet közte magunkat kiismerni? Íme a képes útmutató, videókkal!..
VogelZsigmond 2018.05.15 16:25:03
@Medgar: Te meg ne etesd a trollt! Sztd egy ilyen forumra idejon es elkezd faszsagokat bufogni, mert ennyire hulye ? Nem hinnem, hogy van ekkor barom a vilagon. Sztm csak egy troll. Pulling your leg! Te meg valaszolsz neki. :)
VogelZsigmond 2018.05.15 16:31:46
@wolves84lb: "Ezek is a Marvelhez tartoznak, de nem a Marvel Cinematic Universe-hez, ami alá a felsorolt 19 film tartozik. "

Nem tudom, de en most nezem a Netflixen az osszes Marveles sorozatot. Daredevil, Iron Fist, Luke Cage, Punisher, stb,stb. Es azok kozul mindegyik sorozat New Yorkban jatszodik, es tobben is megemlitettek mar azt, hogy Alienek szetcincaltak a varost...
Amerikában állandó vita a fegyvertartás kérdése, nem csoda, hogy az emberek kifejezetten érzékenyen reagálnak a témához kötődő történésekre, legyen az akár egy vicceskedni próbáló apa posztja...
VogelZsigmond 2018.05.11 17:58:13
@csakférfi: De mi a granatert ne fenykepezkedhetne egy fegyverrel ? Most mondd mar meg nekem ? Mert neked nem tetszik? A Facebook tele van olyan profilokkal ahol kesekkel meg bardokkal foglalkoznak. Reklamozzak oket, megmutatjak hogyan kell csinalni kest acelbol, fenykepezkednek vele. Csak iden Londonban tobb embert oltek meg kessel mint amennyi gyilkossag volt New Yorkban. Nem igazan ertem mit akarsz mondani. Nem azert mert hulye vagyok. Inkabb azert mert nincs benne logika. Lehet azert mert siettel a komment megirasaval es csak egy skiccet kuldtel az egesz mondandod helyett...
VogelZsigmond 2018.05.11 18:57:55
@csakférfi: Jaaaaa, hogy ugy! De erzem! Es fel is bosszant rendesen. Akkor csak elbeszeltunk egymas mellett...
VogelZsigmond 2018.05.11 19:03:18
@Attilajukkaja: "Nem tudom, miért olyan nagy gond számodra, hogy megkérdeztem, mi ezen a képen a vicces."

Mert poengyilkos. :) Ha mar el kell magyarazni egy viccet, akkor az nem lesz vicces. Es a te kommenteddel az volt a baj, hogy nem lattad a Bad Boys 2-t es nem ertetted a viccet. Most ezen porgunk tobb oraja! :)
Neked nem vicces a fegyver, azert nem mert csak azt lattad a kepen amikor raneztel. A fegyver csak azert van ott mert ezzel rekonstrualt egy "eddig mindenki szamara vicces volt" jelenetet egy filmbol. Viccas azert egy fegyverrel es ket masik emberrel es egy olyan kepalairassal hogy "BAD BOYS" a fel vilag egybol tudja, hogy mire gondolt es az ominozus jelenet jut eszukbe. Ez egy tipukusan olyan dolog ami a kozos elmenynek koszonhetoen (HOGY MIND LATTUK A FILMET) egy osszekovacsolodas elmenyet kelti. Es ugy,hogy magyarazni sem kell...
Nem is akarom tobbet magyarazn. :)
A ghánai moziplakát ma már fogalom a B-filmek szerelmeseinek körében. Szegény sorsú, de lelkes afrikai amatőr festők munkái, akik a legártatlanabb családi vígjáték promóciós poszterére is képesek rárakni egy-egy levágott fejet vagy kinyomott szemet – lásd a mostani gyűjtés Mrs. Doubtfire-plakátját!…..
VogelZsigmond 2017.09.28 19:32:54
@Afterburner: Pont erre gondoltam en is! :) Van 3 szundi mielott a negyedikre fel kell kelni. :)
A kormánypárti média megint lépett egy szintet lefelé: egy halott hívük emlékét használják fel az épp aktuális hazugságkampányához.  Rozi néni régi ismerőse sokaknak, hisz villámkarriert futott be pár évvel ezelőtt az Echo tévés klipjével:  Pár napja Rozi néni megint letarolta a netet egy újabb…..
VogelZsigmond 2017.09.28 19:07:25
@chrisred: Igen vazzeg, pont ezt akartam irni!! :) Kozpenzbe sodorjak a marcsit, ugy szivjak! :)
A tabletek térhódítását élve alap, hogy mind több funkciót próbálunk kiváltani velük, félretéve PC-nket. A Teclast X98-ról, már egy előző írásunkban szólt a fáma, de most kicsit más megvilágításba helyezzük a kütyüt, és játékterhelésnek vetjük alá. Nézzük kisült-e a processzor, avagy mi sült ki a…..
30/40 Alien: Covenant - filmkritika 2017.05.19 00:06:40
Zavaros az egész, ami itt van. Valami ilyesmi hangzik el a női főhős szájából a film felének környékén és hajlamosak vagyunk nagyon mélyen egyetérteni vele. Sőt, ha már itt tartunk, kinevezhetjük ezt a legújabb Alien összeröffenés legfontosabb és legfőbb mottójának. Azt meg csak úgy mellékesen…..
A testünk nagy részt folyadékból áll, így a túl kevés folyadékbevitel komoly problémákat okozhat. Mivel 60 % vízből állunk belülről, elég erőteljesen érezzük a dehidratáció negatív hatásait. Fáradékonyabbak leszünk, kevesebb lesz az energiánk, nyűgösödünk és fájni kezd a fejünk. Egy felnőtt ember…..
VogelZsigmond 2017.05.06 17:41:05
@balage28: Es azt megis hogy, okoska ? Gondolok arra, hogy en mar eleg regen azon gondolkodom, hogy tenyleg nem iszom eleget. Az fentebb leirt tunetek kozul mind megvan, megis meg csak ra sem birok arra gondolni, hogy megigyak egy pohar vizet. Nem kivanom!!! Nem vagyok szomjas...

Akkor megis mire gondolsz amikor azt mondod, hogy ha szervezeted jelzni? Es most ne a tunetekrol beszelj ami fent le van irva.
Arrol nem is beszelve, hogy mas cikkek meg pont azt irjak, hogy nem kell ennek az "igyal 3-5 liter foyadekot naponta" dumanak bedolni, mert barmit amit megeszel, annak jelentos resze folyadek. Nem csak a viz, vagy az udito!

Akkor most mi ??